Şimdi Ara

Kitap okumak gereksiz bir eylemdir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
1.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yani kitap(roman, hikaye vs gibi edebi eserleri kastediyorum) okumayı oldum olası şişirilmiş bir eylem olarak gördüm ve hala öyle düşünüyorum. Romanlar gereksiz eserler, onun yerine bir felsefi eser, bilim veya teknikle ilgili bir ürün okumak daha mantıklı. Bir insan bu dediklerimi okuyarak da hayalgücünü geliştirir, zihnini besler. Oysaki romanın gercek dünyada karşılığı yoktur, laf salatasıdır. Zaten okudugun romanda max 1 ay sonra tüm karakterlerini unutucaksın, hiç aklında bilr kalmaz olaylar bile. Eh işte ortamlarda okudum dersin en fazla :D :D roman mı kaldı ya Allah için, film var siyasi gündem var, gazete var(bunlar daha faydalı)roman dediğin 17 yy-19.yy arasında kalmıs birşeydir, artık ölüdür, gereksizdir. Bosuna zaman kaybıdır. Uğraşılmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tamam sirf sen gereksiz dedin diye bundan sonra roman okumayacam

• Tamam sirf sen gereksiz dedin diye bundan sonra roman okumayacam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam sirf sen okumayacam dedin diye bundan sonra roman gereksiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bol roman okuyan bir kızla evlendim, romantik olur diye düşünmüştüm ancak tersi çıktı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilim kitapları hayal gücünü geliştirmez sana saf bilgiyi verir. Sağlam romanlar, klasikler sana hiç yaşamayacağın şeyleri yaşatabilir, hissetmeyeceğin şeyleri hissettirebilir. Ayrıca roman tadında olan bir sürü felsefe kitabı da var. Kimi yazarların romanlarına tek seferlik okuma yetmez, içinde bir sürü eleştiri, mesaj barındırır vs.
  • Bilim sana olan bilgiyi verir. Roman hikaye hayal gücünü geliştirir sen kurarsın onda çünkü . Hiç kitap okumuyosun galiba ya da dil anlatimin zayif bunu bile anlayip aciklayamiyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-127142DBC -- 24 Mayıs 2017; 21:59:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eh, kısmen katılıyorum. Mesela wattpad romanları okumanın insana pek bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Ama sağlam edebi eserler hayalgücü bir yana, insanın konuşma-yazma becerisini müthiş derecede geliştiriyor.

Her roman insanı geliştirmez ama becerileri geliştiren her kitap romandır noktasında uzlaşabiliriz

• Düşüncelerinin hepsine değil ama bir kısmına katılıyorum. Roman özellikle fantastik olanlarından okumak insana pek de bir şey kattığını düşünmüyorum. Çevre hafta 1 bu tip romanlardan bitiren insanlar var ve henüz bilim hakkında en ufak fikirleri yok. İnsanın her şeyden önce dört kolla bilime sarılması lazım. Bilimi halka yaymak gerekiyor.
  • Bilim kitaplarında adam sana bilgi verir bilgini arttırırsın.

Roman,fantazi,bilim-kurgu okursan da beynin gelişir ama düzenli okursan daha çok farkeder.Çünkü bu kitaplarda kitap sana ne olduğunu anlatır Sen onu kurgularsın kafanda ve beynin o şeyleri kafanda hayal etmeye uğraşırken çalışır.Yani romanları küçümsemek olmaz.

Bir de televizyondan oyundan farkı yok diyenler var romanlara.Onlara gülüp geçiyorum.Televizyonda sana görüntüyü sesi var hazır alırsın ki hiç bir şeyi geliştirmez.Kitapta hepsini kendin kurguluyorsun

• Sıradan bir aşk romanı bile dizi, film seyretmekten çok daha iyidir. Ülkede zaten kitap okuyan yok doğru düzgün. Bırakın herkes istediğini okusun, yeterki okusun.
  • Katılıyorum fakat tamamiyle gereksiz değil. Bilgi ağırlıklı kitapların daha faydalı olduğunun kanaatindeyim fakat bu roman okumayalım anlamına da gelmez.

• quote:

. Zaten okudugun romanda max 1 ay sonra tüm karakterlerini unutucaksın

Yok böyle bir şey çıkar aklından. Diğerlerine cevap verme gereği duymuyorum da, her şeyi saf bilgi olarak görenler var yazık
  • Popüler kitap okumak hiç bir şeye yaramaz (popüler kitap demek çok satan demek değil, tamamen farklı bir kavram). Sorunsal kitapları ise okusan zaten böyle bir konu olmazdı. Yukarda da cocugun biri aşk kitabı okusan bile film izlemekten iyidir demiş öyle bir şey yok tabi.

• sırf sen gereksiz dedin diye değil zaten hayatımda bir tane bile roman bitirmemiştim şuana kadar iclal aydın okula gelmişti ona bile hayatım boyunca 0 tane roman bitirdim demiştim dediklerine tamamen katılıyorum yok roman okumak şarttır yok roman okumadığın için böyle diyenlere de sinir oluyorum bağnazlar sadece
  • Ne yani Oğuz Atay ,Yusuf Atılgan, ORWELL, Dostovyeski
    Okumak mı laf salatası. Buradan Hayatında adam gibi bi tane roman bitirmediğin anlaşılıyor.
    Algıyı felaket bir şekilde genişletiyor açıyor... Tabi okuyunca anlarsın...
  • Muhtemelen ailesinin zoruyla kitap okuyan bir ortaokullu. Geciniz.

'':D'' bu ifadeyi kullanan kisi 5 yas ufalıyor zaten.

• Gereksiz insanlar böyle düşünür

• Daha düşüncelerini bile doğru düzgün ifade edemiyorsun. Başlığa "kitap okumak gereksiz" yazmışsın fakat konuda "roman, hikaye okumak gereksiz" demişsin.
    Roman-hikaye okumak zaten gereksiz, film izlemek insana ne katara roman okumak da onu katar. Yani hiç bir şey. Onun yerine bilimsel kitaplar okunmalı, bilinçlenilmeli. Ama tabi böyle deyince bunu da çarpıtacaklar.
  • Baktık millet olarak dünya genelinde kitap okumada sonlardayiz artik bok atmaya başladık gerçekten ortadoğu ülkesi olmuşuz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.