Şimdi Ara

Klasik Temiz Hava Ne Kokar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Soru açık. Hava ne kokar? Şehir havasıyla orman havasının arasındaki fark nedir? Bu farkı yaratan nedir? Ayrıca küçük bir oyun oynayalım. Herkes parmaklarının ucunu burnuna iyice yakınlaştırıp koklasın. El sabunları yağları çok iyi çözemez az buz koku kalır elinizde zaten çoğunuz parselliyerek taharet alıyorsunuz muhtemelen gayet keskindir koku. Bakalım parmaklarınız ne kokuyor.

Benimkiler tavuk kokuyor. Yediğim en yağlı yiyecek oydu. KFC <3 ama karın ağrısı yapıyor ya.

• Hocam bunu anlamak cok guctur bence. Cunku havadaki molekulleri algilayan redeptorler daha dogumdan itibaren alisiyordur. Nasil ki parfumun kokusunu 5 dk sonra alamiyorsan bu da öyle bir şey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok basit. şehir havasında azot oksitler ve kükürt molekülleri daha yoğun ve onlar kötü kokuyor. orman havasında terpen denen moleküller daha yoğun ve onlar da güzel kokuyor mesela c10h16 formüllü alpha-pinene çam ağaçlarından yayılıyor sonra 4-isopropenyl-1-methylcyclohexene var onun da limona benzer ferah kokusu var
  • düz hava bir şey kokmaz bence. temiz havada ağaç kokar toprak kokar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

çok basit. şehir havasında azot oksitler ve kükürt molekülleri daha yoğun ve onlar kötü kokuyor. orman havasında terpen denen moleküller daha yoğun ve onlar da güzel kokuyor mesela c10h16 formüllü alpha-pinene çam ağaçlarından yayılıyor sonra 4-isopropenyl-1-methylcyclohexene var onun da limona benzer ferah kokusu var

Aranan kan bulundu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

çok basit. şehir havasında azot oksitler ve kükürt molekülleri daha yoğun ve onlar kötü kokuyor. orman havasında terpen denen moleküller daha yoğun ve onlar da güzel kokuyor mesela c10h16 formüllü alpha-pinene çam ağaçlarından yayılıyor sonra 4-isopropenyl-1-methylcyclohexene var onun da limona benzer ferah kokusu var

meth pişirelimmi hocam
  • 1-oksijen ve co2 yoğunluğu kokuyu değiştirir ve nefes hissini değiştirir

2-her ormanın kendine göre bir kokusu vardır.insanlar bu koku farklılığını fazla ayırt edemez ama kuşlar bu kokular sayesinde yollarıını bulur mesela.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hynx

düz hava bir şey kokmaz bence. temiz havada ağaç kokar toprak kokar.

düzden kasıt sadece biraz azotu onun 3te 1i kadar oksijeni onun 20de 1i kadar argonu onun 100de 1i kadar karbon dioksidi sonra biraz da hidrojen neon helyum ve su buharını karıştırıp bir odaya koymaksa evet o bileşim hiçbirşey kokmaz
  • Igrenc tavuk doner mazot ve lagim kokusunun olmadigi hava orman havasidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: hey b0ss

1-oksijen ve co2 yoğunluğu kokuyu değiştirir ve nefes hissini değiştirir

2-her ormanın kendine göre bir kokusu vardır.insanlar bu koku farklılığını fazla ayırt edemez ama kuşlar bu kokular sayesinde yollarıını bulur mesela.

1 yanlış kardeş ikisi de kokmaz
  • ben kaz dağlarına gidiyorum arada tekirdağ-Istanbul.

İstanbuldayken hava yağlı gibi nefes alınca terliyorum bunalıyorum.Sıkıcı bir havası var.Tekirdağ misal kışın ise havasını koklayınca genizlerim yanıyor.Acı bir tat bırakıyor.

Kaz dağlarında ise.Dünyanın en büyük ikinci oksijen deposunda yani.İlk geliyorsun başın dönüyor uyku bastırıyor.Yatıyon.Bir nefes alıyorsun böyle tadı yok ama içini ferahlatıyor nane şekeri gibi.Böyle çekince tatsız ama ferahlatıcı bir hava.Ağzında hoş bir tat kalıyor.

• quote:

quote:

Koku değişmez evet ama Koku değişmiş kadar fark ettirir.

• quote:

quote:

quote:

Koku değişmez evet ama Koku değişmiş kadar fark ettirir.

karbondiyokside değil de azota oranı değiştirir nefes alma hissini evet. baş dönmesi baş ağrısı herşeyi yapar.

• beyler oyunumza da özen gösterelim. koklayın bakalım parmaklarınızı ne kokuyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volvolord

ben kaz dağlarına gidiyorum arada tekirdağ-Istanbul.

İstanbuldayken hava yağlı gibi nefes alınca terliyorum bunalıyorum.Sıkıcı bir havası var.Tekirdağ misal kışın ise havasını koklayınca genizlerim yanıyor.Acı bir tat bırakıyor.

Kaz dağlarında ise.Dünyanın en büyük ikinci oksijen deposunda yani.İlk geliyorsun başın dönüyor uyku bastırıyor.Yatıyon.Bir nefes alıyorsun böyle tadı yok ama içini ferahlatıyor nane şekeri gibi.Böyle çekince tatsız ama ferahlatıcı bir hava.Ağzında hoş bir tat kalıyor.

Hocam ne güzel anlatmışsın oturup şiir yazmak istedim kaz dağlarına

• genelde tezek kokar.
  • Kokusuzdur belki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.