Şimdi Ara

Kırmızı Işığı Göre Göre Gaza Basanlar !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar fitil oluyorum yemin ederim.

atıyorum düz bi yoldayız şehir içi. ilerideki ışık yeşilden kırmızıya dönmüş. salıyorum arabayı. gaza daha az basıyorum bazen hiç basmıyorum. yavaşlıyorum yani nasılsa varıp ışıkta duracağız. arkadan gelenler oluyor şak şak şak ısık çakan yok korna çalan felan. lan beni geçsen nere gideceksin? mal gibi fren yapıp duracaksın zaten 30metre sonra. yol veriyorum bu dallamalara gidip armut gibi bekliyorlar. hem yakıt boşa gidiyor hem fren balata disk vs vs. ben yanaşınca yeşil yanıyor zar diye geçiyorum bunu. niye çünkü durmuyorum sadece yavaşlıyorum. hem de yeniden hızlanırken yakıt masrafım azalıyor hem de beklemekten kurtuluyorum. bu konuda düşünceleriniz neler?

• Soyleneceklerin hepsini soylemissiniz bende Sizin yaptiklarinizi yapiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle en doğru haraketi yapıyorsunuz.
    eğer kırmızı ışık yanıyor ise, ben korna/selektör durumlarını hiiiç takmıyorum.

gazlayıp kırmızı ışığın orada frene asılanlara bende sinir oluyorum.
    Arkadaşım kırmızı yanıyor zaten nedir bu? gaz gaz-fren fren.

sonra tüketimim çok fazla...
    balatalar çabuk bitiyor...

bıdı bıdı bıdı...
  • Belli ki bilinçli bir sürücüsünüz. Ama bizim insanımız sabırsız, hazımsız, aceleci, işgüzar, müsrif, benmerkezci maalesef. Bu sadece yolda değil, neredeyse her yerde böyle. Sağlıcakla kalın.
  • söylediklerinize harfiyen katılıyorum ve kendimde aynen öyle yapıyorum.
  • sarı gördüler mi "dikkat geçmek için gazı köklemelisin" anlıyor çoğu kişi.
  • Geçirmiyorum böyle yaparlarsa,yoksa anlamıyorlar neden böyle davrandığımı.İlk önce sövüyor sövüyor,sonra ışıkta durmadan geçince adamın bir bildiği varmış diyorlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beyin bedava. Onlar ya marinadan alıyorlar mazoyu. Ya da bu devirde zamanlama ekonomi mantığı yok. Hesapla bi kardeşim sen arabayı süzdüre süzdüre gazdan ayağını tamamen çekince araç hiç benzin yakmayacak. Ama çok akıllılar ya fren üstüne fren.

Bir de sahil yolunda en sağdan 50 km hızla gittiğim zaman kırmızı ışığı gördüm yaklaşık 100 mt. ilerde ben gazdan ayağımı çektim. Arkamdaki araç beni solladı yardıra yardıra kırmızı ışığın yanında durdu. tam yeşil yanacakken ben de yanına geldim. Ama ben momentumla hareket ettim o litresi 4.60 tl olan benzinle...
  • Gecen gun yıne aynı durumda sıkıstırıp gecmıs babamı. Ilerde ısıklarda durunca noldu yıne geldık aynı ısıkta durduk dıyınce adam bozulmus tabı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet sengi yapsa , arkandaki araçlar yeşil yansa bile geçemez artık :D
  • Konuyu açan arkadaş gibi sürücülerin çoğalması dileğiyle...
  • Yakit pahali en dogru hareket
  • Yaptığınız en doğru şey
  • Doğru yapıyorsunuz, arkadan taciz edenleri de umursamayın ve bulaşmayın her türlü dengesiz var yollarda.
    Genelde Tabakhane tarafına giden taksiciler ve şirket araçlarıdır sıkıştıranlar. Hıbırı hıbırı gazlayıp o şeritten öbürüne daha çabuk gittiğini zanneden trafik teröristleri.
  • Aynısını ben de yapıyorum, yalnız şöyle bir şey var, aceleniz varsa kırmızı ışık konvoyunda arkada kalmak istemezseniz ışıklarda en önde kalkmak isterseniz basıp frenlersiniz, bu da çok sövüp sayılacak bir davranış değil.
  • Konudaki açıklamalar güel, tarif edilen yaklaşım doğru. Yapılması gereken bu.

Fakat bir konuya değinmeden yapamayacağım.

Bu forumdaki bütün sürücüler mükemmel, hiç hata yapmazlar, hepsi en iyi şekilde otomobil kullanır, ama forumda 2 günde 1 tane kaza yaptım yardım, arabam pert oldu konusu görürüz.

İlginç.

Ben kendimden örnek vereyim, aracın salına salına gitmesi çoğu zaman beni sabırsızlaştırır sıkar. Lamba kırmızı dahi olsa aracı boşa almam, gaz ile gider, durma mesafem gelince frene basarım. Balataymış yakıtmış umrumda olmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim orada kırmızı ışıkta aracım ile durunca yayalar şaşırıyor. Neden durdu diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Konudaki açıklamalar güel, tarif edilen yaklaşım doğru. Yapılması gereken bu.

Bu forumdaki bütün sürücüler mükemmel, hiç hata yapmazlar, hepsi en iyi şekilde otomobil kullanır, ama forumda 2 günde 1 tane kaza yaptım yardım, arabam pert oldu konusu görürüz.

İlginç.

Ben kendimden örnek vereyim, aracın salına salına gitmesi çoğu zaman beni sabırsızlaştırır sıkar. Lamba kırmızı dahi olsa aracı boşa almam, gaz ile gider, durma mesafem gelince frene basarım. Balataymış yakıtmış umrumda olmaz.

katıldığım nokta:biz millet olarak zaten sürücülük konusunda burnumuzdan kıl aldırmayız,halbuki abd nin körfez savaşında verdiği kayıptan daha fazlasını biz kazalarda veriyoruz.
    katılmadığım nokta:trafikteki felaketlerin büyük çoğunluğu sabırsızlıktan oluşmaktadır.trafikte sabırlı olalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Konudaki açıklamalar güel, tarif edilen yaklaşım doğru. Yapılması gereken bu.

İlginç.

arkadaş burada sıkıştırmalarından bahsediyor eğer sıkıştırmıyorsan tamam da korna selektör abanıyorsan karşındakinin tercihlerine saygı duymak zorundasın

doğrusunu yapıyorsun boşyere yakıt-parça israfı yapmıyorsun işin uzmanı sayılabilecek servisçiler de öyle yapar hatta

• quote:

Orijinalden alıntı: omarkatip

Belli ki bilinçli bir sürücüsünüz. Ama bizim insanımız sabırsız, hazımsız, aceleci, işgüzar, müsrif, benmerkezci maalesef. Bu sadece yolda değil, neredeyse her yerde böyle. Sağlıcakla kalın.

ahanda nedeni yazılmış. Gerisi hikaye.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.