Şimdi Ara

Kışın Klima İle Isınma (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
285
Cevap
19
Favori
83.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

Orijinalden alıntı: cellat_erdem

merhaba bu başlıktan fazlasıyla yararlandım, hepinize teşekkürler
    Bizim mitsubishi srk25zj-s inverter klimamız var ve ısınma amaçlı kullanıyoruz. Sonbahardan beri nereden baksanız 3 aydır sürekli çalışıyor. Ancak elektrik kesildiğinde kapanmış oluyor(buarada elektrik kesilince şalterden kapatıyoruz ki gelince zarar vermesin diye) Acaba şu kadar zaman çalışsın sonra şu kadar zaman ara verin gibi bir şey var mı?Mesela 3 gün çalıştı bir kaç saat kapalı dursun gibi

O şekilde bir dinlendirme amaçlı kapatmaya gerek yok.
    Ama haftada bir filtresini temizlerken kapatmanız gerekir, o arada birikmiş tozların içeriye emilmemesi açısından.

ama biz o kadar sık temizlemiyoruz ki. ayda bir temizlediğimiz de bile neredeyse en ufak dahi kir olmuyor. acaba bizim farkedemediğimiz kirler mi var? buarada cevabınız için teşekkür ederim

• quote:

quote:

quote:

Bizim mitsubishi srk25zj-s inverter klimamız var ve ısınma amaçlı kullanıyoruz. Sonbahardan beri nereden baksanız 3 aydır sürekli çalışıyor. Ancak elektrik kesildiğinde kapanmış oluyor(buarada elektrik kesilince şalterden kapatıyoruz ki gelince zarar vermesin diye) Acaba şu kadar zaman çalışsın sonra şu kadar zaman ara verin gibi bir şey var mı?Mesela 3 gün çalıştı bir kaç saat kapalı dursun gibi

Ama haftada bir filtresini temizlerken kapatmanız gerekir, o arada birikmiş tozların içeriye emilmemesi açısından.

ama biz o kadar sık temizlemiyoruz ki. ayda bir temizlediğimiz de bile neredeyse en ufak dahi kir olmuyor. acaba bizim farkedemediğimiz kirler mi var? buarada cevabınız için teşekkür ederim

İç ünite kapağını açtığınızda görünen plastik filtrelerden söz ediyordum. Ev temiz de olsa orada birkaç gün içinde bile ince de olsa bir toz tabakası oluşur.
    Klimanın içinden geçen havadaki tozlar bu basit filtre tarafından tutulur. Özellikle elk. süpürgesiyle oda temizliği yapıldığında havalanan tozlar o esnada klima çalışmaktaysa olduğu gibi bu klima tarafından emilir.
    Bu filtreyi ne kadar sık aralıklarla temizlerseniz klima o kadar daha verimli çalışacaktır.

Basit bir işlemdir: Klimayı durdurduktan sonra kapağı açın, filtreleri çıkarıp üzerindeki tozları yumuşak bir fırça ile temizleyin (sonra ılık suda yıkarsanız daha da iyi olur).

Klimanın kitapçığını okusaydınız zaten bunun önemini anlardınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocausta* -- 7 Ocak 2014; 19:49:30 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

İç ünite kapağını açtığınızda görünen plastik filtrelerden söz ediyordum. Ev temiz de olsa orada birkaç gün içinde bile ince de olsa bir toz tabakası oluşur.
    Klimanın içinden geçen havadaki tozlar bu basit filtre tarafından tutulur. Özellikle elk. süpürgesiyle oda temizliği yapıldığında havalanan tozlar o esnada klima çalışmaktaysa olduğu gibi bu klima tarafından emilir.
    Bu filtreyi ne kadar sık aralıklarla temizlerseniz klima o kadar daha verimli çalışacaktır.

Basit bir işlemdir: Klimayı durdurduktan sonra kapağı açın, filtreleri çıkarıp üzerindeki tozları yumuşak bir fırça ile temizleyin (sonra ılık suda yıkarsanız daha da iyi olur).

Klimanın kitapçığını okusaydınız zaten bunun önemini anlardınız.

dediğiniz işlemlerin tamamını yapıyorum fakat hafta bir yerine ayda bir. yardımınız için teşekkür ederim

• Yalıtım olmayan peteğin ısıtamadığı odama klima almak istesem hangi modelleri önerirsniz ?Yaklaşık 10 m2 oda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helgin -- 10 Ocak 2014; 2:18:57 >
  • Çok önemli konu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ısınmak için 24 metre kare oda için 12000 btu klima yetermi yoksa 18000 likmi almam Lazım

İnverter alamam Samsung veya Vestel alıcam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem650

Arkadaşlar ısınmak için 24 metre kare oda için 12000 btu klima yetermi yoksa 18000 likmi almam Lazım

12.000 Btu yeter ama seçtiğiniz markalar dandik. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene panasonic ethera 9000 btu klima aldım.İzmir de gayet kullanışlı ekonomikte.Panasonic ürünlerinede bi bakın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

quote:

Arkadaşlar ısınmak için 24 metre kare oda için 12000 btu klima yetermi yoksa 18000 likmi almam Lazım

Abi 5000 tl veremem

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

quote:

Abi 5000 tl veremem

Niye 5000 tl. 2000 Tl lerde çok iyi bir inv.makine alabilirsiniz. Airfel,Zibro,Haier,Flair vs...

• yeni kampanya olsa da klima alsak...bende 30 m2 salon için hem ısıtma hemde soğutma amaçlı klima arayışı içerisindeyim tecrübe sahibi olanlardan MARKA MODEL tavsiye bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darnglove -- 27 Ekim 2014; 9:40:55 >
  • ya benimde anlamadığım şu ki, bu fan otomatikte olsa veya en hızlı kademede çalışsa yakıt değişiyor mu ?
  • izmit te gree 9000'lik olanı 24m2 yalıtımlı salonda kullanıyorum. hamamdan beter yapıyor üstelik sarfiyat 780w/h çok düşük seviyede. bu cihaz -5C'ye kadar idare edecek gibi zaten burası -'lere çok nadir düşer. bu cihaz sadece koçtaş larda var çok büyük bir marka olduğunu biliyorum. peşin 850TL'ye aldım.
  • ülen Gürcan fake sen hala forumdamısın,yaw bunu da çizin gitsin,herif 550 tane fake nick aldı hala mesaiye devam
  • ısınmak için fanı yüksek kademeye alın diyor..tamam eyvallah aldık ama merak ettiğim bir şey var.Fanı orta kademeye aldım evin değişik yerlerinde ölçümler yaptım, istediğim set değerinin 0.4-0.7 derece kadar eksiğini ölçtüm..Başka bir gün ise yüksek fanın gürültüsünden rahatsız olduğum bir vakit bu sefer fanı auto moda alıp tekrar ölçümler yaptım ve istediğim set değerinin yukarda yazdığım 0.4-0.7 derece kadar eksiğni ölçtüm,ve fan gürültüsünden kurtulmuş olduk ama misafirler ayaklarımız üşüdü dediler..üşümeleri havanın sirküle olmadığı anlamına geliyor ama ölçtüğüm sıckalıklar yüksek fanda ölçtüğüm değerlere yakındı
    çıkamadım işin içinden, mbirol usta bir el atarsa..Hangi fan modunda kullanalım usta,yüksek fanda kafa beyn kalmıyor ısıtma güzel,auto modda ise ısınma iyi ama ayaklar üşüdü gibi..tespitlerim doğru mu acaba?

• Benim size tavsiyem orta fan hızında ve flapları yere doğru çalıştırın sf35 28m2 kullanıyrm ve set ettiğim derecenin 1 derece üstüne çıkartıyor

• Geçen elektrik kesildi,ne kombi ne klima...
    Katalitik sobaları düşünerek ısınmaya çalıştım
  • fluminense kullanıcısına yanıt
    İnsanlar doğası gereği önce ayaklarının ısınmasını isterler. Hatta ayakları ısınan insanlar daha yüksekteki hava 1 - 2 derece daha soğuk olsada ortamı sıcak hissederler.

Duvar tipi bir üründe bunu sağlamak için klapeleri en alta getirmek gerekir. Ben kendi kullandığım sf42 cihazda 3 ve 4. fanlar arasında ses dışında çok fazla bir hava debisi artışı hissetmediğimden genelde 2 - 3. kademede kullanıyorum.
  • Japon Yapistiricisi J kullanıcısına yanıt
    Bildiğiniz üzere SF serisi klimalarda ses debisi şöyle ilerliyor. sessiz-düşük-orta-yüksek-çok yüksek...5 kademe var diyebiliriz.bu durumda siz; ağırlıklık olarak düşük ve orta fanda mı kullanıyorsunuz? Ben sürekli orta fanda (3.kademe) kullanır oldum bu da biraz gürültü yapıyor,aslında bu konudan şikayetçiyim servisi çağırıp bir kontrol ettirmeyi düşünüyorum,ben Mitsubishinin bu kadar sesli olduğunu bilmezdim biraz hayal kırıklığı yaşamadım değil.Merak ettiğim bir diğer konu ise hangi fan modunda daha ekonomik ısınırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fluminense -- 3 Ocak 2015; 13:22:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myanemicnick

Geçen elektrik kesildi,ne kombi ne klima...
    Katalitik sobaları düşünerek ısınmaya çalıştım

supersin

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.