Şimdi Ara

KISMİ ZAMANLI ÖĞRENCİ BAŞVURUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi mesaj gelmiş üniye başlayacağım biraz araştırdım aylık max 370 tl alınıyormuş, sizce çalışılır mı çalışmış olan arkadaşlar ne diyor? bir de ben çalışabilir miyim? daha 1. sınıfa başlayacağım bu yıl

günlük max 5 saat diyor, ağır işlerde çalıştırılmazsınız diyor , şuan tek sorum kafamdaki birinci sınıflar çalışabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2380D2E6A -- 9 Eylül 2016; 15:52:05 >

• Ne iş yapacaksın anlamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    hocam evrak dosyalama memurlara yardım etme vb imiş okuduğuma göre, üniversite de, şuan tek sorum birinci sınıflar başvuru yapabilir mi?

şu zamana kadar durumlarından şikayetçi olduklarına şahit olmadığım öğrencilerdir, çok düşük ücret karşılığı emeklerinin sömürüldüğü iddiasının çok ağır olduğunu düşünüyorum, en azından marmara üniversitesinin iki fakültesinde kısmi zamanlı öğrenci çalıştırma programı olarak geçen bu uygulamanın yürütücülerinden biri olarak söyleyebilirim ki; hem üniversite hem de öğrenci için gayet faydalı bir olaydır.
    haftada iki ya da üç gün 3-4 saat çalışan öğrencilere 280-300 ytl arası ücret ödenmekte, mümkün mertebe derslerini etkilemeyecek ve yorucu olmayan işler yaptırılmaktadır.
    ağırlıklı olarak bilgisayar laboratuarları veya kütüphanelerde çalıştırılıyorlar, yaptıkları işe göre aldıkları ücret de kanımca gayet makul bence.
    her öğrencinin öğrenim kredisi ve başbakanlık bursundan en az birini aldığını düşünürseniz ve buna 300 ytl eklerseniz, hiç başka geliri olmasa dahi en azından barınma ve ulaşım giderlerini karşılayacak kadar gelir elde etmesine vesile olduğunu kabul etmek gerekir.
    sosyal güvenlik yasasıyla ilgili kısma gelirsek, hatanın büyüğü yökten kaynaklanmaktadır, sosyal güvenlik yasası henüz tasarı halindeyken görüş almak üzere yöke gönderilmiş ve bu ayrıntı en hafif tabiriyle ıskalanmıştır,
    ancak son aldığım duyumlara göre yasal düzenleme şart değilmiş ve yılbaşından önce bu problem çözülecekmiş.

edit: çok pembe tablo çizip genelleme yapmışız canlar, assert h uyardı; başka üniversitelerde daha yoğun ve ağır işlerde çalıştırılan öğrenciler de varmış, kendi gördüğüm kadarıyla anlattım, bilgilerinize...

böyle yazmışlar

hocam paraya ihtiyaç olmaz mı ya biriktiriyorum şuan sağlık sorunlarım için lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2380D2E6A -- 9 Eylül 2016; 15:55:13 >

• Yapabilir.

Çok sıkışık durumda değilsen bulaşma bence. Kafa karıştırıcı bir işe benziyor.

• up
  • eğer yoksa yazan başvuruyorum arkadaşlar , inşallah kütüphane de falan çalıştırırlar ya
  • Hiç düşünme başvur boşta durmaktan iyidir çevren olur 1. sınıfdan itibaren. Bilgisayar Laboratuvarına girebilirsin öğrenci alımı varsa. MEDİCO' ya girebilirsin üniversitede yemek dağıtan kuurm lokanta gibi düşün günde 3k kase çorba doldurabilirsin :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş Olanağı ve Mülakat
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben çalıştım tavsiye ederim genelde bölümünle alakalı yerleri veriyorlar oralar olmaz ise de neresi gelirse

ben ilk sene bilgisayar lab. çalıştım harika bir işti elimizin altında bilgisayarlar oradaki uzman abiler ayarı vermişti her gün 10 gb oyunları çekiyorduk,lisanslı office programlarını kurdum kendi laptopuma,okulun para verip kendi adına aldığı microsoft office :D

yaptığımız iş çok basitti arızalı kasaları tamir ediyorlardı biz de işletim sistemlerini yüklüyorduk,bazen hocalar geliyordu koskoca prof gelmiş yeni aldığı laptopa excel falan kurduruyor :) ya da telefon açıyorlardı hocalar birini gönderin benim bilgisayarı yapsın

2.senemde ise okulun kütüphanesinde çalıştım fotokopi falan çekiyorduk

liste yapıyorlar çalışma çizelgesi ders saatlerine göre iş saatlerini düzenliyorlar,haftalık 8 saat çalışma süresi vardı sanırım daha fazla da olabilir

emek sömürülmesi falan diyenleri takma tam tersine okul sana destek çıkıyor kardeşim verdikleri para her türlü işini görüyor ben çok memnun kaldım 2 sene çalıştım,hem ortam edindim başka bölümlerden arkadaşlarım oldu kızlarla falan kaynaştık

boş boş takılmaktan iyidir dışarıda part time iş kovalasan daha çok yorucu oluyor,kısmı zamanlıda okul içindesin işten çıkıp derse geçersin

dediğim gibi en iyi yanı çevre hocalarla falan tanışıyorsun çok iyi oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malaustası -- 9 Eylül 2016; 18:29:53 >

• malaustası M kullanıcısına yanıt
    Başvuru formunda çalışmak istediğiniz alan yazıyordu bende kendi bölümümü yazdım başka bölüme vermezler demi ya da Avcılar'da benim bölüm gidip de Beyazıt da kütüphane işi falan vermezler umarım. bir de ilk yılım daha 1. Sınıflar çalışamaz diye koşul yok demi

• Nasıl başvura biliyoruz ?
  • Okul mesaj atmış . ben aksis üzerinden yaptım.

• Marmara'da kısmi zamanlı olarak sömürüldüğüm zamanlar aklıma geldi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.