Şimdi Ara

Kitap okumak yerine wow oynamayı tercih ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
2
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Ben bu konuyu açtım çünkü kitap okumanın çok aşırı balon bir aktivite olduğunu düşünüyorum. Yani mesela kitap okumayı çok severim aslında zaman zaman ama, sürekli kelimeler kelimeler. Sıkıcı geliyor bazen. Yani bir yandan da düşünüyorum ilk insanlar ağızlarından harf çıkardı, sonra zamanla harfler birleşip kelime oldu, sonra cümle kurmayı öğrendiler, sonra bir millet olup da oturup bir tablete taşa birşeyler yazdılar filan, edebiyat yaptılar. Yani o zamandaki insanların başka şansı yoktu, birşeyler bırakmak istediler geriye belki hayatlarından kalan. Her neyse, yani demek istediğim, yazılı edebiyat insanlık tarihinin gelişim dönemlerinden biri oldu tabii ki zamanla, bilirsiniz işte. Söz uçar yazı kalır vesaire. Bahsetmek istediğim ana konuya geleyim. İnsanlar birşeyleri bir kenara yazdı çünkü kendinden sonra gelecek nesillere birşeyler bırakmak istediler. Birşeyler yazmalarının sebebi aşağı yukarı buydu diye düşünüyorum.

    Şimdi ise okumak bir nevi zevkli, eğlenceli ve "ufku açan" bir aktiviteymiş gibi gösterilmekte. Yani, o zamandaki yazılardan şimdiye kadar ne değişti ki birden bu aktivite çok zevkli, ufuk açıcı oluverdi? Harfler filan değişti fakat bu işin sadece estetik yönü, bundan bahsetmiyorum ben. Temelde hiç birşey değişmedi bu aktivitenin ana kısmından. Okuyorsun işte yazılan işaret dilini. Ben bir şeyi öğrenmek istesem, birşey hakkında ders almak istesem yine okurdum herhalde, evet. Ama zevk almak için okumak çok mantıklı gelmiyor bana. Ha, birşeyler öğrenmek için de okuyan var tabi. Neden ihtiyacım olmayan birşeyi öğrenmeye çalışayım ki? Zevk de vermiyor bana. Kesinlikle zevk vermiyor.

    Fakat wow oynamak çok daha zevkli. İstersem biraz ana hikaye kısmını da okuyabilirim oyunun içinden veya dışından, fakat oyunun zevkini arttırmak amacıyla. Wow'u da kısaca kendimce özetleyeyim. Farklı karakterler var, siz bunlardan istediğinizi seçebiliyorsunuz. Ben benim asıl zevk aldığım kısmını anlatacağım. Oyunda bir de taraflar var, ikinci dünya savaşı gibi, farklı ırklar ve onların dahil olduğu ittifaklar var. Her bir ırkın kendi ırsi özellikleri var, biri birazcık daha güçlü. Biri birazcık daha hızlı filan. Bunlardan istediğinize göre bir kombinasyon seçip, karşı tarafa karşı savaşıyorsunuz, en azından benim yapmaktan zevk aldığım şey şimdilik bu. Ama her nasılsa bu farklılıklara rağmen karakterler birbirlerine çok üstün değil, en azından oyunda geçen savaş mekaniklerinde belli bir kombinasyonlu seçilmiş karakterlerden oluşan bir grup her zaman yenmiyor. Bir kere olsa bile bu, oyunun üst kurulu tarafından o karakterlerin bu güçlülüğü biraz düşürülebiliyor, yani sürekli işleyen bir adalet var oyunda, bir üst değerlendirme kurulu gibi birşey var oyunda, her karakterin ya da her kombinasyonlu bir grubun belli bir güçten fazlasına sahip olduğu durumlarda olaya müdahale edip güçlerini düşürebiliyorlar. Bu da adalet sağlıyor oyunda.

    Yani demek istediğim, wow oynamak, atmosferi olsun savaş mekanikleri olsun, karakterimden aldığım bireysel zevk olsun her şekilde zevk veriyor bana. Sürekli işliyor kafam onu nasıl yapabilirim eğer öyle yaparsa ne tür karşılık vermeliyim diye. Bazı özel güçlerimi ne zaman kullanmalıyım ne zaman kullansam boşa gider diye oldukça düşünüyorum üzerinde. Beynimi kullanıyorum. Gerçek savaşta atıyorum, işte bir tarafın yazıhanesi düşman kuvvetleri tarafından ele geçirilmiştir, diğerleriyle anlaşıp oraya doğru gitme kararı alırsınız. Belki yeni birşey deneriz, bu sefer o bölgeyi onlara bırakıp onların başka bir önemli noktasına saldırıp onları oradan geri çıkmaya zorlarız filan. Böyle çok değişik şeyler yapabiliriz oyunda, benim yapabildiğim şeyler bunlar. Aşağı yukarı oyundan anlayan birisi de otursa yapmak istese yapar sanıyorum bunları.

    Ama kitap okumakta böylesine bir zevk hissiyatı yok. Kitap okumanın ve yazılı edebiyatın gelişmesinde de zaten zevk almak amaçlı bir okuma ya da yazma aktivitesi yoktu en başta. Herşeyden önce sadece harf, kelime ve cümlelerden oluşan bir bütünden neden zevk alınır ki? Şimdiki insanların da zevk almasını ya da aldığını sanmasını saçma bulmaktayım, sadece öğrenmek için okunur ve okumaya ihtiyaç duyulur bence. Fakat öğrenmekten zevk almak? Ben bunu obsesif kompülsif bozukluk olarak değerlendiriyorum, hastalık yani. Bir çeşit "herkesi sevmeliyim" hastalığı. Sevmek dünyanın en önemli şeyidir falan da filan. Hani sevgisiz yaşayamazdım diyen insanlar olur ya, ben bu tür insanlarla öğrenmekten zevk alan insanlar arasında bir ilişki görüyorum. Belki de bu öğrenmekten zevk alan insanlar sevilmedikleri için ya da sevdikleri zaman karşılık göremedikleri için başka bir şeye kafayı takmışlardı ve öğrenmeye kafayı takmışlardır bu sefer. Bana kalırsa öğrenmenin zevkli bir tarafı yok, eğer bir sorun varsa ortada, epey SOMUT bir sorun, hani onu yok etmek için öğreniyorsanız hani artık o sorundan kurtulduğunuz için zevk alabilirsiniz de, neden birşey öğrenince zevk alayım yani? Birşey öğrenmek iyi hissettirmemekte beni, o andaki problemlerimi aşmada bir yol yordam göstermedikçe. Kelimelerin soldan sağa gittiğini görerek izleyerek takip ederek ne bileyim görsel bir zevk alanlar var, o da obsesif kompülsiflik gibi geliyor bana.

    Her neyse, ben içimdekileri böyle dökmek istemiştim. Saldırgan bir tavır içermediğimi düşünüyorum, ne görüyorsam onu yazdım. Okuyanlar için teşekkürler.

    Edit: Merhaba arkadaşlar. Tamam kitap okumak da güzel bir aktivite, biraz abartmış olabilirim bazı olayların insanların etkisiyle ama wow oynamak da bambaşka bir dünyadır ve çok keyiflidir. Eğer oynarsanız ve severseniz bunu görürdünüz. Tamam ekrana bakmak filan yoruyor insanı, aptallaştırıyor biraz belki ama gerçekten bir sanat eseri olan ve platformu ekran üzerinde olan çok güzel yapımlar var. Çok ters tepkiler alıyorum ama samimi olarak diyorum siz de çok abartıyorsunuz. Neyse, şu anda mesela wow oynayacak durumum şartlarım olmadığı için kitap okumayı seçiyorum yurtta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 26 Ekim 2015; 14:09:06 >







  • '' okumanın çok aşırı balon bir aktivite olduğunu düşünüyorum '' kısmından sonrasını okumadım.
  • Okumadım ama sanırım yanlış sulardasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazıyı okumayanlar için arkadaş demiş ki ''okumak benim için sıkıcı ve boş bir eylem. oyun oynamayı, kitap okumaya tercih ederim''. Bir iki yerde o yazdığım cümleleri desteklemek için fikir beyan etmeye çalışıp, fikirlerini açıklama çabasında bulunmuş fakat başaramamış. İnanın o uzun paragraflar bunlardan ibaret. Hep kendini tekrar etmiş durmuş arkadaş.

    Ve sen konuyu açan arkadaş. İşte oyuna ayırdığın vaktin bir kısmını okumaya da ayırmış olsaydın belkide şu yazdığın paragraflar dolu dolu olurdu. Kendini tekrar edip durmazdın. Fikir beyan etmeye çalıştığında daha açıklayıcı ve anlaşılır olurdun. Ayrıca kitaplardaki harflerin hayal gücünü yani zihnini çalıştırması ile ekranda sana verileni görüp hareket etmek arasındaki ayrımı daha iyi yapardın.

     Kitap okumak yerine wow oynamayı tercih ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NJP -- 18 Eylül 2015; 19:11:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NJP

    Yazıyı okumayanlar için arkadaş demiş ki ''okumak benim için sıkıcı ve boş bir eylem. oyun oynamayı, kitap okumaya tercih ederim''. Bir iki yerde o yazdığım cümleleri desteklemek için fikir beyan etmeye çalışıp, fikirlerini açıklama çabasında bulunmuş fakat başaramamış. İnanın o uzun paragraflar bunlardan ibaret. Hep kendini tekrar etmiş durmuş arkadaş.

    Ve sen konuyu açan arkadaş. İşte oyuna ayırdığın vaktin bir kısmını okumaya da ayırmış olsaydın belkide şu yazdığın paragraflar dolu dolu olurdu. Kendini tekrar edip durmazdın. Fikir beyan etmeye çalıştığında daha açıklayıcı ve anlaşılır olurdun. Ayrıca kitaplardaki harflerin hayal gücünü yani zihnini çalıştırması ile ekranda sana verileni görüp hareket etmek arasındaki ayrımı daha iyi yapardın.

     Kitap okumak yerine wow oynamayı tercih ediyorum


    Yoo öyle birşey demedim ki. Ben ortada gerekli bir durum olduğunda gayet de okurum, onu demek istedim. Sıkıcı olabilir, ama bazı sorunlar olduğunda onları çözmek için çok yararlı oluyor. Ama ortada somut bir problem veya sorun yokken okumaya çalışmak ve bir yandan da bundan zevk almaya çalışmak gerçekten kötü bir his. Siz de biraz daha okusaydınız madem de okuma eylemi karşıtı olan her yazı gördüğünüzde kesin olarak "sıkıcı görüyordur okumayı dur şunu yerden yere vurayım bari" diye düşünmezdiniz. Ben öyle mi demişim? Vay canına.

    Ayrıca paragrafları biraz daha uzattım belki bir iki örnekle cümleyle anlayan çıkmaz diye. O dediğinizi kasti yaptım yani. İnsanlar anlasın da dediğimi, gerisi çok önemli değil. Birazcık uzun olmasının bir önemi yok bence.

    Resmi de anlamadım ayrıca siz bana hakaret etmeye mi çalışıyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 18 Eylül 2015; 19:54:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kitap okuyorsunuz anladığım kadarıyla yanlış mıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hayat Lokumu


    ..ortada somut bir problem veya sorun yokken okumaya çalışmak ve bir yandan da bundan zevk almaya çalışmak gerçekten kötü bir his..

    Bu hesaba göre sadece aldığımız cihazların kullanma kılavuzlarını okumamız lazım. Ortada bir sorun olup olmayacağını önceden bilemeyiz diye, olmayacağını farzedip okumamak, tembelliğe ve cehaletin verdiği mutluluğu yaşamaya olan isteğin bir bahanesidir.

    Ayrıca okuduğunuz herşeyi, illa ki hayatta kullanabileceğiniz gerekli bir bilgi olduğu için okumazsınız. Tamamen insanın içinden gelen, bilgiye olan bir açlığı ve merakınızı gidermek için okursunuz. Ben astronomiyle çok ilgilenirim mesela, internette bu konularla ilgili siteleri gezer, kitapları okur, belgeselleri izlerim. Bunu yapmamın sebebi, bir gün uzaya gidersem geri dönüş yolunu bulabileyim diye mi sizce?

    Yaşadığımız her an bize bir şeyler öğretir, ve bunların toplamı bizim "genel kültür" seviyemizi belirler. Kültür için de toplumca kabul gören belli başlı konular vardır. Tarih, siyaset, felsefe, psikoloji, din, bilim, teknoloji, doğa vb.. Toplum kimseye iyi Wow veya Knight Online oynadığı için "kültürlü kişi" demez.

    İnsanların genel kültür seviyesini, bir su deposu olarak hayal edin, kültürün kendisini de su olarak. Doğduğumuzda bu depo tamamen boştur. Yeni şeyler öğrendikçe, bu depoyu yavaş yavaş suyla doldurmaya başlarız. Kültürlü ve doğru şeyler konuşan birisiyle yaptığınız konuşmalar, bu depoya belki bir kaç bardak su doldurmanızı sağlar. Oynadığınız bir oyunun size katkısı en fazla bir kaç damladır. Akademik veya bilimsel bir kitap okuduğunuzda (konusu önemli değil, içinde safsata olmayan herhangi bir kitap), bu depoya litrelerce su eklemenizi sağlar, veya internette geçerliliği kabul gören sitelerde yapacağınız araştırmalar da öyle. Zamanla bu depoyu yeterince berrak bir suyla doldurabilen insanlar, ne zaman ihtiyacı olsa bu suyu kullanabilir, çevresindekilerle paylaşabilir. Aksine depoyu dolduramamış, veya aslı astarı olmayan kulaktan dolma bilgilerle hayatını geçirmiş, suyu bulanık olan birineyse kimse saygı göstermez.

    Hayatta her şey zevk almak için olsaydı, veya sürekli daha zevkli olan şeyleri yapmayı seçiyor olsaydık, bugün o bayılarak anlattığınız bilgisayar oyunlarının hiçbiri olmazdı. Hatta muhtemelen halen mağara devrini yaşıyor olurduk. İnsanı insan yapan şey yan gelip yatmaya veya zevk-i sefaya olan düşkünlüğü değil, merak duygusu ve öğrenme isteğidir.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lynefaynel L kullanıcısına yanıt
    Aynen katılıyorum devamında wow oynamak çok daha zevkli kısmıyle hepten sıvadı...
  • Evet, kitaplar ilk zamanlar sadece bilgi aktarma amacıyla yazılmış olabilir. Peki, bilgisayarlar ilk icat edildiğinde oyun oynama amacıyla mı yapıldılar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Darkness

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hayat Lokumu


    ..ortada somut bir problem veya sorun yokken okumaya çalışmak ve bir yandan da bundan zevk almaya çalışmak gerçekten kötü bir his..

    Bu hesaba göre sadece aldığımız cihazların kullanma kılavuzlarını okumamız lazım. Ortada bir sorun olup olmayacağını önceden bilemeyiz diye, olmayacağını farzedip okumamak, tembelliğe ve cehaletin verdiği mutluluğu yaşamaya olan isteğin bir bahanesidir.

    Ayrıca okuduğunuz herşeyi, illa ki hayatta kullanabileceğiniz gerekli bir bilgi olduğu için okumazsınız. Tamamen insanın içinden gelen, bilgiye olan bir açlığı ve merakınızı gidermek için okursunuz. Ben astronomiyle çok ilgilenirim mesela, internette bu konularla ilgili siteleri gezer, kitapları okur, belgeselleri izlerim. Bunu yapmamın sebebi, bir gün uzaya gidersem geri dönüş yolunu bulabileyim diye mi sizce?

    Yaşadığımız her an bize bir şeyler öğretir, ve bunların toplamı bizim "genel kültür" seviyemizi belirler. Kültür için de toplumca kabul gören belli başlı konular vardır. Tarih, siyaset, felsefe, psikoloji, din, bilim, teknoloji, doğa vb.. Toplum kimseye iyi Wow veya Knight Online oynadığı için "kültürlü kişi" demez.

    İnsanların genel kültür seviyesini, bir su deposu olarak hayal edin, kültürün kendisini de su olarak. Doğduğumuzda bu depo tamamen boştur. Yeni şeyler öğrendikçe, bu depoyu yavaş yavaş suyla doldurmaya başlarız. Kültürlü ve doğru şeyler konuşan birisiyle yaptığınız konuşmalar, bu depoya belki bir kaç bardak su doldurmanızı sağlar. Oynadığınız bir oyunun size katkısı en fazla bir kaç damladır. Akademik veya bilimsel bir kitap okuduğunuzda (konusu önemli değil, içinde safsata olmayan herhangi bir kitap), bu depoya litrelerce su eklemenizi sağlar, veya internette geçerliliği kabul gören sitelerde yapacağınız araştırmalar da öyle. Zamanla bu depoyu yeterince berrak bir suyla doldurabilen insanlar, ne zaman ihtiyacı olsa bu suyu kullanabilir, çevresindekilerle paylaşabilir. Aksine depoyu dolduramamış, veya aslı astarı olmayan kulaktan dolma bilgilerle hayatını geçirmiş, suyu bulanık olan birineyse kimse saygı göstermez.

    Hayatta her şey zevk almak için olsaydı, veya sürekli daha zevkli olan şeyleri yapmayı seçiyor olsaydık, bugün o bayılarak anlattığınız bilgisayar oyunlarının hiçbiri olmazdı. Hatta muhtemelen halen mağara devrini yaşıyor olurduk. İnsanı insan yapan şey yan gelip yatmaya veya zevk-i sefaya olan düşkünlüğü değil, merak duygusu ve öğrenme isteğidir.

    Hocam wow ve knightı yanyana yazma bence, bende wow oynayan biriyim ve gözüme hakaret gibi geldi bir an Bunun haricinde yazdıklarına son derece katılıyorum. Normalde böyle bi konuya yoruma dahil tenezzül etmem fakat her wow oynayan böyle değil lütfen yanlış anlaşılmasın

    "Herşeyden önce sadece harf, kelime ve cümlelerden oluşan bir bütünden neden zevk alınır ki? " Bu lafa cevabım da şu : Herşeyden önce kodlarla oluşan bir bütünden neden zevk alınır ki ?

    Yıllardır wow oynarım hatta ingilizcemin üst seviyede olmasını wowa borçluyum diyebilirim (Türk oyuncu olan serverlardan uzak dururum) ama hiç bir zaman da kitap ve wow'u kıyaslamadım.Kitabın verdiği keyif başka wow'un verdiği keyif bambaşka. Derseniz ki oyunun sana geri dönüşü oldu mu ? Tabi ki o anlık keyif haricinde bir geri dönüşü olmadı, ben onlara aylık 13 euro ödeyerek geri döndüm diyebilirim Kitapların bana geri dönüşü ise anlatmakla bitmez.

    Ayrıca istersem oyunun hikayesini de okurum demişsin de wow zaten %80 pve bir oyun. Yani hikayeyi baştan sona bitirmeden o oyundan zevk alınmaz ki sadece pvp için oynuyorsan boşuna o kadar para veriyorsun.

    Kısacası bu arkadaş kitap okumayı sevmiyor ve wow oynamayı da bunun bahanesi olarak sunuyor. .




  • iyi bok yiyorsun.
  • Aga senin o mukemmel mantigin ile bizim bu yazdigin uzun yaziyi okumak yerine gidip lol oynamamiz lazim.gerci ilk 2,3 cumleden sonrasini okumadim kelimeler kelimeler nereye kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WoW oynamadım ama biliyorum. Kitap okuduğum için olayları daha iyi anlamdırabiliyorum. Zihniyetleri daha iyi çözebiliyorum. Bu yüzden Blizzard'ın (oyunun yapımcısı) seni o oyuna çekmek için neler yaptığını, zaaflarından nasıl yararlandığını, oyuncuyu değil de cebindeki parayı nasıl düşündüğünü iyi çözümleyebiliyorum. Bu yüzden WoW oynamıyorum. Sen böyle düşündüğün sürece kitap okumak bir işe yaramayacaktır. Çünkü mücadele etmen gereken zihniyete yenik düşmüşsün.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk cümleden sonra gereksiz yazdığını anladım.
    İyi sen git oyununu oyna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş konuşmuşsun kardeş.
  • Wow! Dostum naptın!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edebiyat gibi uçsuz bucaksız bir ilimi "sadece harf, kelime ve cümlelerden oluşan bir bütün" olarak gören birine cevap bile bulunmaz gerçi. Zaten bu yazılanların içindeki anlamları algılamayıp bunları sadece ilkokul 1 mantığıyla harflerin birleşimi kelime kelimelerin birleşimi cümle olarak görüyorsan çok büyük sıkıntıların var. Sadece kırmızı beyaz ay ve yıldızdan oluşan birşeyi de önemsiz ve saçma görüyorsundur sen sanırım. Ne de olsa işte taş devrinde insanlar mağara duvarlarına resim çizmeyi öğrenmişler bunlar gelişmiş ay yıldız çizilmiş ay çok saçma wow daha mantıklı.

    Bende yıllardır MMORPG oynadım hala da oynarım. Bana kattığı hiçbir şey yok, anlık zevk dışında. Ancak okuduğum klasikler sayesinde binlerce insan tanıdım, onlarca ülkeyi gezdim, yüzlerce sıkıntı çektim, okuduğum fantastikler sayesinde birçok evren gördüm, senin o oynadığın oyunlardaki orkları, elfleri, iyi-kötü savaşını birinci ağızdan Tolkien'den dinledim tanıdım. Okuduğum bilim kurgular sayesinde ufkum genişledi, imkansız görünen şeyleri düşünüp aslında ileride bunlarında olabileceğini farkettim. Vesaire vesaire ama bunları sana anlatmak zor çünkü hepsini harflerin birleşimi olarak görüyorsun.

    Bu zihniyete yazılacak çok şey var ama zaman harcamaya değmez, umarım düşüncelerin zamanla değişir. Zaten daha Raskolnikov'la tanışmadıysan, Etienne ile sabahın köründe kalkıp madenlere inmediysen, bunların boş olduğuna inanmaya devam et.




  • x



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asdasdoks -- 26 Aralık 2015; 17:14:28 >
  • İçini dökmişsin teşekkürler.

    Ama kitap nedir bilmiyorsun.

    Ben sevmesemde wow zevkli oyun benimde sevdiğim zevk aldığım oyunlar var ama bunlar kitaplar gibi değil. Oyunlarla kitaplar karşılaştırılacaksa bunlar ancak basit kurgular olur. Bunları anlık okur anlık zevk alırsın. Bunları okurken içinde bişeyler kıpraşmaz.

    Ama bazı oyunlar varki bu kıpraşma hissini yaşıyorum. Bu oyunların o kadar detaylı o kadar güzel kurgulanmış oluyorki. Sanki ölümsüz bir kurgu okuyormuş gibi hissediyorsun. Bu hissi veren çoğu zaman senaryo. Senaryo bir metin ve oyun bu metnin ekrana vs geçmesi.

    Bana kalırsa oyunlar ekranda geçen kitaplar. Önce bir metin hazırlanıyor şöyle böyle olacak diye sonra yazılımcılar bunu kodlarla bilgisayar ortamına aktarıyor. Ve kitabı ekranda yaşıyoruz.

    Burada wow bir kitap olarak fantastik kurgu olur. Oynamadığım için seviyesini bilemem. Bir fantastik kurguyu ekranda görmenin zevki çok daha başka olur elbet. Çok daha zevkli olur demiyorum farklı bir zevk olur. Ayrıca wow gibi oyunlarda zevk sağlayan asıl etmen insanlar ile oynamak bence. En dandik oyun bile insanla oynayınca zevkli hale geliyor.

    Nasıl ki basit kitaplar okudukça aklımız gelişeceğine zayıflar. Oyunlarda da bu böyledir ama bir ayrımla hemen hemen tüm bilgisayar oyunlarını çok oynarsanız beyniniz erimeye başlar. Birçok etmenle birlikte oyunların basit olmasından kaynaklı bu. En baba strateji oyununu oynasanda beyin erir. Bilgisayar platformundan dolayı.

    Buraya kadar herşey iyi hoş ama "Fakat öğrenmekten zevk almak? " nasıl bir cümledir. İnsan öğrenmeyi sevmese wow bile çıkmazdı ortaya. Kod yazmayı filan zevkli bir iş mi sanıyorsunuz. Kod geliştiren insanlar hasta mı yapmayın lütfen. Zamanla bu düşünceden sıyralacağınızı düşünüyorum. İnsanlar öğrenmeyi sever insan insanlık için çabalamayı da sever.


    Kitaplar aslında bizim algıladığımız halinden çok daha uzaktırlar. Kitaplar yeni yeni kurgu olarak kullanılıyor. Kurgu yeni bir tür.


    Oyun yapmak yazılımcının kitap yazmasıdır bir manada.




  • Kitap okurken nefesim daralıyor zaten son zamanlarda, kendimi iyi hissetmiyorum. Neden okuyayım o zaman neden kendimi zorlayayım ki? Ben de okumuyorum artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.