Şimdi Ara

Klavye'de Numpad'in gerekliliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son zamanlarda Numpad gereksiz oyun yerine TKL (Tenkeyless) klavye öneriyorlar. Numpad'li klavyeler masada geniş yer kaplarken mouse için yer kazandırmış oluyor

Misal Counter-Strike oynarken sensivity 1 olduğunu varsayalım büyük klavyelerde zorlayabiliyor.

Ancak GTA 5'de uçak sürerken numpad ihtiyaç oluyor hele numpad'siz Arma oynamak tam bir işkence

Numpad'siz klavyeler daha ucuza geliyor.

Düşünceleriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5C67CB8A5 -- 29 Aralık 2017; 1:47:40 >

• Bence sadece oyun olarak düşünmemek lazım bunu. Bilgisayar sadece oyun oynamak için yok sonuçta. Numpadsiz klavye kullandım ve benim için büyük bir külfet oldu o yüzden 104 tuşlu klavye öneriyorum.
  • Ayrıca usb den bağlanabilen numpadler var. Numpadsiz klavye alınıp beraber kullanılabilir. Gerçi benim tercihim klasik dizilimli klavyeden yana.
  • Numpadsiz bilgisayar olmaz. Zamaninda notebooklar'da numpad yoktu bakin sonunda hepsi numpad'e geridondu. Cunku bilgisayar cok yonlu bir alettir. Sadece oyun oynayacak adam gitsin xbox alsin bi zahmet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: white_predator

Ayrıca usb den bağlanabilen numpadler var. Numpadsiz klavye alınıp beraber kullanılabilir. Gerçi benim tercihim klasik dizilimli klavyeden yana.

Asus ROG'un klavyesi var numpad bölgesi çıkarılıp takılıyordu ama fiyatı tuzlu 200 dolar.
  • Nadir de olsa rakam yazarken kesinlikle harflerin üst sırasını kullanmam mesela. Bu yüzden sağ tarafta numpad'siz klavyeden herhalde vazgeçmem
  • Uzun zamandır numpadsiz klavye kullanıyorum bazen elim arıyor oradaki tuşları, hele geçen bi hesap işi yapayım dedim üsten çok zor oluyor :) ama yinede numpadsiz klavyeler favorim bu ara daha şık geliyorlar bana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.