Şimdi Ara

Kiralık Araç Ve Yeni Ehliyet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi günler dilerim. Bu yılın sonuna kadar aşağı yukarı ehliyetimi almış olurum.Ehliyetimi aldıkdan sonra araç kiralamak istiyorum ama galiba ehliyet yaşı ve yaşımdan dolayı kiralayamıyorum.Merak ettiğim şey ise annemin veya babamın üstüne araç kiralayıp aracı kendim sürsem herhangi bir çevirmede sorun yaşar mıyım veya kendimi 2.şöför olarak yazdırabilir miyim ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

2. sürücü olarak yazma işi firmadan firmaya değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sseayes -- 17 Eylül 2022; 18:5:53 >
  • sseayes S kullanıcısına yanıt

bravo o zaman, sevindim  

• Ehliyetimi aldığım ilk günler aklıma geldi. 12 yıl önce ehliyeti aldığım gibi kiralık aracın direksiyonu başına geçemezdim. Geçmedim. Önce elimizdeki en eski aracı sürmeye başladım. Daha sonra sıfır Fiorino ile devam ettim. Bu süreçte operasyonel kirama işine girdim. Kendime güvenim o kadar fazla ki araç sürme konusunda kafamda en ufak soru işareti yok. İlk hafta yaşadığım tecrübeyi hiç unutamıyorum. Detaylara fazla girmeyeceğim. Araç sürme konusunda hiç tecrübem olmadığını fark ettim. B, C ve E sınıfı çok sayıda araç kullanıyoruz. Bu işi yapmasaydım, covid çıkana kadar üç yıl içinde bu kadar tecrübeyi hayat boyu edinmem imkansızdı. Şartlar değiştiği için şuan başka işle uğraşıyorum ancak 21 yaş altına firmalar C segment araç vermiyor. 25 yaş üstünde sıkıntı yok. Bu şartların firmadan firmaya değişken olduğunu da belirtmek isterim. Covid'den önce yeni ehliyet sahiplerine genellikle Fiorino veya 2014 - 2015 Fiesta verildiğini çok gördüm.

Eğer aracı babanızın üzerine kiralayıp ikinci şoför olarak kendinizi yazdırmak isterseniz yine aracın sınıfına göre sizi eklemeyebilirler. Sadece babanız anlaşma yapıp direksiyona siz geçerseniz ve Allah korusun bir kazaya karışırsanız tüm masrafı üslenirsiniz. İşin içine Allah korusun karşı tarafla ilgili yaralanma ve ölüm girerse başka süreçler başlar. Hafif sürtme gibi durumlarda eğer araçta takip sistemi mevcutsa o küçük hasarı siz cebinizden yaptırmak isteseniz dahi yaptırmayabilirler. Size masrafı farklı yansıtabilirler. Bu konuda sayısız yaşanmış olay var.

Çevirmede araç başkasının üzerine kiralık ve aracı siz kullanıyorsunuz. Bu konuda bugüne kadar hiç sıkıntı yaşamadık. Polis genellikle plaka ve alkol kontrolu yapıyor. Çevirmede yaşayabileceğiniz en büyük sıkıntı nadir de olsa kabis kontrolu yapılıyor. Belirli bir şahıs aranıyorsa polis kabis'e kayıtlı olan sürücüyü kontrol eder. Sistemde babanız direksiyonda siz olursanız ki daha önce böyle bir uygulamaya denk gelmedim sıkıntı olabilir. Yine kaza anında kabis'te babanız kayıtlı olduğu için sürücünün başka bir kişi olması durumunda tüm masrafı size yansıtırlar. Bu kadar riski üstünüze almak yerine anlaşmayı kendiniz yapın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni araba
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • RoyWalsh kullanıcısına yanıt
    şuan yaşım 18 ama aralıkda 19'u dolduruyorum ankarada güvenilir bir firmadan kendi üstüme araç kiralayabilir miyim peki bu şartlar altında çünkü şuanki piyasada ailemin veya kendimin araba alma ihtimali çok düşük değerli bilgileriniz içinde çok teşekkür ederim

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.