Şimdi Ara

Kısa anne babadan uzun çocuk mümkünmüdür ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
16.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenler de anne tarafından bir elemanı gördüm boyu benden rahat 10 cm uzundu 190a yakın bir şeydi.Bu elemanın babası abartmıyorum 160-65 arasıydı anneside o kadar maksimum.
    Kardeşleri de kısa.
    Şimdi nasıl oluyor da bu vatandaş 2 metre oluyor ???? Babanın o boya küçük aa olması lazım hadi annede aA olsun böyle olsa bile çocuk max 180 civarı olmalıydı Aa ihtimaline göre.
    Fakat adam AA bariz belli ama nasıl mümkün olabilir ? Eğer babası yada annesi uzun geni taşıyorsa fenotipinde de göstermeliydi bu ne saçmalık ???

Bir diğer husus ben bu elemandan 5 sınıfta 5 cm falan kısaydım oda benden 1 yaş falan büyüktü.Fakat şuan aramızda rahat 10 cm var ak47.
    Benim boyda max 180dir anca bot giyerimde normal gibi olurum.Zamanında Lise başında 170 dim arkadaşımda benle aynıydı o şuan 194 ben 180inim adalet nerede ????Diğer arkadaşım 162iydi hala 162 ama onun sakalı gürdü 9 sınıfta.
    Bende ise seyrek sakal çok az tüy gibi çıkıyor yinede 2 senedir uzamıyorum umudu kestim yaş 18.9

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boy genetiktir, genetik olarak sadece anne babaya bağlı değildir, aileden yıllar önce yaşamış çok uzun boylu birisi varsa ona çekmiştir. Örneğin Reddit'te buna benzer bir konu vardı, bir adamın annesi ve babası 1.57 civarıymış fakat kendisi 2.01 boyunda, sonradan öğrenmiş ki yıllar önce yaşamış büyük büyük büyük dedesi 2.28 boylarındaymış, tamamen anne ve babaya bağlı değil boy.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moving On

Boy genetiktir, genetik olarak sadece anne babaya bağlı değildir, aileden yıllar önce yaşamış çok uzun boylu birisi varsa ona çekmiştir. Örneğin Reddit'te buna benzer bir konu vardı, bir adamın annesi ve babası 1.57 civarıymış fakat kendisi 2.01 boyunda, sonradan öğrenmiş ki yıllar önce yaşamış büyük büyük büyük dedesi 2.28 boylarındaymış, tamamen anne ve babaya bağlı değil boy.

Aynı sülaladen geliyoruzzzzz......

Hatta bemim dayılarım full uzun baba tarafıda uzun ben neden 180im ???? Mevzu belli ergenlikte ne oluyorsa oluyor 8 sınıfta en uzun bendim o zamandan bu zamana 10 cm uzadım benimle aynı boyda olan 24 cm uzadı ve hiç mantıklı açıklaması yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Bateman

quote:

Boy genetiktir, genetik olarak sadece anne babaya bağlı değildir, aileden yıllar önce yaşamış çok uzun boylu birisi varsa ona çekmiştir. Örneğin Reddit'te buna benzer bir konu vardı, bir adamın annesi ve babası 1.57 civarıymış fakat kendisi 2.01 boyunda, sonradan öğrenmiş ki yıllar önce yaşamış büyük büyük büyük dedesi 2.28 boylarındaymış, tamamen anne ve babaya bağlı değil boy.

Hatta bemim dayılarım full uzun baba tarafıda uzun ben neden 180im ???? Mevzu belli ergenlikte ne oluyorsa oluyor 8 sınıfta en uzun bendim o zamandan bu zamana 10 cm uzadım benimle aynı boyda olan 24 cm uzadı ve hiç mantıklı açıklaması yok.

Aynı sülaleden geliyorsun da aynı anne babadan gelmiyorsun ki. Adamın annesi veya babası hangisi aileye sonradan geldiyse genetik olarak böyle bir şeye sahiptir.

• Lise biyolojisinin aciklamaya yetmeyecegi zibilyon tane genetik olay var. Oyle AA aa Aa diyerek dogru sonuca ulasamazsiniz. Cevap evet olabilir. Hatta 0 kan grubu 2 bireyin cocuklari A kan grubu olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Lise biyolojisinin aciklamaya yetmeyecegi zibilyon tane genetik olay var. Oyle AA aa Aa diyerek dogru sonuca ulasamazsiniz. Cevap evet olabilir. Hatta 0 kan grubu 2 bireyin cocuklari A kan grubu olabilir.

Olamaz.0 a genetiği taşımaz.

• 1.80 kısa mı hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2 metre mi cocuk bence evin guvenlik kameralari varsa bi. O cocugun dogumundan 9 ay onceyi bi kontrol etsinler

• Boy genetik falan değil bırakın bu ayakları bizim mahalleden eski bir arkadaşım her gün basketbol oynamaya cikiyordu arkadaslariyla anne babasi kisacik birsey ilk başlarda çok oynamiyorken boyu benim onun yasindaki boyumla ayniydi hatta ben daha uzundum sonra cocuk kac oldu bilmiyorum ama ben suan 1.82 yim cocuk benim yanimda cok cok uzun kaliyor.

• quote:

quote:

quote:

Aynı sülaleden geliyorsun da aynı anne babadan gelmiyorsun ki. Adamın annesi veya babası hangisi aileye sonradan geldiyse genetik olarak böyle bir şeye sahiptir.

Hadi kendime örnek veriyorum.Anne tarafım dayımlar ortalama 190 dedem 182 zamanına göre. kuzenlerin hepsi uzun.

Baba tarafı dedem babannrm uzundular ortalama 175tiler.

Hayatım boyunca sürekli hep protein ağırlıklı beslendim beslenmeyi geçelim

Ben olayın ergenlikte koptuğunu düşünüyorum.162lik arkadaşım 9 sınıfta benim şuan bile olamayan sakala sahipti. Sivaslı beyaz tenli ama arap geni taşıyordur o yüzden erken ergenliğe girip işi bitirdi.....

Hadi bana gelelim benim iki sülalemde kafkas kökenli.

Anne Azeri beyaz tenli uzun boylu Babam erzurum yöresi gürcü türk artık ne varsa kırması sık sakallı bir tip.

Ve bu iki ırkta geç ergenliğin uzun boyun sembölü eğer genetiğim düzgün ilerleseydi 190 sık sakallı olacaktım ama seyrek sakallı 180lik manlet olduk

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hadi kendime örnek veriyorum.Anne tarafım dayımlar ortalama 190 dedem 182 zamanına göre. kuzenlerin hepsi uzun.

Baba tarafı dedem babannrm uzundular ortalama 175tiler.

Hayatım boyunca sürekli hep protein ağırlıklı beslendim beslenmeyi geçelim

Ben olayın ergenlikte koptuğunu düşünüyorum.162lik arkadaşım 9 sınıfta benim şuan bile olamayan sakala sahipti. Sivaslı beyaz tenli ama arap geni taşıyordur o yüzden erken ergenliğe girip işi bitirdi.....

Hadi bana gelelim benim iki sülalemde kafkas kökenli.

Anne Azeri beyaz tenli uzun boylu Babam erzurum yöresi gürcü türk artık ne varsa kırması sık sakallı bir tip.

Ve bu iki ırkta geç ergenliğin uzun boyun sembölü eğer genetiğim düzgün ilerleseydi 190 sık sakallı olacaktım ama seyrek sakallı 180lik manlet olduk

Erken ergenlik de bir etken, erken ergenliğe girince böyle oluyor maalesef, ben de aynı durumdayım.

• Annem 163falan babamda max 167

Abimin boy 184

Benim boy 175

Kucuk kardesimde yaaitlarina gore uzun oda abim gibi uzun olucak heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: 2pac.

Annem 163falan babamda max 167

Abimin boy 184

Benim boy 175

Kucuk kardesimde yaaitlarina gore uzun oda abim gibi uzun olucak heralde

Didisinin didisine takan ben böyle bir gerçeği her gün görseydim kompleksten kafayı yerdim.

• quote:

quote:

Lise biyolojisinin aciklamaya yetmeyecegi zibilyon tane genetik olay var. Oyle AA aa Aa diyerek dogru sonuca ulasamazsiniz. Cevap evet olabilir. Hatta 0 kan grubu 2 bireyin cocuklari A kan grubu olabilir.

Maalesef oluyor. Kaynak arayacak vaktim yok ama siz internette biraz arastirirsaniz bulmaniz cok zor olmayacaktir.

• quote:

quote:

quote:

Maalesef oluyor. Kaynak arayacak vaktim yok ama siz internette biraz arastirirsaniz bulmaniz cok zor olmayacaktir.

Binde kaç ihtimalle ?

Genel formülün istisnaları kaideyi bozmaz çok düşüktür.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Binde kaç ihtimalle ?

Lise biyolojisiyle konusmayi birakin surda

Genetik cok genis bir bilim dalidir oyle iki basit kuralla genelleme yapilamaz 0 in a cocugu olmaz diye bise yok

Binde dedigin ihtimal de cok yuksek bir ihtimal ayrica 0 kan grubu olan insan sayisinin milyarlarca oldugunu dusunursen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sturmfahrt -- 24 Mart 2018; 19:17:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pharmaceutical

quote:

quote:

quote:

quote:

Binde kaç ihtimalle ?

Lise biyolojisiyle konusmayi birakin surda

Genetik cok genis bir bilim dalidir oyle iki basit kuralla genelleme yapilamaz 0 in a cocugu olmaz diye bise yok

Ab nin 0 çocuğu olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokerberg

Hocam bizim lise sonda yan sınıfta bi çocuk vardı boyu 195 filan , annesi ve babası 165 civarlarındaydı ikisi de . Arada çıkabiliyor böyle.

Ben sana şey sorucam sen bi ara eskorta gidip HIV olmuştun konu açmıştın , ne oldu hayat nasıl gidiyor ne değişti hayatında. Pişman mısın ?

Yok hocam kaputu takmıştım 5 ay geçti tek bir belirti yok.Hıvı geçtim herhangi siğil hpv falan hiç birisi yok kadının boşuna günahını almışım.

Bu olaydan 2 hafta sonra o kadar rahattım ki adeta yumoş yumoş olmuştum hayatımda kötü giden hiçbir şeyi takmadım o ölüm korkusundan sonraki 2 hafta resmen inanılmaz rahattım.

Arada bir hıvaids nete girip benden kötüler varmış diyorum orada gerçekten hıvlılar var.

Bu arada bu olaydan sonra 2 özbek 1 tacik daha götürdüm

• Bebeklikten beri iyi beslenen kişiler çok uzun oluyor bizim mahallede 2 kardeş vardı anneleri 1.50 boylarında.

1 tanesi benimle yaşıttı zayıf çocuktu boyu 1.75 oldu
    Diğer kardeşi tombul bir şeydi boyu 1.90lara dayandı.

Sonuç olarak gözlemlediğim kadarıyla çocukluktan itibaren iyi beslenen ve kilosu yüksek olan kişiler daha uzun oluyor zayıflar en fazla 1.80 görüyor. Tabi değişebilir bu durum.
  • Benim aile 1.50 ben 1.60 oldukça uzunum kafam rahat kızlar hep bana yazılıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.