Şimdi Ara

Klasik Oyuncak Elektrik motorları kaç volt a kadar destekler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
20.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Klasik Oyuncak Elektrik motorları kaç volt a kadar destekler?

?

Teşekkürler

• o motorlar genelde 3 voltta çalışır.
  • üzerine Pervane takıp 6 volt uyguladım..caavar gibi dönüyor ama sorun olmadı...tek sorun 4 pil çok ağır olucak uçak için
  • Motorlara çalışma geriliminden(3v) ne kadar fazla gerilim verirsen pillerin o kadar çabuk biter aklında bulunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Méchatronic

Motorlara çalışma geriliminden(3v) ne kadar fazla gerilim verirsen pillerin o kadar çabuk biter aklında bulunsun.

hmm.peki nereye kadar çıkartırsam motor yanıcak hale gelir?..10 Volt verirsem dayanabailir mi?
  • Ilk okul zamanlarinda başima gelen bir animi anlatayim. o zamanlar radyo kontrollü araclar yoktu. kumandasi bir kablo ile arabaya bağliydi ve pil sadece kumandada duruyordu. pil çabuk bittiği için babam kumandaya 3volutluk adaptör takmişti. bende daha sonra o adaptörü çikartip ayarli bir adaptör taktim. gerilimi yükseltikçe ne kadar hizli gideceğini merak ediyordum. 12volt verdiğimde gittiği hiz beni kesmeyince aklima direk 220 volt vermek geldi. teypin kablosunu oyuncak arabama ufak bir operasyonla taktim. gaz verdiğimde arabamin uçmasini bekliyordum. gaz verince araba sadece 1 cm ilerledi. arabanin ve kumandanin her tarafindan kivilcimlar çikti. çocukluk hali.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullaho

Ilk okul zamanlarinda başima gelen bir animi anlatayim. o zamanlar radyo kontrollü araclar yoktu. kumandasi bir kablo ile arabaya bağliydi ve pil sadece kumandada duruyordu. pil çabuk bittiği için babam kumandaya 3volutluk adaptör takmişti. bende daha sonra o adaptörü çikartip ayarli bir adaptör taktim. gerilimi yükseltikçe ne kadar hizli gideceğini merak ediyordum. 12volt verdiğimde gittiği hiz beni kesmeyince aklima direk 220 volt vermek geldi. teypin kablosunu oyuncak arabama ufak bir operasyonla taktim. gaz verdiğimde arabamin uçmasini bekliyordum. gaz verince araba sadece 1 cm ilerledi. arabanin ve kumandanin her tarafindan kivilcimlar çikti. çocukluk hali.

anın güzelmiş. Küçükken bende böle birşeye kalkışmıştım fakat evde fiş bulamayıca vaz gecmiştim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ilk okul zamanlarinda başima gelen bir animi anlatayim. o zamanlar radyo kontrollü araclar yoktu. kumandasi bir kablo ile arabaya bağliydi ve pil sadece kumandada duruyordu. pil çabuk bittiği için babam kumandaya 3volutluk adaptör takmişti. bende daha sonra o adaptörü çikartip ayarli bir adaptör taktim. gerilimi yükseltikçe ne kadar hizli gideceğini merak ediyordum. 12volt verdiğimde gittiği hiz beni kesmeyince aklima direk 220 volt vermek geldi. teypin kablosunu oyuncak arabama ufak bir operasyonla taktim. gaz verdiğimde arabamin uçmasini bekliyordum. gaz verince araba sadece 1 cm ilerledi. arabanin ve kumandanin her tarafindan kivilcimlar çikti. çocukluk hali.

yaramaz seni....

• motora göre değişir
    teyp motoru öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbkaya

quote:

anın güzelmiş. Küçükken bende böle birşeye kalkışmıştım fakat evde fiş bulamayıca vaz gecmiştim

Her erkeğin böyle bir anısı var heralde Çocukluktan belliymiş neye eğimli olduğumuz

• quote:

ben de 1 ay kadar önce Pc fanını çıkarttım...pilleri döndüremeyince direk fişe taktımsonras leş gibi koktu bide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Echoes -- 8 Temmuz 2010; 22:24:21 >

• oyuncak arabalar 2 pille çalıştığı için makisimum gerilim 3 v olduğu düşünülebilinir. ama 3 volttan daha yüksek gerilimde de çalışabilirler. değişen sadece devir sayısı olacaktır. oyuncak araba motorları tahminen 12-15 volta kadar çalışabilirler.(kalitasine bağlı olarak 24 volta kadar çıkabilir.) ama 220 volt gibi yüksek değerler fazla gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

quote:

Orijinalden alıntı: Méchatronic

Motorlara çalışma geriliminden(3v) ne kadar fazla gerilim verirsen pillerin o kadar çabuk biter aklında bulunsun.

hmm.peki nereye kadar çıkartırsam motor yanıcak hale gelir?..10 Volt verirsem dayanabailir mi?

Şimdi 10voltu verirsin çok güzel çalışır devri artar motorun fakat uzun vadede motorun ömrünü kısaltmış olursun.

Akıl-Mantık işi değil ama çok istiyorsan deneyebilirsin.Bu motorlar pahalı olmadığı için denemen de bir sakınca görmüyorum.

• Motura 3volt devri küçük olur. Pervanenin devrini aşağıdaki resimdeki artırabilirsin.

Uçurursan haber ver

• ben bu motoru usb'ye bağladım ve kendimce bir vantilatör yaptım ki buda 5V luk gerilim kullandım demektir. Gayet sorunsuz ve randımanlı bir şekilde kullanıyorum ama biraz ısınıyor. Tahminimce kalıtelı bir motor 10-12 V a kadar iyi bir şekilde kullanılabilir...
  • 24 voltta çok ısındı 32 volt verdim yandı çok pis koktu
  • Konuya fake üyelik yağmuru var.
  • Biri rc mi dedi.Ben rc heli kullanıyorum.Senin bu elindeki motor fırçalı.Rc ler için iyi motorlart değillerdir.Onun yerine fırçasız motora bakabilirsin.Acık tuzlu gelebilir ama katlanacaksın.Mademki uçan araç olacak o zaman pil konusu önemli.Lipo kullanman iyi olur ni-cad ni-mh pillere göre öok hafiftirler ve c değerleri yüksektir.Benim helide 3700kv lik fırçasız motor var 12v civarı çalıştırıyorum ve çok randımanlı çalışıyor genelde 700g kendini yarı gazda kaldırır.Ama o motorla çok birşey yapamazsın bana göre.

• quote:

pratikte var olan, deneme yanılma metodunu kullanmışsınız bir şekilde

• karrdeşim o motora hiç korkmadan 12 volt kadar vrebilirsin 12 volt verdim çünkü onlara muhteşem dönüyor çıldırıyor motor yani belki motorun ömrü biraz azalır ama baya bi götürür seni yinede korkmadan 12 volt ver sen bişery olmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.