Şimdi Ara

Kitap nasıl yazılır? Aklımda çok güzel bir konu var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aklımda 10 numara bir konu var. fakat kitap nasıl yazacağımı hangi program ile yazacağımı bilmiyorum. Yazdıktan sonra piyasaya sürdürmek için ne yapmam gerekiyor? Çok para gerekirmi?

• Hocam kitap okuyor musunuz? Belli bir birikiminiz var mı? Önce bunları sormak gerek. Dil anlatıma ne kadar hakimsiniz? Kitap yazmak için word programını kullanabilirsiniz her bilgisayarda vardır. Konudan biraz bahseder misiniz?
  • Çok sey yapman gerekiyor.
    Çok para gerekir. + Değmez.
    Not: Ciddiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erich Fromm -- 6 Temmuz 2016; 15:11:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitap yazmak için program? Program senin beyninde dostum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kadınİstiyorum

Hocam kitap okuyor musunuz? Belli bir birikiminiz var mı? Önce bunları sormak gerek. Dil anlatıma ne kadar hakimsiniz? Kitap yazmak için word programını kullanabilirsiniz her bilgisayarda vardır. Konudan biraz bahseder misiniz?

Fazla okumuyorum. Daha önceden ortaokulda performans olarak 20 sayfalık bi kitap yazmıştım a4 büyüklüğünde Dil anlatımına hakim olabilirim, insanı olaya bütünleyebilirim. Konu gereği ise zaten baya aksiyonlu olacak.

Tabi bahsedeyim.

TWD gibi. Ama salgın yok. Dünyada çıkan ekonomik bir krizden herkes birbirini öldürüyor. Sizde hayatta kalmaya çalışıyorsunuz

• Wattpad'de yayımlayabilirsin deneme amaçlı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Var mı böyle bir dizi
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AH.C

Wattpad'de yayımlayabilirsin deneme amaçlı.

Başkasıda ordan alıp yayınevine verip kendi kitabı gibi gösteremezmi?

Para kazanmasamda olur, heves amaçlı bir tane kitap yazmak istiyorum.
  • Buraya yaz biz okuruz part part

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün İskender Pala nasıl yazdığını anlatıyordu:

1) Öncelikle yazacağım konu üzerindeki bütün kitapları okurum. Bu okuma aşaması 4 ay civarı sürer ve bunu icra ederken anekdotlar, notlar alarak ilerlerim. Yazacağım kitap yavaş yavaş belirir. Okuduğum kitaplardaki kimi karakterleri "Kitabımda bunu, şurada kullanabilirim" diyerek not ederim.

2) Bu okuma süresinden sonra yazmaya başlarım. Zaten okuma sürecinde kitabın başı ve sonu aklımda canlanır, arasını doldurmak gerekir. 2 ay civarı sürer.

3) Yazdıktan sonra kitabı ortalama 10 kere baştan sonra tekrar ve tekrar ve tekrar okurum. Dil yönünden okurum, akış yönünden okurum; üslup yönünden okurum...

4) Kitabı yayımlamadan önce 15 kişiye gönderirim. Bunlar arasında ilk aşamada araştırdığım konunun uzmanları olan bilim insanları da yer alır. Her şey tamamsa yayımlarım.

Not: İlk aşamadaki süre 6 ay, ikinci aşamadaki ise 4 ay olabilir. Dün gece 4 gibi ayaküstü dinlemiştim, oralar tam aklımda kalmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 6 Temmuz 2016; 15:31:55 >

• Takip.

• Wattpadde yaz çok okunursa yayın evi zaten sana teklif verir. Benim arkadaş orada yazdığı kitabı yayın evinin teklifi ile kitabı yayınlattı. Hala da satılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: UGzeg

Wattpadde yaz çok okunursa yayın evi zaten sana teklif verir. Benim arkadaş orada yazdığı kitabı yayın evinin teklifi ile kitabı yayınlattı. Hala da satılıyor.

Kitabın adını öğrenebilir miyim? Merak ettim.
  • Kadınİstiyorum kullanıcısına yanıt
    Beyaza Tutsak.

• quote:

Orijinalden alıntı: UGzeg

Wattpadde yaz çok okunursa yayın evi zaten sana teklif verir. Benim arkadaş orada yazdığı kitabı yayın evinin teklifi ile kitabı yayınlattı. Hala da satılıyor.

Ne kadar kazanıyor Peki kitap başına?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    Hiç sormadım hocam ama çok sattı. Okulda filan imza günü yaptı. İzmir kitap fuarına filan gitti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.