Şimdi Ara

Evden Çıkmayan Sözleşmesiz Kiracı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
6.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • (detaylara girmek istemiyorsanız 4. paragraftan okumaya başlayın lüften)
    Merhaba arkadaşlar, başımızda bir kiracı sorunu var. Öncelikle bazı gerekli ya da gereksiz detayları açıklayayum. Binada yaşıyoruz, evimiz 3 katlı, biz 3. kattayız, istenmeyen kiracı 2. katta ve 1. katta da kiracı var. Ev sahibi dedem oluyor ama dedem geçen yıl yüz felci geçirdiğinden çok iyi konuşamıyor ve ev/kiracılarla ilgilenmeyi babama devretti.

    Her neyse.. 2. kat boştu, Haziran ayında dedem bir kadın getirdi, kiralık ev arıyormuş, benle konuşmaya geldi siz ilgilenin diye. Babamın numarasını verdim falan.. Pek istemedi babam ve annem ama kadın bir akşam geldi ve bize dedi "ben amcayla konuştum, boyacı ayarladım ev çok pis, yarın boyacı getiriyorum 3 güne taşınıyorum" şeklinde. Babam da zaten uykuluydu "babam demişse tamam" dedi. Akılsız babam aramadı bile dedemi.

    Kadın dul, eve gelirken 1 tane 10 yaşında kızım var, fırında çalışmaya başlıcam, eski eşimden bilmem kaç bin lira nafaka alıyorum, devletten bilmem kaç lira dulluk maaşı fln alıyorum dedi. Neyse bu evi boyattı, dedeme gitmiş demiş evi 750 tl'ye boyattım, 2 aylık kiradan düşersiniz.. Dedem de kızıyor tabi, bu kadar yüksek fiyata boyaması imkansız fln diye. Sonra evi boyayan adam babamın tanıdığı çıkıyor ve adam evi boyamayı 300 tl'ye anlaştığını, kadının sadece 200ünü verdiğini söylüyor.

    Neyse... Bu kadının sözleşmesi yok, çok kavgacı ve gürültücü. 7 Aydır kira vermiyor, her ay "ayın bilmemkaçında çıkacağım" diyip, sonra "çıkmıcam" diyor kirayı kaynatmak için, bizim saflar da inanıyor, her ay "bekliyoruz".. 1 tane kızım var dedi 3 tane çocuğu çıktı, çocuk sayısı önemli değil o kadar ama küçük oğlu resmen bir canavar! Sabahın 5lerine kadar gürültü, kapılar kırılacak bütün mahalle şikayetci. 1. kattaki kiraci şikayetçi oldu diye adamı kendisini taciz etmekle suçladı. Babam çık dedi diye ertesi gün kapımıza polisler geldi, aşağıki dükkanı kaçak mazot deposu olarak kullanıyormulsunuz diye, tüm günümüz gitti! Mahallede sürekli herkesi birbirine düşürmeye uğraşıyor, bütün mahalle şikayetçi. Kadın problemli gibi. Babamda evden işe, işten eve olduğu için pek evde olmuyor, ilgilenmiyor da, taciz etti şeklinde iftira atar diye tırsıyor..

    Biz bu kiracıyı nasıl çıkarabiliriz arkadaşlar? En kısa süren yöntem nedir? Sözleşmesi olmadığı için daha kolay çıkarılabileceğini duydum.. Elektrik suyunu kapattırabilir miyiz? Daha önceden vermediği kiraları ispatlayabilir miyiz? Şimdiden çok teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenebres -- 13 Ocak 2016; 22:39:13 >







  • Ulan adam gibi adamsın be helal olsun. Keşke herkes senin gibi hikayeyi özet geçtiği bölümü yazsa. Direkt 4. paragrafa atladım, kafam rahat ohh.

    Onu bunu bilmem de bi polis çağırın olsun bitsin işte. Evime zorla giriyor gibi bir şikayette bulunabilirsiniz. Ama eski kiraları, faturaları falan unutun.
  • Sözleşmesi yoksa elektrik ve su zaten sizin üzerinize olmalı, kesinlikle kapattırın bir de burdan çakmasın. Sözleşme yoksa polis çağırın evimi işgal etti diye atsınlar.(pek bilgim yok ama böyle olmalı bence)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sözleşme yoksa elektrik suyu kapatın ev koşulları taş devrine dönünce %50 ya kendi çıkar ya yine size sarar. 2. olarak sözleşme yok demişsiniz geçmişte bu tarz bir konu vardı forumda aramak lazım ama başlığını hatırlamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GorunmezBKZ

    Ulan adam gibi adamsın be helal olsun. Keşke herkes senin gibi hikayeyi özet geçtiği bölümü yazsa. Direkt 4. paragrafa atladım, kafam rahat ohh.

    Onu bunu bilmem de bi polis çağırın olsun bitsin işte. Evime zorla giriyor gibi bir şikayette bulunabilirsiniz. Ama eski kiraları, faturaları falan unutun.


    heheh sağol :))


    cevaplarınız için hepinize teşekkürler arkadaşlar, peki elektrik ve suyu ne kadar zamanda kapatırlar bir bilginiz var mı? bir de kapatmadan önce haber verirler mi kiracıya? çünkü haber verirlerse bu kadın elektrik ve sular kesilene kadar, bütün muslukları açar 7/24 boşa akar, aynı zaman da elektrikli aletler cabası, ödemeden de çıkar
  • Son zamanalarda ev sahiplerinin işini zorlaştırmak adına yine saçma sapan yasalar çıktı.
    En iyisi iyi bir avukata danışmak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 ay para vermemiş, para sıkıntınız yok sanırım. Garip?


    Polisi arayıp evden attırın, 4 ay önce yapmanız gereken şekilde. 1-2 ay geçer tamam dersinde, 3. ayda sınırdır acımakla alakası yok olayın, adam dolandırıyor seni işte. 7 aylık parayıda bekleme kov gitsin.
  • dediklerinizi yapacağım sağolun.

    para sıkıntısı olmamakla alakası yok da, dedemler çok saf... olay çıkmasın diye her ay bekleyelim diyolar, kadın temmuzdan beri her ay düzenli olarak "önümüzdeki ayın 15in de çıkcam" diyor, ayın 16sı geliyor "çıkmıcam" diyor, birkaç gün sonra diyor, öbür ayın 15inde çıkcam yine çıkmıyor. bizimkilerin saflığına mı yanayım giden paralara mı?
  • Elektrik suyu 1 günde kapatırlar. Haber falan vermezler gelir mührü basar gider. Ondan sonra gidip bi polisle görüşün evimi işgal ediyor diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarın polise gidiyorum teşekkürler.

    @ihsankutamis evde aylardır sadece 5 yaşındaki canavar çocuğu var çocuk yamyam gibi, kendisi yetiştiriyor. 10 yaşında kızı vardı, babası ve halalarıyla kalıyodu, sonra kızı getirdi eve, kızın üzerine kapıyı kitliyodu hep, kız gece çarşafları birbirine bağlayıp balkondan kaçmış komşuların gördüğüne göre, o zamandır kız yok. oğlan da bir ara kalıyordu, 16-17 yaşlarında, çocuk haftada 1 gün geliyor artık, çocuğun olduğu gün ev inliyor, çocuğa deliler gibi bağırıyor, geldiğine pişman olup gidiyor
  • dövün atın kapıya ne düşünüyosunuz 2 gün gelir gider vır vır eder sonra uzar
  • tenebres T kullanıcısına yanıt
    Polis işin içine girince durum değişebilir polisin çocuğun bağırması ile pek ilgileneceğini sanmam sıkıntılı bir durum gibi atsan bi dert atmasan bi dert inşallah kısa zamanda çozersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ihsankutamis

    Haber vermeden elektriği suyu keserseniz sizin için yasal yaptırımları olabilir bence sonuçta çocukları varmış sözleşme olmasada hakları olacaktır bu şekilde değilse konuşarak çözmeyi deneyin 10-20 gün içinde çıkması gerektiğini yoksa önce elektriği ve suyu kapattıracağınızı belirtin yanınızda ifade verebilcek biri varken sonra yine çıkmazsa polis çağırın durumu anlatın sözleşme yapmadan ev kiralama konusunda pek bilgim yok cezası varmıdır yokmudur orasını bilmiyorum ama tek çıkar yol bu gibi bence habersiz kesmeye kalkarsanız başınız ağrır bence

    hiç bir şey yapamazlar. sözleşme olsa olurdu o durum. bence elektriği suyu kesmeye gerek yok direk polisi arayın evimi işgal ediyorlar diyin




  • Tehdit edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kontratsız kiraya vermenin kontratlı vermekten sizin yaşadığınız olayda pek bir farkı yok. Kontrat bazı durumlarda ispat yükünü hafifletir. Yargıya taşınırsa kontratın olmaması vergi kaçırmaya işaret edebilir. Kiracı sözleşmenin sözüyle kurulduğuna dair tanık dinletebilir yedi aydır ödediği elektrik su faturalarının dekontunu sunabilir. Aslında bu tür konularda tek tarafın dinlenmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Boşanma davaları ve kira davalarında haksız taraf yoktur kimi dinleseniz haklıdır sözüm meclisten dışarı. Elektriğin suyunu kesmeyin maddi ve manevi tazminat davasına maruz kalırsınız. İki ay kira ödenmemesi tahliye sebebidir. Bırakın hiç yatırmamayı aynı kira döneminde iki defa geç yatırması hatta kuruşlarla ifade edilebilecek seviyede eksik yatırması bile tahliye ile sonuçlanabilir. İlk yapmanız gereken notere gidip yedi aydır kira yatırmadığından bahisle evden en kısa süre içinde çıkması için ihtar çekin İhtar süresi sonunda da haklı sebeplerle tahliye davası açılıp büyük ihtimalle uzlaştırma yöntemiyle kiracının çıkması sağlanabilir. Detaylar için en azından bir avukata danışmakta fayda var. Ikinci ayın sonunda kırayı ödemediğinde bunu yapsaydınız şu anda kiracınız için çıkmış dahi olabilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.