Şimdi Ara

Kitap satışıyla ve ülke durumuyla ilgili üzüldüğüm olay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anne tarafım tokat erbaalı . Dolayısıyla akraba ziyareti falan açısından senede 1 olmak üzere buraya gelmeye çalışırım . Erbaa aslında büyük bir ilçe sayılabilir ama böyle gelişmemiş bir ilçe diyebilirim . İnsanlar birbirleriyle aile gibi aşırı tanışık ve klasik köy hayatı şeyini hala koruyorlar .

Çevreyi size tanıttıktan sonra yaşadığım olaya gelelim . Burada internetimiz falan olmadığı için burada hep kitap okuma haftası yaparım . Günlük 200-300 sayfa okurum yaklaşık . Bolca da alıyorum ondan ötürü . Lakin bu ara psikoloji üzerine dergiler falan okuyordum . Yav biraz kitap da okuyayım demiş bulundum . Normalde yapacağım gibi indim çarşıya kitapevi bakıyorum olaylar felaketleşiyor . Kitapevi anlayışları tamamen kırtasiye . En büyük haritada gösteren sözde adı kitapevi olan yere girdim hiçbir şey yoktu . Adama da burada kitap satan bir yer var mı dedim . Adam da aynen şöyle dedi erbaa da mı ağağapağa . Gerçekten yok mu demem üzerine bir yer söyledi . Oraya yeni kitaplar geldi reklamını yapıyo falan demesi üzerine heyecanlandım hemen gittim . Bahsettiği kitaplar tyt-ayt kitaplarıymış . Sonrasında yol üstünde gördüğüm başka bir kırtasiyeye&kitapevi başlıklı bir yere gireyim dedim . Yerin adı mehmet olsun aynı zamanda mehmet market de var . Adam kırtasiye kazandırmamış olacsk ki ikisini de market yapmış . Kırtasiyenin içi market dışına da 3-5 defter atmış .

Nüfusu 65 bin olan bir ilin en büyük ilçesi kıvamındaki yerde durum böyle . Büyük ihtimalle bana mal mısın internetten söyler insanlar dert mi bu ? Falan diyeceğinizi biliyorum . Lakin internetten söylemek ülkedeki belli bir kesme mahsus şey . Adam kitap okumuyor etmiyorsa internetten vahiyle mi alsın ? Öyle içimi bir üzüntü aldı . O kadar kafe nargileci şu bu açmayı herkes akıl ediyor çünkü talep var . Kitapa hiç mi talep yok ? Yoksa kitapevi açmayı değer mi görmüyorlar bilmiyorum ama öyle üzüldüm . Sizle de paylaşmak istedim . Herkese iyi forumlar .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Kitap malesef bu ulkede egitim degismedikce degeri bilinmeyecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kitap dediğin ne işe yarar yegenim
    boşa vakit kaybı
    hayata atılın dönerci olun
    para bunda
    boşver
  • sıktı bu "bakın ben kitap okuyorum xD" tavırlarınız.
  • Ne alaka ? Sanki kız mı düşecek burdan bana ne gayem var ? Herkes internetteki herkesin okuduğu gündem haberlerini vs paylaşıyor yorumluyor . İnsanlar yaşadıklarını anlatıyor veya birtakım şeyler paylaşıyor .

Ne sen benle uğraş ne ben senle uğraşayım blokla geç beni . İyi forumlar

• Kitapa hiç talep yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noluyormus kitap okuyunca başkasının yazdığı şey beni ilgilendirmez.Kitap sadece ingilizcemi geliştirmek için okuyorum Size de tavsiye ederim en azından okuduğunuz bir işe yarar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Empirewashere

Ne alaka ? Sanki kız mı düşecek burdan bana ne gayem var ? Herkes internetteki herkesin okuduğu gündem haberlerini vs paylaşıyor yorumluyor . İnsanlar yaşadıklarını anlatıyor veya birtakım şeyler paylaşıyor .

Ne sen benle uğraş ne ben senle uğraşayım blokla geç beni . İyi forumlar
    bloklandın
  • quote:

Orijinalden alıntı: vendetta1.6

Noluyormus kitap okuyunca başkasının yazdığı şey beni ilgilendirmez.Kitap sadece ingilizcemi geliştirmek için okuyorum Size de tavsiye ederim en azından okuduğunuz bir işe yarar
    Başkalarının kitabını okumak size kelime haznesi kazandırır hocam aynı zamanda telaffuzunu geliştirir. Ve diğer önemli hususta şu başkalarının kitabını okumak size başka başka bakış açıları kazandırır, Bende tokatlıyım bu arada merkezdeyim, ve insanlar kitap okumadıkları(sadece kitap değil tabi ki bilgi öğrenmedikleri) için de diyebiliriz, tek tip insan modeli mevcut. Yani binevi koyun sürüsü...

• Hocam ama kocaman bir yaşama yerinde nasıl kitapçı olmaz benim aklım almıyor doğrusu ya . Sorduğumda da alaycı tavırları mahvetti beni .

• Nicki SATANIST olan biri için iddialı sözler

• Some guy S kullanıcısına yanıt
    Yok ya ne uğraşcam blokladım geçtim . Sanki ona dediğim kitap okuyorum cümlesiyle adam oldum . Kütüphane de var bir tane ama öyle kitap olan bir kütüphane değil sanırım ama ona da bakayım

• quote:

Orijinalden alıntı: Einar Solberg

Nicki SATANIST olan biri için iddialı sözler
    ne alaka?
  • Doğrusu "kitabevi" değil mi hocam? Belki siz harften kaybettiniz

• Birkac sey belirtecegim

1)bu tarz yerler birilerinin oy deposu cehaletin artmasi oylari artiriyor bunu kendileri bakan duzeyinde itiraf ettiler

2)kitaplar İNANİLMAZ pahalı oyle boyle değil kitaba ulasmak zor size yemin ederim ki tek bir kitap 1 tane bile kitap bir insani insan edebilir onu ahlakli dürüst namuslu biri yapabilir yada gözlerini açabilir kitap cok degerli bir seydir

3)kutuphaneler yok denecek kadar az ve olanlar da kitap sakin altinmis gibi cogu emanet vermiyor

4)biraz da halkin tercihi var

İmza :kitap okumayi sevmemesine rağmen okuyan biri gercekten bu manyakligimi çözemedim ama böyle sevmiyorum ama bilgi almak icin en iyi kaynak olduğu icin okuyorum hatta az sonra yine okuyacağım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Kitaplar pahalı falan değil. İş bankası kültür yayınlarında yüzlerce kitap var.

• Kitap okumanın değerini ancak okuyanlar bilir. Türkiyede de malesef kitap okuyan kimse olmadığı için değerini bilen yok. Sadece kitap için istanbula gittiğim olur. Çünkü başka yerlerde iş yapmak imkansız gibi. Hatta bir kitapçıya gitmiştim aslında toptan satıyormuş ama yerinin bir kısmını mağazaya dönüştürmüş. İstanbulun işlek bir caddesinde pasajda. 1 yıldır açmış mağazayı. Dedim ki işler nasıl. İyi dedi. Açıldığından beri 15 kişi gelmiş dükkana. İnanılmaz ama gerçek.

Not: 1 yılda toplam 15 kişi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hvl00 -- 12 Temmuz 2019; 19:35:4 >
  • pLainLogic kullanıcısına yanıt
    Ahhahaha doğru . Dikkatimi çekti de bugün gezdiğim yerlerde p ile yazıyordu . İyi oldu uyardığınız teşekkür ederim 👍🏽

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben mesela param olmadığında ankarada olgunlar var . Orada kalınlar 10 inceler 5 şeklinde satılıyordu . O zaman lise dönemindeyim tabi hahahaha . Param oldupunda da kitabevindrn alıyordum . Şimdi artık dengelemek amaçlı internetten indirimli söylüyorum baya uyguna geliyor . O yönde tavsiye edebilirim . Bir de kitap sergileri mi deniyodu adını unuttum şehirlerde oluyo kocaman bir alanda . Onlarda güzel indirim oluyor . Normal fiyatıyla d&r dan falan almak çok mantıksız .

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.