Şimdi Ara

Kışın Bisiklet Saklama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kışın bisikletimi balkona koymak zorundayım. Onu kötü hava şartlarından korumak paslanmasını engellemek için neler yapabilirim? İnternette bisiklet için branda gördüm 40 tl. Onun ne derece yararı olur? Almalı mıyım yoksa nalburdan alacağım naylon branda aynı işlevi görür mü?

• Eşimle her gün kavga etsem de bisikletimi başımın ucunda tutuyorum. Bir de evde üç bisiklet olunca durumu siz düşünün Hastalık benimki biraz, ama olsun, bugüne kadar hiçbir bisikletimin paslanmasına bu şekilde izin vermedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembelizm

Arkadaşlar kışın bisikletimi balkona koymak zorundayım. Onu kötü hava şartlarından korumak paslanmasını engellemek için neler yapabilirim? İnternette bisiklet için branda gördüm 40 tl. Onun ne derece yararı olur? Almalı mıyım yoksa nalburdan alacağım naylon branda aynı işlevi görür mü?

Başka çareniz yoksa bisikletin temizliğini yaptıktan sonra paslanabilecek tüm parçaları koruyucu bir yağ ile yağlayı,n sonrasında naylon ile sarıp balkonunuza koyarsınız. Tekerleklere normal kullanımınızdan fazla hava basın bu da lastiklerin deforme olmasını bir nebze önleyecektir.

Bir de alıcı bir gözle bakın bisikletinizi asabileceğiniz bir duvar var ise çok kolay ve az yer kaplayacak şekilde bu sorunu çözebilirsiniz. Yapı marketten alacağınız 2 köşebent ve 4 vida-dübel yeterli olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: gurkans

quote:

Arkadaşlar kışın bisikletimi balkona koymak zorundayım. Onu kötü hava şartlarından korumak paslanmasını engellemek için neler yapabilirim? İnternette bisiklet için branda gördüm 40 tl. Onun ne derece yararı olur? Almalı mıyım yoksa nalburdan alacağım naylon branda aynı işlevi görür mü?

Başka çareniz yoksa bisikletin temizliğini yaptıktan sonra paslanabilecek tüm parçaları koruyucu bir yağ ile yağlayı,n sonrasında naylon ile sarıp balkonunuza koyarsınız. Tekerleklere normal kullanımınızdan fazla hava basın bu da lastiklerin deforme olmasını bir nebze önleyecektir.

Bir de alıcı bir gözle bakın bisikletinizi asabileceğiniz bir duvar var ise çok kolay ve az yer kaplayacak şekilde bu sorunu çözebilirsiniz. Yapı marketten alacağınız 2 köşebent ve 4 vida-dübel yeterli olur.

Ne yazık ki odamda yer yok. Diğer odalarada annem koymuyor Bu yüzden istemeye istemeye balkona koymak zorundayım. Geçen sene bu kadar bisiklet sevdalısı değildim balkona öyle koydum bisikleti. Baharda bir baktım bisikletin her yeri pas olmuş. O pasları çıkarmak için bir ton uğraştım yinede tam anlamıyla çıkaramadım. Bu sene aynı sıkıntıları yaşamak istemiyorum.
    Yağ demişsiniz ama ben bisikleti kışın aktif olarak kullanmayı düşünüyorum(en azından şimdiye kadar kullandım). Bu yağ olayı sorun çıkarmaz mı?

• kardeş kış boyu bisiklete binmeyecekseniz sökün paket yapı istediğin yere koyabilirsiniz kışta olsa bisikletten vazgeçme binmenizi tavsiye ederim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gurkans

quote:

Ne yazık ki odamda yer yok. Diğer odalarada annem koymuyor Bu yüzden istemeye istemeye balkona koymak zorundayım. Geçen sene bu kadar bisiklet sevdalısı değildim balkona öyle koydum bisikleti. Baharda bir baktım bisikletin her yeri pas olmuş. O pasları çıkarmak için bir ton uğraştım yinede tam anlamıyla çıkaramadım. Bu sene aynı sıkıntıları yaşamak istemiyorum.
    Yağ demişsiniz ama ben bisikleti kışın aktif olarak kullanmayı düşünüyorum(en azından şimdiye kadar kullandım). Bu yağ olayı sorun çıkarmaz mı?

Korozyon onleyici yaglara bakin sorun olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bisikletimi maltepe bulunan DEPODA'ya koydum aylık 9.90 örtü falan gerekmiyor tertemiz. Örtü fiyatı 40 TL ilgilenenler bana mail atabilir veya depoda.com.tr arayabilir. kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dar Banyo Klozet Alanı sorunu?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben bez örtü onun üzerine de sera naylonu koyuyorum. Ne güneşten ne de yağmur çamurdan etkileniyor.
  • bodrum veya apartman içi balkona nazaran uygun olur.
  • Kuru kalsın yeter. Kullanılan bisiklet paslanmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.