Şimdi Ara

Kız istemek saçma değil mi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
4.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saçma degil kardesim. Eger toplumun kabul etmis oldugu örf ve adetler saçma olanlar ve saçma olmayanlar olarak ikiye ayrilmislarsa tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EhrimeN

Yeni nesil olan bizlere doğal olarak saçma geliyor. Bunu yaşlı biriyle konuşsan laf ederler olur mu canım öyle şey diye. Ama biraz mantık çerçevesinde bakarsanız olayın saçmadan da öte olduğunu görürsünüz. Evlenmeyi düşündüğünüz birisinin ailesiyle, sizin aileniz elbette tanışacaktır ama sahibinden satılık ev alıyormuş gibi kız istemeyi ben evlenmeyi düşündüğüm kişiye hakaret olarak görürüm.

Birazdan gelir yine birileri geleneklerimiz ölüyor, batılılaşıyoruz diye.

Sonunda bunu fark ettim '' DONANIMHABER'İN BÜTÜN YÖNETİCİLERİ HEP FARKLI GÖRÜŞLER SUNUYOR.HİÇ NORMAL OLANI VE ÇOĞUNLUĞA UYDUKLARINI GÖRMEDİM'' Çok çeşit yönetici var ve hepsi de çoğunluğa uymamaya direniyor...Tebrikler.

Tabi ki saçma değil .Sonuçta istemeye gittiğin kızın sahibi önce ailesidir , eğer ipsiz sapsız olsa zaten istemeye gidilmez.Kız istemeye gitmek geleneği , kızın ailesine saygı duymak , KIZIN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERMEK KIZ AİLESİ TARAFINDAN Göstermektir.Yoksa sanki ülkemizde hiç yok kız istemeden evlenen...

Bazı şeyler vardır değiştirilmez...Bu kural'da onlardan biri.Ben sevdiğim kızı gidip mal gibi istemem , kızını sevdiğimi bilen aileden gidip kızlarını onların da rızasıyla ve Allah'ın emriyle isterim.Tabii Allah'ın emirlerini bilmeyenler varsa onların istememesi de doğal olarak normal zaten .

• Bu memlekette düzgün, sağlıklı, olması gerektiği gibi olan bir şey söylesene
  • çok saçma birşey ya kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz anasını satıyım ben düğün bile yapmıcam o derece .
  • Hele kahveye tuz basma Gerzekçe bisi daha
  • Herkes çok saçma diyor ama kendi kızınız olunca yine böyle düşünecekmisiniz acaba ? şimdi boş keseden çok saçma demek kolay
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

quote:

Orijinalden alıntı: EhrimeN

Yeni nesil olan bizlere doğal olarak saçma geliyor. Bunu yaşlı biriyle konuşsan laf ederler olur mu canım öyle şey diye. Ama biraz mantık çerçevesinde bakarsanız olayın saçmadan da öte olduğunu görürsünüz. Evlenmeyi düşündüğünüz birisinin ailesiyle, sizin aileniz elbette tanışacaktır ama sahibinden satılık ev alıyormuş gibi kız istemeyi ben evlenmeyi düşündüğüm kişiye hakaret olarak görürüm.

Birazdan gelir yine birileri geleneklerimiz ölüyor, batılılaşıyoruz diye.

Sonunda bunu fark ettim '' DONANIMHABER'İN BÜTÜN YÖNETİCİLERİ HEP FARKLI GÖRÜŞLER SUNUYOR.HİÇ NORMAL OLANI VE ÇOĞUNLUĞA UYDUKLARINI GÖRMEDİM'' Çok çeşit yönetici var ve hepsi de çoğunluğa uymamaya direniyor...Tebrikler.

Tabi ki saçma değil .Sonuçta istemeye gittiğin kızın sahibi önce ailesidir , eğer ipsiz sapsız olsa zaten istemeye gidilmez.Kız istemeye gitmek geleneği , kızın ailesine saygı duymak , KIZIN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERMEK KIZ AİLESİ TARAFINDAN Göstermektir.Yoksa sanki ülkemizde hiç yok kız istemeden evlenen...

Bazı şeyler vardır değiştirilmez...Bu kural'da onlardan biri.Ben sevdiğim kızı gidip mal gibi istemem , kızını sevdiğimi bilen aileden gidip kızlarını onların da rızasıyla ve Allah'ın emriyle isterim.Tabii Allah'ın emirlerini bilmeyenler varsa onların istememesi de doğal olarak normal zaten .

+1

• Eşek ne anlar hoşaftan....
  • bana görede düğün saçma nolcak şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: SONY_55

Eşek ne anlar hoşaftan....

Ve SONY hocam noktayı koymuş
  • vay anasını, bir dokun bin ah işit olayını aşmış dh,
    kız isteme meselesine gelince de, ana-baba sen kızı okut,büyüt evlenmeye gelince kacsın, dost hayatı yasasın. sizi bilmem ama bana biraz ters geliyor, kız isteme olayını standart prosedür gibi düşünün bence, sen anlastığın görüstügün kızı istiycen de ailesi 'yok' mu diyecek adam gibi adam olmadıktan sonra...
  • 17 yaşındayım ve yeni nesilden sayılıyorsam eğer bana hiç de saçma gelmiyor.Bu tarz gelenekler aileler arasındaki bağı kuvvetlendirmek,samimiyeti artırmak için yapılır.Daha 1 ay önce abime kız istemek için ankaradan istanbula 1 günlüğüne git-gel yaptık.Gayet güzel geçti.Özenti bir toplum yolunda ilerlemektense sizin saçma bulduğunuz geleneklerimle yaşamayı tercih ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Dünyanın en rezil geleneği. Çok saçma.

Daha doğrusu gelenek olarak rezil olup olmaması önemli değil. En nihayetinde 1000 yıl önce adamlar böyle şeyler yapabilirlermiş.
    Gelenek denen şey başlıbaşına rezil bir şey, 1000 yıl önce yapılan saçma sapan şeylerin günümüzde yaşatılması ve hala yapılması gereksizdir.

Sevdiğin kızı mı istediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpiritBreaker35

Kız isteme olayı tamamen bizim halkın tabiri caisse k*çından uydurduğu bir söz normal şartlar altında ailecek gidilip kızın ailesiyle tanışılır, oturulur sohbet edilir, yemek yenir vs.. tabi kızın gönlü varsa zaten anne kıza sorar fikrini alır kız uygun görmesse bunu babaya iletir babada gereken cevabı verir. Neyse böle yapmayın kendi istediğine verende var zorla onu bunu geçtim de düğün nedir lan? Ben her şeyi yaparım gider isterim gızını almıya geldm lan virr baa bile derim ama gidip düğün yapmam arkadaş neymiş öle roman havası falan çalıyorlar herkesin kafa milyon ortada dönüyo git paşa paşa nikahını kıy tmm. Şahsen öle yapıcam. Gelinlik çok isterse onuda giydiririz bu kadar basit

katılıyorum ama ilerde eşin zırlarsa düğün düğün diye görürüm ben seni

• Kendi soyunun ve ırkının örf adetleri sana saçma geliyorsa yurt dışına yerleşebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeVil_BoZZo

Kendi soyunun ve ırkının örf adetleri sana saçma geliyorsa yurt dışına yerleşebilirsin.

Guzel olur ;) sanada dediğimiz saçma geliyorsa sende konuya bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tornavida123 -- 21 Temmuz 2011; 22:31:50 >
  • Zaten kızla evleniceksen ailesiyle bi tanışıp biz evleniyoruz filan demen lazım. Bizim kültürümüzde de bu kız istemektir bu kadar abartmaya gerek yok.
  • günümüzde o sizin eleştirdiğiniz kız istemeler kalmadı artık, kız isteme temsili olarak yapılır sadece.

kız ile erkek anlaşır, aileler tanışır anlaşılır. herkes birbirinden memnun ise kız istemeye gidilir. kız istemeye gidilirken kız da erkek de anne babalar da herşeyi bilmektedir ve bir nevi 'adet yerini bulsun' diye kız istenir.

yoksa kızın haberi olmadan gidip mal ister gibi kız isteme olayı yok, uzun zamandır yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: VenomouS35

Zaten kızla evleniceksen ailesiyle bi tanışıp biz evleniyoruz filan demen lazım. Bizim kültürümüzde de bu kız istemektir bu kadar abartmaya gerek yok.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

günümüzde o sizin eleştirdiğiniz kız istemeler kalmadı artık, kız isteme temsili olarak yapılır sadece.

kız ile erkek anlaşır, aileler tanışır anlaşılır. herkes birbirinden memnun ise kız istemeye gidilir. kız istemeye gidilirken kız da erkek de anne babalar da herşeyi bilmektedir ve bir nevi 'adet yerini bulsun' diye kız istenir.

yoksa kızın haberi olmadan gidip mal ister gibi kız isteme olayı yok, uzun zamandır yok

Katılıyorum. Eskiden erkek tarafı kızı beğenir ailenin büyükleri ile görüşür, anlaşırlarsa kızlarını verirlerdi. Kızın itiraz etme gibi bir hakkı yoktu. Esas mal gibi alınıp satılma odur ! Günümüzde evlenecek taraflar bir biri ile tanışır, konuşur, bir birleri ile geçinebileceklerse iş aileye taşınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Shogun -- 21 Temmuz 2011; 22:39:52 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.