Şimdi Ara

Kira hukuku depozito

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var

Ev sahibim ile Kira sözleşmesi yaptık 2 yıl oturdum daha sonra çıkmak istediğimi söyledim itiraz etmedi 2500tl depozito vermiştim kiradan düşmeyi kabul etti düştük fakat hala 750 tl alacağım kalıyor fakat ev sahibi sözleşme günlük değil aylık yani 5 gün geç boşaltıp 5 günlük parayida vermeme rağmen sonraki aya sarktigi için verilmez diyo savunması bu kira sozlesmem var elimde hukuki olarak ne yapabilirim acil yardım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu söylemin hukuki bir dayanağı yoktur keza depozito taşınmaz üzerinde ileride gerçekleşebilecek muhtemel zararlar için verilen bir tür güvence bedelidir. Söz konusu bedel için ev sahibinize bir ihtarname göndermenizi tavsiye ederim
  • Ev sahibi ile ters düştüğümüz nokta kendisi normalde her ayın 1 ine ödediğim kirayi evi 6 gün geç boşaltıp 6günlük parayida vermeme rağmen kira sözleşmesi günlük değil aylık yani kira ödeme gününden 1gün dahi geç boşaltsan o ayın kirasını komple vermek zorundasın diyor iddiası bu nedenle depozitoyu vermiyor zarar ziyan yok evde

• İddiası yerinde değil. Eğer bildiriminizi gerekli sürede yaptıysanız bahsettiğiniz 6 günlük süreyi ödeyerek evden ayrılabilirsiniz ve depozito hakkınız saklıdır. Dediğim gibi ihtarname göndermelisiniz
  • Tamam sagolun bilgi için

• Bu ev sahipleri neden kanun koyucu gibi davraniyor hay allahim yaa :D bosuna koskaca kira hukuku diye kitap cikartmamislar . Artik kira hukukunda , kanunlarin cogu kiracinin arkasinda hadi bakalim ey mi yaman bey mi yaman .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef insanları anlamak güç bu durumu ortaya cikaraninda kendisini Avrupa görmüş beyefendi olarak tanimlayip her fırsatta Avrupa hukuku ve medeniyetinden dem vurması dahada ilginç

• Eski ev sahibim de Almanyada ikamet eden, geçimsizin birisiydi. Benim 1.000 TL tutarındaki depozitomu vermedi,icraya verdim, icraya itiraz etti, dolaysıyla takip durdu, itirazın iptali davası açtık (kiraya dayalı davalar sulh hukuk mahkemesine açılır) iptal lehime sonuçlandı, alacağın % 20 sinden az olmamak şartıyla da tazminata mahkum oldu, avukat ücreti cart curt derken 1.000 TL oldu 3022 küsür TL :) ve o parayı da çatır çatır aldım.
  • Bizimkiside Almanya da

• sorunu halledebildiniz mi üstat ?
  • Malesef

• Hocam 11 ay olmus ve ben biraz merak ettim, son durum nedir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala mı halledemediniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yarısını verdi kalanını Almanya'da zor şartlarda para kazandığ,ı zaten kirayida burda annesi aldığı gerekçesi ile vermedi üstelik hakkida harammis...o dönem işlerim olduğu için hukuki hakkımı kullanacak zamanım bile olmadı..

Ayrıca ev Beşiktaş ta belki milyon ediyordur eve girerkende emlakcidanda tutsan o da alıyo diye 2bin de komisyon vermiştim ev sahibine cikarkende hala haksızlık hukuksuzluk peşindeydi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unlamed -- 6 Eylül 2018; 9:36:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.