Şimdi Ara

KITURAMI WORLD 3000 KOMBİ ALDIM.IYI MI YAPTIM ACABA?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
10.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BU KOMBİYİ KULLANAN ARKADAŞLARDAN YORUM ALABİLİRMİYİM.AVCILAR DA OTURUYORUM.TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ TESİSATCI VAR MI KURULUMU ICIN.

bu kombiyi bende satın aldım..ürünü servisine kurdurdum,gayet kaliteli bir ürüne benziyor(böyle yazıyorum iddia etmiyorum çünki her yönü le kullanma şansım olmadı henüz) şuan sadece banyo su ısıtma ve ocak gazı olarak komdiden faydalanıyorum..Kombide biliyoruzki ürünün kalitesi yanında en az servisin kaliteside önem arz ediyor..Benim kombimin kurulumuna gelen servis öncelikle ürünün kalitesine inanıyordu bu önemli bir konu , güvenmediğin malın arkasında durma şansında yoktur.Ayrıca kombi hakkında bilgiside her sorduğum soruyu cevapsız bırakmayacak ve aydınlatacak kadar yüksekti(bu benim servisimin şahsına özel olabilir-her bayii servis iyi olacak diye bir şart yok!)Bu kadar yazdıktan sonra söylemeden geçmeyeyim Tekirdağ merkezde yaşıyorum ve serviste tekirdağ/merkez servisi..

Kiturami world 3000 serisi kombiyi nereden buldunda aldın diyenler olacaktır.o kadar bilindik marka varken ve bu forumda yıllardır bu bölümde ustaların tavsiye ve yönlendirmeleri varken(herbirine teşekkür borçluyum. kombi servisine gidip biraz konuşunca servis beni makina mühendisi sandı :)) o kadar forumdan dolmuş ve gitmişim yani..evet bilindik bir marka ve model alabilir ve burada konuşmaya bile gerek kalmadan yakar gazımı keyifle otururdum ama kişiliğiminde bir parçası ve fıtratım gereği biraz maceracıyım diyelim,birazda arştırmacı ..sonuç olarak bu cihazı satın aldım 1300tl/10 taksit kurulum dahil..fiyat olarak bir iddiam yok bu paray birçok marka model kombi alınabiliniyor.

Kombiyi satın alma aşamasında bir çok bayide bir çok marka ve model kombi inceledim..broşürlerini aldım..teknik özelliklerini karşılaştırdım(ihtiyaclarım ve önceliklerime göre)bir çok bayiinin komiğine gitmesine hatta şüpheli bakışlarına maruz kalmama rağmen kombilerin kapaklarını açtırıp iç yapılarını ve malzeme işçilik kalitelerini bile inceledim..Diğerleri hakkında yorum yapmayacağım subjektif bakmak istemem ama bu kombinin iç yapısı diğerlerinden farklı ve bana malzeme kalitesi olarak iyi/işçilik olarak iyi geldi..ayrıca içine sıcak su depolaması hacim olarak çok büyük diyebileceğimiz bir tank koymuşlar malzeme tamamına yakın bakır kullanılmış..ürün tamamen imalat ve montaj güney kore malı.korenin en büyük ısıtma-soğutma firmasının üretimi ayrıca bu firmanın dünyada birçok patentli ısıtma-soğutma teknolojisinin sahibi olduğu,bizde bilinirliği malesef ithalatçısının tamamen ilgisizliği(ilhanlı grup sanırım..açıkçası ürünün internet sitesi BERBAT DERECE KÖTÜ!!adamı almaktan soğutur desem yeridir.)yüzünden yok olsada özellikle rusya gibi çok soğuk ülkelerde ve asya pazarında hakim firmalardan biri..bu kombide standart olan bir çok özellik diğerlerinde ya opsiyon olarak bulunuyor yada hiç bulunmuyor(onları buraya kopyala yapıştır yapacağım sonra)

bu özellikleri bir kısmını kurulum yapılırken servisin sayesinde deneme şansım oldu örneğin üzerinde bulunan
    deprem sensörünü,gaz kaçağı sensörünü vs deneyerek alma şansı buldum..çalıştıklarını bizzat gördüm ve mutlu oldum..ayrıca bu kombinin kutu içeriğinde hemen tüm markalarda opsiyon olan kablolu lcd ekranlı tüm fonksiyonları yönetebilen ,detaylı bir kumanda mevcut(modeli ctr 5000)..kombi ile siz istemediğiniz sürece hiçbir ilginiz kalmıyor tüm komutları istisnasız kumandadan ayarlama şansınız var..buraya kadar menuniyetimi belirten yazılar yazdım..çünki gerçekten memnun kaldım..

gelelim benim karşılaştığım kombi ile ilgili bir bir sıkıntıma ; kombi takıldı ,gaz açıldı ve servis gelip açılışını yaptı.. ilk kez doğla gaz kullanan birisi olarak kombi ile birçok soru sorduğum servisim hepsini cevaplayıp gttikten birkaç saat sonra banyoda sıcak su açılınca kombiden yüksek patlamalı tonda sesler geldi..kombi mutfak balkonunda yatak odasına cepheli montajlandı.. eyvah dedim eğer bu kombi böyle çalışıyorsa(patlamalı ve gürültülü) senin maceracı ruhunun bittiği yerdir..evde karizma çizildi diye düşüncelerle servisi aradım durumu anlattım..sağolsun servis arkadaşımız birkaç saat sonra geldi ve birkaç küçük ayar yaptı gaz akışı ile ilgili ve birkaç kez deneme yaptık(o uğultulu aslan gitti yerine geldimi bir kuzucuk...tıs tıs diye yanıyor şimdi..sebebini sorunca ilk kez gaz kullanımlarında tesisattaki havanın tam atılamaması sonucu servis kurarken gaz ayarını biraz yüksek bırakmış..ikinci gelişinde yaptığı ayarlardan sonra şuan hiçbir sorunum kalmadı..ikinci gelişinde biraz pinpirik yaptım ve bozulursa ihtimalini düşünerek parça fiyat ve stok sorularınıda sordum..servis görevlisi bana ağbi bak bizim servis aracıda kore malı (hyundai)benim aracımda doğrusu hyundai dır acaba omu etkiledi beni bu kombiyi seçmemde onuda düşünmedim değil;)) fiyat/ performans olarak ele alırsan süper dedi(arabadan bahsediyorum)..parçaları uygun(euro ile değil!) zaten korelilerde bence kim ne düşünürse düşünsün ahlaklı ve dürüst , kaliteli mal üretimini benimsemiş bir millettir.

servis ,bu kombinin parçalarınıda aynı düşünce ile kaliteli ve uygun fiyata satıldığını..parçadan para kazanmak derdinde değiller şeklinde açıkladı..Ayrıca eğitim ve seminerlerine gidiyoruz baş mühendisleride çok iyi bir insan ve profesyonel..en ufak bir soru işaretinde raporumuz doğrultusunda parça tamiri olmaksızın değişimine gidiyor dedi..(3 yıl garantili bu arada kombi) samimiyetine inandım çünkü bu firma aynı anda 4-5 firmanın yetkili servisi ve hepsini takıyorlar..başka türlü olsaydı o şekilde yönlendirirdi..çünkü isteğim an ürünü bir başkası ile değiştirebilirdim..aldığım firmanın değişim sözüyle aldım ürünü..bana şu markayı al diyebilirdi servisi onlar yine..demedi kullan keyfine bak dedi..

bende şuana kadar mutlu-mesut kullanıyorum cihazı..size son olarak bayram arifesinden beri 27.08.2011-22.09.2011 arası bnyo ve tüp kullanımımı söyleyeyim(bir manası olmayabilir-kıstas olmayabilir biliyorum 4kişilik bir aileyiz ve evde tüm gün yaşanıyor.) 7.79m3 gaz kullanılmış bu süreçte birim fiyatı 0.65tlden 5tl bile tutmuyor komik bir para çünkü önceden sadece 40-50 günde bir 65 tl verip tüpgaz alıyorduk ve elektrikli termosifonun yaktığı elektrikde cabası..

amacım insanları yönlendirmek değil..herkesin bir aklı ve mantığı var! ben ürünü özellikleri-fiyatı ve malzeme-servis kalitesini beğendiğim için satın aldım..bu kombi bir bilinmez gibi durduğu için deneyimlerimi bu kombiye fikri kayanlar veya almak için girişimler yapanlara bir tecrübe aktarımı olsun diye yazıyorum..

kışın ısınmada kullandıkçada deneyimlerimi ve iyi-kötü yanlarını burada elimden geldiğince aktarmaya devam etmek istiyorum..Allah utandırmasın diyerek sözlerimi şimdilik bitiriyorum..

sormak istedikleriniz olursa ben bilirsem ben , bilemez isem servis arkadaşlara danışarak aktarmaya çalışırım..parça fiyatı sormak aklına gelen veya karşılaştırmak için soracak olursa banada kıyaslama şansı doğmuş olur..sorar öğrenmeye açlışırım..

selamlar.

• öncelikle teşekkürler bilgilerinizi paylaştığınız için. bu kombi gerçekten pek bilinmediği için hkkında bilği edinmekte çok zor oluyor dediğiniz gibisitesi berbat zaten çok kötü diyeoyumu verdim(siteye) 4-5 sene önce bi kombi taktırmaya karar vermiştim( sonradan olmadı) ve tabiki başladım araştırmaya öncelikli kriterim ilk maliyet hesapları degildi önemli olan kullanmaya başladıktan sonrasıydı yanii yakıt sarfiyatı elektrik sarfiyatı servis durumu sessiz çalışması vs.aşagı yukarı her firmanı broşürlerini aldım teknik karşılaştırmalarına baktım ( gerçi bu teknik verilerin hiç birisine inanmayan birisiyim malesef ülemizde vatamdaş her konuda kandırıldığı gibi bu konudada kandırılıyor) o günkü şartlarda kiturami kombi çok ilğimi çekmişti gerçekten iç yapısı neredeyse tamamen bakırdan üretilmişti ve başka firmalarda opsiyonel olan birçok özellik bunda standarttı bu kombiyi almaya karar vermiştim ama dediğim gibi olmadı bu işi ertelemek zorunda kalmıştım şimdi ise abonelik başvurumu yaptım ve hiçpeşinsiz 36 ay vade ile satış yapan bir firmayla anlaştım bu firma başka modeller satan bir firma oldugundan ve sattıkları ürün kampanyalı oldugundan meçburen o üründe anlaştım 2 gün önce firmanın sitesine girdigimde ( hasbel kader) kiturami yi de sattıklarını gördüm sitede mağazada görmemiştim dolayısıyla aklım onda kaldı firma kasımın 11ine gün verdi benim sizden ricam kiturami hakkında birkaç bilgiyi net bi şekilde verebilirseniz ve aklıma yatarsa hemen firmaya gidip değiştirme talebinde bulunacam tabi kabul ederlerse gidince görecez 1- kiturami saat te kaç metre küp gaz yakıyor saatte harçadıgı elektirik kw ne kadar banyo suyunda yıkanma anında su sıcaklıgında düşme çıkma oluyormu bu bilgileri katologunuzdanda verebilirsiniz deneyerek gözlemleyerek elde ettiginiz bilgilerde olabilir şimdiden çok teşekkürler Allaha emanet olun

• Merhaba;

Bu ürünü yaklaşık 10 gündür ısıtma amaçlı kullanmaktayım.Öncelikle yaşadığım şehir Tekirdağ/merkez..geçen günlerde havaların soğuduğu 2-3 gün süresince ciddi test etme şansı buldum.şunu söylemeliyimki bu birkaç günde burada kar bile yağdı desem havayı net olarak tarif etmiş olurum sanırım.

İşte bu günlerde evde termostattan ayarlı olmak kaydı ile gündüzleri 23 - akşamları 24 ve yatarken 21 derece olmak kaydı ile (Evde çocuk ve yaşlılar olduğu için biraz abartı ama durum bu ) 3oda 1 salon evimizi net alan 95m2 0.6×7.6 metre petek... tüm petekler açık ısıttık bu süreçte pimapen camlar hariç yalıtımsız , 2.kat güney-batı cepheli evimizde ortalama 15m3 gibi bir gaz tüketimi oldu..alt kat boş,üst kat ise şimdilik elektrik sobası kullanırken ve ilk kez yakıp,evi ısıtırken bu değerler bence oldukça makuldür. Banyo suyu derecesi 60 olarak ayarlı ve kalorifer tesisat suyu ise 65 derecede sabit..birde bir güne mahsus yaptığım diğer bir denemede ise; tüm petekler açık 24 saatte sahtan akşama 22 derecede sabit geceden-sabaha ise 21 derece sabit olarak 7.70m3 gaz tüketmiş.

Sıcak suda dalgalanma kesinlikle yok..o konuda çok memnunum..kumanda çok kullanışlı ve pratik tüm ayarlar üstünden yapılıyor..ses konusunda kombi balkonda duruyor,mutfakta günlük olağan ses koşullarında ses içerden duyulmuyor ve aynı zamada yatak odasına orkak duvarda balkonda gecede ses odaya geçmiyor...fakat balkonda kombi yanında duruyorken hafif bir gürlemeli yanma sesi var diybilirim..ev içnde kullnacaklar çalışırken dinlemeliler ve ona göre karar vermelidirler bence ama balkonda duracaksa kesinlikle ses rahatsız etmeyecektir..kendi dşünceme göre sessiz denilebilir ama süper sessiz sınıfına sokamam..yanlız dediğim gibi benim ayarlarım ortalamanın üstündedir..daha düşük ayarda kullanılırsa dahada sessiz çalışabir belkide..

Konforlu bir kombi olduğunu düşünüyorum..burada çoğu kullanıcı gündüzleri 20-21 derece gece yatarken ise 17-19 derece aralığında kullanıyor..ve çoğunda tüm petekler açık değilken kullanıyorlar..

Buradan şuna varmak istiyorum..iyi bir yalıtımı olan ve benim gibi evde kısa kollu ile dolaşma fanatiği olmyan biriyseniz günlük 6-7 m3 değerler yakalamanız oldukça basit bir ihtimal dahilinde diye düşünüyorum.hatta bir gün bunu deneyip yazmak düşüncesindeyim..

Selamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Firmayı arayıp ilgili mühendisten birkaç bilgide öğrenmiştim..bu arada kılavuzda yazılı olmayan gaz tüketim değerlerinide sordum..onlardaki yazılı kılavuzlarda minumum tüketim/saat 0.8m3 maksimum tüketim ise 2.40m3/saat olarak verildi..ama termostat dahilinde kullanımda bu değerlerin çok altında bir tüketim var ... yani bu değerlerin reel anlamda bir espiri yok diyebilirm..

Selamlar.
  • ilkay bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim gerçi sizin bilgilerinizi okumadan bugün bayiye gittim aldıgım kombiyi değiştirmek ve kiturami almak isteğimi belirttim sağ olsunlar fazla zorluk çıkarmadılar kabul ettiler ama üzerine fark koymayıda ihmal etmediler eyvallah dedim yeterki kiturami olsun ayrıca içinide net bi şekilde inceledim gerçekten bütün parçalarında made in kore yazıyor elektirik tüketimide içindeki parçalarda yazıyor 120 kw/s galiba su pompasının degeri birde küçük bi parça vardı yanlış hatırlamıyorsam brülör dü galiba oda 0.2 veya 0.3 olması lazım kayda bile degmiyecek bir elektirik harcıyor birde pompanın hava sogutmalı olduğunu düşünürsek ( yani devamlı çalışmıyor ) diğer kombilere göre her halde yarı yarıya fark atıyor birde içi tamamen bakır ve bakır olan bütün aksamda ayrıca izalasyon la kaplanmış valla bu kombi bana tepe tepe kullan tank gibi bi kombi izlenimi verdi bu kombiyi tercih ettiğim için şimdilik en dogru kararı verdiğimi düşünüyorum ( bu arada kombinin bayi fiat satışı ki bosch bsyisinde satılıyor 1.400 ) bira önce bilğisayarın başına geçtiğimde de sizin değerlendirmelerinizi okudum belirttiğiniz kriterlere göre ğerçekten çok makul ölçüler bilğileriniz için bir kez daha teşekkürler dah önce belirttiğim gibi kasım 11 ne gün verdiler hayırlısıyla bi takılsın kullandıkca deneyimlerimi aktarırım hatta takıldığım yerler olursa ( mutlaka olur ) bilğilerinize müracaat ederim sağlıcakla kalın Allaha emanet olun

• BENDE KISMETSE BU HAFTA KURDURACAĞIM.YALNIZ BAYİİSİ ÇOK SESLİ ÇALIŞTIĞINI SÖYLEDİ.AMA DİĞER ÖZELLİKLERİ GÖZ ÖNÜNE ALDIĞIMDA PEK ÖNEMSEMİYORUM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkaycvs

Merhaba;

Bu ürünü yaklaşık 10 gündür ısıtma amaçlı kullanmaktayım.Öncelikle yaşadığım şehir Tekirdağ/merkez..geçen günlerde havaların soğuduğu 2-3 gün süresince ciddi test etme şansı buldum.şunu söylemeliyimki bu birkaç günde burada kar bile yağdı desem havayı net olarak tarif etmiş olurum sanırım.

İşte bu günlerde evde termostattan ayarlı olmak kaydı ile gündüzleri 23 - akşamları 24 ve yatarken 21 derece olmak kaydı ile (Evde çocuk ve yaşlılar olduğu için biraz abartı ama durum bu ) 3oda 1 salon evimizi net alan 95m2 0.6×7.6 metre petek... tüm petekler açık ısıttık bu süreçte pimapen camlar hariç yalıtımsız , 2.kat güney-batı cepheli evimizde ortalama 15m3 gibi bir gaz tüketimi oldu..alt kat boş,üst kat ise şimdilik elektrik sobası kullanırken ve ilk kez yakıp,evi ısıtırken bu değerler bence oldukça makuldür. Banyo suyu derecesi 60 olarak ayarlı ve kalorifer tesisat suyu ise 65 derecede sabit..birde bir güne mahsus yaptığım diğer bir denemede ise; tüm petekler açık 24 saatte sahtan akşama 22 derecede sabit geceden-sabaha ise 21 derece sabit olarak 7.70m3 gaz tüketmiş.

Sıcak suda dalgalanma kesinlikle yok..o konuda çok memnunum..kumanda çok kullanışlı ve pratik tüm ayarlar üstünden yapılıyor..ses konusunda kombi balkonda duruyor,mutfakta günlük olağan ses koşullarında ses içerden duyulmuyor ve aynı zamada yatak odasına orkak duvarda balkonda gecede ses odaya geçmiyor...fakat balkonda kombi yanında duruyorken hafif bir gürlemeli yanma sesi var diybilirim..ev içnde kullnacaklar çalışırken dinlemeliler ve ona göre karar vermelidirler bence ama balkonda duracaksa kesinlikle ses rahatsız etmeyecektir..kendi dşünceme göre sessiz denilebilir ama süper sessiz sınıfına sokamam..yanlız dediğim gibi benim ayarlarım ortalamanın üstündedir..daha düşük ayarda kullanılırsa dahada sessiz çalışabir belkide..

Konforlu bir kombi olduğunu düşünüyorum..burada çoğu kullanıcı gündüzleri 20-21 derece gece yatarken ise 17-19 derece aralığında kullanıyor..ve çoğunda tüm petekler açık değilken kullanıyorlar..

Buradan şuna varmak istiyorum..iyi bir yalıtımı olan ve benim gibi evde kısa kollu ile dolaşma fanatiği olmyan biriyseniz günlük 6-7 m3 değerler yakalamanız oldukça basit bir ihtimal dahilinde diye düşünüyorum.hatta bir gün bunu deneyip yazmak düşüncesindeyim..

Selamlar.

KARDEŞ VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN ÇOK ÇOK TŞK EDERİM.AYRICA BUNDAN SONRADA BİLGİLERİNDEN FAYDALANMAK İSTERİZ.TŞK.LER

• quote:

Orijinalden alıntı: altunok74

quote:

Orijinalden alıntı: ilkaycvs

Merhaba;

Selamlar.

KARDEŞ VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN ÇOK ÇOK TŞK EDERİM.AYRICA BUNDAN SONRADA BİLGİLERİNDEN FAYDALANMAK İSTERİZ.TŞK.LER

Merhaba;

rica ederim..forumun esas amacı birbirimize yardımcı olmak değilmidir? ama üzülerek takip ediyorum..bazı arkadaşlar kullanmadıkları ürünler için yorumda bulunuyorlar..bu yorumlar olumlu olsada yanlış-olumsuz olsada yanlış!! burada önemli olan bizzat kullanıcı deneyimidir ki oda çok yönlendirici olmamalıdır.çümkü hepimizin beklenti eşiği farklı olabilir..benim memnuniyetim bir başkasını tatmin etmeyebilir..bunlar göreceli kavraMLAR mesela kombinin yaptığı ses için yorum yaparsam subjektif bilgi vermiş olurumki(burada yaptım ama almak isteyenlere denemeleri gerektiğinide belirttim)..fakat tekrar bu ses konusuna gelirsek bu kombi çok ses yapan bir kombi değil diyorum..mutfak balkonunda duracaksa sorun olmayacaktır..fakat odada-mutfakta duracaksa denenmelidir.

bir önemli hususta servisin kurulumdan sonra beliki ilk gün belkide birkaç gün sonra tekrar gelip bir ince ayar yapması sesi olumlu yönde çok azaltıyor..tecrübe ile sabit..ayrıca servisteki arkadaş bana gaz memesi olarak tabir ettikleri bir parçanın bir süre öncesine kadar 3 yollu akış yapan bir model olduğunu, yeni üretimlerde ise bunu 5 yollu olarak yapıldığını söyledi..ikinci gelişinde yaptığı ayardan sonra ses ile ilgili bir sıkıntım kalmayınca bu 5 yollu memeyi ücretsiz takılabileceğini söylediği halde talep etmedim...gerek kalmamıştı..bu kombiyi alacaklar için bu memenin servis tarafından istek üzerine ücretsiz takılacağınıda belirtti..bu firmanın direktifiymiş ve bütün servislerin bu konuda bilgisi varmış..eğer kombiyi aldıysanız veya alacaksanız isterseniz ilk servis kurulumunda bu parçayı üstündeki ile değişimini talep edebilirsiniz..servistende kurulumu bitirip,kombiyi yaktıktan bir süre sonrada bir ince ayar isterseniz elindeki ölçüm cihazı ile optimal ayarları yapacaktır.

selamlar.

• bu ince ayar dediğiniz ilk kuruluma dahilmi yoksa servis bunun için ücret talep ediyormu

Acıkçası benim yaşadığım yer küçük sayılır tekirdağ/merkez..buradaki esnaf daha istanbul tarifesine geçmedi!!

Yani havaya~suya para istemiyorlar henüz:) birde servisin tutumu önemli tabiki..yaptıkları iş 3-5 dakikalarını bile almayacaktır bunu bilin..birde ben ilk kez doğal gaza geçtim,tesisatta fazlaca hava varmış..tam boşalmad
    an ilk ayar yapılınca;sonuç tam verimli olmadı sanırım bu sebeple itiraz etmeden geldiler.giderkende bir sorun olursa çağırırsınız demişlerdi.

Sizde servisle kurulum sırasında bu konuda konuşursanız ve yukarıda yazdığım 5 yollu gaz memesinide işin içine koyarsanız servisin bu konuda fazla sorun çıkarmayacağını düşünüyorum..bir sorun olursa merkez servisi ararsınız bende bu konuda destekçi olurum,

Selamlar.Hayırlı olsun..
  • bende senin gibi kiturami kombi aldım ama servisten geri gelemedim. 2 sene oldu şimdi kombiyi değiştirip başka bir kombi alacağım. servis ilgisiz bunun yanıda aradıkları genel merkez dahada ilgisiz...ordu
  • servis konusunda bi şey diyemiyeceğim ne derseniz haklısınız hanği firmanın servisi iyi ki acaba şikayet var com. a girdiğinizde şikayeti olmayan bir tane bile firma servisi göremezsiniz.bunun nedenide eğitim sistemimiz deki yanlışlıtır.örnek: birisi size 6 sene boyunca bir şeyi gösterip öğretse zekasında sorun olmayan bi insan adeta o işin uzmanı olur. 3 sene orta okul 3 sene lise (izim zamanımızda )4 senede üniversite de ingilizce eğitimi alıp yes ve no dan başka birşey bilmeyen insanlar ancak TÜRKİYEDE OLABİLİR dünyanın hiçbir yerinde böyle bir saçmalık olmaz.bütün avrupada mesleki eğitim yaygınken bizde baltalamak la uğraşılıyor ondan sonrada alman işçiliği şöle kalite böle kalite diyoruz almn işçisi çok zeki olduğundan değil mesleğinde adam gibi eğitildiği için kaliteli dön şimdi bizim kombi + ( hanği konu hanği servis olursa olsun )servislerinde çalışan elemanlara bak bakalım acaba hangisi mesleki eğitim olarak kombi dersi görmüştür acaba? piyasadaki usta çırak ilişkisinden başka usta yalnış bi bilğiye sahipse(ki genelde de öledir )çırakta ömür boyu o yalnışı doğru zannederek sürdürür hangi meslek dalı olursa olsun acaba akşam paydos edince yemeğini yedikten sonra konusuyla ilğili ( kitap demiyorum ) bir kaç satır yazı okumayı kaç kişi yapar bu ülkede yemeğini yedikten sonra kahvede arkadaşlarıyla okey oynamak için kç kişi can atar bu ülkede dolayısıylada bizlerede bütün servislerden şikayetçi olmak düşer ertesi ğün kendi işimize ğittiğimizde iş arkadaşımıza dünkü olayı hararetli bi şekilde anlatırken masumane bi şekilde basit bi bilği almak isteyen vatandaşada görmüyormusun işim var bekle biraz diyebilen bu milletin bu döngüsü bir kaç asır daha devam eder gibi me geliyor onun için bu konununsonu gelmez arkadaşım.servis kısmını geçersek kombinin ne gibi arızalar yaptığını sıklıkla tekrar eden arızaları varmıydı vs.bunlar hakkında bilğilendirirsen memnun olurum saygılar sunarım

• konumuzla pek alakası yk ama yeri gelmişken bir arkadaşımın anlattığı olayı paylaşmak istedim arkadaşım uzun yıllar almanyada yaşamış çalışmış bir insan halende orada çalışmaktadır yıllarça fabrikalarda orada burada işçi olarak çlıştıktan sonra yeterli deneyime ve ekonomiye sahip oldugu 48 yaşında artık kendiişini kurma kararı alıyor yaptığı araştırmalardan sonra bir temizlik şirketi kurarsa iyi para kazanacagına kanaat getiriyor ve nihai kararını veriyor yetkili mercilere müracaatını yapıyor aldıgı cevap hayır sen bu işi yapamazsın oluyor neden diye soruyor bizim arkadaş çünkü senin bu konuyla ilğili eğitimin yok diyorlar peki ne yapacam diye çaresizce sordugunda arkadaşım şu cevabı alıyor 2 sene bu işin eğitimine gideceksin imtihanları verip diplomanı alabilirsen bu işi ancak o zaman yapailirsin diyorlar ( tıpki bizde ki gibi demi ) çaresiz kabul ediyor arkadaş uzatmıyacagım okulda gördüğü derslere geliyorum örneğin bir ilk okulun temizlik işini aldınız o okulda küçük çoçuklar olduğu için hangi tür deterjanlar kullanılır bunların kimyasal formülleri nasıl olmalıdır karışım oranları nasıl olmalıdır koku salınımları vs vs vs bir sürü kimyasal formül zeminlere gelirsek parkede laminantta taş ta mermerde mozayikte asfaltta betonda ahşapta hanği tederjanlar hangi kimyasallar ne oranda nasıl kullanılır vs vs vs 2 senenin sonunda bizim arkadaş diplomasını alıp şirketini kurmayı başarıyor sonunda ( tıpkı bizdeki gibi )birkaç yıldır da işine devam ediyor ve şu ana kadar ciddi bir müşteri şikayetiyle karşılaşmadıgını söylüyor zaten karşılaşırsa alman memur ları hemen ilk eksi puanını hanesine yazıyor bu şikayetler belirli bir baraja ulaşınca tüm yetkileri iptal edilip o işten el ayak çektiriyor ilin almanı bizde ne oluyor sadece kanıksadığımız haberler oluyor filanca kız yurdunda kız öğrenciler topluca zehirlenip hastaneye kaldırıldı fişmanca fabrikanın işçileri az daha topluca hakkın rahmetine kavuşacaklardı son anda yırttılar kendi çalıştıgı hastanede enfeksiyon kapan doktorumuz malesef hayata gözlerini yumdu yeni evli çift şofben zehirlenmesinden öldü vs vs vs bitmez bu haberler peki hiç şöle bir haber duydunuz mu şofben zehirlenmesinden dolayı ölen yeni çiftin bilir kişilerce yapılan incelemeler sonucunda o şofbeni üreten firmanın hatalı bulundugunu ve konunun adli mercilere intikal ettiğini ertesi günlerde gazete manşetleri şofben davası sonuçlandı mahkeme şofbeni üreten firmayı şuçlu buldu ölenlerin yakınlarına bilmem kaç milyon dolar tazminata mahküm etti. veya şok haber flaş falş flaş geçen hafta kız yurdunda topluca zehirlenmeye sebep olan yemek firması suçlu bulunup ruhsatı iptal edilmiş gerekli cezai işlemde uygulanmıştır gibi işte işin bütün püf noktası burda yatıyor ne zaman ki bizlerde tv lerde bu tip haberler seyretmeye başlarsak tüm samimiyetimle söylüyorum şikayet var com sitelerinede hiç gerek kalmaz saağlıcakla kalın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: twory

konumuzla pek alakası yk ama yeri gelmişken bir arkadaşımın anlattığı olayı paylaşmak istedim arkadaşım uzun yıllar almanyada yaşamış çalışmış bir insan halende orada çalışmaktadır yıllarça fabrikalarda orada burada işçi olarak çlıştıktan sonra yeterli deneyime ve ekonomiye sahip oldugu 48 yaşında artık kendiişini kurma kararı alıyor yaptığı araştırmalardan sonra bir temizlik şirketi kurarsa iyi para kazanacagına kanaat getiriyor ve nihai kararını veriyor yetkili mercilere müracaatını yapıyor aldıgı cevap hayır sen bu işi yapamazsın oluyor neden diye soruyor bizim arkadaş çünkü senin bu konuyla ilğili eğitimin yok diyorlar peki ne yapacam diye çaresizce sordugunda arkadaşım şu cevabı alıyor 2 sene bu işin eğitimine gideceksin imtihanları verip diplomanı alabilirsen bu işi ancak o zaman yapailirsin diyorlar ( tıpki bizde ki gibi demi ) çaresiz kabul ediyor arkadaş uzatmıyacagım okulda gördüğü derslere geliyorum örneğin bir ilk okulun temizlik işini aldınız o okulda küçük çoçuklar olduğu için hangi tür deterjanlar kullanılır bunların kimyasal formülleri nasıl olmalıdır karışım oranları nasıl olmalıdır koku salınımları vs vs vs bir sürü kimyasal formül zeminlere gelirsek parkede laminantta taş ta mermerde mozayikte asfaltta betonda ahşapta hanği tederjanlar hangi kimyasallar ne oranda nasıl kullanılır vs vs vs 2 senenin sonunda bizim arkadaş diplomasını alıp şirketini kurmayı başarıyor sonunda ( tıpkı bizdeki gibi )birkaç yıldır da işine devam ediyor ve şu ana kadar ciddi bir müşteri şikayetiyle karşılaşmadıgını söylüyor zaten karşılaşırsa alman memur ları hemen ilk eksi puanını hanesine yazıyor bu şikayetler belirli bir baraja ulaşınca tüm yetkileri iptal edilip o işten el ayak çektiriyor ilin almanı bizde ne oluyor sadece kanıksadığımız haberler oluyor filanca kız yurdunda kız öğrenciler topluca zehirlenip hastaneye kaldırıldı fişmanca fabrikanın işçileri az daha topluca hakkın rahmetine kavuşacaklardı son anda yırttılar kendi çalıştıgı hastanede enfeksiyon kapan doktorumuz malesef hayata gözlerini yumdu yeni evli çift şofben zehirlenmesinden öldü vs vs vs bitmez bu haberler peki hiç şöle bir haber duydunuz mu şofben zehirlenmesinden dolayı ölen yeni çiftin bilir kişilerce yapılan incelemeler sonucunda o şofbeni üreten firmanın hatalı bulundugunu ve konunun adli mercilere intikal ettiğini ertesi günlerde gazete manşetleri şofben davası sonuçlandı mahkeme şofbeni üreten firmayı şuçlu buldu ölenlerin yakınlarına bilmem kaç milyon dolar tazminata mahküm etti. veya şok haber flaş falş flaş geçen hafta kız yurdunda topluca zehirlenmeye sebep olan yemek firması suçlu bulunup ruhsatı iptal edilmiş gerekli cezai işlemde uygulanmıştır gibi işte işin bütün püf noktası burda yatıyor ne zaman ki bizlerde tv lerde bu tip haberler seyretmeye başlarsak tüm samimiyetimle söylüyorum şikayet var com sitelerinede hiç gerek kalmaz saağlıcakla kalın

Arkadaşım biz Almanları gibi olamayız n,yemi

Allah verdi Allah aldı,

Saldım çayıra mevlam kayıra,

Önce işi yap istim arkadan gelir,

Gibi Türklere özgü acaip Atasözlerimiz var bizden cacık olmaz.

Elin gavuru deriz aşağılarız, bok atarız ama asla kendimize çuvaldızı batırmayız.
    Allah dünyayı bizden korusun amin.

• Atatürk ne demişti bizler ne yaptık Türk çalış övün güven tembellikte bir numarayız herkez masabaşı iş ister ... dünya çapında övünülecek bir markamız yok... buda tembelliğin bir göstergesidir....bu devirde babana bile güvenmiyeceksin meşhur sözümüzdür...ALLAH selamet versin cümlemize
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.