Şimdi Ara

Kitap Okurken Not Alamamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandır var bu sorun bende.
    Aslında sorunum not alamamaktan öte kitabın bir minimlik kıvrılmasına bile tahammül edememek.
    Karamazov Kardeşler'i bitirdim geçenlerde, Allah sizi inandırsın sıfırından farksız kitap. Hatta birçok kitapçıda bulunandan daha temiz.
    Sırf kenarları kıvrık veya kapakları hasarlı diye kitapçılardan alışveriş yapamıyorum.
    Şuan okuduğum kitapları makale yazmak için okuyorum ama kitaplar üzerinde işaretleme yapamadığımdan kitap dışına aldığım notlar kalıcı olmuyor.
    Edebiyat hocam mutlaka alışmam gerektiğini söyledi.
    Bu durumu nasıl yenebilirim. Kitap bittikten sonra sanki hiç okumamışım gibi hissediyorum (psikolojik olarak yani yoksa kitabın edebi yönü vesayre çoğu şeyi anlamış oluyorum)
    Bir kere başlasam gerisi çorap söküğü gibi gelecek gibi ama nasıl yapacağımı bilmiyorum işte :(

• up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben arka yüze sayfaların numaralarını yazıyorum kurşun kalemle.
    Sen de farklı bir defter alıp bu işlemi yapabilirsin bazı kitaplar oluyor gerçekten harika çıkarımlar elde ediyorum.
  • Bu kadar takıntılı olmanın bi anlamı yok bence kurşun kalemle çiz gitsin altını sonra istersen yine silersin

• Benim gibisin sen de. Kitabı fazlaca açmayıp sırtında iz oluşturmamaya bile dikkat ediyorum. Çözüm olarak kitap boyutunda ufak sabit bir deftere yazıyorum beğendiğim kısımları. Rastgele kağıtlara yazınca gümbürtüde kaybolabiliyorlar.
  • Iphigeneia I kullanıcısına yanıt
    Defter kitap üzerine işaretlemek kadar etkili olur mu sizce?

@Iphigeneia Hocam ben bu aralar çok rahatsız olmaya başladım bundan. Yenmem lazım bu alışkanlığı. Kendimi kitap okuyormuş gibi hissedemiyorum.
    Zaten %90 bitirdiğim bir kitabı bir daha okumuyorum bu yüzden neredeyse kapağı bile açılmıyor. Kitaplıkta öyle 0 kitap gibi duruyor
  • yunus626emre kullanıcısına yanıt
    Ben hayatımda da çoğu şey hakkında bu biçimde titiz olduğum için beni pek rahatsız etmiyor. Bir de kitaplarıma baktığımda kıvrılmış, zarar görmüş bir kısım görürsem gözüm takılıyor. Kitaplıkta jilet gibi durmalarını daha çok seviyorum. Kişilik meselesi bunlar. Rahatsız oluyorsanız mecbur bir yerlerden başlamanız gerek ama çok rahatsız olunacak bir şey değil bence.

Defter etkili olur mu sorusu ise okuduktan sonra bir de deftere geçirdiğim için aklımda daha çok kalıyor. Bir de zamanında beğendiğim şeylerin derli toplu bir yerde durması sonradan yapacağım okumalarda ön ayak oluyor. Yazarı sevip sevmediğim vsvs. Arada sıkıldığım zaman da açıp okuyorum yazdıklarımı güzel oluyor yani.

Sözün özü dediğim gibi kişilik meselesi biraz. Bazıları kitabı sadece araç olarak kullanabiliyor. Ben bazen arkadaşlarım eline aldığında bile rahatsız oluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iphigeneia -- 15 Şubat 2017; 23:30:34 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerde kitap okunabilir mi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu takıntının tek bende olmamasına sevindim. Ben de kitabı köşelerinden ince çizgi olarak şeffaf bant ile kaplarım. Böylece hem mukavvemeti artıyor hem de kıvrılma da olmuyor. Ayrıca çantaya koyduğumda da poşete koyarım, çantanın içinde poşette durur. Metroda poşetten çıkarıp okurum, bazılarının dikkatini çeker ve ben de rahatsz olurum. Her eşya gibi kitabı da dışarda okuduysam eve gelir gelmez silerim...

Not konusuna gelirsek; sevdiğim kısmı (her kitapta yapmam, gerek duymam -yanlıştır) tükenmez kalemle ufak bir nokta ile belirtirim. Not da almam. Bazan geriye dönüp bakınca keşke alsaymışım demiyor değilim. Ama büyük bir sorun değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohan -- 16 Şubat 2017; 2:30:16 >
  • Yapışkan not kağıtları kullanabilirsin o sayfada yapışıp kalsın işin bittiğinde çıkartıp at. Hiç iz kalmıyor.
  • Ben düzgün kitap sevmiyorum, düzgün hiçbirşey hoşuma gitmiyor aslında zaten kitap altını da çizmem hoşuma gitmiyor kasma pek

• En kötü şey yap hocam bir defter kağıdına not al önemli görduğun yerleri veya yorumlarını sayfa numaraları ile kitap bittikten sonra notları kitabın içine koy ben Ali Şeriati okurken öyle yapmıştım

• Yahu olur mu.Kitabın heryerini yazı ile doldur,post it yapıştır,sayfa kenarlarını kullan.

• Bence kitabın yazılarak kirlenmesi daha çok hoş bir şey. Uzun yıllar sonra eline tekrar aldığında aldığın notu görünce kendini daha iyi hissetmiş olacaksın. Üzerine not almadığın bir kitap hiçbir anı yaşamadığın kitaptır. Ama üzerine aldığın bir not seni o eski anıları anımsama'na yardımcı olacaktır. İllede üzerine yazmak istemiyorsan başka bir kağıda yaz kağıdı da kitabın arasında bırak ama bu daha çok zarar verecektir bence üzerine not al.
  • Aynen bendede takıntı derecesinde kitaba sahipleniyorum kivirmiyorum çizmiyorum ama artık beni rahatsız etmeye başladı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu konuyu açtıktan bir gün sonra Fareler ve İnsanlar'ı aldım elime.
    Çize çize okudum. Yanlarını kıvıramadım yine ama çizerken bir iki çizikten sonra sorun etmemeye başladım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yunus626emre

Hocam bu konuyu açtıktan bir gün sonra Fareler ve İnsanlar'ı aldım elime.
    Çize çize okudum. Yanlarını kıvıramadım yine ama çizerken bir iki çizikten sonra sorun etmemeye başladım.

Denerim hocam sağolun

• Tarih ile ilgiliyim 1 sene kadardır ve eğer altını çizmeseydim çok daha az şey hatırlıyor olacaktım.Altını çizdiğin yerlerin ilerisini ve gerisini de hatırlıyorsun okuyunca.Bu huyunu kenara atıp hemen çizmeye başlamanı öneririm

• Altını çizin gitsin yahu. "O benim arkadaşım, dostumuzu çizmemeliyiz :))))" gibi saçmalıklara da aldanmayın. Gerekirse cümle yanına not da alın. Ha nasıl bulacağız o çizdiğim yerleri derseniz de renkli not kağıtları oluyor, ufak ufak. Onu sayfanın dışından gözükecek şeklinde yapınca sorun kalmaz.
  • İlerde ev taşımaya başladığın zaman koli koli kitap taşımaktan gınağı gelip de sağa sola okullara vs bağışlamaya başlayınca bu alışkanlığını kaybedersin muhtemelen. Okuduğun bir kitabı kaç kere okuyorsun ki. Kitap bir araçtır, amaç olmaktan çıkarmak gerekir.
  • Alışkanlık değil bu hastalık aslında. Birçok insanda olan bir takıntı da diyebiliriz. Bence problem bu takıntıyı çözmek, takıntıya karşı koymak değil.

Bende de var benzer takıntılar. Törpülemeye çalışıyorum kendimi. Ama profesyonel destek alsaydım belki daha hızlı çözerdim. Şimdilik %40 azaldı bu takıntım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.