Şimdi Ara

Qpel veya Yüksek Çözünürlüklü Filmlerin Yeniden Kodlanması (Resimli Anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
6.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Auto GK ile DivX'lerin Yeniden Kodlanması
    Standalone DivX Playerlar İçin Qpel, GMC ve Yüksek Çözünürlüğe Çözüm

Hazırlayan: Kharia

Daha çok DivX playerları ilgilendirdiği için buraya açmayı uygun gördüm. Umarım faydalı olur.

Gerekli Programlar:

1. Auto GK Encoding Programı

DVD'leriniz de dahil olmak üzere birçok dosyayı DivX'e kolayca çeviren ücretsiz bir program. Şu an itibariyle 2.26 sürümü tavsiye edilmektedir.

http://www.autogk.me.uk/index.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=1

2. K-Lite Codec Pack

Encoding işlemleri için gerekli codecleri içeren paket. Full versiyonunu indirin.

http://www.codecguide.com/download_kl.htm

3. (Opsiyonel) DivX 6 Codec

Filmlerinizi Auto GK ile DivX 6 olarak kodlamanızı sağlayan paket. DivX 6, DivX 5 ve
    Xvid'e göre daha hızlı, daha kaliteli. Bu codeci kullanmanızı tavsiye ederim fakat Auto GK
    ile kullanımı biraz karışık. Ücretli olduğu için link vermiyorum. Ayrıntılı bilgi için:

http://www.divx.com

-------------------------------------------------

Gerekli programları kurduğunuzu ve Auto GK'yı açtığınızı farzediyorum:

1. Yeniden kodlamak istediğiniz filmi seçin.

2. Yeniden kodlanmış filmin hangi isimle ve nereye kaydedileceğini belirleyin.

3/4. Genelde DivX'lerde tek ses izi olur. Fakat bazı filmler çift dublajlıdır ve bu kısımda iki ses
    izi olabilir. İsteğinize göre ses izini belirleyin. Eğer çift dublajlı bir filmin ikinci dublajını
    silmek istiyorsanız 4 numaralı kısmı resimde göründüğü gibi ayarlayın.

5. Filmin çıkış boyutunu belirleyin.

Predefined Size: Standart boyutlara göre kodlama yapar. Örneğin 1 CD, 2 CD, Yarım CD... Eğer DivX
    filminiz 700 MB ise ve boyutunda değişiklik istemiyorsanız "1 CD (700 mb)" kısmını seçin.

Custom Size: Sizin belirlediğiniz boyuta göre kodlama yapar.

Target Quality: Sizin belirlediğiniz kalite oranına göre kodlama yapar.

6. "Advanced Settings" düğmesine tıklayarak gelişmiş ayarlar menüsünü açın:

A. Genelde DivX playerlar en fazla 720x576 küsür çözünürlüğü destekler. Filmimizin bu çözünürlüğü
    geçmemesi için şekildeki gibi ayarlıyoruz.

B. Ses biçimini ayarlıyoruz.

Eğer kodladığınız film AC3 sese sahipse resimdeki gibi seçin. Bu durumda AC3 ses korunacaktır.
    AC3 sesin MP3'e çevrilmesini istiyorsanız en alttaki iki MP3 seçeneğinden birini seçip kaliteyi ayarlayın.

Eğer filmniz AC3 değilse "Auto" seçeneğini seçin.

C. Çıkış biçimini seçiyoruz. Hangisini istiyorsanız seçebilirsiniz, Xvid olarak kodlasanız bile Qpel, GMC
    Packed Bitstream gibi hiçbir sorunla karşılaşmayacaksınız.

CTRL + F9 Menüsü:

Gelişmiş ayarlar menüsünden "OK" düğmesini tıklayarak çıkın. Menüye girmek için programın ana ekranındayken CTRL ve F9 tuşlarına aynı anda basın.

Eğer ESS çipli bir DivX playerınız varsa çerçeve içine alınmış bölgeyi şekildeki gibi ayarlayın. Eğer MTK çipli
    bir playerınız varsa "MTK/Sigma" seçeneğini seçin.

7. Add Job diyerek kodlama işini yapılacaklar sırasına ekleyin. (Eğer isterseniz bu noktadan sonra başka bir film
    için de ayarlarınızı yapıp o filme de "Add Job" diyebilirsiniz. Böylece program ilk filmi bitirdikten sonra diğerini
    yapmaya başlar. Böylelikle bilgisayar başında olmadan birden fazla filmin sırayla encode edilmesini sağlamış
    olursunuz)

8. Son olarak "Start Job" diyerek işlem veya işlemleri başlatın. Filmin uzunluğuna ve bilgisayarınıza da bağlı olarak 1,5-3 saat arası bir sürede yeniden kodlanmış filminiz hazır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 25 Şubat 2006; 21:25:41 >

• herkeze faydalı olacak bu topic için teşekkürler, emeğine sağlık, bana daha öncede voxline topiği içinde bahsetmişitn bu programdan, çok işime yaradı, teşekkürler tekrardan...
  • Önemli değil dostum. İşine yaradığına sevindim. Umarım başkalarının da işine yarar.
  • ellerine sağlık !
  • Bizim voxline ın chipseti ESS mi?

Saygılar
  • Evet Voxline'ın chipseti ESS
  • Kharia

Dostum AutoGk yı kullanırken divx 6 pro yu kurmama rağmen divx seçince unsupported divx diyor (auto gk ver 2.26) ama virtual dub da divx 6.0 ın ayarlarını yapabiliyorum nedendir sence?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Auto GK'nın DivX 6 ile bir uyuşmazlığı var. Aşağıdaki dosyanın içinden çıkan divx.dll dosyasını \WINDOWS\system32 dizinindeki divx.dll dosyası ile değiştirirsen sorun çözülecektir.

http://www.hemenpaylas.com/download/230192/DivX.rar.html

(Gizlenen kısmın görülebilmesi için mesajı alıntı yapınız.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 22 Şubat 2006 16:50:05 >
  • Çok teşekkür ederim Kharia
  • makinelerin Chipsetlerini nereden ogreniyoruz?
  • cok uzun iş yaw
  • çalıştırdım sabaha baktım txt dosyası var yüklü olması gereken yerde 3 tane beceremedim bu işi ama nedendir bilinmez bütün ayarları doğru yaptığıma eminim
  • @ilkerkara

Eğer her şeyi doğru yaptıysan sorun olmaması gerekiyor. Sanırım işlem sırasında bir hata olmuş ve devam etmemiş kodlamaya.
  • bu sefer yaptım ama 264mb oldu çok düşük boyut 25fps idi film 23 yaptım acaba 25 i 25 mi yapmam lazım ordamı hata var anlayamadım yoksa 1 cd 700mb ı seçmiştim o seçenekmi yanlış yardım lütfen
  • Bence FPS olayına hiç dokunma, gerek yok çünkü. Bir de Audio'yu auto yap. 264 MB olması ilginç. 700 mb'lık bir film değil mi?
  • 700 mb evet fps 25 se 25 mi yapıyım yoksa ilk ayarlarda 23 te duruyodu 23temi kalsıngene ben 23 e çekip ypamıştım sanırım
  • Ellerine sağlık...
    Teşekkür ederim.
  • @ilkerkara

orjinal fps neyse onda kalsın bence. bir de öyle dene bakalım.
  • mpeg4 modifier ile baktım çalışmayan bi filme gmc ile qpel no ydu Interlaced: yes ti interlaced tamı no olması gerekiyor voxline ın açması için?
  • Arkadaşlar divx player ınızın altyazı falan filan desteklemesine bile gerek yok. hele qpel veya gmc desteklemesine hiç gerek yok. bu programla filime alt yazı ekleyip tekrar encode edebiliyorsunuz. Buyrun kullanın. inanılmaz bişey. hemde freeware. seçim yaparken pocket e-800 modelini seçerseniz 640x480 i destekliyor. buyrun linki;

http://download.ppccool.com/PocketDivXEncoder_0.3.60.exe
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.