Şimdi Ara

***Kiss DivX Playerlar*** Bence en iyisi... :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
0
Favori
10.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: surfer

evet verilen sitede yazılan o zaten PACKED BIT STREAM in disable edilmesi gerekiyormus.

Peki bu destek voxline da var mı?

Ayrıca forumlarda gördügüm üzere DL destegi kazandırılıyor.. Bu arada teknik ozellik olarak voxline başabaş hatta daha iyi olabilir ama kalite olarak aynı olmadıgını dusunuyorum. Voxline alıp kısa sure sonra elinde patlayanlar az degil.

Voxline Packed Bit Stream destekliyor. Şöyle söyleyeyim 10 filmden 2-3 tanesi Packed Bit Stream'dır.

Voxline alıp kısa süre sonra elinde patlayan çok az kişi var. Fakat Voxline alıp da eve getirdiğinde bozuk olduğunu veya bir sorun olduğunu gören kişiler fazla. Bunun nedeni ise firmaların iade edilmiş veya teşhir edilen ürünü millete satmaya çalışması. Bu da piyasada Voxline kalmamasından kaynaklanıyor.

• bence sony ile show u kıyaslıyorsunuz yapmayın allah aşkına voxline ne?? kaç ülkede satılıyor nerde üretiliyor

çin malı ile avrupada üretilen bi ürünü karşılaştırmayın....

quote:

Orjinalden alıntı: Kharia

quote:

Orjinalden alıntı: surfer

evet verilen sitede yazılan o zaten PACKED BIT STREAM in disable edilmesi gerekiyormus.

Peki bu destek voxline da var mı?

Ayrıca forumlarda gördügüm üzere DL destegi kazandırılıyor.. Bu arada teknik ozellik olarak voxline başabaş hatta daha iyi olabilir ama kalite olarak aynı olmadıgını dusunuyorum. Voxline alıp kısa sure sonra elinde patlayanlar az degil.

Voxline Packed Bit Stream destekliyor. Şöyle söyleyeyim 10 filmden 2-3 tanesi Packed Bit Stream'dır.

Voxline alıp kısa süre sonra elinde patlayan çok az kişi var. Fakat Voxline alıp da eve getirdiğinde bozuk olduğunu veya bir sorun olduğunu gören kişiler fazla. Bunun nedeni ise firmaların iade edilmiş veya teşhir edilen ürünü millete satmaya çalışması. Bu da piyasada Voxline kalmamasından kaynaklanıyor.

• Khaira arkadaşımız su anda satılmakta olan voxlinelar iade olan hatalı urunler oldugu icin haklı. ve alan pek cok kişinin elinde patladı derken de söz ettigim olay oydu. Yani belki son 1-2 aydır voxline alanların ve suan alacak olanların elde patlama ihtimali hayli yuksek (forumda ornekleri var)

ben de o yuzden voxline siparişini iptal edip kiss aldım zaten. ayrıca ogg destegi beni cok cezbetti cunku elimde hayli fazla ogg muzik var.

yoksa kiss marka urunlerin voxline dan daha kaliteli oldugunu tartısılacak bir sey degil zaten.

ozet olarak su an saglam olan voxline ı bir yıl kullanıp atacaksanız kiss i emin olun daha fazla yıl bozulmadan kullanırsınız. kalite farkı bu kısaca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 15 Şubat 2006 15:10:26 >
  • Ben bu aletin Voxline'dan kaliteli ve dayanıklı olabileceğini kabul ediyorum. Konunun başlığına bakacak olursak biz burda bahsi geçen oynatıcıyı bir DivX player olarak değerlendiriyoruz. Ve bu topik insanlara Kiss'i bir DivX player olarak tavsiye ediyor. Şimdi bir bakalım:

Kiss'de altyazı dosya isimleri aynı olmak zorunda. Oysa Voxline'da istediğiniz isimdeki altyazıları açabilirsiniz.
    Kiss'de Packed Bit Stream desteği yok. Voxline'da var.
    Hangi altyazı formatlarını okuduğu belli değil. Voxline tüm popüler altyazıları okur.
    Max hangi çözünürlüğü desteklediği belli değil. Voxline pahalı rakipleri gibi max 720x576 destekler.

Siz karar verin, teknik özellik olarak hangi alet daha iyi?

Benim izleyeceğim filmi oynatamadıktan sonra, ben bu aleti kullanamadıktan sonra, kaliteli olmuş kaç yazar?

Ayrıca Voxline'ın kalitesi düşük dediyselk abartmayın lütfen. Sony'ye, Pioneer'a göre düşük. Sırf bizim ailede 3 tane Voxline kullanıcısı var. Hiçbiri en küçük bir problem yaşamadı. Bu kadar fazla sorun çıkmasının nedeni kabul edin ki teşhir ürünlerinin ve iade edilen ürünlerin satılması. Açın 9 sayfalık Voxline konusunu okuyun. Sonlara doğru sorunların belirgin bir şekilde arttığını göreceksiniz. Bunun yanında aletin kullanıcı sayısı fazla olduğu için doğal olarak sorun sayısı da orantılı bir şekilde artabiliyor.

İyice araştırıp-incelemeden PBS bile oynatamayan bir oynatıcyı "Kesinlikle en iyisi" biçiminde bir konu başlığıyla sunmak, forum kullanıcılarına ve DivX player almak isteyenlere yardımcı olmak mıdır ve etiğe uygun mudur tartışılır. Ben tekrar söylüyorum, insanlara yardımcı olmak için Voxline'ın ayrıntılı incelemesini yaptım ve 2 aydır kullandığım ve bir sorun yaşamadığım için tavsiye ettim. Yine de herkes divx player almadan önce elinden geldiği kadar çok modeli ayrıntılı biçimde araştırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 27 Şubat 2006; 11:47:45 >

• arkadaşım nasıl bir mantıktır seninki anlayamıyorum bilmediğin özellikleri voxline ile kıyaslayıp voxline daha iyi diyorsun

bikere kiss tüm alt yazıları destekliyor git son firmware e bak

çözünürlük hakkında bilgim yok ama sende önce öğrenmeden konuşma

bölge kilidi yok ayrıca olsa sanki amerikadan dvd getirip izlicen yapyın allah aşkına

birde şunu bil ogg desteklemek kolay iş değildir çok güçlü bir donanım gerektirir ayrıca yazılımsal olarakta kolay iş değil o yüzden eminimki voxlineın destekledi çözünürlüğü destekler...

ayrıca sana tasarım desem ne dersin bu ürün bir a4 kağıt kadar voxline? biri dünyda satış yapan bi firma diğeri ne olduğu belirsiz birşey kesinlikle kissin daha çok firmwareı var...

altyazı olarak bu alette punta büyütebiliyorsun ayrıca 2 farklı font desteği var

bit stream hakkında benim bilgim yok ama nette takılma var die okuyup buna kararr veremezsin

üniversite okuduysan bilirsin bilimsel deney nedir die ürünleri karşılaştırırken buna uygun karşılaştır emin oladığın şeyler hakkında yorum yapma...

ayrıcada şunuda bil evet bu ürün BENİM İÇİN kesinlikle en iyisi ..... nokta

quote:

Ben bu aletin Voxline'dan kaliteli ve dayanıklı olabileceğini kabul ediyorum. Konunun başlığına bakacak olursak biz burda bahsi geçen oynatıcıyı bir DivX player olarak değerlendiriyoruz. Ve bu topik insanlara Kiss'i bir DivX player olarak tavsiye ediyor. Şimdi bir bakalım:

Kiss'de altyazı dosya isimleri aynı olmak zorunda. Oysa Voxline'da istediğiniz isimdeki altyazıları açabilirsiniz.
    Kiss'de Packed Bit Stream desteği yok. Voxline'da var.
    Kiss'de bölge kilidi var (Açılıp açılamadığı belli değil). Voxline her bölgeyi oynatır.
    Hangi altyazı formatlarını okuduğu belli değil. Voxline tüm popüler altyazıları okur.
    Max hangi çözünürlüğü desteklediği belli değil. Voxline pahalı rakipleri gibi max 720x576 destekler.

Siz karar verin, teknik özellik olarak hangi alet daha iyi?

Benim izleyeceğim filmi oynatamadıktan sonra, ben bu aleti kullanamadıktan sonra, kaliteli olmuş kaç yazar?

Ayrıca Voxline'ın kalitesi düşük dediyselk abartmayın lütfen. Sony'ye, Pioneer'a göre düşük. Sırf bizim ailede 3 tane Voxline kullanıcısı var. Hiçbiri en küçük bir problem yaşamadı. Bu kadar fazla sorun çıkmasının nedeni kabul edin ki teşhir ürünlerinin ve iade edilen ürünlerin satılması. Açın 9 sayfalık Voxline konusunu okuyun. Sonlara doğru sorunların belirgin bir şekilde arttığını göreceksiniz. Bunun yanında aletin kullanıcı sayısı fazla olduğu için doğal olarak sorun sayısı da orantılı bir şekilde artabiliyor.

İyice araştırıp-incelemeden PBS bile oynatamayan bir oynatıcyı "Kesinlikle en iyisi" biçiminde bir konu başlığıyla sunmak, forum kullanıcılarına ve DivX player almak isteyenlere yardımcı olmak mıdır ve etiğe uygun mudur tartışılır. Ben tekrar söylüyorum, insanlara yardımcı olmak için Voxline'ın ayrıntılı incelemesini yaptım ve 2 aydır kullandığım ve bir sorun yaşamadığım için tavsiye ettim. Yine de herkes divx player almadan önce elinden geldiği kadar çok modeli ayrıntılı biçimde araştırsın.

• Öncelikle uslubuna dikkat et.

Öğrenmeden, araştırmadan konuşan ben miyim yoksa sen misin? Orda kıyasladığım özelliklerin çoğu bilmediğim özellikler değil, dikkat et! Ayrıca bu aleti tavsiye ediyorsan adam gibi yazarsın özelliklerini ayrıntılı bir şekilde biz de öğreniriz. Böyle muallakta bırakırsan olmaz. Ben o yüzden yazdım bilinmeyen özelliklerini. En azından Voxline'ınkiler biliniyor ve Voxline bu gereklilikleri yerine getiriyor diye belirtmek istedim.

Ogg'a gelince. O kullanıcının bileceği iştir. Ogg dinlemek için alıyorsa o ayrı konudur. Biz burda DivX'ten konuşuyoruz. Ayrıca Kiss'in işlemcisini ogg'a bağlayarak değerlendirmek ne kadar doğrudur tartışılır. Benim telefonum da oynatıyor ogg. Kiss'in işlemcisi güçlü falan değil. Kiss genelde Sigma chipseti kullanıyor. Tıpkı Voxline'ın ESS'i gibi Qpel oynatmaya gücü yetmiyor. Çözünürlük çok önemli değil, ben sadece Kiss'in o özelliğinin de muallak olduğunu, araştırılması gerektiğini anlatmaya çalıştım.

Ben üniversite 1. sınıf öğrencisiyim ama en azından yazı yazabiliyorum. Yazım kurallarını bile doğru düzgün kullanamayıp, kelimeleri bile doğru düzgün yazamıyorsun; bana bilimsel yöntemden bahsetme lütfen.

Bak, ben sadece insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Çünkü vakti zamanında ben de DivX player almak için çok zorluk çektim. Benim anlatmaya çalıştığım şey "Voxline Kiss'den daha iyi" değil. Ben insanlara eğer "DivX player" almak istiyorlarsa "iyice araştırın öyle alın" demeye çalışıyorum. Bunun için de tavsiye ettiğim alet hakkındaki her türlü bilgiyi ayrıntılı bir şekilde topiğime koyup yayınladım. Şimdi senin tavsiye ettiğin alet için bir DivX player olarak bazı kusurlar barındırdığı söyleniyor. Bu nedenle bu topikte insanlara iyice araştırmadan almamalarını tavsiye etmeye çalıştım.

Tekrar üzerine basarak söylüyorum, ben Voxline'ı kendimin ve çoğunluğun memnuniyetine dayanarak tavsiye ettim. DivX player alacak olanlar Kiss de dahil olmak üzere bütün markaları ve modelleri araştırıp öyle alsınlar.

• Arkadaslar güzel güzel konusuyoruz ya. Çatmayın birbirinize sorun yok tamam..
    Kiss de iyi voxline da.... Teknik olarak cok fark yok sadece kalite farkeder diyelim bu tartısmayı kapatalım en iyisi.

Bundan sonra sadece KISS ler hakkında konusulan bir topic olmasını oneriyorum. Konu cunku KISS DVD Playerlara dönük bir konu olarak acılmış
  • Öncelikle sana şunu belirteyim ki ben ne kiss in yetkili satıcısıyım nede kar amacı için bu ürünü övüyorum. O yüzden bu topic e istediğim açıklamayı yazarım ben bu ürünün tüm açıklamalarını buraya yazmak zorunda değilim canım ne istiyorsa yazdım ve yazıyorum. Voxline iyimiş kötüymüş bozuk ürünü kutulayıp tekrar satan bir firmanın malından bahsetme sen beğeniyorsan al zaten bu zihniyet yüzünden bu ülke teknoloji çöplüğüne dönüyor görelim bakalım kaç yıl kullanacaksın bu ürünü...

Ben elektronik mühendisiyim ve hangi ürün ne kadar maliyetle ne koşullarda nasıl mazeme ile üretilir çok iyi biliyorum nette görüğün 2 - 3 yorumla burda fikir üretmen çok yanlış.

Uslubuma dikkat ediyorum zaten ettiğim için bu şekilde konuşuyorum. Çünkü kiss le ilgili olan bir topiğe evet! gerçekten bilip bilmeden yorum yapıyorsun

Nedemek yaa hangi alt yazıları okuduğu belli değil ama voxline popüler altyazıları destekliyor o yüzden voxline daha iyi
    allah aşkına biraz mantıklı olalım bu ürünün neleri desteklediği her yerde yazıyor... bilip bilmeden den kastım bu...

İnan bana yazım kurallarınıda çok iyi biliyorum yazım kurallarını bilmeden bir inasan elektronik mühendisi olmaz zaten.. Ben canım bu şekilde yazmak istediği için yazdım..

Qpel formatı sadece işlemcidede bitmiyor tv ekranı bu formatı desteklemiyor eğer bi dvd player bunu oynatacaksa dahili olarak qpel i yeniden formatlaması lazım buda çok zor bir iştir...

İşlemci gücüne gelince bir telefonun işlemesi yani işlemcisi ile bir dvd playerın ki çok farklıdır ona bakarsan iriverlar da destekliyor ogg formatını ama bu farklı birşey anlatmaklada uğraşamayacağım...

Gerekli olan şeylere cevap vermiyorsun en gereksizlere cevap veriyorsun ürünün çinmalı olmasından neden konuşmuyorsun veya amerikadan getirteceğin ve region yüzünden oynatamayacağın dvd ler???

İnsanlara yardımcı olmak istiyorsan eğer o zaman kisslerin max çözünürlüklerini desteklediği altyazı formatlarını yazarsın buraya bir ürünü karalayıp çin malı övmekle değil.

quote:

Öncelikle uslubuna dikkat et.

Öğrenmeden, araştırmadan konuşan ben miyim yoksa sen misin? Orda kıyasladığım özelliklerin çoğu bilmediğim özellikler değil, dikkat et! Ayrıca bu aleti tavsiye ediyorsan adam gibi yazarsın özelliklerini ayrıntılı bir şekilde biz de öğreniriz. Böyle muallakta bırakırsan olmaz. Ben o yüzden yazdım bilinmeyen özelliklerini. En azından Voxline'ınkiler biliniyor ve Voxline bu gereklilikleri yerine getiriyor diye belirtmek istedim.

Ogg'a gelince. O kullanıcının bileceği iştir. Ogg dinlemek için alıyorsa o ayrı konudur. Biz burda DivX'ten konuşuyoruz. Ayrıca Kiss'in işlemcisini ogg'a bağlayarak değerlendirmek ne kadar doğrudur tartışılır. Benim telefonum da oynatıyor ogg. Kiss'in işlemcisi güçlü falan değil. Kiss genelde Sigma chipseti kullanıyor. Tıpkı Voxline'ın ESS'i gibi Qpel oynatmaya gücü yetmiyor. Çözünürlük çok önemli değil, ben sadece Kiss'in o özelliğinin de muallak olduğunu, araştırılması gerektiğini anlatmaya çalıştım.

Ben üniversite 1. sınıf öğrencisiyim ama en azından yazı yazabiliyorum. Yazım kurallarını bile doğru düzgün kullanamayıp, kelimeleri bile doğru düzgün yazamıyorsun; bana bilimsel yöntemden bahsetme lütfen.

Bak, ben sadece insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Çünkü vakti zamanında ben de DivX player almak için çok zorluk çektim. Benim anlatmaya çalıştığım şey "Voxline Kiss'den daha iyi" değil. Ben insanlara eğer "DivX player" almak istiyorlarsa "iyice araştırın öyle alın" demeye çalışıyorum. Bunun için de tavsiye ettiğim alet hakkındaki her türlü bilgiyi ayrıntılı bir şekilde topiğime koyup yayınladım. Şimdi senin tavsiye ettiğin alet için bir DivX player olarak bazı kusurlar barındırdığı söyleniyor. Bu nedenle bu topikte insanlara iyice araştırmadan almamalarını tavsiye etmeye çalıştım.

Tekrar üzerine basarak söylüyorum, ben Voxline'ı kendimin ve çoğunluğun memnuniyetine dayanarak tavsiye ettim. DivX player alacak olanlar Kiss de dahil olmak üzere bütün markaları ve modelleri araştırıp öyle alsınlar.

Dostum burda herkez kendi beğendiği ürünü konuşsun eksiklerini artılarını ama mantıklı güzel kıyaslayarak içinde bilgi barındıran bir şekilde konuşsun...

quote:

Arkadaslar güzel güzel konusuyoruz ya. Çatmayın birbirinize sorun yok tamam..
    Kiss de iyi voxline da.... Teknik olarak cok fark yok sadece kalite farkeder diyelim bu tartısmayı kapatalım en iyisi.

Bundan sonra sadece KISS ler hakkında konusulan bir topic olmasını oneriyorum. Konu cunku KISS DVD Playerlara dönük bir konu olarak acılmış

http://www.kiss-technology.com/?p=dp1500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoxeD -- 15 Şubat 2006 19:52:23 >

• İki şey hakkında cevap vermek zorunda hissettim yoksa senle uğraşmaya hiç niyetim yok. Ne anlatmak istediğimi anlamıyorsun. Sözü edilen özellikler Kiss'i bir DivX player olarak geriye düşürüyor. Daha iyileri olabilir. Bunu anlatmaya çalışıyorum.

Bozuk ürünü firma değil mağaza satıyor.

Elbette istediğini yazabilirsin. Bunun aksini belirten bir kural yok forumda. Benim söylemek istediğim, sorunları olan veya tam olarak özelliklerini bilmediğin veya bilip de buraya yazmadığın bir cihazı "kesinlikle en iyisi" diye sunmanın forum etiğine aykırı olduğu.

Hangi markayı alırsanız alın, ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçim yapın arkadaşlar. Bir DivX player almak istiyorsanız gerekli özellikleri taşıyıp taşımadığını öğrenmeden almayın.

Gerekli görmedikçe bir daha bu konuya mesaj atmayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 15 Şubat 2006 21:20:30 >
  • Danimarka malı dediniz dimi.

Aman uzak olsun.
  • philips 720sa varken bu alınmaz bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: kenya64

Danimarka malı dediniz dimi.

Aman uzak olsun.

Tabi bir de böyle bir durum var.... Ancak bu konu baska bir platformda ele alınmalı. Burda sadece teknoloji konustugumuzu dusunuyorum
  • Daha açıklayıcı olsan bence daha iyi olacak...

Bu şekilde bi post yapmanın anlamı yok...

quote:

Orjinalden alıntı: C@sh

philips 720sa varken bu alınmaz bence
  • Arkadaşım ben seni gayet güzel anlıyorum niyetimde burda seninle kapışmak değil burda ben sana bir iki fikir vermeye çalışıyorum ve senden bir iki birşeyler öğrenmeye çalışıyorum..

bahsettiğin özellikler nedir???

bunu gerçekten bilmek istiyorum çünkü bu ürünü 1-2 hafta içinde satın alacağım eğer kötüyse almayayım...

evet altyazı isimleri kötü bir konu ama hem bu firmware ile düzeltilebilecek bir sorun hemde benim için sorun teşkil etmiyor

çünkü ben bu ürünü ethernet üzerinden kullanmak için alıyorum sebebide şu yakaşık olarak 750 gb hd var ve filmlerimin çoğunu hd de barındırıyorum oyüzden bilgisyardan altyazı ismini düzeltmek sorun değil benim için...

bu ürün tabiki bütün alt yazıları destekliyor...

çözünürlük olarak voxlinedan veya piysadaki diğerlerinden bir farkı yoktur tahminimce...

bölge kodu hakkında bi problem yok çünkü zaten kod 2 dışını kullanmam ki kod gibi bir problemde yok..

son olarak packed bit streaming bu destek gerçekten yok mu burda bir arkadaşımız bunun problem olmadığını söyledi...

bunlar dışında ve packed bit streaming hakkında bir bilgin varsa ve beni bilgilendirirsen sevinirim...

quote:

İki şey hakkında cevap vermek zorunda hissettim yoksa senle uğraşmaya hiç niyetim yok. Ne anlatmak istediğimi anlamıyorsun. Sözü edilen özellikler Kiss'i bir DivX player olarak geriye düşürüyor. Daha iyileri olabilir. Bunu anlatmaya çalışıyorum.

Bozuk ürünü firma değil mağaza satıyor.

Elbette istediğini yazabilirsin. Bunun aksini belirten bir kural yok forumda. Benim söylemek istediğim, sorunları olan veya tam olarak özelliklerini bilmediğin veya bilip de buraya yazmadığın bir cihazı "kesinlikle en iyisi" diye sunmanın forum etiğine aykırı olduğu.

Hangi markayı alırsanız alın, ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçim yapın arkadaşlar. Bir DivX player almak istiyorsanız gerekli özellikleri taşıyıp taşımadığını öğrenmeden almayın.

Gerekli görmedikçe bir daha bu konuya mesaj atmayacağım.

• Kendi konumda LG için yazmıştım burda da yazayım iyi bir DivX playerın uyması gereken kriterleri:

Codec seçiyor mu? Xvid ile arası nasıl?
    Takılmadan Packed Bit Stream oynatıyor mu?
    Qpel ve GMC oynatıyor mu?
    DivX 6 oynatabiliyor mu?
    Max hangi çözünürlüğü destekliyor?
    Hangi altyazı formatlarını okuyor? Özellikle .sub, .srt ve .txt okuyabiliyor mu?
    Kaç satıra kadar altyazı destekliyor? 2 satır destekleyenler büyük sorun yaratıyor film izlerken.
    Altyazıların yeri, boyutu ve fontu nasıl?
    DVD'ye kaydedilmiş DivXleri okuyor mu?
    Klasör-dosya görünümü var mı?
    Ses ve görüntü çıkışları ihtiyacınıza uygun ve yeterli mi?
    Optik okuyucusu nasıl? Çizik veya kirli CD'leri iyi okuyor mu?
    Kumandası kontrol için yeterli mi? Mesela üzerinde ses açma kısma tuşu falan var mı?
    Teknik servisi yeterli ve yaygın mı?

Bunların dışında DivX oynatmayı ve altyazı göstermeyi-açmayı doğrudan etkileyen bir sorunu var mı?

Packed Bit Stream DivX ve Xvid filmlerde bulunan bir veri türü. Bu veriyi barındıran veya barındırmayan filmlerde kalite açısından gözle görülür bir fark hissedemedim. PBS mpeg4modifier programı ile kaldırılabiliyor.

Qpel, GMC ve yüksek çözünürlük çözümü için ise aşağıdaki konuya bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_5737640/tm.htm

Eğer aleti alırsan burada görüşlerini ayrıntılı bir şekilde belirtirsen sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 16 Şubat 2006 2:24:00 >

• İki gündür DP-1500 cihazını evde test ediyorum.
    Öncelikle: Max 720x576 destekliyor.
    Xvid de takılmalar olduğu söylendi. Bir çok Xvid de denedim. Sadece Spider Man filminde donma yaşadım.
    Biraz korktum doğrusu. Çünkü aleti tamamen on/off yapmanız gerekiyor. Yani fişten çekmek zorunda kaldım.
    4 satır altyazıyı destekliyor. Bilinen bütün altyazı formatlarına desteği var.
    Altyazı boyutu yeni firmware ile büyütülüp daha kullanışlı hale gelmiş.
    Aletin kendi üzerinde ses ayarı yok.
    PC ye bağlantı yapmanız için Pc Link isimli programı kurmanız gerekiyor. Bu programı kurduktan sonra, Kiss playerınızın görmesini istediğiniz dosya ve/veya klasörleri tanıtıyorsunuz. Direk bir avi dosyası tanıtırsanız ana ekranda dosyayı, klasör tanıtırsanız klasörü görüyorsunuz.

Bu aletle beraber evde Vestel Divx player ve birde Xbox var.
    İşin doğrusu Xbox ile tüm Divx leri eternet bağlatısı sayesinde PC den seyrediyordum. Bugüne kadar da hiç sorun çıkarmadı.
    Ama bu alet gelince Xbox yine oyun konsolu olma görevine geri döndü.

Benim için çok önemli olan bir konu var. Kiss firması geçen sene Cisco tarafından satın alındı. Cisco network alanında dünyada birinci.
    Yine Cisco Linksys i de satın almıştı. Şimdi Linksys ve Kiss birlikte arge oluşturdular.
    Bunları düşünerek: Aldığım cihaza güveniyorum. Gelecekteki upgrade olaylarına güveniyorum. Yani içim rahat ki bu benim için gerçekten önemli.

Ayrıca, tahminim kısa bir süre içinde bu ürünün 2. hatta 3. dağıtıcısı olacak, fiyat rekabeti artacak, daha makul fiyatlarla temin edilebilecek.
    Ayrıca servis desteğide çoğalacak. Ben kendi deneyimlerimle testlere devam ediyorum. Objektif olarak tüm iyi/kötü eleştirilerimi yazacağım.

• Ben divx player almak istediğim için bu sayfaya girdim ama ilk gördüğüm danimarka malı olduğu mesajı, peygamberimizi ve müslümanları aşağılayan ırkçı insanlardan hiçbirşey almam. Muhtamelen adamlar bizi dünyadan yok edilmesi gereken pislikler olarak görüyorlar. Bu yüzden aradaki yazıları okumadım bile. Herkez kendi bilir.
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamerirfankaya -- 16 Şubat 2006 12:18:13 >
  • Borra,

Çözünürlük standart, güzel.
    4 satır desteği mükemmel bir özellik. Altyazı formatı seçmemesi de ayrı bir güzellik.
    Sanıyorum bu özellikler DP-1000 için de geçerlidir.
    İncelemen için teşekkürler.
  • DP- 1000 elime gecti.
    sorunuz varsa sorabilirsiniz.
  • siz sormadan ben bir seyler yazayım.

dıs gorunus ve saglamlılık konusunda soylenildigi kadar oldugunu gordum. malzeme olarak guven veriyor. ancak kullanımda sorunlar yasadım.

karısık icerikli cd ve dvd leri canı istedigi zaman okuyor istemedigi zaman okumuyor. cogu zaman okumuyor ve kilitleniyor. ancak fisini cekip takarak kilitlenmesini giderebiliyorsunuz.

bir cd yazmıstım icinde ogg mp3 wma dosyaları vardı sadece denemek icin yazdım. ilk taktıgımda cd yi gormedi ve kilitlendi. (bir de boyle bir durum var cd yi okumaya calısıyor ama okumuyor ve kilitleniyor) fisini cektim yine taktım bu sefer gordu ve sorunsuz calmaya basladı. aynı sey degisik cd ve DVD lerde oldu. canı istedigi zaman icerigi gorup calıyor istemedigi zaman calmıyor. bu arada calıstıgı zaman oldukca basarılı.

bu arada bu bahsettigim sorun sadece karısık icerikli cd ler ve dvd lerde var.
    karısık icerikli cd lerden ornek vermem gerekirse (benim denedigim):
    1. icinde resim mp3 wma resim klasorler vs olan bir DVD-R
    2. Dergi CD leri (icinde divx mp3 falan olanlar)
    3. Farklı interaktif cd ler.
    4. Karısık icerikli CD-R , CD-RW DVD-RW , DVD+R turunde medyalar.

Ancak DVD VCD olan medyalarda kesinlikle sorun yok. takar takmaz calısıyor. Bir tane de DivX filmim vardı xvid ile kodlanmış onu da sorunsuz gosterdi. Altyazısız bir film oldugu icin o konuda bir sey yazamayacagım..

player cok tutarlı degil. yukarsa saydıgım cd dvd lere istedigi zaman okuyup icerigini gostermesi istemedigi zaman okuyamayıp kilitlenip kalması can sıkıcı...

degisik cd vd dvd leri denerken cd yi okuyamayıp icerigi ekrana getirememesi yuzunden surekli fisten cıkarıp bir daha taktım ve cok az kere sonuc alabildim...

bilmiyuorum ya kullandıgı toshiba marka drive da ya da firmware de sorunlar var..
    abartıldıgı kadar mukemmel degilmiş kısacası
    ayrıca firmware son versiyon olan 2.9.3 yuklenmiş sekilde geldi. ben de eski firmware den dir falan deyip biraz umutlanmıştım ama zaten son versiyonmuş.

sonuc olarak dedigim tipte icerikli medyalarda kilitlenme donma cok cok fazla. o kadar cok ki, kullanamıyorsunuz her seferinde %90 sonuc vermeyecegini bile bile fis cıkar tak berbat bir sey..

bu arada eger cd-dvd yi gorurse mp3 wma video calmaya baslarsanız o noktadan sonra donma sadece 1-2 kere oldu.

asıl kilitlenme cd -dvd yi ilk taktıgınız anda oluyor. o zaman kilitlenme olursa oluyor.

simdilik bu kadar. sorusu olan sorabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surfer -- 16 Şubat 2006 20:14:25 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.