Şimdi Ara

Kİracı Kirayı Ödemiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • babamdan kalma istanbulda iyi kötü bi dairemiz var şehir dışına memlekete göçtük burda kirada oturuyoruz istanbulda kiraya verdiğimiz evin kirasıyla kendi oturduğumuz evin kirasını ödüyorduk sıkıntı olmuyordu fakat son 5 aydır istanbuldaki kiracımız kirayı ödemiyor diyceksiniz mahkemeye verin verelimde mahkemede bi dünya para mahkeme masrafları avukat tutçan yine bi dünya para zaten maddi durumumuzda iyi değil adamla ben konuştum resmen beni tehdit eder gibi konuştu işten çıkmış uzun zamandır işsizmiş iş bulamamış hiç bi gelirim yok diyor evden çıkın o zaman dedim evdende çıkamam diyor çok zor durumdayız sinirlerime zar zor hakim oluyorum istanbuldaki evin kirası gelmeyince kendi oturduğumuz evin kirasındada doğal olarak zorlanıyoruz ödemeye napıçam bilmiyorum annem iyilikle halledin diyor kiracımız üstümüze gelmeyin diyor kira sözleşmeside dolduğu halde evden çıkmıyor sinirlerim çok bozuk bi kaç avukata danıştım hiç bi geliri yoksa evden çıkartılır yada hapis cezası istemiyle yargılanır bu işlerde uzun sürer diyolar yine iyi niyetimden dolayı evden çıkmasınada gönlüm razı gelmiyor açıkçası bi yanım acıyor sokakta kalmalarınıda istemiyorum bi yandanda adamın sergilediği tutumlar beni çok sinir ediyor

• valla bizde ev sahibiyiz alttaki kiracı geçen ay kirayı vermedi belediyede çalışıyor maaşlar verilmedi dedi bu ayda bakalım 3.ayda bende çıkartırım babasının çiftliği yok.
    hocam senn durumda sözleşmen var polisle gidersin anca 3gün süre tanırsın öle çıkartırsın kmseye acımak yok bu devirde 1ay 2 ay işsiz kalırsında 5ay işsiz gezmek ne anlamadmki
  • Kiracımız 3 aydır kirayı vermiyordu + ne yakıt ne su ne elektrik hiçbirini ödememiş hepsi üstümüze kaldı. Sözleşme vs yapılmıştı avukata verdik. Gözünüde korkuttuk biraz hapisle çıktı hemen. Ha ama senet imzalamasına rağmen parayı alamadık o ayrı konu. Çıktığına şükrediyoruz şu an.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeokinQ

valla bizde ev sahibiyiz alttaki kiracı geçen ay kirayı vermedi belediyede çalışıyor maaşlar verilmedi dedi bu ayda bakalım 3.ayda bende çıkartırım babasının çiftliği yok.
    hocam senn durumda sözleşmen var polisle gidersin anca 3gün süre tanırsın öle çıkartırsın kmseye acımak yok bu devirde 1ay 2 ay işsiz kalırsında 5ay işsiz gezmek ne anlamadmki

çoçukları olmasa hiç acımam ben adamla konuştuktan sonra karısı dinliyor heralde adamın yaptığı artisliği yarım saat sonra karısı arıyor ne olur bizi çıkartmayın eşi adına özür diliyor gitöek bi yerimiz yok çoçuklarım var diyor yalvarıyor resmen telefonda ağlıyor insanız işte bizde vicdanım el vermiyor gerçi kadınıda söyledim bizde zor durumdayız dedim+
  • quote:

Orijinalden alıntı: djvietnam

quote:

Orijinalden alıntı: LeokinQ

valla bizde ev sahibiyiz alttaki kiracı geçen ay kirayı vermedi belediyede çalışıyor maaşlar verilmedi dedi bu ayda bakalım 3.ayda bende çıkartırım babasının çiftliği yok.

çoçukları olmasa hiç acımam ben adamla konuştuktan sonra karısı dinliyor heralde adamın yaptığı artisliği yarım saat sonra karısı arıyor ne olur bizi çıkartmayın eşi adına özür diliyor gitöek bi yerimiz yok çoçuklarım var diyor yalvarıyor resmen telefonda ağlıyor insanız işte bizde vicdanım el vermiyor gerçi kadınıda söyledim bizde zor durumdayız dedim+

yaş kaç hocam
    sana kalmış dediğim gibi 1-2 ay işsiz gezse anlarımda 5aydır işsizse ona acınmaz ben olsam kendime erkeklik gururuma yediremem adam daha boş boş geziyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Freddie

Kiracımız 3 aydır kirayı vermiyordu + ne yakıt ne su ne elektrik hiçbirini ödememiş hepsi üstümüze kaldı. Sözleşme vs yapılmıştı avukata verdik. Gözünüde korkuttuk biraz hapisle çıktı hemen. Ha ama senet imzalamasına rağmen parayı alamadık o ayrı konu. Çıktığına şükrediyoruz şu an.

hapis yatarsa borç siliniyormu ? siliniyosa o daha kötü en az . 2.5 milyar alacağım var benim anlamadığım 5 aydor kira vermiyor ama faturalarını aksatmadan ödüyor başta güvendim suyu elektriği doğalgazı devretmedim benim üstüme eğer bi ödememzlik yaparsa yandım duyduğuma göre günlük işlerde çalışıyomuş sigortasız oda tabiki+
  • djvietnam kullanıcısına yanıt
    benim yaş 29 kiracımız 45mi 48mi tam bilmiyorum öyle bi şey olması lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Kiracımız 3 aydır kirayı vermiyordu + ne yakıt ne su ne elektrik hiçbirini ödememiş hepsi üstümüze kaldı. Sözleşme vs yapılmıştı avukata verdik. Gözünüde korkuttuk biraz hapisle çıktı hemen. Ha ama senet imzalamasına rağmen parayı alamadık o ayrı konu. Çıktığına şükrediyoruz şu an.

hapis yatarsa borç siliniyormu ? siliniyosa o daha kötü en az . 2.5 milyar alacağım var benim anlamadığım 5 aydor kira vermiyor ama faturalarını aksatmadan ödüyor başta güvendim suyu elektriği doğalgazı devretmedim benim üstüme eğer bi ödememzlik yaparsa yandım duyduğuma göre günlük işlerde çalışıyomuş sigortasız oda tabiki+

Dostum 6 milyarlık senet imzalamıştı. Elektrik su vs hep bizim üstümüzeydi tedaşa gidip hallettik ama yakıtı halledemedik malesef. Bildiğim kadarıyla borcunu ödeyemiyorsa hacizle devlet senin paranı vermek durumunda. Eşyası falan yoksa hapse kadar gidiyor.

• Hak var nizam var.Kendi başına çözemezsin meseleyi.Çıkartmak istiyorsan avukata gideceksin.
  • quote:

quote:

quote:

Dostum 6 milyarlık senet imzalamıştı. Elektrik su vs hep bizim üstümüzeydi tedaşa gidip hallettik ama yakıtı halledemedik malesef. Bildiğim kadarıyla borcunu ödeyemiyorsa hacizle devlet senin paranı vermek durumunda. Eşyası falan yoksa hapse kadar gidiyor.

öyle bi eşyası falanda yok 2 çekyatı bi yatağı var 37 ekran tvsi var perdeleri bile komşuları vermiş haciz edilse bile ne tutarki napim ben onu adam ilk tuttuğu zamanlarda ayın 5inden 5ine öderdi hiç aksatmazdı bende ordan aldığım kirayı oturduğum evin kirasına veriyodum süper oluyodu bi elim görüyo bi elim görmüyodu parayı son 5 aydır adam hem ödemiyor hem artislik yapıyor bunalımdaymış falanda falan+

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

Hak var nizam var.Kendi başına çözemezsin meseleyi.Çıkartmak istiyorsan avukata gideceksin.

çıkartmak istiyorum napim mecburum vicdanımıda dinlemiycem sanırım artık ha bugün ha yarın avukata gitmeyi bende biliyorum dostum avukatlık ücretlerinden mahkeme masraflarından hiç haberin yok sanırım durumum olsa tutarım bi avukat halletsin benim burdaki amacım daha önce kiracısyla böyle sorun yaşayanlar sorunu nasıl çözmüşler hayatımda ilk defa kiracıya ev verdim+
  • quote:

quote:

quote:

quote:

öyle bi eşyası falanda yok 2 çekyatı bi yatağı var 37 ekran tvsi var perdeleri bile komşuları vermiş haciz edilse bile ne tutarki napim ben onu adam ilk tuttuğu zamanlarda ayın 5inden 5ine öderdi hiç aksatmazdı bende ordan aldığım kirayı oturduğum evin kirasına veriyodum süper oluyodu bi elim görüyo bi elim görmüyodu parayı son 5 aydır adam hem ödemiyor hem artislik yapıyor bunalımdaymış falanda falan+

Tek yol mahkeme gibi senin. Yada çıkması için ikna ediceksin.

Allah yardımcınız olsun hocam bize de çok büyük tecrübe oldu kesinlikle memura falan vericez artık.

• Her ne kadar kiracının durumu olmadığından dolayı ödeyemesede burada sizde mağdur oluyorsunuz. Kirayı ödeyecek durumu yoksa gidecek belediyeden yoksulluk parası alacak ve ucuz bir evde oturacak. İş bulamıyorum diye birşey yok, en kötü tezgahtarlık veya şoforluk yapar ama hem ailesine bakar hemde kirasını öder. Erkek adamın evde oturması da neymiş.

Son kez insanlık edip adamla konuşursun, baktın yine yokuş yapıyor sende gidip mahkemeye verirsin. Avukat masrafıda adama kalır. Borcuna karşılık istersen senet al ama senedi elinde tutma direk bankaya ver. Bir daha uğraşmazsın. Evin elektriği suyu doğalgazı senin üstüneyse ona yapacak birşey yok sana yıkılır, aidatlarda aynı şekilde. Ama bunları mahkemede belirtirsen adama borç olarak gösterme şansın var.
  • Ona 2 ay sonra Avukata başvuracağını söyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi avukata gittim davayı kazan paranı içinden peşin al dedim kabul etmedi avukatta haklı adamın hiç bi geliri yok çünkü nerden ödüycek hani çalışsa bi işi olsa maaşına haciz koydururuz öyle olsaydı kabul ederdim diyor avukat önemli değil taksit taksit alırım diyodu kendi payımı kalanıda senin olurdu aaa evet siz dyince hatırladım 5 aydır aidatta ödemiyormuş faturaları ödeyip ödemediğinde şüpheliyim diycem ama ödemezse bana mesaj gelirdi zaten bi kaç avukat 3 ay hapis yatar çıkar diyor ama şu senet olayından bahsedicem senet imzalatıcam borcuna karşılık eminim onada itiraz edicek şeytan diyor çek bankadan kredi 5 milyar valla çoçuklara acıyorum okula bile gitmediklerini öğrendim
  • adamla telefon konuşmamız aynen şöyle varın siz düşünün

ben : mehmet abi selamün aleyküm

mehmet abi: ve aleyküm selam gardaşım

ben: abi naptın iş buldunmu

mehmet abi: yok gardaş valla arıyom hala

ben: abi ne yiyp ne içiyonuz nasıl geçiniyorsunuz

mehmet abi: günlüğü 50 70 liradan bulursam inşaatlara boyaya gidiyom

ben: abi olurmu öyle şey fabrikalara gitsene kaynakçı ustası değilmisin sen istanbul orası bi dünya fabrika var biri olmazsa biri olur 2 tane çoçuk

mehmet abi: varda fabrikalar taa nerde cepte yok yol parası bugün komşu yemek getirmiş sağolsun yöneticide aidat için geldi gene yok dedim

ben: abi olmaz böyle biliyosun benim durumumda iyi deği senden gelen kirayı oturduğum eve veriyodum benide zor duruma soktun valla böyle giderse yasal işlemlere başvurcam artık başka çarem kalmadı kusura bakma ya evi boşalt abi kendine bi ev bak yada bi fabrikaya gir iş bul çalış öde kirayı

mehmet abi: valla gardaşım evden çıkamam mahkemeye neyim veriyosanda ver param yok bildiğini gibi yap benide kira için 2de bir zırt pırt rahatsız etme yoktan anlamıyonmu sen napim karıyımı satim çoçuğumumu satim yok işte yok

ben: mehmet abi nasıl konuşuyon yaa hiç yakışıyormu sana abi ben sana kötü bi şey demiyom yöneticiden git borç al 50 lira ben konuşurum salim abiyle verir yol parası yap fabrikalara git bak abi böyle olmaz nereye kadar gitçek bu böyle 1 ay dedik 2 ay dedik 3 ay dedik ama 5 ay beni düşünmeyi bırak kendi aileni düşün yazık günah onlara

özetle böyle işte

• quote:

bi avukata gittim davayı kazan paranı içinden peşin al dedim kabul etmedi avukatta haklı adamın hiç bi geliri yok çünkü nerden ödüycek hani çalışsa bi işi olsa maaşına haciz koydururuz öyle olsaydı kabul ederdim diyor avukat önemli değil taksit taksit alırım diyodu kendi payımı kalanıda senin olurdu aaa evet siz dyince hatırladım 5 aydır aidatta ödemiyormuş faturaları ödeyip ödemediğinde şüpheliyim diycem ama ödemezse bana mesaj gelirdi zaten bi kaç avukat 3 ay hapis yatar çıkar diyor ama şu senet olayından bahsedicem senet imzalatıcam borcuna karşılık eminim onada itiraz edicek şeytan diyor çek bankadan kredi 5 milyar valla çoçuklara acıyorum okula bile gitmediklerini öğrendim

Eski bir söz vardır, acıma yetime koyar g...ne diye. Avukatın ilk masrafı size ait ama davayı kazanınca kaybeden taraftan tahsil edilir. Gerekirse evine icra ile gireceksin. Şöyle düşün 5 aydır adam çalışmadığından dolayı, dikkat çalışamadığından değil çalışmadığından dolayı sen maddi olarak zarara giriyorsun ve sen borçlanmaya başlıyorsun. 1-2 ay olsa bir nebze iyilik çerçevisinde idare edilir ama 5 ay nedir. Bende kiracıyım maaşım 30'unda yatar 1'inde ev sahibinin hesabına gönderirim. Maddi olarak sıkışık olduğum durumlarda dahi kendi harcamalarımı kıstım ama borçlu olduklarımı yarı yolda bırakmadım.

Kiracın iş mi istiyor, 15 Mayıs'ta Pendik Kültür Merkezi'nde Çelebi Havalimanı İşletmeleri toplu görüşme yapacak. Asgari ücret + yol + ssk olarak imkanları var. Uçaktan eşyaları taşıyacak ve şoförlük yapacak yüzlerce kişi alacaklar. Al sana fırsat. Beğenmiyorsa İşkur'a gitsin. O kadar adam arayan var. Uğraşamam mı diyor, gitsin Hal'e. Yaşı 70-80 olsa neyse derimde ama daha 45 diyorsun. En kötü gitsin bir supermarkete tezgahtarlık yapsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Baelros

quote:

bi avukata gittim davayı kazan paranı içinden peşin al dedim kabul etmedi avukatta haklı adamın hiç bi geliri yok çünkü nerden ödüycek hani çalışsa bi işi olsa maaşına haciz koydururuz öyle olsaydı kabul ederdim diyor avukat önemli değil taksit taksit alırım diyodu kendi payımı kalanıda senin olurdu aaa evet siz dyince hatırladım 5 aydır aidatta ödemiyormuş faturaları ödeyip ödemediğinde şüpheliyim diycem ama ödemezse bana mesaj gelirdi zaten bi kaç avukat 3 ay hapis yatar çıkar diyor ama şu senet olayından bahsedicem senet imzalatıcam borcuna karşılık eminim onada itiraz edicek şeytan diyor çek bankadan kredi 5 milyar valla çoçuklara acıyorum okula bile gitmediklerini öğrendim

Eski bir söz vardır, acıma yetime koyar g...ne diye. Avukatın ilk masrafı size ait ama davayı kazanınca kaybeden taraftan tahsil edilir. Gerekirse evine icra ile gireceksin. Şöyle düşün 5 aydır adam çalışmadığından dolayı, dikkat çalışamadığından değil çalışmadığından dolayı sen maddi olarak zarara giriyorsun ve sen borçlanmaya başlıyorsun. 1-2 ay olsa bir nebze iyilik çerçevisinde idare edilir ama 5 ay nedir. Bende kiracıyım maaşım 30'unda yatar 1'inde ev sahibinin hesabına gönderirim. Maddi olarak sıkışık olduğum durumlarda dahi kendi harcamalarımı kıstım ama borçlu olduklarımı yarı yolda bırakmadım.

Kiracın iş mi istiyor, 15 Mayıs'ta Pendik Kültür Merkezi'nde Çelebi Havalimanı İşletmeleri toplu görüşme yapacak. Asgari ücret + yol + ssk olarak imkanları var. Uçaktan eşyaları taşıyacak ve şoförlük yapacak yüzlerce kişi alacaklar. Al sana fırsat. Beğenmiyorsa İşkur'a gitsin. O kadar adam arayan var. Uğraşamam mı diyor, gitsin Hal'e. Yaşı 70-80 olsa neyse derimde ama daha 45 diyorsun. En kötü gitsin bir supermarkete tezgahtarlık yapsın.

çalışmak istedikten sonra her yerde iş bulur bide istanbul gibi yerde iş yok diyen adama hayatta inanmam aynen benide zor duruma bırakıyor bende asgari ücretle çalışan bi insanım kira gelmeyince bende zor duruma düşüyorum iyi kötü bi evimiz varda ondan gelen kirayla biraz nefes alabiliyodum şimdi oturduğum evin kirasını borç harç ödüyorum hacize gitse ne olcak 2 çekyatımı alcam şöförlüğü olan bi insan 30 yıllık ehliyetide var arabayı gözü kapalı kullanır zırt pırt aramakta istemiyorum bıktım iyice hanımı evde incik boncuk yapıyor adamda bulursa inşaatlara boyaya gidiyor mesleği var bu adamın kaynakçı ustası 1.5 milyar maaş alan bi insandı ne oldu bu adama anlamadım çözemedim bi insan evde durdukça psikolojisi bozulur bunalıma girer heralde buda öyle oldu haziran sonuna kadar mühlet verdim ben yapacağımı yaptım artık yeter 5 ay neler çektim ben temmeuz başı gibi yasal işlemleri başlatıcam artık sonunda

• kiraları alamayıp adamı evden kovan ve buna şükreden çok ev sahibi var.

ben üsküdar da kirada oturuyorum. oturduğum mevkiye göre az kira ödüyorum. çünkü ev sahibi zam yapmıyor, benden memnun. muhtemelen benden önce çok sıkıntı yaşadı önceki kiracı ile. ve ben düzenli ödeyince adam zam bile yapmıyo nasıl olsa para geliyo diye yoksa bu mevkide bu fiyata oturamazdım heraldi
  • 5 ay neredeyse bir yarim yil yapar.5 ay boyunca is arayan birisi illaki iyi kotu bir ise girer ve kira borcunu verir.oturdugu evin de kirasinin cok yuksek olmadigini farzedersek tabi.Hatta boyle durumlsrda kadin bile calisacak.gerekirse ev temizligine gidecek.Kariya nikah kiymasini biliyor,sokup cocuk yapmasini biliyor,aylarca issiz geziyor ustune bir de telefonda atarlaniyor.

Senin de bir annen varmis..siz ne yapacaksiniz peki bu durumda? Boyle sacmalik olmaz.Cikart gitsinler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.