Şimdi Ara

Kızların bilgisi az olmasına rağmen iş bulması (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
4
Favori
16.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E89925F75

    Kadınlar okul ve iş hayatında kesinlikle erkeklerden daha başarılar. Tek eksileri çocuk yapacaklarsa iş hayatlarına ara vermek zorunda kalmaları.

    ğ




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD61D2951 -- 3 Temmuz 2021; 17:33:30 >
  • Konu ergen ve saçma noktalara çekilmiş, Bu ülkenin az ve yavaş gelişmesindeki en büyük eksiklerden bir taneside kadınların iş hayatına geç girmesi yada girememesi. Bunıu engellemek adına İrili ufaklı bir çok kurumsal firma aday formlarında yada başvuru kısmında şu dip not bulunur.


    -Bu işyerinde ortak/benzer adaylar arasında tercih yapılması gerektiginde kadınlara öncelik verilir gibi yazılara rastlayabilirsiniz!

  • Olabilir sasirmam, ben master yaparken (romanya) sinifta cok guzel bi kiz vardi mankenlik yapiyordu haber spikeri egitimi aliyordu unlu fln olmaya calisiyordu. Sonra biz biraz yakinlastik bana anlatmisti normal bir firmaya is basvurusunda bulunmus Turk patron hemen demis ki ozel asistanim olursun benimle birlikte olursun seni heryere yanimda gotururum maasini alirsin isini de yaparsin vs deyip direk ahlaksiz teklifte bulunmus pislik abaza Turk yasi da 40-45 kizin yasi 24.


    Tabi sirf Turklerde yok bu belli yasi gecen erkekler abazaliktan geberiyor sanirim, bu kizi oyuncu yapmak rol vermek icin kactane yapimci yatma teklifinde bulunmus sirf o yuzden oyuncu olamadim diyor bu sektor oyleymis yatmayan basarili olamiyor firsat verilmiyor.


    Yani tum kadinlar bu is icin ise giriyor demiyorum ama pislik abaza serefsizlerde bir beklenti oldugundan ozellikle kadinlari aliyorlardir diyorum.

  • reklamlarda biscolata hariç çoğunlukla kadınlar kullanılıyor.

  • Yaklaşık 30 senedir bilgi işlem sektöründeyim. Bu sektörde kadınların ne yapıp ne yapamayacağını gayet iyi de gördüm.


    Boğaziçi mezunu bir kaç arkadaş dışında doğru düzgün işten anlayayına da denk gelmedim. ftp nedir, txt nedir diye soran kişilerle uğraşmak zorunda kaldım.


    Bu pozitif ayrımcılıklar falan hikayedir. Yeni yüzyılın veya yeni dünya düzeninin hikayesidir. Size acıyorum çünkü anlattığınız hikayeye bakılırsa önünüzde uzun bir iş hayatı olacak kadar gençsiniz. Emekliliğime kalmış 12-13 sene, şunu atlatsam yeter bana çünkü daha beteri geliyor sanıyorum.


    Ayrımcılığın pozitifi negatifi olmaz. Saçmalık resmen! Adı üstünde ayrımcılık yaa. Nasıl olabilir, böyle bir şey nasıl iyi olarak sunulabilir insanlara ve nasıl kabul edebilir insanlar böyle bir şeyi?


    Bir yandan kapsayıcılık konuşulurken bir yandan da pozitif mozitif ayağına ayrımcılık yapıyoruz. O işi hak eden başkalarının hakkını yiyoruz açıktan.


    Erkek veya kadın hakkaniyet sahibi biri böyle bir yaklaşımı savunamaz, savunmamalı.





  • scientia kullanıcısına yanıt

    bu dediğiniz doğru ama işe alınan kadınların %10’u bu sebepten işe alınıyordur belki sadece. Endüstri müh. İşletme mühendislik okuyan kızlar da bir bok bilmemelerine rağmen genellikle rahat iş buluyor. Benim çoğu endüstri mühendisi erkek arkadaşım işsizken kızların hepsi istisnasız iş buldu mesela. Hele bir tanesi 2017’de 3 bin tlye başlamıştı. Asgari ücret 1300 iken yani. Türkiye’de erkeklerin çok ezildiği bir gerçek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin özüne bakarsan bu saydığın şirketlerin, savunma sanayinin falan karar verici konumda bulunan yöneticilerinin çoğu erkek. Yani düşündüğün gibi kadınlara gerçekten pozitif bir ayırım varsa yapanlar da yine erkek. Artık ne niyetle yapıyorlardır bilemem. Bir kadını istihdam etmek o iş özelinde şirkete müşteri olarak dönebilir mesela. Bilemiyorum orasını.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

    İşin özüne bakarsan bu saydığın şirketlerin, savunma sanayinin falan karar verici konumda bulunan yöneticilerinin çoğu erkek. Yani düşündüğün gibi kadınlara gerçekten pozitif bir ayırım varsa yapanlar da yine erkek. Artık ne niyetle yapıyorlardır bilemem. Bir kadını istihdam etmek o iş özelinde şirkete müşteri olarak dönebilir mesela. Bilemiyorum orasını.

    Evet neden yapıyorlar ben de bilmiyorum. Cidden art niyet gözükmek istemem ama en masum duran erkek yönetici kız stajyere bile daha iyi davranıyor erkeğe göre. Staj yaptım kaç tane gördüm az cok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadınlar bir şey bilmiyor da sen ne biliyorsun? Ne alanda geliştirdin kendini? İş hayatında bir konumun var mı? Ya da başardığın bir proje? Önce bunları sorun kendinize. Bunlar iş hayatının temelleridir.

    Eğer bir yeni mezunsanız lisans tezinizi satın. Satın derken lafla satın. Öyle bir pazarlayın ki vay be ne yapmış desinler. Projeleriniz varsa olası maddi getirilerini yazın. Ben proje yaptım deyince kimse sizi sallamaz. Şirketler için bir numaralı kriter paradır. Parayı ön plana çıkarın. Kendi paranızı değil, şirketin parasını.

    Bunların dışında, iletişim kurallarını öğrenin. Neyi nerede kullanacağınızı bilin. Özgeçmişinize özen gösterin. Aptal gibi counter oynuyorum diye hobilere yazmayın. Hayallerinizi belirtin. Kariyer planınızı anlatın. Kendinize güvenin.

    Ben de üniversite boyunca doğru düzgün çalışmadım. Ama şimdi özgeçmişimi doldurunca 4 sayfa tutuyor ki yalnızca 6 yıllık tecrübe bu. Şu anda 3. işyerindeyim. Birisinde 5 yıl, diğerinde 4 ay çalıştım. Yılbaşından beri de buradayım. Sektör değiştirmeme rağmen, yeni bir iş öğrenmeme rağmen insanlar saygı gösteriyor. Neden? Çünkü kendime güveniyorum. Alakalı bile olmasa eski tecrübelerimi buraya yansıtıyorum.

    Dediklerimi tavsiye olarak alın. İş hayatı üniversite hayatı gibi boş temeller altına dayanmaz. Üniversitede bilgiyi nasıl bulacağınızı kavramanız gerekir. Kavramadıysanız zaten boşa okumuşsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • İşe giremeyen çamur atmış. Ya arkadaş sizi mezun eden fakültenin hocasına Selam olsun. Hangi ticari işletme iş gücünü sırf kadın diye işe yaramaz elemanla doldurur??

    Mühendis diploması almış rasyonel düşünmekten aciz. Sonra vay efendim, iş bulamadım kız girdi. Demek ki senden iyi. Soğuk su için iyi gelir.

    Ben de mühendisim, 13 yıllık mühendisim. Böyle birşey görmedim. 13 yıldır da dev şirketlerde çalışıyorum.

    Her zaman çalışan kazanır elması kızarır. İstisnai uç örnekler hariç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 6 Nisan 2021; 16:3:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dünya kadar malın olacağına fındık kadar..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • realexile R kullanıcısına yanıt
    Benim başıma böyle bir şey gelse imkanım varsa çıkarım o şirketten. Kimsenin işini yapamam. Yapacaksamda yapmayandan 2 kat fazla para almam lazım. Yoksa kendime yediremem 😁

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • realexile R kullanıcısına yanıt

    Yeterince olgunlaşamamış insanlara denk gelmişsin hocam. Sayıları az değil böyle insanların ve eğitime falan bakmıyor. Böyle insanların kimisi de kadınları "yetersiz" gördükleri için sanki onları kayırmaları gerektiğini zannediyor. Kadınları tanımadan direk önyargıyla yetersiz görmesi yetmezmiş gibi bir de kayırma işine girip iyice s*çıp sıvıyor. Nerden baksan elinde kalır.


    Sektör özelinde kadın avantajlı işler olduğu doğru. Erkek psikologlar yeni mezun olunca okullarda, rehabilitasyon merkezlerinde çalışmak zorundalar fakat buralarda işe girerken çok zorlanıyor mesela. Direk bir tacizci olma ihtimali var gibi görülüyor, çekiniyormuş iş veren erkek psikologlara iş verirken. Fakat kadınların dezavantaj yaşadığı yerler de var. Mesela müfettişlik/denetim işlerinde eğer seyahat gerekiyor ve Hakkari'den Edirne'ye kadar çeşitli illerde işini icra etmen gerekiyorsa kadın başına gidemez, uygun olmaz diyerek bu işlerde daha az tercih ediliyorlar. Doğum izni alır diye daha az tercih ediliyorlar.


    Kısacası iş hayatı cinsiyetlere ayrılmış durumda. Direkt olarak kadınlar az bilgisi varken iş buluyor ama erkekler bulamıyor diye düşünmemek lazım.





  • Trendyoldan alışveriş yapmıyordum zaten bundan sonra hiç yapmam. Sırf 8 mart reklamlarında kadın çalıştırıyoruz diyebilmek için aldıkları bi dolu vasıfsız eleman var çoğu şirketin. Saçmalıyorlar gittikçe

  • ~Anor~ kullanıcısına yanıt
    Zaten bir kız iş bulunca “o iş buldu çünkü kız(?)” diye düşünmek hem abazanca hem de ergence bir düşünce. Böyle bir şeyi düşünmeye utanırım millet hiç utanmadan neler neler yazmış resmen fantezi hikayeleri yazan var buraya. Forumdaki aptal abazaları mahkemeye verip kadın hakimlerin karşısında ağlatmak lazım aslında :)

    Ben uğraşırım bunlarla, şu anda oltayı atıyorum gelen geliyor :)
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Trendyolda eğitim için var mülakat var . Mülakatı yapan yazılmcılar var erkeklerin hepsine baktım hepsi 5-6 yıllık developerler ama benim mülakatım yarın benimle aynı yaşıtta bir kız yapacak . Üniden mezun olalı daha 4 ay olmuş. Baktım linkedin profiline projeside yok .Katıldığı şeyler trendyol kadın yazılmcılar, üniversite kadın bilmem ne, turkcell geleceği yazan kadınlar ... burada iyi ekmek var hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    Hocam burdakilerin hepsi karşı karşıya gelsek konuşamazlar o kadar eminim ki. Kazma kürek tiplerdir. İş başvurusunda hızlı bir şekilde ilkokulundan üniversiteye not ortalamalarını falan söylüyordur bunlar :D
  • Daha ilginç olanı iş ilanlarının kadın talebi. Bir dönem çok baktım o kadar çok kadın arayan işletme var ki hemde çoğu küçük işletme. Muhasebeci bayan aranır yazıyorlar niye erkeklerin matematiği kötü mü ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • realexile R kullanıcısına yanıt
    Ne yapsın mesela nasıl davransın? Acaba sen diğer insanlara karşı fazla kaba davranıyor olabilir misin? Belki sorun bendedir diye düşündün mü hiç? Özeleştiri yapmadığın sürece işsiz kalmaya devam ediceksin, söyleyeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bogazicili_zekiye -- 6 Nisan 2021; 16:39:9 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.