Şimdi Ara

Kitap okumaya başlama istiyorum önerilerinizi bekliyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
7
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaş oldu 24. Bu zamana kadar online oyunlara harcadığım zaman en değerli zamanlarımdı. Şimdi düşünüyorum bana ne kattı diye zerre kadar bişi katmadı. Boş muhabbet için bolca bilgi biriktirdim olan o.

Ben öyle ders çalışmayı falan seven bi tip değilim ama çalışkan öğrenciyim diyebilirim . Lisede kitap ödevleri olurdu bıka bıka okurdum işkence gelirdi zaten sınavdada bişi yapamazdım. Şimdi diyorum o kadar boş zaman oluyor oyunla internetle harcıyorum ne gelişme kaydediyorum ne bişi. Kendimi sürekli geliştirme ihtiyacı duyuyorum nerde ne duysam öğrenmeye uğraşıyorum belkide ondan tembel öğrenci değildim bilgi ye hak ettiği saygıyı veriyorum

Şimdi kitap okuyarak zaman değerlendirmek istiyorum. Şimdi çekiyolar bir kitabın serisini filme 1 günde bitiyor. Zaten kitaba bağlıda kaldıkları yok. Bari diyorum hayal gücüm gelişsin ne bilim analitik düşünme yeteneğimin körelmesine niye izin verimki?
    Öyle kitap okumayı seven bi tipte değilim. Mantığım bunu söylüyor , duygularıma yanldıklarını göstermek istiyorum .

Yeni kitap okumaya başlayacak birine ne önerirsiniz? Kitap önerebilirsiniz veya tavsiyelerde bulunabilir , tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.

Genelde fantastik filmlerden uzak dururum saçma gelir. Bilimsel , bilim kurgu üzerine olan filmler falan izlerim. Ne bilim zeka dolu bi film olabilir bu tarz şeyler izlerim böyle akıp gidecek kitaplar önerebilirsiniz , kişisel gelişime katkıda bulunan kitaplar olabilir ders kitabı şeklinde değil tabi.

İşte kitaba başlicam böyleyim kendimi kısaca anlattım. Öyle önerilerde bulununki soğumiyim kitaptan . kitap kurdu olayım istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ölü canlar karanfil yayın
    savunma socrates karanfil
    donkişot karanfil
    istanbulun sırları (seyahatname evliya çelebi) ideal ya.
    timurun günlüğü insan yayınları
    Selahaddin eyyubi (çamlıca ya)
    Hz.İbrahim ve nemrud (fazilet yayın)

son ıkı kitabı bitirmeden yatmazsın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu fava aldım. Para yok ama üniversitenin kütüphanesinde bulurum belki bazılarını

Pyhon Veri Bilimi &amp; Makine Öğrenimi (Acemi)

"Eyleme dönüşmeyen arzu, ruh bozukluğuna yol açar." - William Blake
  • Şekilci olma değerli olan kitap değil bilgi ama hala bilgi aktarımı için en kuvvetli araç kitaplar olduğu için onlara değer veriyoruz eksik olduğun hayatında işe yarayacak şeyleri belirlersin ve onlarla ilgili bilgiye neyle ulaşabiliyorsan ulaşırsın önceliğin zorunlu olanlardır sonra ilgi alanlarına göre bilgi edinmeye başlarsın bu eksikleri ve ilgi alanlarını sen bildiğin için böyle tavsiye istemek yersizdir spesifik bir şeyler üstüne tavsiye istesen ne ala amacın okuma hızını artırmak dile aşınalık kazanmaksa popüler romanları okuyabilirsin hangisi olduğu çok fark etmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 23 Mart 2019; 20:28:40 >
  • Çok genel geçer şeyleri okumamanı tavsiye ediyorum.Bir şeyin en az üç farklı yönden ifadesini bul,kafanda sürekli kur.Pratik hayata yansımış olgular objektivitenin mahsulüdür.Kesikli de olsa arkasında kuramlar yatar.Bunların dökümünü çıkartıp düşünce ipliklerini sapta.Eğer herhangi bir metni sonradan hatırlamayacağına inanıyorsan onu hiç okumaya yeltenme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 23 Mart 2019; 20:29:47 >

Orijinalden alıntı: The Management

Konuyu fava aldım. Para yok ama üniversitenin kütüphanesinde bulurum belki bazılarını
    Aynen hocam şöyle düzgün bir seri çıkarmak istiyorum sırayla başlayıp bir yıllık bi liste çıkarmak istiyorum. Belediye kütüphanelerinden alır okur bırakırım . kitap ile para aynı yere konmamalı. Para varsa kitap var düşüncesine karşıyım kitap kendini paradan soyutlayabileceği kadar soyutlamış ulaşılması kolay eskisi gibi değil

Orijinalden alıntı: Guest-94B38574C

Küçük prensle başlamanı şiddetle tavsiye ederim hocam
    Eminmisin sanki çocuk kitabı idi o diye hatırlıyorum. Dünya klasiklerinden gerçi ama yaş 24 biraz çocuk kalmazmı?

Orijinalden alıntı: TRajikomik

ölü canlar karanfil yayın
    savunma socrates karanfil
    donkişot karanfil
    istanbulun sırları (seyahatname evliya çelebi) ideal ya.
    timurun günlüğü insan yayınları
    Selahaddin eyyubi (çamlıca ya)
    Hz.İbrahim ve nemrud (fazilet yayın)

son ıkı kitabı bitirmeden yatmazsın
    Araştırmaya başlıyorum teşekkür ederim

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

Şekilci olma değerli olan kitap değil bilgi ama hala bilgi aktarımı için en kuvvetli araç kitaplar olduğu için onlara değer veriyoruz eksik olduğun hayatında işe yarayacak şeyleri belirlersin ve onlarla ilgili bilgiye neyle ulaşabiliyorsan ulaşırsın önceliğin zorunlu olanlardır sonra ilgi alanlarına göre bilgi edinmeye başlarsın bu eksikleri ve ilgi alanlarını sen bildiğin için böyle tavsiye istemek yersizdir spesifik bir şeyler üstüne tavsiye istesen ne ala amacın okuma hızını artırmak dile aşınalık kazanmaksa popüler romanları okuyabilirsin hangisi olduğu çok fark etmez
    Şekilci değilim buna karşıyım. İhtiyaca göre siyaset , tarih üzerine bolca kitap okunabilir ancak dediğim gibi bi tarih kitabı ile başlarsam soğuyacağımı düşünüyorum. Tabiki bilgi aç olduğum bi konu ama kitap okuyan ile okumayan arasında bi farkın olduğunu düşünüyorum. Kitap kurdu olup yüzlerce kitap okuyan biri tarih okusun mesela. Sıkılacağını pek sanmam ama ben sıkılırım heralde onuda tam bilmiyorum dediğim gibi tecrübeleriniz önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Çok genel geçer şeyleri okumamanı tavsiye ediyorum.Bir şeyin en az üç farklı yönden ifadesini bul,kafanda sürekli kur.Pratik hayata yansımış olgular objektivitenin mahsulüdür.Kesikli de olsa arkasında kuramlar yatar.Bunların dökümünü çıkartıp düşünce ipliklerini sapta.Eğer herhangi bir metni sonradan hatırlamayacağına inanıyorsan onu hiç okumaya yeltenme
    Bi öneride bulunurmusun ? Güzel olur bu aslında. Birdeb fazla düşünce arasında doğru olanı bulmak bi hayli kendimi geliştirmemi insanları daha iyi anlamamı sağlar. Sizin tercihiniz hangi konu veya kitaplardan yana oldu?

Orijinalden alıntı: ersinkaya1903

Bi öneride bulunurmusun ? Güzel olur bu aslında. Birdeb fazla düşünce arasında doğru olanı bulmak bi hayli kendimi geliştirmemi insanları daha iyi anlamamı sağlar. Sizin tercihiniz hangi konu veya kitaplardan yana oldu?

Alıntıları Göster
    Ben felsefeyle ilgileniyorum.İlgi alanını bilmediğimden öneri yapamam.Ama zaten türkçe kaynak az olduğu için soruşturma yapmak son derece kolay
    Bence okuma hızınız yerlerde falan değilse bu geçerli bir bahane değil bir şeye ilginiz yoksa ondan sıkılırsınız 10 bin roman okumadan önce tarihten sıkılıyorsanız okuduktan sonra yine sıkılacaksınız bir şeye ilginiz yoksa onunla ilgilenmeyin ha budan sıkılıyorum ama benim işime yarayacak diyorsanız o zaman sıkılsanız bile onunla ilgilenmek zorundasınız zaten her alanda her türlü okuyucuya yönelik kitaplar var gidip tarih okumaya devleti aliye ile başlamayacaksınız giriş seviyesi okuyucular için bir sürü tarih kitabı var zorluk çekmezsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 23 Mart 2019; 20:58:5 >
  • dostum o kitapların hepsini tavsiye ederim

yalnız Hz.ibrahim ve nemrudu okuyupta birilerine anlatma, alıp hediye etme ihtiyacı hissetmezsen ve o kitap birkaç kişinin elinde gezmeden sana gelmezse hiç birşey bilmiyorum

selahaddin eyyubide (kılıçarslanla bile mücadelesi var haçlılarla savaştığı halde sonradan dost oluyorlar hatta alman imparatoru silifke çayı falan acayip keyifli

ist. sırlarıda

Emir Timuru çok sevdiğim ve biraz da yanlış anlatıldığınu bildiğim için o kitabı da önerdim akıcı bir üslubu var (kitapta yazıyorki adamlarının sayısı 313 olunca (ashabı bedir 313 kişiydi) sefere öyle çıkıyor bunun bir işaret olduğunu düşünerek

aklıma gelirse yazarım ama ben sizin yerinizde olsam ağırlıklı olarak tarihe yönelirim tarih inanılmaz kafa çalıştırır ve herkesle az buçuk sohbet etme seviyesine getirir sizi.
  • İlla giriş için bir şeyler arıyorsanız her insanın merak ettiği ilgi duyduğu şeyler vardır mesela oyunlarla ilgili kitaplar olabilir mesela oyunu yapılmış kitaplar(metro the witcher)veya oyunların yapım süreci tarihi ile ilgili olabilir ben olsam popüler kitaplardan homo sapiens kitabını alırdım dili çok rahat sürükleyici tarih siyaset çoğu şeyi kapsayan merak uyandırıcı bir kitap sıkılacağınızı sanmam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 23 Mart 2019; 20:56:46 >
  • ne istiyorsun bakmadım;
    sofinin dünyası
    robinson cruise
    akıcı kitaplar

• Merhaba ben Türkçe Öğretmeni son sınıf öğrencisi olarak sana kesinlikle Dan Brown'un Da Vinci Şifresi kitabını öneririm. Okumaya yeni başlayacağın için kitabın seni sıkmamasi, sürükleyici olması en önemli etmen olacaktır.

• Stephen Hawking "zamanın kısa tarihi" ve Caner Taslaman "Modern Bilim, Felsefe ve Tanrı" kitaplarını öneririm ama felsefe, bilim konularına ilgili değilseniz sıkıcı gelebilir.

• Isaac Asimov robot serisi ve vakif serisi

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.