Şimdi Ara

Kış lastiği kiralanabiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akdeniz bölgesinde yaşıyorum, burada yaz-kış yaz lastiği kullanılır. Acil bir durum sebebiyle Ankara’ya aracımla gitmem gerekirse, örneğin bir veya birkaç haftalığına lastikçilerden 4 adet kış lastiği kiralama gibi bir şey mümkün mü? Başka yapılabilecek bir şey var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Çıkma lastik alırsınız dönüşte daha uygun fiyata geri verecek şekilde anlaşarak fakat Antalyada bulmak zor olabilir. Düzgün havada çıkma şansınız varsa bagaja tedbir amaçlı çorap atabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kar çorabı daha mantıklı ve makul hocam. Çok fazla dayanıklı değiller ama zaruri durumlarda günü kurtarmak için pratik ve daha hesaplı bir çözüm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Önerileriniz için sağolun. @sye35 bahsettiğiniz gibi çıkma alıp sonra daha uyguna satmak için anlaşılabilir sanırım. Çıkma lastiğin güvenli olup olmayacağı konusunda bir miktar endişem var. Tarihi görece yeni olup çok km yaptığı için işlevini yitirmiş lastik satabilirler, ama gerçi diş derinliğinden genel olarak anlaşılır. Lastikçiler en güvenmediğin esnaf grubu, daha henüz düzgününe denk gelmedim.

    Antalya-Burdur-Afyon-Ankara yolundan daha önce hiç kış mevsiminde gitmedim. Afyon taraflarının kar anlamında zorlayabileceğini tahmin ediyorum. Gerçi artık yollar eskisi gibi değil.

    Kar çorabını duymuştum ama bilgim yoktu. Siz yazdıktan sonra araştırdım. Anladığım kadarıyla onu takınca 30-40 km hızı geçmemek gerekiyor. Karlı bir günde uzun mesafeler boyunca yolda kar olursa o uzun yol çorapla o süratte çekilmez sanıyorum.

    Bir de, şehirlerarası yolda kar çorabı ile trafik çevirmesinden sorunsuz geçilebilir mi? Yasal durum nedir bu bağlamda? Kar çorabını yazlık lastiğin üstüne geçireceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 8 Ocak 2023; 6:30:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kar çorabı uzun yolda ancak gerektiğinde Kış lastiğinin üzerine takılırsa anlamlı olur. Şehiriçinde Yaz lastiği ile de kullanılabilir. Bagajda 1 takım çorap bulunduruyorum. Uzun yolda Kış lastiği yoksa polis çorabı dikkate almaz.
    Lastik kiralamak yerine acil durumlarda araç kiralanabilir. Kiralık lastik bulmak biraz zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde Akdeniz'e yaşıyoruz da kışın kışlık takıyorum normalde 20 gün kar yağıyor yağmıyor ama şehir dışına çıkıyorum Ankara Kayseri Kırıkkale vs lazım.

    Kar çorabı işine girme bence asfaltta parçalanıyor o şey sadece karda gidebilirsin çıktın yola 40km asfalt var sonra köy yolu kar habire takıp çıkaracak mısın kış vakti bir kere parçalandı mı çöp işe yaramaz. Hep kullanman için her geçtiğin yolda kâr olması lazım. Havanın soğuğunda yolda kârlanma gördün dur indir çorap tak devam kâr bitti geri in çıkar bence saçma...

    En kötü lastikleri sat 4 mevsim al hem Antalya için iyi hemde acil durumlarda idare eder. Zaten kâr gördün mü yavaşlıyorsun 4 mevsim güvenlik problemi yaratmaz.

    Sürüşünü bilmem virajlarda hızlı giriyorsan ön çeker lastikleri 2 kışlık alabilirsin. Yavaş sürdüğün virajlarda yavaş girdiğin sürece büyük sıkıntı hissetmezsin ama hızlı viraj alırsan 2 kışlıkla arka kopar savrulur bariyerlere girersin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.