Şimdi Ara

KKTC ye arac goturme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
31.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar , bu rehberi , internette uzun ugraslar sonunda yeterli kaynak bulamadigim icin hazirladim , kibrisa arac goturme basligi altinda bircok yere baktim netten ama yeterli bilgiye ulasamadim , umarim kibrisa arac goturucek arkadaslarin isine yarar bu rehber...
    Aracimizi 3 adimda kibrisa goturucez arkadaslar ;

1- Turkiyedeki yapilacak hazirliklar :
    - Pasaport cikartiyoruz
    - Araba ustumuze degilse , araba sahibinden noterden GENEL VEKALET cikartiyoruz . ( tahmini 60 lira )
    - Ogrenci isek okuldan ogrenci belgemizi aliyoruz
    - Arabayi aldigimizda , turkiyede yaptigimiz trafik sigortasi UNIVERSAL SIGORTA tarafindan yaptiriyoruz . ( bu sigorta ile yaptirirsaniz Kibrisa giris yaptiginizda 25 lira veriyorsunuz ekstradan baskada para vermeniz gerekmiyor trafik sigortasi icin , eger universal sigorta ile sigorta yapmazsaniz ; Turkiyede tahmini 200 lira bir senelik trafik sigortasi yaptirirsiniz , ustunede kibrisa giris yaptiginizda 1 yillik 350 lira kibris icin trafik sigortasi yaptirirsiniz )
    - Arabanin kaskosuna ek olarak uluslararasi kasko opsiyonu eklettirin .. ( tahmini 100 lira tutuyor ) ( Kibris uluslararasi Kasko dahilinde )

2- Turkiyeden cikarken :
    - Mersin Tasucu limanina yola cikarken yapmamiz gereken , feribot acentasini arayip 3 gun onceden rezervasyon yaptirmaniz gerekiyor ( bildigim kadariyla 3 tane feribot acentasi var ( en kisa zamanda 3 unude telefon numaralariyla beraber eklicem ) )
    - Acentayi aradiginizda , bana gore en onemli seylerden biride feribota araba ile binmeniz , acentayi aradiginizda bunu mutlaka belirtin `` ben rezervasyon yapmak istiyorum yanliz , feribota araba ile binicem `` seklinde.. Cunku bazi feribotlar var , bi feribot yanlizca arabalari aliyor , sonra sizi yolcu feribotuna goturuyorlar , araba ile ayri ayri gitmek zorunda kaliyorsunuz , buda hem 2 saate yakin zaman kaybi oluyor hemde fazladan beklemis oluyorsunuz...
    - VERGI SISTEMI : Eger kibrisa arac goturuyorsaniz hem turkiye vergilerini veriyorsunuz , hemde kibrista 6 ayda bir odenen vergileri oduyorsunuz . Arabayi kibrisa ilk soktugunuzda ilk 6 aylik vergiyi odememek icin , Turkiyedeki vergisini yatirdiktan sonra , vergiyi odediginize dair dekont yada belgeyi yaninizda bulundurun ( bu belge ile lefkoseye gidip , 5 ay uzaticaksiniz vergi zamanini )
    *** Kibrista dizel aractar benzinlilerden 1,5 - 2 kat daha fazla vergi oduyorsunuz . ( Ornek : Citroen c4 dizelin 6 aylik vergisi 550 tl )

3- Kibrisa girerken :
    - Feribottan indik arabamizla beraber , liman cikisa dogru yoneliyoruz ve arabamizi park ediyoruz .
    - Liman cikis kapisinin orda beyaz bir bufe var , o bufeye gidip trafik sigortamizi hallederiyoruz ..( turkiyeden universal sigorta yaptirip gidersek 1 sene icin 25 lira veriyoruz )
    - Sigorta islemi bittikten sonra , soldaki gelen yolcu giris kapisina gidip , pasaport kontrolden geciyoruz ...
    - Pasaport kontrolden gectikten sonra , gumruk kontrole gidip , belgelerimizi veriyoruz ve bir sari kagit aliyoruz
    - Sari kagidi , Liman cikis kapisindaki gorevlisine gosteriyoruz , gorevli arabaya gumruk kontrolu yapiyor ve ardindan kibristayiz ....

UCRETLER :

1- Kaskonuza Uluslararasi Kasko opsiyonu 100tl
    2- Feribot 150 tl ( icindeki surucu dahil ) Arabadaki her yolcu icin 60 tl
    3- Feribota binmeden , gumruk kontrolunden gecerken , kisi basina 12 tl liman vergisi
    4- Tasucu limanina girerken , Liman vergisi araba basina 20 tl
    5- Noterden genel vekalet 60 tl
    6- Kibrista oturma izni ( Muhacerat ) ( 75 tl ) --- Ehliyetimizi KKTC ehliyetine cevirtmek icin gerekicek ....
    7- Kktc ehliyetine cevirtmenin senelik harci 105 tl ...
    8- kktc arac sigortasi senelik 350 lira ( tr den universal sigorta yaptirmayanlar icin gecerli )

Vergi ;
    Arkadaslar vergi olaylari soyle oluyor kibrista ;
    Arabanin kilosu ustune butun vergi sistemi ,
    diyelim ki 1000 kg bir arabaniz var ve benzinli ( 0,25 ) ile carpiliyor , 6 aylik 250 lira vergi oduyorsunuz .
    diyelim ki 1000 kg bir arabaniz var ama dizel ( 0,35 ) ile carpiliyor , 6 aylik 350 lira vergi oduyorsunuz .
    Ayrica bazi kilo sinirlarinda hem benzinli hem dizel icin katsayilar degisiyor , yanlis hatirlamiyorsam , 900 kg , 1200 kg bildigim limitlerden 2 tanesi ...
    Benim arabam 1195 kg , 2011 model dizel fiesta idi , 6 aylik 345 lira tuttu vergisi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redkitt -- 25 Şubat 2012; 13:08:26 >

• işime yaramayacak ama süper olmuş
  • Bir ara Kıbrıs'a feribotla gidip arabamızla gezeyim diyorduk ama oradan araç kiralamak çok daha hesaplı gelmişti.

Hem de sağdan direksiyonlu araç kullanmak daha keyifli geliyor.

Gerçi sonra Kıbrıs'a gitmek yerine Bozcaada'ya gidip scooter kiraladık.

Bilgiler için teşekkürler yine de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 30 Eylül 2011; 20:32:59 >
  • ben kıbrısta kaldım

bence oraya araba götürmek pek cazıp gelmıyor

oraya gıdıp araç kıralamak daha mantıklı.
  • Arkadaslar bu yontem uzun sure kalimlarda cazip ben ogrenciydim goturdum.kisa sureli kalimlarda cazip degil arac kiralamak daha mantikli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawyer.66

Arkadaslar bu yontem uzun sure kalimlarda cazip ben ogrenciydim goturdum.kisa sureli kalimlarda cazip degil arac kiralamak daha mantikli

uzun süreli kalımlarda oradan araç almak bence daha makül
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

quote:

Orijinalden alıntı: lawyer.66

Arkadaslar bu yontem uzun sure kalimlarda cazip ben ogrenciydim goturdum.kisa sureli kalimlarda cazip degil arac kiralamak daha mantikli

uzun süreli kalımlarda oradan araç almak bence daha makül

araç fiyatlarının turkiyeden farkı yok hatta daha yüksek denebilir.mezun olup dönüşlerde satışı ayak bağı oluyor bir çok arkadaşım yaşadı ordan biliyorum
  • sadece 0 mercedes bmw alirsaniz ucuza geliyo , oda otv kdv vergileri falan dusuk oldugundan
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

işime yaramayacak ama süper olmuş

paylaşım için sağol. peki bu kıbrıstaki araç vergisini nereye yatırıcaz? sanırım lefkosanın içinde biyerdeydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkn0027

quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

işime yaramayacak ama süper olmuş

paylaşım için sağol. peki bu kıbrıstaki araç vergisini nereye yatırıcaz? sanırım lefkosanın içinde biyerdeydi?

Lefkoşanın içinde kapanan Kıbrıs Türk Hava Yolları binasının arkasında küçük bir bina, tabelasını yol üstünden araya bakarak görebilirsin. Kime sorsan gösterir orada zaten. Ben de bu universal sigorta olayını daha yeni öğrendim. Bunu sigortacıma soracagım.
  • Araci kibristan hic cikarmazsak turkiye ye donerken turkiyede vergi odemiyormusuz ne kadar dogru bu acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emeğinize sağlık.
    hep merak ederdim araba ile kıbrısa gitmeyi.
    çok faydalı konu olmuş bence.
  • bende götürmemiştim,ordan 3500tl sağdan direksiyonlu şahin alıp 2 sene kullanmıştım
  • ne kasko trafik sigortası falan . gittiğinizde araç kiralayın 30-40 liraya fiesta kiralayabilirsiniz günlük. daha uzun süre kiralamalarda 15-20 tl ye düşüyor günlük. benzin de ucuz. gezin dolaşın. ben oyle yaptım. hiç kaskoyla üniversal sigorta ile trafik sigortası ile falan da uğraşmadım.
  • peki diğer ülkeler için nasıl işliyor bu süreç...diyelim ki almanyaya gideceğiz,ne gerekli?
  • Emeğine sağlık çok işime yaradı
  • quote:

Orijinalden alıntı: redkitt

Arkadaslar , bu rehberi , internette uzun ugraslar sonunda yeterli kaynak bulamadigim icin hazirladim , kibrisa arac goturme basligi altinda bircok yere baktim netten ama yeterli bilgiye ulasamadim , umarim kibrisa arac goturucek arkadaslarin isine yarar bu rehber...
    Aracimizi 3 adimda kibrisa goturucez arkadaslar ;

1- Turkiyedeki yapilacak hazirliklar :
    - Pasaport cikartiyoruz
    - Araba ustumuze degilse , araba sahibinden noterden GENEL VEKALET cikartiyoruz . ( tahmini 60 lira )
    - Ogrenci isek okuldan ogrenci belgemizi aliyoruz
    - Arabayi aldigimizda , turkiyede yaptigimiz trafik sigortasi UNIVERSAL SIGORTA tarafindan yaptiriyoruz . ( bu sigorta ile yaptirirsaniz Kibrisa giris yaptiginizda 25 lira veriyorsunuz ekstradan baskada para vermeniz gerekmiyor trafik sigortasi icin , eger universal sigorta ile sigorta yapmazsaniz ; Turkiyede tahmini 200 lira bir senelik trafik sigortasi yaptirirsiniz , ustunede kibrisa giris yaptiginizda 1 yillik 350 lira kibris icin trafik sigortasi yaptirirsiniz )
    - Arabanin kaskosuna ek olarak uluslararasi kasko opsiyonu eklettirin .. ( tahmini 100 lira tutuyor ) ( Kibris uluslararasi Kasko dahilinde )

2- Turkiyeden cikarken :
    - Mersin Tasucu limanina yola cikarken yapmamiz gereken , feribot acentasini arayip 3 gun onceden rezervasyon yaptirmaniz gerekiyor ( bildigim kadariyla 3 tane feribot acentasi var ( en kisa zamanda 3 unude telefon numaralariyla beraber eklicem ) )
    - Acentayi aradiginizda , bana gore en onemli seylerden biride feribota araba ile binmeniz , acentayi aradiginizda bunu mutlaka belirtin `` ben rezervasyon yapmak istiyorum yanliz , feribota araba ile binicem `` seklinde.. Cunku bazi feribotlar var , bi feribot yanlizca arabalari aliyor , sonra sizi yolcu feribotuna goturuyorlar , araba ile ayri ayri gitmek zorunda kaliyorsunuz , buda hem 2 saate yakin zaman kaybi oluyor hemde fazladan beklemis oluyorsunuz...
    - VERGI SISTEMI : Eger kibrisa arac goturuyorsaniz hem turkiye vergilerini veriyorsunuz , hemde kibrista 6 ayda bir odenen vergileri oduyorsunuz . Arabayi kibrisa ilk soktugunuzda ilk 6 aylik vergiyi odememek icin , Turkiyedeki vergisini yatirdiktan sonra , vergiyi odediginize dair dekont yada belgeyi yaninizda bulundurun ( bu belge ile lefkoseye gidip , 5 ay uzaticaksiniz vergi zamanini )
    *** Kibrista dizel aractar benzinlilerden 1,5 - 2 kat daha fazla vergi oduyorsunuz . ( Ornek : Citroen c4 dizelin 6 aylik vergisi 550 tl )

3- Kibrisa girerken :
    - Feribottan indik arabamizla beraber , liman cikisa dogru yoneliyoruz ve arabamizi park ediyoruz .
    - Liman cikis kapisinin orda beyaz bir bufe var , o bufeye gidip trafik sigortamizi hallederiyoruz ..( turkiyeden universal sigorta yaptirip gidersek 1 sene icin 25 lira veriyoruz )
    - Sigorta islemi bittikten sonra , soldaki gelen yolcu giris kapisina gidip , pasaport kontrolden geciyoruz ...
    - Pasaport kontrolden gectikten sonra , gumruk kontrole gidip , belgelerimizi veriyoruz ve bir sari kagit aliyoruz
    - Sari kagidi , Liman cikis kapisindaki gorevlisine gosteriyoruz , gorevli arabaya gumruk kontrolu yapiyor ve ardindan kibristayiz ....

UCRETLER :

1- Kaskonuza Uluslararasi Kasko opsiyonu 100tl
    2- Feribot 150 tl ( icindeki surucu dahil ) Arabadaki her yolcu icin 60 tl
    3- Feribota binmeden , gumruk kontrolunden gecerken , kisi basina 12 tl liman vergisi
    4- Tasucu limanina girerken , Liman vergisi araba basina 20 tl
    5- Noterden genel vekalet 60 tl
    6- Kibrista oturma izni ( Muhacerat ) ( 75 tl ) --- Ehliyetimizi KKTC ehliyetine cevirtmek icin gerekicek ....
    7- Kktc ehliyetine cevirtmenin senelik harci 105 tl ...
    8- kktc arac sigortasi senelik 350 lira ( tr den universal sigorta yaptirmayanlar icin gecerli )

Vergi ;
    Arkadaslar vergi olaylari soyle oluyor kibrista ;
    Arabanin kilosu ustune butun vergi sistemi ,
    diyelim ki 1000 kg bir arabaniz var ve benzinli ( 0,25 ) ile carpiliyor , 6 aylik 250 lira vergi oduyorsunuz .
    diyelim ki 1000 kg bir arabaniz var ama dizel ( 0,35 ) ile carpiliyor , 6 aylik 350 lira vergi oduyorsunuz .
    Ayrica bazi kilo sinirlarinda hem benzinli hem dizel icin katsayilar degisiyor , yanlis hatirlamiyorsam , 900 kg , 1200 kg bildigim limitlerden 2 tanesi ...
    Benim arabam 1195 kg , 2011 model dizel fiesta idi , 6 aylik 345 lira tuttu vergisi...

Hocam universal sigorta batmıs . onun yerine baska bir sıgorta varmı aynı ayrıcakları tanıyan ?

• 42has42 kullanıcısına yanıt
    dostum universaldan kastı sigorta şirketi değil.
    poliçen yurtdışını kapsıyor mu kapsamıyor mu soru bu
    kapsıyorsa gerek yok,kapsamıyorsa orada da sigorta yaptıracaksın
  • a3l4i kullanıcısına yanıt
    kardes sanırım yanlıs anladın zorunlu trafik sigortasında universal diye bir secenek yoktur ...
    anca kasko da vardır . zaten onuda belrtmiş arkadas. tekrar okurmusun o kısmı . dediklerimi daha iyi anlayacaksın .
  • 42has42 kullanıcısına yanıt
    dostum anlamadım ancak haklısın ben orada kaskoyu kastetmiştim.
    bende aracımı götürmüştüm gümrükte kaskonuz yeterli diyip başka işleme gerek yok dediler vede giriş yapmıştım.

doğru mu yanlış mı bilemem ama ben girdiğimde 8 ay kalmıştım.
    1-Tr ehliyeti kktcde de geçerli o yüzden çevirtemdim -105tl
    2-Tr de vergimi verdiğim için vergi vermemiştim.-250tl
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.