Şimdi Ara

KİMSEYE DEĞER VERMEYİN..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Meşhur piyanist Arthur RUBİSNTEİN konserlerinden birinde
    küçük bir kızın hatıra defterini imzalamakta tereddüt ediyormuş. Ellerinin
    çok yorulduğunu ileri sürerek, küçük kızı başından savmaya çalışmış. Kız
    tereddüt etmeden şöyle demiş." Ellerinizin ne kadar yorgun olduğunu biliyorum.
    Ama inanın benim ellerimde sizinkiler kadar yorgun." Arthur RUBİNSTEİN
    anlayamamış. Nedenini sormuş küçük kıza."Alkışlamaktan" DEMİŞ küçük kız.

Karşınızdaki size değer veriyorsa eğer
    Sizde ona değer vermekten hiiiiiç korkmayın.
    Ama onun için sizin değeriniz yoksa;
    Ya da onun değer listesindeki yeriniz listenin sonlarına doğruysa
    KORKUN ONA DEĞER VERİRKEN.

Dünya bir ayna gibidir.
    Siz onu gülümseyerek karşılarsanız oda size gülümser.

Renklerin Ustası
    Renklerin ustası olarak anılan büyük bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış.
    Büyük usta öğrencisine son bir sınavı kaldığını söyleyerek yaptığı resmi şehrin en kalabalık meydanına koymasını ve yanına da kırmızı bir kalem bırakmasını, halktan beğenmedikleri yerlere çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmesini istemiş.

Öğrenci birkaç gün sonra resme bakmaya gittiğinde resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasına gitmiş.

Usta ressam üzülmemesini ve yeniden resme devam etmesini önermiş. Öğrenci resmi yeniden yapmış.

Usta yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş fakat bu kez yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça koymasını ve yanına da insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı ile bırakmasını önermiş.

Öğrenci denileni yapmış.

Birkaç gün sonra bakmış ki resmine hiç dokunulmamış.

Sevinçle ustasına koşmuş.

Usta ressam şöyle demiş:

"İlkinde insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı. İkincisinde onlardan yapıcı olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi. Emeğinin karşılığını, ne yaptığından haberi olmayan insanlardan alamazsın. Sakın emeğini, bilmeyenlere sunma ve asla bilmeyenle tartışma ."

Ömrümde doğrudan şaşmadım yalnız olduğum için insanın değerini bilirim hep değer verir kollarım ama sonu hep böyle oluyor bu akşamda yine oldu...

• Kimseye sana verilen değerin fazlasını vermeyeceksin.. Gerektiğinde vazgeçeceksin herşeyden , yeterki senin için rahat olacak.. Sen güçlü olmalısın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Kimseye sana verilen değerin fazlasını vermeyeceksin.. Gerektiğinde vazgeçeceksin herşeyden , yeterki senin için rahat olacak.. Sen güçlü olmalısın..

Sanırım işte bu yüzden oluyor herşer dediğin doğru maalesef keşke yanlış olsaydı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pazardakiartist

quote:

Kimseye sana verilen değerin fazlasını vermeyeceksin.. Gerektiğinde vazgeçeceksin herşeyden , yeterki senin için rahat olacak.. Sen güçlü olmalısın..

Sanırım işte bu yüzden oluyor herşer dediğin doğru maalesef keşke yanlış olsaydı..

Senin derdin veya dertlerin var gibi..

Anlat bakalım , dinleyelim seni.. Anlatınca biraz olsun rahatlarsın..

• kimseye değer vermeyin diye birşey yok hakkedene değer vereceksin.
    benim arkadaşım var. 2mizden biri ölcek deseler seçimizi biza ıraksalar kendimi gösterirdim. o derece sevdiğim ve değer verdiğim biri. çok iyi bir karkatere sahip ve adam gibi adam.
    bence değer verilecek şeyleri siz belirlemelisiniz.
  • quote:

quote:

quote:

Hiç yalnız kaldım biraz milletin birbirine yaptığına aklım sırrım ermiyor...Bi hatırı slmı kavga eder oldum milletle canım sıkıldı..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hiç yalnız kaldım biraz milletin birbirine yaptığına aklım sırrım ermiyor...Bi hatırı slmı kavga eder oldum milletle canım sıkıldı..

Millete bakıpta kendini üzmek sadece sağlığını bozmaktan başka hiçbirşeye etken olmaz.. Boşver milleti.. Heleki o millet dediklerin ergenlik çağındaki insanlar ise o zaman o çocuksu duygularından dolayı yaptıklarına kafayı takma.. İleride anlayacak onlarda ne kadar boş birşeyler yaptıklarını..

Bende şuna gıcık kapıyorum.. Tv'de millet açız diyor fakat sokağa çıkınca herkesin ayakkabısı Adidas , Nike , Puma ve üstündeki giysiler , yüzündeki makyajlar bolca.. İşte biz buyuz..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel yazı hocam etkilendim.
  • Seviyorum diyeceksin
    ama sevmeyeceksin
    Değer veriyorum diyeceksin
    ama vermeyeceksin
    Kaynaşacaksın
    ama etkilenmeyeceksin
    Böyle yapmazsan
    sen hep üzüleceksin
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Millete bakıpta kendini üzmek sadece sağlığını bozmaktan başka hiçbirşeye etken olmaz.. Boşver milleti.. Heleki o millet dediklerin ergenlik çağındaki insanlar ise o zaman o çocuksu duygularından dolayı yaptıklarına kafayı takma.. İleride anlayacak onlarda ne kadar boş birşeyler yaptıklarını..

Bende şuna gıcık kapıyorum.. Tv'de millet açız diyor fakat sokağa çıkınca herkesin ayakkabısı Adidas , Nike , Puma ve üstündeki giysiler , yüzündeki makyajlar bolca.. İşte biz buyuz..

Yok banada yapıyorlarda .. Üzüntüm bu.. Çok teşekkür ederim alakan için..

• Çekingenliğimi üstümden atabilsem yaptığım konuşmadan sonra o kişinin bana değer verip veremeyeceği anlaşılır zaten de ben böyle boş boş bakıyorum sadece...
  • ap
  • Bir insana hakettiğinden fazla değer verirsen ya onu kaybedersin ya kendini kahredersin.
  • Bağlanmaycaksın - Can Yücel
  • Hayatta hiç kimse için ağlamaya değmez, ağlamaya değenler zaten ağlatmaz.Aklıma gelen bir söz.

4 yıldır resimle uğraşmaktayım gerçektende o ressamın yaşadığını çok yaşadım.Eğer birini eleştirmek istersen ondan daha olman gerekir.
  • quote:

ahh aahhh işte buu yapsaydım
  • Vurdumduymaz olun.
    Biraz artist olun.
    Her söylenilene size her seslenene cevap vermeyin.
    Sert olun, acımasız olun, sorumsuz olun.
    Emir almayın..
    Herkese yüzgöz, muhattap olmayın.

Arkadaş çok güzel söylemiş. Gerektiğinde vazgeçeceksin!

Bazıları ayyy arkadaşsız kalacam ayy yanlız kalacam diye düşünüp kendisine yanlış yapanlarla hala gezer tozar.
    Bunu yaparsanız siz kaybedersiniz, benliğinizden bir parça kopar gider.

Size yanlış yapanları bir kalemde silin atın anında çıkartın hayatınızdan.

Zira ben öyle yapıyorum bir yanlışını gördüğüm kişiyi hayatımdan tamamen çıkartırım.
    Yanlız mı kalıyorum? Evet bazen ama mutsuz değilim hayatımda şerefsizler olacağına yanlız kalayım daha iyi.

İnsana bir tek kendisi lazım. Gerisi tırss gelir fırss gider..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 12 Şubat 2010; 21:26:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nP4BlacK0uT

Bu konuda yaşadıklarımdan dolayı kelimelerim kifayetsiz kalır.

aynen kardeş
  • YALNIZLIK..

Yaşlı kadın, misafirlerine süt ikram ederken:
    - Sizler de gelmeseniz, kapımı çalan olmayacak, diyordu. Beni ne kadar sevindirdiğinizi bir bilseniz...
    Kadıncağız, kendisi gibi yaşlanmış ve yıkılmaya yüz tutmuş olan bir ahşap evde yaşıyor, eşinin vefatından sonra bağlanan "dul aylığı"yla geçinmeye çalışıyordu.
    Hiç bir masrafı yoktu. Allah bereket versin, o para yetiyordu. Fakat ihtiyarlıktan da zor gelen "yalnızlık", belini tam anlamıyla bükmüştü.
    Yan taraftaki bakkalın çırağı, her gün pencereyi tıklatıp istediği şeyleri getirmesine rağmen, dükkan sahibinden korktuğu için onunla konuşmazdı. Kadıncağız, böyle zamanlarda daha da garipleşir ve kendisi sık sık uğrayan vefalı misafirlerini beklemeye koyulurdu.
    İşte o misafirler yine gelmiş ve ikram edilen sütü içmeye başlamışlardı. Yaşlı kadın, duvardaki sararmış resmi gösterirken:
    - Rahmetli eşim, oldukça uzun boyluydu, dedi. Onun yanındaki ise oğlumdur. Bu resim çekilirken küçücüktü. Doktor olup yurt dışına yerleşecek ve bir daha bizi aramayacak deselerdi, kim inanırdı? Misafirler, her gelişlerinden aynı şeyleri dinledikleri için, yaşlı kadının sözüne kulak asmıyorlardı. Kadın, devam ederek:
    - Benim kucağımdaki de kızımdır, dedi. Saçları altın sarısı gibiydi. Zengin bir iş adamıyla evlendikten sonra, nedense anacığına vakit ayıramadı.
    Kadının nemli gözleri duvardaki resme takılı kalmış, misafirler ise sütlerini bitirip yola koyulmuşlardı... Hep birlikte, döşemedeki kırık tahtaların arasından geçerek gözden kayboldular...Yavru kedicikler, ertesi gün yine gelecek ve ihtiyar kadının verdiği ziyafete katılacaklardı...

Bu durumda yılana sarılıyorsun mecburen..

• ne kadar acıtırsa acıtsın insanlara değer vermeyi seviyorum, bazen şansıma verdiğim değeri hakeden birileri çıkıyor karşıma, mutlu oluyorum...
    risk hoşuma gidiyor, garip bir eğlencesi var, kumar gibi sanki, büyük oynayıp yüreğimi koyuyorum ortaya, kazanırsam can dostu ediniyorum kaybedersem yürek bin parça... ben ortasını sevmem zaten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.