< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Özel Kuvvetler Komutanlığı yani diğer adıyla bilinen Bordo Bereliler Subay, Astsubay,Uzman Erbaş ve Sözleşmeli Er/Erbaşlardan seçilir Önce bunu kafanda belirlemelisin Liderlik, Tim Komutanı gibi rollerde yer almak istiyorsan Subay olmanı tercih Ederim, Tim yardımcısı, telsiz sorumlusu gibi lidere ek işlere yardım edenler genellikle Astsubaylar olur sahada aktif görev yapan sıcak çatışmalarda sıklıkla bulunanlar Uzman Çavuşlardır ve çoğunlukla bordo bereliler Uzman Çavuş kökenlidir 3 yolun var Subay yolundan ilerlemek istiyorsan Milli Savunma Üniversitesine girip Sözlü, yazılı,fiziksel mülakatlardan ve sağlık raporundan geçtikten sonra Kara Harp Okullarına yerleşirsin ve Subay olarak 4 yıl boyunca harp Okulu'nda Eğitim görürsün Subaylığın 2.yılında ÖKK başvuru alımları yapılır kontenjanlar oldukça sınırlıdır komutanlarından olumlu geri bildirim aldığında başvuru şansın da artar Astsubay yoluyla ilerlemek istiyorsan Astsubay MYO üniversitesine gitmelisin MYO 2 yıllık bir öğrenim mevcuttur aynı şekilde fiziksel,yazılı ve sözlü mülakatları geçip sağlıktan askeriyeye elverişlidir raporu aldığında MYO'a yerleşip 2 yıl eğitim alırsın ve Astsubay olarak mezun olup ÖKK başvurabilirsin Uzman Çavuş olarak ilerlemek istiyorsan Uzman Erbaş alımlarına başvurup aynı şekilde fiziksel, sözlü ve sağlik raporlarından elverişli raporu alıp Uzman Çavuş Komando olarak eğitim alırsın. Zorlu Komando ve İhtisas eğitimlerini tamamlayıp Aktif olarak doğuda,sınır bölgelerinde Görev yaparsın ve ÖKK alımları genellikle Uzman Çavuş rütbesinden alım yapar ve senin ÖKK kazanma ihtimalin Uzman Çavuş olarak daha kolay olur çünkü saha tecrübesi, silah tecrübesi mental ve fiziksel açıdan subay ve astsubaylara karşı daha avantajlı olacaksın Daha prestijli ve saygın bir Yol için Subay/Astsubay Daha Onurlu ve seçkin bir Yol için Uzman Çavuş olarak Bordo bereli olmanı öneririm Bordo Bereliler yaklaşık 2,5-3 yıllık süre zarfını kapsayan bir eğitim kursunu kapsar Yurtİçi Eğitimler, Yurtdışı Eğitimler ve İhtisas Kursları Kendini Fiziksel açıdan çok Mental olarak geliştirmelisin çünkü adayların %80'i mentalden elenir. Katılanların çoğu fiziksel açıdan Sporcu kökenli kişilerdir ama Uykusuzluk,Açlık ve İşkence senaryolarına maruz kalıp dayanamayıp pes ederler. Yılanlı kuyuya atılıp gece boyunca bekletilme, gece ansızın bağırarak uyandırılıp göze ışık tutup gösterdiği sayıyı söylemek, elleri ayakları bağlayıp soğuk suya atılmak,gece ekip ile veya tek başına dağa bırakılmak, 15-20 kg teçhizat ile 35-40 km üzeri İntikaller gibi mental sınırları zorlayan eğitim programları mevcuttur. Fiziksel Açıdan 2 dakikada 48 Şınav 2 Dakikada 48 Mekik 2 Dakikada 12 Barfiks Bordo Bereli adayı olabilmek için alt sınırdır Aylarca sınır dışında ailenden ve sevdiklerinden ayrı kalabilirsin, ama ülkeni ve sevdiklerini yaşatmak için oradasın. gerçekten bu yolda kararlıysan En büyük motivasyonun Vatan, Bayrak ve Milletini sevmek olmalı başarabileceğine inanıyorum . < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|