Şimdi Ara

KITURAMI WORLD 3000 KOMBİ ALDIM.IYI MI YAPTIM ACABA? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
10.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kiturami kullananlar kervanına bende katıldım sonunda.

Kombi alacak arkadaşım bir gün bana sordu. hangi kombiyi almalıyım.
    bende tereddütsüz vaillant dedim. biraz pahallıdır. 2. seçenek buderus ,vissman olabilir dedim.
    bi zaman sonra geldi bana dediki KİTURAMİ kombi nasıl. bende git Allah Aşkına nerden bulursun bu ampir kumpir markaları. ama bir kere kurt düşürdü içime. Başladım araştırmaya. epey araştırdım artıları eksileri. ve sonunda şu kararı verdim. çok çokta 1200 liranın başına gelecek ne gelecekse. ben bu kombiyi deneyeceğim dedim ve aldım.

iyi yönleri.
    1-elektrikli şofben konforunun aynısını doğalgaz enerjisiyle sağlanıyor. burası çok önemli.
    2-içinde ki tankında bulunan 14 lt sıcaksu kullanım sırasında elektrik kesilse dahi sizi mağdur etmez.
    3-musluktan akacak sıcak suyun sıcaklığını ayarlıyabiliyorsunuz. +85 dereceye kadar.
    4-yüksek gerilim korumasını bizzat denemiş oldum. (bulunduğum 80 daireli sitede yüksek gerilim kazası yaşandı. tüm kombiler arızalanırken benimki koruma moduna girdi. sonrasında çalışmasına devam etti.)
    5-İçindeki malzemeler çin malı değil.
    6-Baca çıkış motoru fırçasız DC motor. (yüksek teknoloji, evladiyelik.)
    7-Kumanda panali çok daha marifetli. Uyku modu özelliği hiç bahsedilmemiş bile.
    8-Çamaşır makinesi su ısıtmak için uğraşmıyor. (+85 derece meselesi)

kötü yönleri
    1-Web sayfaları mide bulandırıcı.Ffirma Türkiyede yanlış distribitör seçmiş.
    2-Doyurucu bilgi bulmanız mümkün değil.
    3-Bildik marka olmayınca da servis olarak kıytırık, firma bile olamamış dükkanlara 3. cü veya 4. firma olarak yandan servis yetkisi veriliyor.
    4-kombiyi temin etmeniz çok uğraştırıcı.
    5-kombi biraz daha küçük hacimli olabilirdi. 3/2 oranında. en azaından.
    6-kombi gaz girişi sağ tarafa yakın olduğu için daire içi Gaz borusu sol tarafa gelenler uzun flex boru kullanmaları gerekecek buda sıkıntı. belli ölçünün üzerine izin verilmiyor.
    7-kapalı su tankının ısı izalasyonu daha iyi olabilirdi.

elektrik enerjinin artık doğalgazla üretildiği dönüştürüldüğü Türkiye'mizde en verimli kombiyi bulmak hedeftir.
    harcadığım gaz sarfiyatıyla ilgili bir bilgi şuan için yazmıyorum. onuda kışın kullanınca yazacağım. bu arada yazın zaten kayda değer bir fatura gelmedi.

yanlız şunu ifade edeyim en az yakan kombi diye birşey olmaz. bu bir iddaadır. ısınma öyle bir meseleki insan ların kazançlarının belkide %10 kadarlık kısmını direk etkiliyor. ve o kadar çok değişken varki hiç kimsenin evide birbirine denk olmadığına göre kullanıcılar bilinç li oldukları nispette verim artar.

özetle ifade edeyim. En verimli kombi şudur. yaktığın 1 birim gazla en fazla miktarda suyu hangi kombi ısıtabiliyorsa o kombi 1 numaradır.
    bunun dışında gerisi diğer etkenlerdir.bulunduğu mekan, izalasyon, kullanılan malzeme, tesisatın kalitesi, kullanıcılar.

En iyi kombi işe yaramaz tesisatta ne yapsın. bunlar önemli meseleler.

• Kiturami kullananlar kervanına bende katıldım sonunda.

Kombi alacak arkadaşım bir gün bana sordu. hangi kombiyi almalıyım.
    bende tereddütsüz vaillant dedim. biraz pahallıdır. 2. seçenek buderus ,vissman olabilir dedim.
    bi zaman sonra geldi bana dediki KİTURAMİ kombi nasıl. bende git Allah Aşkına nerden bulursun bu ampir kumpir markaları. ama bir kere kurt düşürdü içime. Başladım araştırmaya. epey araştırdım artıları eksileri. ve sonunda şu kararı verdim. çok çokta 1200 liranın başına gelecek ne gelecekse. ben bu kombiyi deneyeceğim dedim ve aldım.

iyi yönleri.
    1-elektrikli şofben konforunun aynısını doğalgaz enerjisiyle sağlanıyor. burası çok önemli.
    2-içinde ki tankında bulunan 14 lt sıcaksu kullanım sırasında elektrik kesilse dahi sizi mağdur etmez.
    3-musluktan akacak sıcak suyun sıcaklığını ayarlıyabiliyorsunuz. +85 dereceye kadar.
    4-yüksek gerilim korumasını bizzat denemiş oldum. (bulunduğum 80 daireli sitede yüksek gerilim kazası yaşandı. tüm kombiler arızalanırken benimki koruma moduna girdi. sonrasında çalışmasına devam etti.)
    5-İçindeki malzemeler çin malı değil.
    6-Baca çıkış motoru fırçasız DC motor. (yüksek teknoloji, evladiyelik.)
    7-Kumanda panali çok daha marifetli. Uyku modu özelliği hiç bahsedilmemiş bile.
    8-Çamaşır makinesi su ısıtmak için uğraşmıyor. (+85 derece meselesi)

kötü yönleri
    1-Web sayfaları mide bulandırıcı.Ffirma Türkiyede yanlış distribitör seçmiş.
    2-Doyurucu bilgi bulmanız mümkün değil.
    3-Bildik marka olmayınca da servis olarak kıytırık, firma bile olamamış dükkanlara 3. cü veya 4. firma olarak yandan servis yetkisi veriliyor.
    4-kombiyi temin etmeniz çok uğraştırıcı.
    5-kombi biraz daha küçük hacimli olabilirdi. 3/2 oranında. en azaından.
    6-kombi gaz girişi sağ tarafa yakın olduğu için daire içi Gaz borusu sol tarafa gelenler uzun flex boru kullanmaları gerekecek buda sıkıntı. belli ölçünün üzerine izin verilmiyor.
    7-kapalı su tankının ısı izalasyonu daha iyi olabilirdi.

elektrik enerjinin artık doğalgazla üretildiği dönüştürüldüğü Türkiye'mizde en verimli kombiyi bulmak hedeftir.
    harcadığım gaz sarfiyatıyla ilgili bir bilgi şuan için yazmıyorum. onuda kışın kullanınca yazacağım. bu arada yazın zaten kayda değer bir fatura gelmedi.

yanlız şunu ifade edeyim en az yakan kombi diye birşey olmaz. bu bir iddaadır. ısınma öyle bir meseleki insan ların kazançlarının belkide %10 kadarlık kısmını direk etkiliyor. ve o kadar çok değişken varki hiç kimsenin evide birbirine denk olmadığına göre kullanıcılar bilinç li oldukları nispette verim artar.

özetle ifade edeyim. En verimli kombi şudur. yaktığın 1 birim gazla en fazla miktarda suyu hangi kombi ısıtabiliyorsa o kombi 1 numaradır.
    bunun dışında gerisi diğer etkenlerdir.bulunduğu mekan, izalasyon, kullanılan malzeme, tesisatın kalitesi, kullanıcılar.

En iyi kombi işe yaramaz tesisatta ne yapsın. bunlar önemli meseleler.

• Konuyu hortlatmış olacağım. Yeni taşındığımız ve yalıtımlı 130m2, 10m petek döşeli dubleks daireye Kiturami world 3000 takabilir miyiz? Kombinin basınç gücü acaba yeterli olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.