Şimdi Ara

Kızılay kan bağışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bugün arkadaşımla eve dönerken Kızılay çadırına denk geldik.Dur dedim kan verelim bana dedi ki senden beleş aldığı kanı parayla satan yere ben kan vermem.O gitti vermedi ben verdim ama olayın aslını bilen var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kan satılır litresi 149 ₺

• Devlet Kızılay personelinin maaşını karşılamaz.
    Kan alımından sonra yapılan testlerin masrafını karşılamaz.
  • Yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: GüneyKampüs

Yani?

O Parayı bir yerden çıkarmaları lazım baban cebinden ödemiyor personelin maaşını
  • Parayla mı satıyor? Sanmıyorum, vakıf orası
  • Arkadasin zeki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kurban Bağışı Türgevde
    geçen yıl açıldı
    ALKOL ALDIKTAN SONRA KAN BAĞIŞI!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Parayla satılıyor ise gerçekten ayıptır.

• quote:

Parayla satılıyor ise gerçekten ayıptır.

verme o zaman arkadaş seni zorlayan yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John F. Kennedy

quote:

sana ne oluyo.dh kizilay subesi misin?

• Bak kardeşim üste de tahrik ettin simdi de aynısını yapıyorsun insanları tahrik etme.bi gun bi yerse takarlar bıçağı sonra diğer öğlen vakti selan verilir unutulur gidersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

quote:

Orijinalden alıntı: John F. Kennedy

quote:

sana ne oluyo.dh kizilay subesi misin?

1 Ünite kan 100 lira eğer onun yerine tanıdığı biri kan verirse hastaya ücretsiz verirler. o 100 lira kan üzerinde yapılan işlemlerin parası bunu devlet karşılamaz. buraya çıkmış yaptıkları ayıp diyor sanki kendi cebinden ödüyor.
  • Nasıl parayla satılıyor arkadaşım?
    Ben her dönem kan bağışı yapacağım onlarda parayla satacaklar ha! Yok öyle bir şey şehir efsanesi.
    Durumu olmayan vatandaşlar napıyor
  • LucidEresbos kullanıcısına yanıt
    Keşke dediğin gibi olsa.

• Saçma sapan konuşmayın Allah aşkına..

Hadi Kızılay kanları satıyor diyelim. Eee ne yapacaksın kan bankasının dolması için? Evde kendi kanını kendin şişeleyip ihtiyaç sahiplerine kendin mi ulaştıracaksın?

Kanları satması kötü bir şey, ama böyle gelmiş ve süregelen bir düzen var. Bunun da çeşitli sebepleri var. Ben de onaylamıyorum ama gidip kan veriyorum Kızılay'a yılda birkaç kez.

Kızılay'a kan vermek istemiyorsaniz, kan ihtiyaç duyurularını takip edip bizzat hastanelerin ilgili kısımlarına giderek de kan verebilirsiniz.
  • Kanı parayla pompalıyo sanki kanı versin işte istediklerini yapsınlar senin için değerli birşey değil ki. Hatta kan vermenin daha uzun yaşattığını duymuştum kadınların daha uzun süre yaşamasını sağlayan şey.
  • Evet doğru ama arkadaşının mantığı çok yanlış

• saklama masrafı falan da vardır
  • "Alınan ücret kana uygulanan testlerin ve işlemlerin ücretidir. Bu ücretler hastanelerden veya sosyal güvenlik kurumlardan tahsil edilir. Sağlık sisteminde her hizmetin bir bedeli vardır. Bu ücretlerin belirleyicisi ise Maliye Bakanlığı olup, ücretler resmi gazetede yayınlanmaktadır. Sağlık sistemindeki sıkıntılarını çözmüş ülkelerde bu ücretler hasta veya hasta yakınlarına yansımamaktadır. Hastaneler ile sosyal güvenlik kurumları arasında çözülmektedir. Mevcut durumda hastaneler ile Türk Kızılayı arasında protokoller imzalanmakta olup, çoğu yerde hastane tarafından talep edilen kanlar Türk Kızılayı tarafından uygun ısı koşullarında taşınarak teslim edilmektedir. Anlaşmaların yapıldığı hastanelerde hasta ve hasta yakınları bu konuda yaşadıkları sıkıntının önüne geçilmiştir. Ulusal kan hizmetleri organizasyonu tamamlandığında bu ücretler hasta veya hasta yakınlarına yansımayacaktır." yazıyor sitelerinde.

• boşverin kanı iyilik için değil kendi sağlığınız için verin. Hayatımda 1 kere kan verdim.

Sağlık açısından iyi,Kanı arada tazelemek çok iyi oluyor.

Kan verirken bayılma aşamasına geldiğim için cesaret edemiyorum tekrar tek başıma

Herkes de korkuyor gidilmiyor tek başına
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.