Şimdi Ara

Kışın en kötü kış lastiği yaz lastiğinden iyi midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    lastik olarak araçta 4 adet kış lastiği mevcut.Sanırım orjinal olarak verilen goodyear grip serisi...
    Ancak Ön lastikler tamamen bitmiş parçalanmış.

Arka lastiklerde sorun gözükmüyor.

Şimdi ön tarafa 2 adet kış lastiği alıp kışı geçirmekmi iyi olur.

Yoksa 4 adet michelin primary hp, nokian H, yaz lastiği alıp kullanmakmı daha iyi olur.

Karadeniz bölgesi şartları için kış mevsiminde , en kötü kış lastiği, en iyi yaz lastiğinden iyimidir.

Öne kış lastiği al derseniz farklı marka almak sorun oluşturur mu ?

Sessizlik ve ıslak yol performansı öncelikli tercihim.
    Teşekkürler saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 6 Kasım 2011; 21:17:50 >

• Kar yağmıyorsa soğukta olsa hatta donmanın üzerindeki tüm ısılarda en iyi kış lastiği bile yazlastiklerinin yani yazdığınız hp gibi serilerin hiçbir disiplinde yanına bile yaklaşamıyorlarki üreticilerin 7 derece koşulunun altında yapılan testlerde kuru zeminde 10m kadar ötü fren mesafesine kış lasikleri ulaşmakta ,ıslak zeminde 15 m yaz lastiği ile en kötü kış lastiği fark olmaktadır.Sürüş özelliklerindede fark yaz lastiği adına çok açıktır.

Ancak karda durum tam tersine değişmekte yaz lastiği kışın yanına bile ulaşamamakta.Çekiş olarak 2800nm çekiş sağlayan kış lastiğine karşın yaz lasiği 750nm civarı çekiş üretmektedir.Karda frenaj ise 40km hızda 15m ye karşın 28-29 m ye varmaktadır.

Sonuç olarak fazla karda aracınızı kullanmayacaksanız ve yağmur ağarlıklı bir iklimde yaşıyorsanız ist. gibi kış lastiği testlerin verileri altında gerekli değildir .Islak performansı iyi olan bir lastik sizi güvenli olarak yolda tutacaktır.

Tavsiyem p7 ,premium contact2 ve er300 ecopiadan birini tercih etmeniz ve 4 lastik olarak uygulamanızdır.

• Bence bütçenizi hafif zorlayın iki adet kış lastiği alın ve yaza girerkende normal lastiklerinizi alırsınız, cebinizden belki %50 fazla para çıkacaktır belki, ama kafanızda kışın rahat olacaktır..

froster2006 : Sessiz ve ıslak yol performansını işin içine sokarsak, nokian h serisi düşünülebilir mi? veya başka bir farkedilebilir anlamda sessiz var mı?

esenlik : öyle yapmayıda düşünüyorum ancak, arka lastiklerle ön lastiklerinin dişleri aynı olmayacak, muhtemeler farklı lastikler olacak. sorun olur mu?

kar yağmaz yağarsa 2 gün yağar genellikle yağmurlu bulunduğum yer...
    iyi bir yaz lastiği yada 4 mevsim olsa, ses yapmayan lastik almak vardı aklımda,
    ancak performans kaybı yaşayacaksam, elimdeki 2 kış lastiğinide değerlendirmek amacıyla 2 kış daha takmayı düşünebilirim..

Kararsız kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 6 Kasım 2011; 22:15:19 >
  • bence dört adet yazlık lastik alın, yeni lastikler de tatminkar derecede karlı havalarda idare eder. burada asıl fark sıcaklık eksili derecelere indiği zaman oluşuyor kar lastikleri eksili derecelerde tam sağlam çalışırken yazlık lastikler çuvallıyor.
    karadeniz bölgeside öyle aman aman soğuk ve kar yapmaz bir iki gün kar olursa da çıkarmazsınız yada dikkatli kullanırsınız ,
    ancak 2 kış lastiğim öyle önde durmayı çokta hakedecek lastik değiller.

Birde iyi bir yaz lastiği alıp arkaya atmak işime gelmiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 6 Kasım 2011; 22:23:58 >
    2 kış lastiği yeter mi?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

bence dört adet yazlık lastik alın, yeni lastikler de tatminkar derecede karlı havalarda idare eder. burada asıl fark sıcaklık eksili derecelere indiği zaman oluşuyor kar lastikleri eksili derecelerde tam sağlam çalışırken yazlık lastikler çuvallıyor.
    karadeniz bölgeside öyle aman aman soğuk ve kar yapmaz bir iki gün kar olursa da çıkarmazsınız yada dikkatli kullanırsınız ,

evet öyle yapacam sanırım.

1- Çok Sessiz olacak
    2 - Islak performans çok iyi olacak

Yani enerjy saver olmayacak. Islak performanstan kaybediyor.
    ER300 de olmayacak sesli bir lastik.
    Lassada olmayacak impetus revo çok iyi ancak en sessiz değil.

Ne olmalı sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOKMENM -- 6 Kasım 2011; 22:46:30 >
    O'nu Özlüyorum. Aslında O'nu hiç görmedim, yüz yüze gelmedim. Ama O'nu tanıyorum. Sesini cızırtılı bantlardan dinledim, hep siyah beyaz filmlerde gördüm yüzünü; çelik bakışlarını, şiirlerde okudum. O'nu yaşıyorum. Özlü sözlerini okudum köşe başlarında. Adını, her sabah okul sıralarında andım. Şimdi 81 yıl sonra, O'nunla son yolculuğa çıkıyorum bir kez daha. O'nun geçtiği yollardan geçiyorum, çektiği acıları ruhumda taşıyorum. O'nu arıyorum.. [1881 - 193?]
    T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı / Veteriner Hekimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOKMENM

çok tesekkür yorumlar için arkadaşlar.

froster2006 : Sessiz ve ıslak yol performansını işin içine sokarsak, nokian h serisi düşünülebilir mi? veya başka bir farkedilebilir anlamda sessiz var mı?

esenlik : öyle yapmayıda düşünüyorum ancak, arka lastiklerle ön lastiklerinin dişleri aynı olmayacak, muhtemeler farklı lastikler olacak. sorun olur mu?

kar yağmaz yağarsa 2 gün yağar genellikle yağmurlu bulunduğum yer...
    iyi bir yaz lastiği yada 4 mevsim olsa, ses yapmayan lastik almak vardı aklımda,
    ancak performans kaybı yaşayacaksam, elimdeki 2 kış lastiğinide değerlendirmek amacıyla 2 kış daha takmayı düşünebilirim..

Kararsız kaldım.

Size önereceğim 2 adet lastik p7 ve premium contact 2 dir ki hemen her değerlendirmede en öned olan modeller bunlar,birde ilave olarak opti grip i size tavsiye ederim.

Belki arkadaşlar illaki kış lastiği diyecek ancak yıllardır bir çok yerde okuduğum testin sonuçları bu ki ıslak zeminde 15 m frenaj farkı yaz lastiğinin durduğu yerde kış lastiğinin 50 km ile engele çarpması anlamına geliyor ve bu testler 4 ve 5 dereceed yapılıyor hatta yine belirttiklerine göreeksili 2,3 derecelerde dahi buz olmadığı müddetçe yaz lastikleri kuruda bile herşeyi çok daha iyi yapıyor ki bunu da ilginç ibaresiyle not düşüyorlar.

Kış lastiğinin mantığı ise yumuşak ve yüzlerce kılcal kanalla açılıp kapanarak karı kazıması mantığı ile açıklıyorlar.Dezavantajını tekniğin dışında uzun tüylü halı düşünün ,virajlarda bu uzun tüylü halı ne kadar uzun ve yumuşak olursa o kadar bloklar eğilip stabiite kaybederek viraj performansı düşüyor ayrıca fazla esnek bloklar direksiyonun tepkilerini geciktiriyor ki bu istenmeyen bir durum.

Kış lastiklerinde yüksek hızda lastiğin deforme olup blokların dağılmaamsı için kanal sayısı azaltılıp ,yine kanalların derinlikleri azaltılıyor.

Yine cup lastikler en yüksek performans rubudur ki m3 dahil standarttır ,onda normal pilot sportta diş derinliği 8mm ise 4 mm ye düşürüp kanalları daha stabil hale getiriyorlar.Performans grubuna girdikçe lastikler hamur biraz daha sertleşir ki özellikle bloklar deforme olması diye mümkün olan en sabit biçime dönüştürülür ve arkaadşlar şu lastik ısınınca daha iyi tutuyor gibi bir söylemdedirler ki bu kuyruklu yalan .Size 18 yıl önce continin bildde yazan bir teknik gelişmesini söyliyeyimki anlayın.Bir model lastiğe bir yerine farklı bir kanal açarak sürtünmeden oluşan ısıyı 15 derec düşürmeyi büyük başarı olarak yazıyorlardı ve tüketim ,asimetrik aşınma ömür ,frenaj açısından büyük avantaj sağladıklarını belirtiyorlardı.Konfor ise tamamen lastiğin hamuru değil yanak sertliği ile alakalıdır.

Son olarak nokian iyi bir üreticidir ancak tr de bu markayı şehir efsanesi yaptılar ki yazdığım modeller nokianlarda çok daha iyi ürünler.

• çok güzel cevaplar, çok tesekkür arkadaşlar.
    froster2006 bayaa bilgi sahibi olduk. Kış lastiğinden tamamen vazgeçtim.
    Söylediğin lastikler arasında tercih yapacağım.

Ancak aralarına primary hp yide eklemek istiyorum.
    yanlış olmaz değil mi?

Arkadaşlar hangi lastik sorusunu sorsam , ucu dipsiz bir tartışma başlatmış olurmuyum...

1- Çok Sessiz olacak

Ne olmalı sizce ?

Herhangi bir Nokian modeli veya Yokohama avs db.

Arkadaşlar hangi lastik sorusunu sorsam , ucu dipsiz bir tartışma başlatmış olurmuyum...

1- Çok Sessiz olacak

Ne olmalı sizce ?

primacy hp tavsiye ederim.aracımda var,gay
    et memnunum.

Orijinalden alıntı: sinoplu2009

arkadaki kış lastiklerini öne takın arkalarada 2 adet yaz lastiği alın

Katılıyorum.

yaz lastiği ile devam et

kar yağarsa yola çıkma

mecbursan gidip zincir al

samsun da kışlastiğine gerek yok yılda 1-2 kez kar yağar sıcaklık eksiye düşmez don olmaz.

karadeniz iç kesimlerde kışlastiği şart ama.

quote:

1- Çok Sessiz olacak

Ne olmalı sizce ?

kriterlerine göre aradığın lastik nokian v veya pirelli cinturato p7
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.