Filmlerinizi Auto GK ile DivX 6 olarak kodlamanızı sağlayan paket. DivX 6, DivX 5 ve Xvid'e göre daha hızlı, daha kaliteli. Bu codeci kullanmanızı tavsiye ederim fakat Auto GK ile kullanımı biraz karışık. Ücretli olduğu için link vermiyorum. Ayrıntılı bilgi için:
Gerekli programları kurduğunuzu ve Auto GK'yı açtığınızı farzediyorum:
1. Yeniden kodlamak istediğiniz filmi seçin.
2. Yeniden kodlanmış filmin hangi isimle ve nereye kaydedileceğini belirleyin.
3/4. Genelde DivX'lerde tek ses izi olur. Fakat bazı filmler çift dublajlıdır ve bu kısımda iki ses izi olabilir. İsteğinize göre ses izini belirleyin. Eğer çift dublajlı bir filmin ikinci dublajını silmek istiyorsanız 4 numaralı kısmı resimde göründüğü gibi ayarlayın.
5. Filmin çıkış boyutunu belirleyin.
Predefined Size: Standart boyutlara göre kodlama yapar. Örneğin 1 CD, 2 CD, Yarım CD... Eğer DivX filminiz 700 MB ise ve boyutunda değişiklik istemiyorsanız "1 CD (700 mb)" kısmını seçin.
Custom Size: Sizin belirlediğiniz boyuta göre kodlama yapar.
Target Quality: Sizin belirlediğiniz kalite oranına göre kodlama yapar.
6. "Advanced Settings" düğmesine tıklayarak gelişmiş ayarlar menüsünü açın:
A. Genelde DivX playerlar en fazla 720x576 küsür çözünürlüğü destekler. Filmimizin bu çözünürlüğü geçmemesi için şekildeki gibi ayarlıyoruz.
B. Ses biçimini ayarlıyoruz.
Eğer kodladığınız film AC3 sese sahipse resimdeki gibi seçin. Bu durumda AC3 ses korunacaktır. AC3 sesin MP3'e çevrilmesini istiyorsanız en alttaki iki MP3 seçeneğinden birini seçip kaliteyi ayarlayın.
Eğer filmniz AC3 değilse "Auto" seçeneğini seçin.
C. Çıkış biçimini seçiyoruz. Hangisini istiyorsanız seçebilirsiniz, Xvid olarak kodlasanız bile Qpel, GMC Packed Bitstream gibi hiçbir sorunla karşılaşmayacaksınız.
CTRL + F9 Menüsü:
Gelişmiş ayarlar menüsünden "OK" düğmesini tıklayarak çıkın. Menüye girmek için programın ana ekranındayken CTRL ve F9 tuşlarına aynı anda basın.
Eğer ESS çipli bir DivX playerınız varsa çerçeve içine alınmış bölgeyi şekildeki gibi ayarlayın. Eğer MTK çipli bir playerınız varsa "MTK/Sigma" seçeneğini seçin.
7. Add Job diyerek kodlama işini yapılacaklar sırasına ekleyin. (Eğer isterseniz bu noktadan sonra başka bir film için de ayarlarınızı yapıp o filme de "Add Job" diyebilirsiniz. Böylece program ilk filmi bitirdikten sonra diğerini yapmaya başlar. Böylelikle bilgisayar başında olmadan birden fazla filmin sırayla encode edilmesini sağlamış olursunuz)
8. Son olarak "Start Job" diyerek işlem veya işlemleri başlatın. Filmin uzunluğuna ve bilgisayarınıza da bağlı olarak 1,5-3 saat arası bir sürede yeniden kodlanmış filminiz hazır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 25 Şubat 2006; 21:25:41 >
herkeze faydalı olacak bu topic için teşekkürler, emeğine sağlık, bana daha öncede voxline topiği içinde bahsetmişitn bu programdan, çok işime yaradı, teşekkürler tekrardan...
Dostum AutoGk yı kullanırken divx 6 pro yu kurmama rağmen divx seçince unsupported divx diyor (auto gk ver 2.26) ama virtual dub da divx 6.0 ın ayarlarını yapabiliyorum nedendir sence?
bu sefer yaptım ama 264mb oldu çok düşük boyut 25fps idi film 23 yaptım acaba 25 i 25 mi yapmam lazım ordamı hata var anlayamadım yoksa 1 cd 700mb ı seçmiştim o seçenekmi yanlış yardım lütfen