Şimdi Ara

Kısmi yıkım olan parselde sayı ve arsa payı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konunun cevabını hiçbir yerde bulamadım.

Aynı parsel içerisindeki 5 bloktan 2 blok 6306 sayılı kanuna bağlı olarak riskli yapı ilan edilip yıkıldı ve terkini yapıldı.İmar problemi nedeniyle üç yıldır yerine hala birşey yapılamadı.

Parselde yıkılan yerlerin arsa payları dikkate alınmadan her yıl Kat Malikleri Toplantısı yapılıyor.Sayı ve arsa payı çoğunluğu gerektirip yıkılan yerlerin arsa payları gözetilmeden alınan kararlar geçerlimidir?

• Hocam şu bilgileri vermelisiniz; Yönetim planı var mı? Yapı kullanım izin belgesi var mı? Kat mülkiyeti kurulmuş mu? Yıkılan kısımda bulunan kat mülkiyeti kaldırılmış mı? Eğer hepsi evet ise yapmanız gereken Belediye/İl özel idaresi hangisi bölgenizle ilgileniyorsa ifraz şartlarını öğrenip yönetim planı iptali ile ifraz yapmanız. Eğer sorduğum soruların içinde hayır varsa durum karışıklaşır.

• lordoftheorg L kullanıcısına yanıt

Yönetim planı var ve kat mülkiyetli.İfrazı şimdilik mümkün görünmüyor.Turizm tercihli arazi olduğundan ilgili belediye ve Çev.Şeh.bakanlığının yetkisinde değil.Yetkili bakanlık Turizm bakanlığı ama henüz çözüm üretilmedi.

• 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilip yıkılan binaların arsa payları, Kat Mülkiyeti Kanunu çerçevesinde korunur ve bu paylar maliklerin mülkiyet hakkı kapsamında geçerliliğini sürdürür. Dolayısıyla yıkılan blokların arsa payları yok sayılarak yapılan kat malikleri toplantıları ve alınan kararlar hukuka aykırıdır. KMK m. 30 gereğince kat malikleri kurulu, tüm maliklerin arsa payları oranında oy hakkına sahip olduğu bir organdır ve arsa payı çoğunluğu dikkate alınmadan alınan kararlar geçersiz olur. Yıkılan bloklardaki maliklerin de toplantıya katılma ve oy kullanma hakkı bulunmaktadır. Eğer arsa payları dikkate alınmadan karar alınıyorsa, bu kararların iptali için sulh hukuk mahkemesine iptal davası açılması mümkün.

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim üstad

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arsa Payı Nedir?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.