Şimdi Ara

Kingston RAM CL4/CL5 nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben kinsgton ram lerle ilgili merak ettiğim bişey var. Hyper X ram lerde CL4 ya da CL5 diye bişey var. Bunun anlamı nedir ?

Bir de bende kingston 1 GB 800 MHz ram vardı. Gayet sağlıklı sistemim çalışıyordu. Sonra Hyper X ram aldım. kit halinde 2X1GB 800 MHz. Bu kit CL4 olarak geçiyor . Fakat şimdi ise olmadık yerlerde pc kitleniveriyor. Kingston un sitesinde anakartıma baktım. 800 MHz ram için CL5 uyumludur gözüküyor. Bu yüzden sistem de kilitlenmeler olur mu ?

• Yok mu Ram lerdeki CL ne demek yardımcı olabilecek biri?
  • google'a cas latency,ram zamanlamaları ya da timingleri yazarsan tatmin edici sonuçlar alırsın..cas latency "bir saat vuruşunda ..." diye gidiyordu..açıkcası uzun süre önce AMD varken overclock dolayısıyla TRFC,TRCD,TRAS vs. hepsinin neyi nereyi etkilediğini bayaa okumuş,ezberlemiştim nerdeyse..şimdi unuttumdüşük timing her zaman iyidir..özellikle amd de..bellek kontrolcülerini işlemci içine gömdüğü için düşük zamanlamalara daha iyi tepkiler veriyor..intelde amd kadar etkili değil..150 mhz idi yanlış hatırlamıyorsam artımında cl5 ile cl4 arasındaki fark kapanıyordu tepkime olarak..

diğer soruna gelirsek;standart değerlerinde 800 mhz ramler CL4 için 2,1 gibi voltaj isteyebilir..ramin sitesinden kontrol et 800 mhz de çalışma voltajını...anakartlar normalde 1.8 verir biostan voltajı elle yükseltmen gerekebilir..diğer ihtimal ki zannetmiyorum ama anakartınla uyuşmamıştır..ramleri tek tek dene...ama yüksek ihtimal ilk söylediğim gibi 800 mhz de ve CL için çalışma voltajını elle ayarlaman gerekli olabilir

• Yazıkların için teşekkür ettim. Az önce anakart kitapçığına baktım. HyperX bellek modüllerinden desteklediği ram i yazmışlar ama SS kısaltması var. Single Side anlamına geliyor galiba.Kingston sitesinde ise Hyper X Ram ler Tek Taraflı ve Çift Taraflı diye ayrılmış. Bendeki ram çift taraflı olanlardan . part no o listede gözüküyor. Bundan bi uyumsuzluk olabilir mi

quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

google'a cas latency,ram zamanlamaları ya da timingleri yazarsan tatmin edici sonuçlar alırsın..cas latency "bir saat vuruşunda ..." diye gidiyordu..açıkcası uzun süre önce AMD varken overclock dolayısıyla TRFC,TRCD,TRAS vs. hepsinin neyi nereyi etkilediğini bayaa okumuş,ezberlemiştim nerdeyse..şimdi unuttumdüşük timing her zaman iyidir..özellikle amd de..bellek kontrolcülerini işlemci içine gömdüğü için düşük zamanlamalara daha iyi tepkiler veriyor..intelde amd kadar etkili değil..150 mhz idi yanlış hatırlamıyorsam artımında cl5 ile cl4 arasındaki fark kapanıyordu tepkime olarak..

diğer soruna gelirsek;standart değerlerinde 800 mhz ramler CL4 için 2,1 gibi voltaj isteyebilir..ramin sitesinden kontrol et 800 mhz de çalışma voltajını...anakartlar normalde 1.8 verir biostan voltajı elle yükseltmen gerekebilir..diğer ihtimal ki zannetmiyorum ama anakartınla uyuşmamıştır..ramleri tek tek dene...ama yüksek ihtimal ilk söylediğim gibi 800 mhz de ve CL için çalışma voltajını elle ayarlaman gerekli olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanCo -- 11 Eylül 2007; 3:45:12 >

• rica ederim..valla bi uyumsuzluk yapacağını sanmam ama bi ramin seri no sunu koyarsan bakayım bende..ya da linkini ver senin ramlerinkingston un 750 mhz lik serisi ile sorun yaşayanlar olmuştu ama dahili bileşenler>ram bölümünde arama yap istersen.belki sonuç alırsın..geçen de biri 900 mhzlik kington hyperx çalışması gereken değerde çalışmıyor diye başlık açmıştı..büyük ihtimal dediğim gibi değerleri elle girmen gerek..bi link verirsen ramlar için bi bakmak isterim
  • http://www.kingston.com/hyperx/products/khx_ddr2.asp

Bendeki Ram KHX6400D2LL2/2GN Double Side

Anakartın uyumlu gösterdiği KHX6400D2LL2/1GN Single Side

Test için PC yi açık bırakmıştım. Sabaha kadar. Oyundayken öyle bıraktım. Geldiğimde kilitlenmiş halde buldum. Şimdi ram den mi ekran kartında kararsız kaldım.Çünkü kilitlenme aralıkları düzensiz.Bilgisayarcım ise ram sorunu olsa düzenli olarak kilitlenir diyo...
  • CL ve MHZ değerleri düşük olan veriyolllarında çalışıor CL5 (birinci ram) ikinci ise CL4 ise düşük olanda yani CL4 gecikme süresinde çalışacaktır iki RAM de
    MHZ ve CL değerlerinde RAM lerde olan bu karşılıklık uyumsuzluk yaratabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    -SATILDI, SİLİNEBİLİR
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ram lerin uyumlu olduğunu nasıl anlayabilirim. Bildiğiniz bi test programı var mı
  • kutuya tıklayıp yeşil düğmeye basın, tarama yapıp size uygun kombinasyon bildirilecek.
    http://www.crucial.com/systemscanner/
    RAM anakart uyumuna buradan bakabilirsin

2-RAM lerin birbirleri ile uyumuna gelince ise özelliklerini kontrol ederek, CL ve MHZ değerleri
    bunlar farklı ise uyumsuzluk çıkarabilir. Everest ile özelliklerine bakabilirsin CL değeri ve MHZ
    RAM lerin üzerindede yazar
  • Dediğin siteye bakıyorm şimdi. Ramlere gelince ikisi de kesinlikle aynı çünkü kit olarak satın almıştım. İkisi de aynı değerlere sahip. Evereset te de baktım Birebir aynı..

quote:

Orjinalden alıntı: pc-system1

kutuya tıklayıp yeşil düğmeye basın, tarama yapıp size uygun kombinasyon bildirilecek.
    http://www.crucial.com/systemscanner/
    RAM anakart uyumuna buradan bakabilirsin

2-RAM lerin birbirleri ile uyumuna gelince ise özelliklerini kontrol ederek, CL ve MHZ değerleri
    bunlar farklı ise uyumsuzluk çıkarabilir. Everest ile özelliklerine bakabilirsin CL değeri ve MHZ
    RAM lerin üzerindede yazar

• KHX6400D2LL/2G 2GB 800MHz DDR2 Non-ECC
    Low-Latency CL4 4-4-4-12 1.9V

bu sanırım..biostan voltajı 1.9 olarak ayarladın mı?

birde pc-system yazaınca aklıma geldi diğer var dediğin 1 gb ile birlikte kullanmıyosun di mi 2 gb lık yeni aldığın ramleri..?

ekleme:data sheet ini siteden indirip bakarsan 800 mhz için 1,95 v ile test edildiği yazıyor..2 v a kadar yolu var..+0,1 olmazsa,+0,2v verip dene ve timingleri kendisi(SPD) 4-4-4-12 ayarlamazsa elle gir...zamanlamaları control için "cpu-z" yazılımını kullanabilirsin..aşağıdaki linkten ya da sitesinden indirebilirsin.
    memory sekmesinde yazar
    http://www.inndir.com/program.php?id=21089

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEUS__ -- 11 Eylül 2007; 16:28:20 >

• hayır o ram i 1 gb elden çıkardım. Bu resetleme işini tam çözmüş deilim. ram slotlarını değşitirdim. Bu sefer masaüstünde bikaç dakka da bi resetlemeye başladı. Eski slotlarda bi sorun olmuyo. Bir de ekran kartı ayarlarıyla oynadım. NTune adlı nvidia nın bi programı. Benim ekran kartının fanı otomaik fan denetimi olarak ayarlanmış. haliyle çok da hızlı dönmüyo fan. Boştayken 60 derece sıcaklık var. Oyuna girince de everestten bakıyom 70 i geçiyo.

Ayarı değiştirdim. Elle ayarladım. Şu an son hızda dönüyo fan. ekran kartı boşta 45 derece.. oyundayken de 55-60 arası.Denemek için yeni çıkanlardan BioShock oyununu 1280X1024 pikselde full detayda açtım. En çok o oyunda kilitleniyodu. 1 saat kadar oynadım Kilitlenmedi. Belki de ram in boşuna günahını alıyorum ama ram de de farkettiğim bişey. üzerinde kingston un kendi soğutucusu olduğu halde aşırı ısınıyo. Normal mi acaba...

quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

KHX6400D2LL/2G 2GB 800MHz DDR2 Non-ECC
    Low-Latency CL4 4-4-4-12 1.9V

bu sanırım..biostan voltajı 1.9 olarak ayarladın mı?

birde pc-system yazaınca aklıma geldi diğer var dediğin 1 gb ile birlikte kullanmıyosun di mi 2 gb lık yeni aldığın ramleri..?

ekleme:data sheet ini siteden indirip bakarsan 800 mhz için 1,95 v ile test edildiği yazıyor..2 v a kadar yolu var..+0,1 olmazsa,+0,2v verip dene ve timingleri kendisi(SPD) 4-4-4-12 ayarlamazsa elle gir...zamanlamaları control için "cpu-z" yazılımını kullanabilirsin..aşağıdaki linkten ya da sitesinden indirebilirsin.
    memory sekmesinde yazar
    http://www.inndir.com/program.php?id=21089

• kasa içi havalandırman pek iyi değilse olabilir fazla ısınma..ama sorun verecek kadar ki kendi izin verdiği ölçüde voltaj sınırlarını aşmadıkça problem çıkaracağını zannetmem...
  • Kasa içi hava akımı iyi. Bilgisayarcımın dediği ise anakartım ram lere 1.8V veriyosa benim ram lerde 2.0V güç çekiyo . aşırı ısınma olabilir diyo ama bakalım. Şimdi oyunlarla test ediyom hala kilitlenme olmadı. İnş olmaz.Bu ram ler yüzünden Intel anakartımı değiştim. o kartla çalışmamışlardı....
  • yukarda da dediğim gibi ramelr 800 mhz için 1.95 v da test edilmiş zaten..sen 2 v ver dene..günlük kullanımda 2.1 volta kadar korkma..ramin zaten 800 mhz çalışma garantisi var..ısınma ile alakası olabileceğini sanmam..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.