Şimdi Ara

İkinci El Forum için organize olabilir miyiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar İkinci el forum ebnim için çok önemli. Buradan işlemci sattım ve pazartesi geleceğini tahmin ettiğim yaklaşık 850 milyonluk mal aldım. İyi güzel anlaşıyoruzda bu işi biraz daha güvenli hale gitrmek dolandırılmanın önüne geçmek namına hepimiz birşeyler yapsak daha iyi olmaz mı ?

Söz gelimi ben eskişehirde öğrenciyim. Eminim forumda eskişehirden başka arkadaşlarda var ama tanışabilmiş değilim. Aklıma gelen şu :

her şehirde tıpkı kargo şubesi gibi bir gönüllü kişiler olsa ve o şehirden bir başkasının almayı düşündüğü malı gidip yerinde görse yada mal ona getirilip gösterilse ve kişi malın varlığını teyit etse olmaz mı ? Ben bu iş için zamanımı ayırmaya hazırım açıkcası. Ama bununda bir karşılığı olmalı. Bir şekilde bir malı örneğin eskişehirde teyit ettirip izmire yollattı yada yolladıysam izmir den ben birşey alacağımda o arkadaşta bana kefil olup malı görüp yollatmalı yada yollamalı. Bu şekilde bir güven organizasyonu oluşturamaz mıyız ?

Konuyu gelişime açık görüyorum fikirlerinizi bekliyorum. Özellikle adminlerinde başı ağrımaktan kurtulur belki içimiz rahat rahat alışverişede başlarız. ne dersiniz ?

Bir de sormak istediğim kargo görevlisine ödeme yapılacak şekilde kargo yollamak mümkün mü ? Bana gelecek malı beğenmezsem kargo parasının hepsini üstlenip mal parasını vermeden geri yollayabilirmiyim ? Böyle bir hizmeti veren kargo varsa zaten bu organizasyona da gerek kalmayacak.

Yazacak daha alaklı bir forum başlığı bulamadığım için buraya yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acemi_Uyducu -- 12 Aralık 2005, 2:29:25 >

• öyle bişey olsa gittigidiyor gibi siteler olmaz.benimde düşündüğüm bişey bu ama kimse yapmıyo.bunu yurt dışı hizmetlerde bile kullanırsın.firma güvenli mi gibi sorularda olmaz.gider ve sorun varsa geri gelir.kargo kapora gibi olur oda az bi miktar olunca o kadar da sorun olmaz zaten.
  • Senin dediğini zaten ben referanslarım aracılığı ile yapıyorum
  • yani sonuçta uygulanabilir birşey. neden o zaman referanslar ile daha geniş bir topluluk oluşturulmasın ki ? Sizin referanslar birbirini pekala tanımıyor olabilir. Yani birbirleri aralarında bu işi yapamazlar. ben oraganizasyon derken bunu diyorum işte. Konya da kim gönüllü msn i nedir girip bakayım forumdan. Rica mı kabul ederse diye sorabileyim değilmi ?

Gittigidiyor satıştan %10 gibi çok yüksek komisyon alıyormuş. şok oldum orda mal mı satılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acemi_Uyducu -- 12 Aralık 2005, 4:22:11 >
  • hocam dedin hoşta mılletın ısı var sureklı başkasının işleriyle uğreşamazkı

zaten ondan referens işi var yanı burda ben ancak belirli kişilerin işini yaparım

belirli kısılerede benim için iş yapmasını isteyebilirim...

olay böyledir...

sana kolay gelsin...
  • Hocam bu senin dediğin işlem daha önce muzayede.com olan ve çok yoğun işlem yapılan sitede uygulandı. site adı pazaryerim.com olarak değişti ve dediğiniz sisteme geçildi. Ancak bu işlem için komisyon uygulamasına geçildiği için artık pazaryerim.com'a doğrudürüst giren yok. malı kargo şirketinde açma teklifin içinse; gelen parçanın faaliyetini kargo şirketinde nasıl kontrol edebileceksin ki?
    Bence en güzel sistem MSN ile irtibat kurmak, mümkünse webcam kullanarak satıcı ve alıcının ve hatta satılan parçanın webcam üzerinden görünmesini sağlamak. öncelikle ,para alıcı tarafından satıcıya gönderileceği için satıcının şahsına ait bilgilerini alıcıya vermesini sağlamak. neler olabilir dersen; satıcı vergi no, vatandaşlık no, satıcı adına kayıtlı bir sabit telefon numarası ( internetten sorgulatabilmek için) ve tabii bu telefona ait adres. tabii tüm bunlara rağmen dolandırıcılık yinede yapılabilir. ama riskler bir miktar azaltılmış olur. Satılan parçanın faaliyet kontrolu yinede yapılamıyor. Bazı alıcı arkadaşlar almak istedikleri mal için "ödemeli" gönderi istiyorlar. Buda onları koruyamaz çünkü gelen koliden ne çıkacağını açmadan önce görmek mümkün değil. koliyi açmak içinse kargo şirketi veya posta idaresince mutlaka ödemeyi yapmanız isteniyor.

Hepimize Kolay gelsin.

Gökhan -Bornova

• Aklına bile gelmeyecek o kadar çok problem çıkabiliyor ki bu tip ikinci el alışverişlerde, kim haklı kim haksız bir sürü tantana, apayrı bir iş yani. donanımhaber olarak bu işe bulaşırlarsa ki hiç zannetmem, başları çok ağrır.

Bence bir forumun böyle işleri organize etmesi mümkün değil, zaten uygun da değil.
    Mevcut şekilde güvenilir olması tabi ki zor ama referanslarım vs gibi basitçe çözümler ile olabilir ancak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • - Para alıcı tarafından satıcıya gönderileceği için satıcının şahsına ait bilgilerini alıcıya vermesi ( satıcı vergi no, vatandaşlık no, satıcı adına kayıtlı bir sabit telefon numarası ( internetten sorgulatabilmek için) ve tabii bu telefona ait adres )

Gökhan arkadaşımız preosedür için hoş bir öneri getirmiş zaten. Bende aynı şeyi düşündüm ama mesela mohony arkadaşım malları almama cep vb bilgisini vermesine rağmen ev adresini vermedi. O konuda da kendisi haklı çünkü evde yalnız kalmıyorum öyle birşey yapamam diyor. Uğursuzu var bir sürü diyor. Öyle ise

- TC kimlik no
    - Vergi no ( varsa )
    - Malların seri noları fotoğraf yada görüntüleri
    - Banka hesapları
    - Alternatif bir telefon numarası zat-ı tanıyan birine ait
    - Geri iade için kargo geliş süresinin 2 katı sürede ürünü gönderme şartı

başka neler olabilir arkadaşlar fikriniz var mı ? Pazaryerim ne yapıyorsa herkes ordan kaçıyor biz onu yapmayalım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.