Şimdi Ara

Klavye tasarımında ulaşılabilecek son nokta ; Her tuş altında LCD ekran, Optimus Wireless Keyboard

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
5.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar bileşenleri içinde herhalde fiziksel olarak en fazla irtibat içinde olduğumuz donanımlar klavye ve faredir. Bu ikili sanal ortamı kontrol altında tutmamızı ve onunla etkileşime girmemizi sağlıyorlar. Durum böyle olunca klavye ve fare tasarımları direk olarak kişinin bilgisayarını kontrol etme rahatlığını ve hızını etkilemekte. Kısa yol tuşları belirgin ve güzel seçilmiş bir klavye ile hassas bir fare gerek iş programları gerekse oyun konusunda kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlamakta.

Fare tasarımları son günlerde gerek hassasiyet gerekse fonksiyonellik bakımından oldukça yol almış durumdalar. Topsuz lazerli konum okuma sistemleri, kaydırma tekerlekleri ve ek tuşlar ile artık en düşük seviye fareler bile kullanıcısının işini oldukça kolaylaştırmakta. Fakat klavye konusunda tam bir kargaşa söz konusu. Programlardaki kısa yollar ve oyunlardaki fonksiyon tuşları çoğaldıkça kullanıcıların işi daha da zorlaşmakta. Öyle ki programa göre özelleştirilebilen ZBord tarzı tuş takımı tamamen ve hızlı bir biçimde değiştirilebilen klavyeler bile kullanıcıların isteklerini tam olarak karşılayamamakta.

Rusya bazlı bir tasarım şirketi olan Art Lebedev Studio, şimdiki ve gelecekteki bütün klavye karmaşasına son verecek olan yeni konsept tasarımlarını gün yüzüne çıkardı. Optimus Keyboard, o kadar akılcı bir fikir içeriyor ki özelliklerini tam olarak okuduğunuzda sizde bir an evvel piyasaya sürülmesini bekleyen meraklı kitle arasında yerinizi alacaksınız.

İlk bakışta multimedya kablosuz klavyelerden pek farklı durmayan ürünün bütün özelliği tuşlarında yatıyor. Klavyedeki gördüğünüz bütün tuşlar aslında birer ekranlar ve kullanıcılar bir yazılım sayesinde tuşların hangi renkte ve nasıl görüneceklerini belirleyebiliyorlar. Bu dahiyane fikir sayesinde oyunlarda ayrı görünen tuşlar, HTML editöründe ayrı görünen tuşlar veya Windows masa üstünde ayrı görünen tuşlara sahip olmak elinizde ve bu tuşların değişimleri saniyeler içerisinde otomatik olarak gerçekleşmekte.

Ağaşıdaki resimlerden de görebileceğiniz gibi klavyeyi bir çok farklı iş için özelleştirmek mümkün. Öyleki isterseniz klavye dilini bile değiştirmek uyumlu yazılım sayesinde çocuk oyuncağı.

Klavyenin tuşları altında ne tip bir ekran kullanıcılacağı şu an için tasarımcı firma tarafından belirtilmemiş durumda. Öyleki LCD ekranlar arkadan aydınlatma ihtiyaçları ve bazen görüş açılarında yaşanabilen sorunlardan dolayı tercih edilmeyebilirler. Bunun yerine OLED ekranlar kullanılabilir fakat, hem tam oturmamış bir teknoloji olması hemde ekran tamamen beyaz renk ile kaplandığında LCD ye nazaran daha fazla enerjiye ihtiyaç duyması OLED ekran kullanılma ihtimalini azaltıyor.

Ürün hem kablosuz bağlantı yeneteklerine sahip olacağı, hemde klavye üzerindeki bütün tuşlar ekran görevi gördüğü için yüksek enerjiye gereksinim duymasından dolayı kullanıcılacak ekran teknolojisinin oldukça az enerji tüketecek şekilde optimize edilmesi gerekecektir. Cihazın tasarımı tamamlanmış olsada henüz üretimine başlanmadığı için neyin nasıl olacağı hakkında sadece tahmin yürütebiliyoruz. Tasarımcı firmanın bundan önceki bir çok projesinin hayata geçirildiği düşünülürse klavye için tahminlerde bulunmak hiç de yanlış değil.

Fiyatı ve çıkış tarihi hakkında herhangi bir bilgi bulunmayan klavye için Art Lebedev Studio, patent işlemlerinin tamamlanmasını beklemekte. Aşırı akılcı bir fikir ve tasarımın bir araya gelmesi ile oluşturulan Optimus Keyboard, geleceğin masa üstü sistemlerinde artan hız ve performansın yanı sıra çevre birimlerininde nasıl değişimler geçirebileceğinin en güzel örneği.

Sayfanın Linki : http://www.artlebedev.com/portfolio/optimus/

• ne kadarmış bu klavye?
    linke bakmadım ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: senson1c

ne kadarmış bu klavye?
    linke bakmadım ama

Sadece linke bakmamakla kalmamışsınız sanırım haberide okumamışsınız. Eğer yazılanları okursanız fiyatı ve çıkış tarihi hakkında bilgi edinirsiniz.

Lütfen sadece resimlere bakarak yorumlar yapmayınız...
  • quote:

Orjinalden alıntı: senson1c

ne kadarmış bu klavye?
    linke bakmadım ama

Fiyatı ve çıkış tarihi hakkında herhangi bir bilgi bulunmayan klavye için Art Lebedev Studio, patent işlemlerinin tamamlanmasını beklemekte. Yazıda belirtilmiş.

Güzel bir haber araştırmanız için teşekkürler.

güzel ekran kullanılması sıradışı bir tasarım ve oldukça kullanışlı ilk bakıldığında fakat işin içinde klavyenin hızlı kullanılması girdiğinde özellikle oyun vs takdir edersiniz ki bu tip hassas ekranların bozulmasıda çok kolay olacaktır. Bu sorunu aşarlarsa çok çok iyi bir ürün çıkmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 15 Temmuz 2005, 11:52:49 >
  • ÇOK GÜZEL BİR ŞEYE BENZİYOR AMA BAKALIM NE ZAMAN VE NE KADARA ÇIKACAK???
  • Tüh be,keşke biz düşünseydik,şimdiye zengin olmuştuk bea
  • çok güzel ama getirecekler mi acaba tr ye bu klavyeyi....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel fikir ama yine de klasik klavye işmizi goruyodu zaten
  • Daha piyasaya ç1kmam1s ki Yani bu 1-2 senede piyasaya ç1kar 1-2 sene sonra da Türkiye'ye gelir.Fiyat1da baya iyi olur.
  • anaa ne güzel iyimiş
  • Çalışma ömrü yüksek ekranlardan ve çok sert bir kaplama kullanmaları gerekecek.

Zira zorlu kullanım şartlarında üzerindeki yazılar silinmek bir kenara dursun çarpıla çarpıla oraları oyulmuş tuşları olan bir sürü klavye var ortada.

Pahalı ama güzel bir seçim olsa gerek.

Şimdiden yaygınlaşacak olan yansıtmalı klavyelere göre biraz snob kalacak ama....
  • benim gibi sinirli birine enter tuşu 1 ay dan fazla gitmez
  • benim gibi pasaklı bir adama da bir kaç hafta sonra pislikten bozulur gibi geliyor...

ama quake tus takımına hasta oldum....
  • süpper ama mevcut klavyeme çay döktüğümde 1 günden fazla canım sıkılmaz ya buna ....

amaaan boş ver eskisi daha iyi bide klavyeye mi extra özen göstereceğiz..yok bişey dökmeyelim, yok sert basmayalım, yere düsmesin....
  • çok güzel ..
  • Q klavye ve F klvye dışında yapacağımız ayarlar ile farklı bir klavye modu çıkacak desenize. Bu benim çok işime gelecek. Sevdm bu işi yaw
  • q ve f klayve tartışmalarına son verecek belli ki. gerçekten hastası oldum. türkiyeye gelir gelmez almayı düşünüyorum (gelirse tabi). enerji olayı sorun değil 560w psu muz var nasılsa
  • çok güzel gözüküyor ama parası bol olanlara yönelik...
  • bende klavye konusunda noktayı koydum diye dolaşıyodum. hemen daha güzelini çıkarmışlar bende istoyom yaaaaa.
  • bi tane ısmarlayabilir miyim ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.