Şimdi Ara

Kimse benim gibi yapmasın. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
4.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vurana bi tekme olayı, adam zaten hatasını anlamış siz yapmayın tehlikeli sonuçlar doğurabilir diye belirtmiş
  • Kusura bakmayın ama kaza olayı olmasaymış aklınız yine başınaıza gelmeyecekmiş.sağdan geçmek yasak ama trafiği tehlikeye atmak daha da yasak.
    Böyle tehlike anlarını daha önceden normal bir sürücü hesap edemz mi illa kaza mı olması lazım.Kurallara uymadığınız yüzünden bugün belki birileri zarar görücekti suçta sizdeydi üstelik .Neyse geçmiş olsun paylaştığınız için teşekkürler
    Bir de ben olsaydım daha kötüsünü yapardaım diyen arkadaşlara;
    tamam siz terminator sunuz arabanız da batmobil size hiç bir şey olmayacaktı ! oysa bir kaza olsa siz ölseniz karşı taraf sizin inadınıza hapse giricek belki !
    ne saçma bir dünyada yaşıyoruz ya

• quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Dibine girmeden sakince yol isterken inatla çekilmeyenlerin hiç bozuntuya vermeden sağından önüne geçer ve frene asılırım.

Aynen.

Hele ki dibine hiç girmem. Sellektör yaparıjm sadece. Zaten başka zaman da ben sol şeritteyken sağım dolu olmasına ragmen dibime girenleri de ani fren yaparak uyarıyorum bi daha yanaşmıyolar
  • Benim anladığım konuyu açan arkadaş orta şeritten ilerlerken en sağın boş olmadığı yani arkadaşımızda sollama yapıyor olabilir.En hızlı giden sollayabilir diye bir kural yok.Kusura bakmayın biri 150 ile geliyor diye kendimi tehlikeye atacak şekilde şerit değiştirmeye çalışmam en sol boşsa geçsin yoksa yolun hızına ayak uydursun.
  • Bu tür durumlarda olayın farkına varırsanız yol vermenizde fayda var. Sonuçta siz kendi temponuzda gidiyorsunuz ve adam size yetişiyor ve geçmek istiyor.

Eğer siz daha hızlı gidiyor olsaydınız zaten adam size yetişemezdi.
  • Bu arada ilerdeki yavaş ilerleyen kamyonu görüp sağ şeride geçmemiş olabilir bu arkadaş. Tam olarak anlatmamış.

Eğer ki öyleyse ben yaptıgı harekette bir yanlışlık göremiyorum. Yani sol şeritte devam etmesi gayet doğal. Tabi sağından alan kişiye gıcık olup arayı kapamak için gazı köklemesi dışında. Sonuçta adam o aralıgı göze almış, sizin hızınızı da hesaplamış ve yasak da olsa sizi sağlamak istemiş.

Siz gazı kökleseniz de adam o sırada zaten duramaz ve sola önünze atlar tek çare olarak. Siz de hep ani fren yaparsınız bu böyle tekrarlar hep :)

Geçmiş olsun bu arada.
  • Hepimiz bu arkadaşın yaptıklarını zaman zaman yapıyoruz. O yüzden kendisine çok yüklenmeyiniz. Aslında sol şeridi amacı için kullansak problem kalmayacak. (Trafiğin sıkışık olduğu saatler için söylemiyorum.) Sol şeridi, sadece sollama yapmak için kullansak, hiç problem kalmayacağını düşünüyorum.
  • ben, dibime girenlere arka sis lambasını bi yakıyorum.
    ohhh, yağlarım eriyor.
    adeta kaçıcak delik arıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 10 Mart 2010; 19:35:36 >
  • Konuyu açan arkadaş zaten yaptığının yanlış olduğunu belirtmiş. Bu noktada eleştiri yapanlara şunu diyorum, konuyu anlamamışınız. Burada konu arkadaşın yapmış olduğu hata değildir. Burada konu o hatayı arkadaşın kabul edip aynı hatayı yapmamanızı tavsiye etmesidir.

Trafikte bu durumu çok görüyorum, karşısındakini hatasını görünce hemmen ceza verecek. Bu bence zayıflık göstergesi, bu zayıflığı yapmayalım. Çünkü sonuçları çok ağır olur. Bu durumda sonradan duyulan pişmanlık fayda etmez.
  • yaptığınız yanlış bir hareket ama hatanızı anlamışşınız ve dile getirmişsiniz
    bir daha olmaması temennisiyle diyelim
  • E-5'de (D-100 yani) R8'den yol almış adamım
    Şaka bir yana birgün aceleden dolayı dörtleri yaktım, uzunları çaktım Avcılar istikametine doğru yola koyuldum. Ciddi manada hızlıydım. Yol vermeyenler yüzünden sürekli bir makas atma durumuda yaşadım. Ve tüm bunlar olurken sol şeritten çekilerek bana yol veren tek (Evet sadece bir arak (rakamla da 1)) beyaz bir R8'di..
    Takdir ettim, şahinler gibi basıpta önümde daha hızlı gitmeye çalışmadı. Büyüğüne saygılı, küçüğüne sevgili bir araçtı.

Bak duygulandım he
  • bence hatali sizsiniz..
    cunku sol seritte surekli gidilmez. sol serit sollamak icindir.

sollarsiniz ve tekrar sag serit(lere)e gecersiniz...

bence hatali sizsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pis@gor

Hepimiz bu arkadaşın yaptıklarını zaman zaman yapıyoruz. O yüzden kendisine çok yüklenmeyiniz. Aslında sol şeridi amacı için kullansak problem kalmayacak. (Trafiğin sıkışık olduğu saatler için söylemiyorum.) Sol şeridi, sadece sollama yapmak için kullansak, hiç problem kalmayacağını düşünüyorum.

olmaz. bazıları sol şeridi hız sınırlarına uymamak için kullanır, siz sınırlar dahilinde sollama yapıyorsanız da dibinize girer ya da sağınızdan geçmek gibi salaklıklar yapabilirler.

sol şerit hız şerididir, en hızlı giden kazanır.

bu forumun %90 mantalitesi budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaya5789

quote:

Dibine girmeden sakince yol isterken inatla çekilmeyenlerin hiç bozuntuya vermeden sağından önüne geçer ve frene asılırım.

Aynen.

Hele ki dibine hiç girmem. Sellektör yaparıjm sadece. Zaten başka zaman da ben sol şeritteyken sağım dolu olmasına ragmen dibime girenleri de ani fren yaparak uyarıyorum bi daha yanaşmıyolar

Ben de bir -iki kere yaptim ama sonra cok pisman oldum bu hareketten. Sonucta zaten size yol vermiyorsa bilincsz bir surucu onunda ani fren yapan arac oldugunda ne yapacagi belli olmaz. Her an size carpa bilir. Ben bir ford transitin onunde yaptim bu hareketi ve biraz da fazla sinirliydim hakkaten sonuna kadar bastim frene, adam ben vites kucultup hizlanmasam o da obur seride dogru direksiyonu kirmasa kesin carpiyordu. Adamin yuzundeki ifadeyi gorunce cok uzuldum korktugu cok belli oluyordu. Bu arada koca transit benim astrayi bicip gecerdi yani neyime guvendiysem. En iyisi sinirleri evde birakip yola cikmak

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: Pis@gor

Hepimiz bu arkadaşın yaptıklarını zaman zaman yapıyoruz. O yüzden kendisine çok yüklenmeyiniz. Aslında sol şeridi amacı için kullansak problem kalmayacak. (Trafiğin sıkışık olduğu saatler için söylemiyorum.) Sol şeridi, sadece sollama yapmak için kullansak, hiç problem kalmayacağını düşünüyorum.

olmaz. bazıları sol şeridi hız sınırlarına uymamak için kullanır, siz sınırlar dahilinde sollama yapıyorsanız da dibinize girer ya da sağınızdan geçmek gibi salaklıklar yapabilirler.

sol şerit hız şerididir, en hızlı giden kazanır.

bu forumun %90 mantalitesi budur.

Sol şerit hız şeridi değildir ama en hızlı giden soldan gider . Otoban gibi yola (4 şerit gidiş) 50 sınır konuldu ankarada, hadi uy bakalım buna da kurallara fazlasıyla düşkün arkadaşım.

İkincisi de lütfen düzgün konuş, bazıları için de senin mantığın salaklık . Kaldı ki sol şerit babanın da mı bu kadar dert edindin Yada seni sollayanlardan dolayı eziklik mi hissediyorsun? bunu cidden soruyorum amacım laf atmak değil.

Ben her zaman yol isteyene düzgün bir şekilde yol veririm, sol şeridi gerekmedikçe de kullanmam...

quote:

Orijinalden alıntı: set

Konuyu açan arkadaş zaten yaptığının yanlış olduğunu belirtmiş. Bu noktada eleştiri yapanlara şunu diyorum, konuyu anlamamışınız. Burada konu arkadaşın yapmış olduğu hata değildir. Burada konu o hatayı arkadaşın kabul edip aynı hatayı yapmamanızı tavsiye etmesidir.

Trafikte bu durumu çok görüyorum, karşısındakini hatasını görünce hemmen ceza verecek. Bu bence zayıflık göstergesi, bu zayıflığı yapmayalım. Çünkü sonuçları çok ağır olur. Bu durumda sonradan duyulan pişmanlık fayda etmez.

Ben eleştiri yaptım ve konuyu da çok iyi anladım. Bir insan adam öldürdükten sonra ya da bir suç işledikten sonra mahkemeye çıkartılır. Hakime "Pişmanım" dediği zaman sadece indirim alır ki o da meçhul ama cezası mutlaka kesilir. Arkadaş da bu konuyu açarak kendini DH mahkemesine vermiş oldu. Ceza kesmeden yani eleştirmeden olmaz Ama elbette dediğiniz gibi trafik içinde değil..

EDİT: Normalde foruma bilgi edinmek veya yardımcı olmak amaçlı girerim. Bir konuda tartışma amaçlı yazı yazmamaya dikkat ederim. Ama uzun bir süredir bu konuda çok rahatsızım, yol vermeme veya sol şeridi kapama konusunda. Böyle bir konuyu görünce de yılların birikmiş siniri birden boşaldı . Yoksa en doğrusu elbette ılımlı davranmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_hamen -- 10 Mart 2010; 20:52:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berk984

quote:

Orijinalden alıntı: kaya5789

quote:

Aynen.

Ben de bir -iki kere yaptim ama sonra cok pisman oldum bu hareketten. Sonucta zaten size yol vermiyorsa bilincsz bir surucu onunda ani fren yapan arac oldugunda ne yapacagi belli olmaz. Her an size carpa bilir. Ben bir ford transitin onunde yaptim bu hareketi ve biraz da fazla sinirliydim hakkaten sonuna kadar bastim frene, adam ben vites kucultup hizlanmasam o da obur seride dogru direksiyonu kirmasa kesin carpiyordu. Adamin yuzundeki ifadeyi gorunce cok uzuldum korktugu cok belli oluyordu. Bu arada koca transit benim astrayi bicip gecerdi yani neyime guvendiysem. En iyisi sinirleri evde birakip yola cikmak

Ben bu dediğinizn aynısını nilüfer turizmin koca otobüsüne yaptım. Ben sol şeritte 105km hızla milleti solluyorum adam da bana sellektör çakıyo dibime girmiş bir şekilde. Yaptıgım ani frenle muavin ön cama öyle bir yapıştı ki içimin yagları eridi. Tabi sonra vites 5ten 3e tapa gaz yola devam

Fakat dediğiniz gibi eğer durumu analayamayacak biriyse dalmışsa filan zaten dediğim hareketi yapmıyorum. Sağından geçerken anlaşılıyo zaten nasıl biri oldugu.

• Zerre kadar psikoloji bilen birisi farkeder ki arkadaş yaptığından pişman falan değil. Buraya da yaptığını anlatıp övünmek için başlık açmış.

Bahsettiği davranışı aklıbaşında hiçbir insanoğlu yapmaz. Eğer kişi bunu yapacak derecede mantıktan yoksun bir mahluksa, zaten burada "kimse bunu yapmasın" dense de yapmaya devam edecektir.

Yazan arkadaş acaba yol vermediği araç kamyonun altına girecek duruma gelmeseydi yaptığının hata olduğunun bile farkına varacak mıydı?

Yazan arkadaş;
    Dikkat et de bir gün aynı hareketi yaptığın kişi ben olmayayım. Bir dahaki sefere pişman olmak için bile çok geç kalmış olabilirsin.

• d_hamen isimli arkadaş konu ile ilgili gerekli yorumu yaparak hislerime tercüman olduğun için teşekkürler.

Ve SUICIDE isimli arkadaş, hatırlarsan kurban bayramı öncesi benzer bir sol şerit ve hız konusunda sol şeritten gidenlere sinir oluyordun. Hatta epey tartışmıştık ve bedduda bile etmiştin. Hatta biri daha vardı senin gibi düşünen o da beddua eder gibi yorum yapmıştı. O tartışmanın ertesü günü arabamın önünü çarptım. Evet, 16 yıldır kesintisiz (askerlik de dahil) araba kullanıyorum ve arabamın önünü sıkışık trafikte önde ki kamyonete çarptım. Şükür adamın arabaya bir şey olmadı. Sadece kaputum yamuldu ve bayram ertesi kaskodan yaptırdım kaputumu.

Sol şerit düşüncene ve senin gibi düşünen kurallara uyan veya sol şeritte yol istendiği zaman 120 ile bile gittiği halde arkasından 160 ile gelip ısrarla yol vermeyenlere ;

SOL ŞERİTTEN KİM YOL İSTİYORSA YOL VERİLİR. ÖNÜN BOŞ İSE GİTMİYORSAN ÇEKERSİN EFENDİ GİBİ SAĞA VERİRSİN YOLU. ADAM İSTER 150 İSTER 200 İLE GİTSİN KİMSEYİ İLGİLENDİRMEZ. ÖNÜN BOŞ VE ARKADAN ADAM GELDİ YOL İSTİYOR, SEN VERMİYORSUN YOL İNATLA. BU DURUMDA ADAM GELİP YANLIŞ BİLE OLSA BU SENİ SAĞDAN GEÇMEK İSTER. BUNU BURADA YAPMIYRUM DİYENE İNANMAM KUSURA BAKMAYIN, BENDE YAPIYORUM. ADAM YOL VERMİYOR, SELEKTÖR YAPIYORUM YİNE VERMİYOR KORNA ÇALIYORUM YİNE VERMİYOR. O ZAMAN GEÇİP SAĞDAN GEÇİYORUM ÖNÜNE VE GİDİYORUM.
    DİYELİM Kİ ADAM GELDİ ARKADAN YOL İSTEDİ. ORTA ŞERİT DOLU YOL VEREMİYORSUN. BENCİLCE DAVRANMAYIP HIZINI ARTIRIP HEMEN SAĞA GEÇİP O ADAMA YOL VERECEKSİN Kİ AKAN SOL ŞERİDİ TIKAMAYINIZ.

Ve lütfen sayın suicide efendi yorumuma beddua etmeyiniz. ikinci bir kaza istemiyorum. Artık nasıl beddua ettiysen veya ettiyseniz.

• Şehir trafiği hariç ne var bu sol şeritte? Bedava nane mi? Almanya'da yaşayan bir arkadaş girse de otobanda nasıl araç kullanılır bize öğretse...
    Ayrıca hızla giden bir araca arka çaprazdan çarpılırsa ne olur? Hiç böyle bir video seyretmeyince bilmiyor tabi insanlar...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.