Şimdi Ara

Kışın Klima İle Isınma (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
18
Favori
81.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahçup

    Bu mesaj silindi.
    Isıtma amaçlı klima nemi önler mi?
    Klimayı ısıtma amaçlı kullanacağız. Klima içeriyi ısıtırken nemi de önler mi? amacımız evdeki aşırı nem oranını düşürmek, nemi önlemek.
    Yaz aylarında devamlı pencere açmak suretiyle evi havalandırma ile nemi önlüyoruz ama soğuk havalarda sürekli pencereyi açamıyoruz. Evde kalorifer var ama ev soğuk ve nemli olduğundan ısınmak için kömür sobası da kullanıyoruz.
    Nemi düşürmek için başka tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız memnum olurum.
  • wa$abi kullanıcısına yanıt
    Isıtma modunda klimanın iç ortamdaki nemi alması teknik olarak olanaksız.

    Yani klimanın çalışma prensibine ters.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neczer

    arkadaşlar eski tip (30) yıllık yalıtımı falan olmayan bir evde 25 mt salonu ısıtabilecek bir klima var mı ? mümkünse enfazla 2500tl ye kadar. izmirdeyim oturdupum ev açık arazi üzeri rüzgarlı bi alan. acil bi karar vermem lazım. sobayla uğraşmak istemiyorum klima olmazsa başka tavsiye edebileceğiniz birşey var mı portatif ısıtıcılar vs. evde bebek te olacak.soba son alternatif. nedir tavsiyeleriniz lütfen cevap..

    hocam n11de gezinirken vigo konvektör ısıtıcı diye birşey gördüm. özellikle çocuklar için klimanın hava kurutması bu cihazda yok yazıyordu araştırın isterseniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neczer

    arkadaşlar eski tip (30) yıllık yalıtımı falan olmayan bir evde 25 mt salonu ısıtabilecek bir klima var mı ? mümkünse enfazla 2500tl ye kadar. izmirdeyim oturdupum ev açık arazi üzeri rüzgarlı bi alan. acil bi karar vermem lazım. sobayla uğraşmak istemiyorum klima olmazsa başka tavsiye edebileceğiniz birşey var mı portatif ısıtıcılar vs. evde bebek te olacak.soba son alternatif. nedir tavsiyeleriniz lütfen cevap..

    Pcde uzun uzun yazmıştım, internet gidince gönderemedim. Kısaca arkadaşın belirttiği vigo iyi bir elektrikli ısıtıcı metraj olarak sınır olması ve yalıtımsız ve rüzgar alan bir yer olması konforu hemen yeterince sağlamayacaktır. Geçensene son klimada ölünce acele etmeden iyi bir klima almak adına Vigo elektrikli konvektör 2500w aldım, son kat yalıtımsız 14 metre kare odada kullandım. Ürün belirtildiği özellikleri taşıyor iyi güzel. 9 derecelerde ısıtma konforu iyi, ancak 0 derecelerde açarsan odanın ısınması vakit alır. 7/24 kış boyu 20 metre kareye kadar kullanabilirsin 25 metre kare yalıtımsız rüzgar alan bir yer için risktir. 2 tane 2500w alıp konforu daha erken yakalayıp sonra birini kapatırım derseniz olabilir. Ancak elektrik masraflı olur. Geçensene 15 tatilde gece gündüz açık diğer ev aletleri ile beraber Şubat dönemi 170 TL küsür elektrik faturası geldi. Bütçenizi artırıp ME SF alın derim. Az yakar çok koşar zamanlada kendini amorti eder. Konforu daha iyi yakalarsın. Buralar eskisi gibi değil 2004 lü yıllarda iyiydi dikkat edin. Başka sitelerden de bilgi alın. Allaha emanet olun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Zerr Gıffari -- 27 Ekim 2016; 14:14:42 >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Isıtmada odada ki nemi kurutuyor veya havayı kurutuyor öyle birşey çünkü nem ölçerler ile kontrol ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabanoz

    Isıtmada odada ki nemi kurutuyor veya havayı kurutuyor öyle birşey çünkü nem ölçerler ile kontrol ediyorum.

    Aslında Sn. Ado'nun yazdığı yanlış değil. Ancak ölçüm yöntemi farklı yorumlamaya sebep oluyor. Herhangi bir higrometre ile 0 ile 1 arasında (%0-%100) ölçtüğünüz nem değeri bağıl nem değeridir. Ortama su kütlesi eklenmediği sürece sıcaklığa bağlı olarak farklı değerler alır. Sıcak hava daha fazla nem taşır. Bu nedenle ölçüm yaptığınız higrometre ısıtılan bir ortamda nemin düştüğünü gösterecektir.

    Sn. Ado' nun bahsettiği nem alma olayı kütlesel olarak ortam havasından nemi çekmektir. Klima soğutma konumunda çalışırken iç ünite yüzey sıcaklığı havanın sıcaklığından düşüktür. Bu nedenle gerekli şartlar oluştuğunda hava iç üniteden geçerken içerisindeki nem yoğunlaşır ve su olarak dışarı atılır. Isıtma modunda ise iç ünite ortam havasından sıcak olduğu için nemi kütlesel olarak azaltamaz.

    Sizin ölçümünüzde gördüğünüz azalma nemin bağıl olarak azalmasıdır. Hava ısındığında soğuk olduğu duruma göre daha fazla nem tutabileceğinden, mevcut ortamda ısıtma işlemi yapıldığında bağıl nemin azaldığını görmüş olursunuz. (Termodinamik olay)

    İlginç bir deney yapıp kafaları biraz daha karıştırabiliriz. Oda sıcakken, klimayı en düşük çalışma sıcaklığında soğutma moduna alıp nem ölçerinizi tam klimanın üfleme ağzına tutup nem değerine bakın.

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Ba%C4%9F%C4%B1l_nem

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Mutlak_nem

    Saygılar......




  • Kerosen kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

    Anlatım diliniz çok akıcı olmuş elinize sağlık.

    Aslında teknik olarak anlatmak istediğim bu idi ki, bilgim bu konuda bu derece derin olmadığından bundan sonrasında bu tarz konular olduğunda bu yazınızı referans vermek üzere kendime not aldım

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
  • Arkadaştan klima aldım az kullanılmış. 9bin btuluk. (inverter değil) 12 m2lik odada kullanıyorum. Klimayı 30 dereceye almama rağmen 2 dakika sıcak üflüyor sonra 5-6 dakika içerideki soğuk havayı üflüyor. Bu nasıl iş çözemedim. İş yerindeki klima 50 m2lik odayı (18 bin btu) olmasına rağmen yarım saatte sıcacık yapıyor. Bu bırak ısıtmayı soğutuyor neredeyse.
  • Kilimami kombimi karar verdiniz mi?
  • Baymak Elegant Plus 18 A++ 18000 İnverter Klima kullanan var mı artıları eksileri ?
  • Ben her ikisini de hem kombi hem klima kullanıyorum
    Eve göre yorumlar değişebilir. Şuan ki ev için kılimayı tercih ederdim nefes alan bir ev değil kapalı, sıkışık bir ev klima kış modunda dışarıda ki havaadan yararlaniyor evi ısıtıyor iyi bir özellik fakat temizliğine önem vermek gerekir yatak odasında kullanıyorum oda çok nemliydi nemini azalttı ısı hissi daha güzel
  • Kisin, isinma icin en saglikli uygulamanin; kombi ve klima kombinasyonu olduguna inaniyorum. Ancak, klimanin kesinlikle inverterli A++ model olmasini tavsiye diyorum. Ilk yatirim maliyeti biraz yuksek olmakla birlikte uzun surede daha ekonomik olacaktir. Kombi de de oda termostati mutlaka kullanilmalidir.
  • arkadaşlar mesaj yazarken hangi ilde olduğunuzu yazın. malum ısınma için kullanılan klima ankara da başkadır adana da başkadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rizeli_46

    Baymak Elegant Plus 18 A++ 18000 İnverter Klima kullanan var mı artıları eksileri ?

    Aynı klimayı kullanıyorum. Sesi biraz fazla onun dışında soğutması ve ısıtması son derece başarılı. Uzaktan kumandası arkadan aydınlatmalı. Güzel...

    Ama salonda ve yatak odasında Panasonic kullanıyorum. Tek kelimeyle mükemmel.
  • sigma kullanan yok mu hiç ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    Ben bin kere söylediğim halde arkadaşlar hala hatalı kullanıyorlar (dışardaki arkadaşlar).
    Abi üşüyorum 26 derece yaptım fan en düşükde harika sessiz ama üşüyorum 30 yaptım iyimi, halbuki kaç kere anlattım ve bu forumu okumalarını söyledim, iki gün sonra gene aynı olay.
    Fan hızı bu günlerde en yüksekde olsun (odanın büyüklüğüne, fanın gücüne göre) daha çabuk odadaki havayı değiştireceği için (ısı anlamında), sirküle edeceği için.
    Deneyin klima 22 derece olsun, fan en düşükte olsun oda 20 derecelerde gezer, aynı derecede iken klimayı yüksek fana alın bakın nasıl fark ediyor.
    Ben hiç 24 derece üstüne ayarlamadım gerekde duymadım oda zaten 23.5 - 24 derece oluyor 23 dereceye ayarlayınca.
    Denildiği gibi ısı algılaması kişiden kişiye değişir.
    Klimayı ilk açınca dereceyi 22 de yapsanız 30 da yapsanız ağız çıkış sıcaklığı değişmez ama klimanız çabuk yorulur onun için hep deniyor düşük ısıdan başlayınız yüksek fan ile 20 dakikada bir 1-2 derece artırın ama gene 30 yapmayınız hem fazla Kw gider (yani para) hem sağlıksız ortam oluşur, ısınan ortam ile ısınmayan ortam arasında 8 dereceden fazla fark olmaması lazım.
    Klima bulunduğunuz ortamı 30 derece yapamaz mı (bilemem klimanın kalitesine bağlı) ben denedim geçen sene 30 dereceye aldım yüksek fan hızında hava eksilerde iken salon 28.5 dereceye gelince bıraktım çünkü sıkıntı bastı ve daha fazla çalışıp kendini yoracak gereksiz Kw harcayacak ve gereksiz sı olacaktı (bana göre)
    Şimdi klima yüksek fanda ama kendisi ben otoda çalışacağım dedi öyle takılıyor ve odada istediğim ısıda olduğu için müdahale etmiyorum.
    Eğer daha sıcak veya yüksek fan istersem dereceyi yukarı alır almaz kendisi oto olarak yüksek fana geçiyor.

    Ama bu özellikler her klimada bir değildir yazılıma göre ve kullandıkları teknolojiye göre değişir.

    Dereceyi artirinca klimanin agiz cikis sicakligi degismez diyorsunuz ama ben bunu 2 klimam ile denedim fan sabit 2 de 23de ilikken 30 yaptigimda bildigin sicak hava veriyor. Yazlik modda ise 18 dereye getirince ew buz damina donuyor. Cikan hava cok soguk oluyor 26 yapinca rahat bir ortam oluyor ve o kadar keskin soguk hava Vermiyor. Fan 2 de sabit. Ayrica fan hizini sona alincada ilik hava veriyor ayni derecede fan hizini dusurunce hava sicaklasiyor. Klimalar inverter ve ikiside sifir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgknk -- 8 Aralık 2016; 18:51:34 >




  • Cabuk isinmak icin fan hizini sona getirmeniz gerekiyor denilerek bazi klima sahipleri yanlis yonlendiriliyor. Bu yontem kafama takildi ve onerildigi sekilde denemeler yaptikca verim dustu bende Kendi klimalarimda yaptigim denemeler ve nette arastirip gordugum sonuclara gore bazi klimalarin fan hizi azaldikca cikan hava daha sicak oluyor. Derece sabit fan sona getirinca ilik hava vermeye basliyor. Bu yuzden cabuk isinmak icin fani sona getirin demek yerine klimanizi deneyerek en yuksek sicakligi hangi ayarda verdigini tespit edip oyle kullanmanizi oneririm
     Kışın Klima İle Isınma Kışın Klima İle Isınma Kışın Klima İle Isınma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgknk -- 8 Aralık 2016; 19:15:10 >




  • gktgknk G kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın bahsettiği klimanın inverter olup olmadığını bilmiyorum.

    Yalnız bilgi olsun diye yazayım ki ON/OFF klimalar dereceyi kaç yaparsanız yapın çıkış ısısı sabittir, İnverter klimalarda ise setlenen değer, iç ortam ısısı, dış ortam ısısı, basma hattı basınç değeri, boru ısı sensöründen gelen veri gibi bilgileri sentezleyerek bir frekans belirler, kompresörü bu frekans doğrultusunda çalıştırır ve basınç ile buna paralel çıkış ısısı ve tabi ki buna da paralel elektrik tüketimi değişkenlik gösterir
  • gktgknk G kullanıcısına yanıt
    Aslında burada enteresan bir durum var, Normalde olması gereken, ortamdaki havayı BİR AN ÖNCE ısıtılmış evaptan geçirip ortam ısıs derecesini yukarı çekmek ve ortamdaki soğuk havayı da ISI TRANSFERİ teknolojisi ile dışarı atabilmektir. Olaya bu gözle bakarsanız en yüksek fan hızı mantıklı geliyor zira ne demiştik? ortamdaki soğuk havayı bir an önce sirküle etmeliydik. Ancak sorun şu ki klimayı açar açmaz fan hızını en yükseğe almanız, yukarıdaki cümlemde kilit nokta olan ISITILMIŞ EVAP faktörünü ön plana çıkartıyor, hava debisi bu derece yüksek olursa, ısıtılmaya çalışılan evap üzerinden sürekli ve ani soğuk hava geçtiği için klimanın kendisini toplama süresi uzayacaktır. Bu durumda hem içerisi soğuk hem de üstüne üfleme eklenince kış günü evde vantilatör çalıştırmış olursunuz ki klimayı aldığı güne lanet eder insan :)

    Bunun yerine klimayı ilk setlediğinizde yüksek derece ile setleyip kompresörü üst frekansta ama fanı en alt seviyede çalıştırıp, hem 410 gazın performansının üst seviyeye çıkmasını hem de evapın olması gerektiği gibi ısınmasını sağlayıp ondna sonra fan seviyesi yükseltilirse o zaman amaca ulaşılabilir, buradaki kilit nokta ise bu yüksek fan devrinin sürekliliğinin de rahatsız edici olmasıdır.

    Bu anlattıklarımdan sonra ''Oooohhhoooo işi gücü bırakıp fan mı takip edeceğiz'' diyorsanız, o zaman fan devrini otomatik yapın o kendisi ayarlar her şeyi (Ben otomatik kullanmam zira benim isteklerim ile onunkiler birbirine uymuyor )



    Tüm bu anlattıklarıma ilaveten, değerli arkadaşım çok güzel bir noktaya değinmiş.

    Kullanılan klimanın kalitesi kapasitesi şebeke durumu hava sıcaklığı gibi o kadar çok DEĞİŞKEN etken var ki, bence de her kullanıcı kendi kullanım şartlarını kendisi DENEYEREK belirlemeli




  • Ben evde tek kalıyorum tek oda kullanıyorum sabahtan dershanem oluyor akşama odama gelip ders çalışıyorum. Klimayı geldiğim gibi 30a alıp sabah 8e kadar açık bırakıyorum sonra derse giderken kapatıyorum. Bu ay 130 lira fatura geldi. Klimayı 24 te gece gündüz 30 gün boyunca açık bıraksam kaç para gelir daha fazla mı az mı?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.