Şimdi Ara

Ehliyeti yeni aldım, araç kiralayabilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ehliyetimi alalı bir kaç ay oldu. Bu süre zarfında eski ir peugot 106 ile 4- 5 kere pratik yaptım. Köyden şehre şehirden köye, yokuş kalkış vesaire çalıştım fakat hala sürerken tedirgin oluyorum. Öğrenmek için araç kiralamayı düşünüyorum fakat bana araba verirler mi ? Düz yolda giderim araba kaldırırım fakat kalabalıkta seri park edemem elim ayağım dolanır. Neyse toparlayacak olursak

1- bana kiralık araba verirler mi ?

2- verirlerse pratik yapmak için araba kiralamak mantıklı mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yeni Ehliyet Aldıktan Sonra Araç Kiralayabilir misiniz?

Yeni ehliyet almış bireyler olarak, araç kiralama konusunda çeşitli sorularınız olabilir. İşte bu konudaki önemli bilgiler:

• Genel Kural: Türkiye'de, geçerli bir sürücü belgesine sahip herkes araç kiralayabilir. Ancak bazı araç kiralama şirketleri, yeni ehliyet alan sürücüler için ek kısıtlamalar uygulayabilir.

• 1 Yıl Dolmadan Araç Kiralama: Genellikle araç kiralama şirketleri, ehliyetinizin en az 1 yıllık olması gerektiğini belirtir. Bu nedenle, ehliyetinizi aldıktan sonraki 1 yıl boyunca araç kiralamakta zorluk yaşayabilirsiniz.

• Yeni Ehliyet Alanların Araç Kiralama Seçenekleri: 1 yıldan az ehliyetiniz olsa bile, bazı araç kiralama şirketleri ek ücret karşılığında yeni ehliyet alanlara araç kiralama hizmeti sunabilir. Bu seçenekler genellikle sınırlı araç çeşitleriyle sunulur.

• Ehliyet Süresi İstemeyen Araç Kiralama: Ne yazık ki, ehliyet süresi istemeyen araç kiralama hizmeti veren şirketler bulunmamaktadır. Tüm araç kiralama şirketleri, geçerli bir sürücü belgesi talep eder.

Tavsiyeler:

• Araç kiralamadan önce ilgili şirketin şartlarını dikkatlice inceleyin.
    • Yeni ehliyet aldıysanız, ek ücret karşılığında araç kiralama hizmeti sunan şirketleri araştırın.
    • Kiraladığınız aracın sigorta kapsamını ve ek ücretleri önceden öğrenin.
    • Trafik kurallarına uyun ve dikkatli bir şekilde araç kullanın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1-vermezler, çoğu firma 3 yıllık ehliyet ister, sadece merdivenaltı işletmeler sana araç verir ama onlarda boş kağıda imza attırır
    2-mantıksız, kaza durumunda evin kapısına dayanırlar, karşındaki adamlar büyük ihtimal belinde silah olan tipler olur
    mantıklı olanı direksiyon dersi ya da arkadaş, akraba ile çalışmak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Pratik yapmaya gelmez bu araçlar, daha temiz bi araç için daha fazla ücret gerekir.

Bir günde de pratik yapamazsnız 7 günlük kiraladığınızı düşünürsek, min 70 tl günlükten

7x700 -günlük -10 tl indirim \ 7*60 420 lira. (harcanan gaz benzin hariç)

Direksiyon eğitimi görseniz bundan daha ucuza gelecektir.

Birde diğer yönden kafanız rahat olacaktır, size 1. asıl şirketler ehliyet süresi doldurmadıgı icin araç vermez bu yüzden merdiven altı şirketler

kiralar. Burdaki işlemler ise aynen şu şekilde olur:

Kiralanacak araç seçilir, parası verilir.
    1 adet kefil ile birlikte kimlik ve ehliyet fotokopileriniz çekilir.
    Boş senete imza atılır ve araç tesliminden 21 gün sonra bu senet alınır. (Tabi size oyun oynamak istemezlerse)

• Rent a car'ların araç vermesinden ziyade sizin kiralama isteğinizi doğru bulmadım. Kiralayacağınız araç önemli olmayabilir fakat bu kadar trafik tecrübesinden mahrumken hem kendi başınıza hemde trafikte, karşı tarafa iş açmanız olası, dikkatli olmak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.