Şimdi Ara

Kimse benim gibi yapmasın. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
4.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazıları ısrarla yavaş olmalarına rağmen trafiği tıkayacak şekilde sol şerit hastalığından dolayı başka şeride geçmemekte ısrar eden adamlar da var. Çekin ayağınızı gazdan uygun bir zamanda ve koşulda geçin sağa sonra tekrar sola geçersiniz. Bir de şu var sanki selektör yapınca bütün herkes o kişeye yol verecek diye düşünenler de var. Trafik akıcı yoğun akşam TEM trafiği tüm şeritler kapalı sayılır bazı denyolar selökterler kornalar tacizler yapıyorlar be adam görmüyormusun ben yol versem en fazla benim yerimde ilerleyecen önüm kapalı sağım kapalı nereye sana yol verecem ama yok adam sanki ambulans sürücüsü paşa torunu her sürücü buna yol verecek sanıyor her halde
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Zerre kadar psikoloji bilen birisi farkeder ki arkadaş yaptığından pişman falan değil. Buraya da yaptığını anlatıp övünmek için başlık açmış.

Bahsettiği davranışı aklıbaşında hiçbir insanoğlu yapmaz. Eğer kişi bunu yapacak derecede mantıktan yoksun bir mahluksa, zaten burada "kimse bunu yapmasın" dense de yapmaya devam edecektir.

Yazan arkadaş acaba yol vermediği araç kamyonun altına girecek duruma gelmeseydi yaptığının hata olduğunun bile farkına varacak mıydı?

Yazan arkadaş;
    Dikkat et de bir gün aynı hareketi yaptığın kişi ben olmayayım. Bir dahaki sefere pişman olmak için bile çok geç kalmış olabilirsin.

Güzel bir yorum işte budur. Bir yorum da benden gelsen konuyu açan zat-ı muhterem'e. Yaptığın çok yanlış bir hareket. Arabası ne olursa olsun, hızı senden fazla ise yol vereceksin!!! Bu mesajından alıntı yaptığım arkadaşın dediği gibi eğer o yol vermediğin adam kaza yapacak duruma gelmeseydi sen bu gün bu konuyu açmadığın gibi yine aynı hareketi yapacaktın. Çünkü sen ve senin gibi sol şerit hastaları var. Solu zaptedip inatla yol vermeyen adamlar var maalesef.

• Yazları şehirler arasında çooooooooook alman plakalı araçlar görüyoruz ve genelde 3-5 km sonra bir polis otosunun yanında polislerde tartışırken görüyoruz onları.

Diyeceğim bu iş aracın plakasında yazana değil o aracın direksiyondaki kişinin kafasının içine bakar.

Birisi takip mesafesinde durup sellektör yaparak yol isteyeceği yere aracın dibine kadar girip tehlike yaratıyor.

Diğeri yol vermediği gibi sağdan geçmeye kalkana yol vermemek için hızını arttırıyor.

Peki kamyoncunun suçu ne?
  • Eğer kamyonun altına girmek durumunda kalırsam , ben sol şeritteki arkadaşa vurmayı tercih ederim...
  • "Kurtlukta kural düşeni yemektir"

Konuyu açanı çabuk harcamışsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Şehir trafiği hariç ne var bu sol şeritte? Bedava nane mi? Almanya'da yaşayan bir arkadaş girse de otobanda nasıl araç kullanılır bize öğretse...
    Ayrıca hızla giden bir araca arka çaprazdan çarpılırsa ne olur? Hiç böyle bir video seyretmeyince bilmiyor tabi insanlar...

Almanya´da Otobanlarda Sol seritler Türkiye´deki gibi ayni islemi görüyor, yani Sollamak icin varlar (2 Seritli Otoban icin gecerli). Bazi 3 veya 4 seritli Otobanlarda Hiz siniri yok orada Sol´da Hizli bir sekilde gidilebilir ama yinede (Hiz Siniri olmadigi sürece yani Isaretler ile Hiz siniri Belirtilmedigi sürece) tüm sorumluluk size ait oluyor ve Kaza aninda sizde asiri Hiz yüzünden suclu oluyorsunuz (sirf kazada !) ve Aracin Sigortasi sorun yapabiliyor ! Almanya´da genelde Otobanda Azami Hiz 130km/h´dir (Richtgeschwindigkeit) ! Otoban Giris ve cikislarinda Hiz azaltilir saten (Yola bagli 100 veya 80km/h´ya düsürülür Hiz Siniri) ve belli bir kisim sonra yine Hiz serbesttir vs. . Almanya´da Trafikin cok oldugu yerlerde Otoban 3 Seritli veya 4 Seritli olur ve Almanya´da hic bir Maganda gelip arkanizdan Uzunlari ikide birde cakip tamponunuza yapismaz, bu saten bir suctur (Alman Kanunlarina göre Mahkemeye verebilirsiniz !). Almanya´da kanunlar var, kurallar var. Hersey usulünce yapiliyor.

Saygilar Yasin

• Benim de çok sık başıma gelen,oldukça sinir bozucu bir olay.Önümdeki araç çoğu zaman(hep beni bulurlar diye de sitem ederim hep)yavaş gider ve ne yaparsam yapayım sağa bir türlü yanaşmaz..Genelde hızlı bir hamle ile sağından geçer sert bir hamle ile de önüne kırarım.Hangi akıl ve mantaliteyle sol şeridi bu denli işgal ederler aklım almıyor..
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehed -- 10 Mart 2010; 22:13:01 >
  • Tamam senin gibi yapmayız. Hatta sen bile bir daha senin gibi yapma
  • aslında bu konulara birşey yazmamak lazım çünkü ya anlayamayan ya da anlamak istemeyenlerle dolu ortalık.

öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım; ben 2 den fazla şeritli yollarda orta, iki şeritli yollarda eğer sağda park eden vs. yoksa sağ şeridi kullanırım zaten.
    hızımda ceza limitinde olur (99-55 gibi).

gelelim sol şerit meselesine, eğer ben ortadan giderken önüme benden daha yavaş bir araç çıkarsa önce sola bakarım, arkadan gelen vs. yoksa sinyalimi verir sola geçerim ve sollamamı hız sınırları dahilinde bitirip tekrar orta şeride geçerim. bu sırada arkadan gelipte sellektör vs. yapacak olanı kesinlikle sallamam, yiyorsa sağdan geçsin ya da yavaşlasın.
    sol şerit kimsenin babasının malı olmadığına göre benim işim bitene kadar beklemek zorunda zaten, burdan hızı artır diyecek olanlara peşinen cevap artırmıyorum arkadaş, sen mi ödeyeceksin cezayı.

eğer sol şeridi ihlal etmekten bahsediyorsanız bunu siz yapıyorsunuz ben değil, bu 150-160 basıp gidenleri görüyoruz beni geçtikten sonra da orta şeride falan döndükleri yok zaten

beddua olayına gelince kimseye kişisel birşey söylemedim, söylemem de. ama tekrar edeyim, insan gibi araba kullanmayıp, milleti tehlikeye atanları allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. bu benim temennimdir, böyleleri suçsuz birine zarar vereceğine gidip kendi başını yaksın daha iyi.

• defansif sürüş der ki: mesafeleri koru.
    biri takip mesafesini ihlal ediyorsa: hızını düşür (manevra yapma, işaret verme, gitmesini bekle)

Böyle zamanda ben hızımı düşürürüm, frene basmadan tabii. Yan şeritle aynı hıza gelinceye kadar. Sonra şerit değiştirmek güvenli olur. Sonra hareketleini aynadan takip edebileceğim kadar uzaksa şerit değiştirip yol veririm. O da anlar biraz eşekliğini. Veya o kadar bekleyemez sağa atlar zaten. İki türlü de durum böyle bir hale tırmanmamış olur.

Hata hata getirir, bu çok normal. Siz aynı anda üç kuralı ihlal eden biriyle karşılaştınız. Kendinizi suçlamayın. Hız limitleri kazalardaki yaralanma risklerini düşürmek için var ama aynı zamanda da o yolun trafik kapasitesi de olabilir. Bundan daha hızlı gitmek isteyen eninde sonunda trafikle karşılaşır, bu çok normal.
  • Istanbul trafiginde gunde 328472897498323kere yasanilan bir olay

Giremeyecegin delige girmeye calismayacaksin. Sagdan gecmenin de kendine gore bir kurali vardir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

Zerre kadar psikoloji bilen birisi farkeder ki arkadaş yaptığından pişman falan değil. Buraya da yaptığını anlatıp övünmek için başlık açmış.

Bahsettiği davranışı aklıbaşında hiçbir insanoğlu yapmaz. Eğer kişi bunu yapacak derecede mantıktan yoksun bir mahluksa, zaten burada "kimse bunu yapmasın" dense de yapmaya devam edecektir.

Yazan arkadaş acaba yol vermediği araç kamyonun altına girecek duruma gelmeseydi yaptığının hata olduğunun bile farkına varacak mıydı?

Yazan arkadaş;
    Dikkat et de bir gün aynı hareketi yaptığın kişi ben olmayayım. Bir dahaki sefere pişman olmak için bile çok geç kalmış olabilirsin.

+1905

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

aslında bu konulara birşey yazmamak lazım çünkü ya anlayamayan ya da anlamak istemeyenlerle dolu ortalık.

öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım; ben 2 den fazla şeritli yollarda orta, iki şeritli yollarda eğer sağda park eden vs. yoksa sağ şeridi kullanırım zaten.
    hızımda ceza limitinde olur (99-55 gibi).

gelelim sol şerit meselesine, eğer ben ortadan giderken önüme benden daha yavaş bir araç çıkarsa önce sola bakarım, arkadan gelen vs. yoksa sinyalimi verir sola geçerim ve sollamamı hız sınırları dahilinde bitirip tekrar orta şeride geçerim. bu sırada arkadan gelipte sellektör vs. yapacak olanı kesinlikle sallamam, yiyorsa sağdan geçsin ya da yavaşlasın.
    sol şerit kimsenin babasının malı olmadığına göre benim işim bitene kadar beklemek zorunda zaten, burdan hızı artır diyecek olanlara peşinen cevap artırmıyorum arkadaş, sen mi ödeyeceksin cezayı.

eğer sol şeridi ihlal etmekten bahsediyorsanız bunu siz yapıyorsunuz ben değil, bu 150-160 basıp gidenleri görüyoruz beni geçtikten sonra da orta şeride falan döndükleri yok zaten

beddua olayına gelince kimseye kişisel birşey söylemedim, söylemem de. ama tekrar edeyim, insan gibi araba kullanmayıp, milleti tehlikeye atanları allah nasıl biliyorsa öyle yapsın. bu benim temennimdir, böyleleri suçsuz birine zarar vereceğine gidip kendi başını yaksın daha iyi.

Keşke yollarımız sizin gibi sürücülerle dolu olsa.

• Geride kalanların rahmetli haklıydı dememesi için o anlarda ya ben haklı olabilirim ama lanet olsun canımı pazarda bulmadım diyebilmek lazım.

2 gün önce sabah Kumburgaz'dan Avcılara'a doğru sol şeritte 100-110 hız ile konvoy yapmış gidiyoruz. Yaris'li bir vatandaşın arkadan geldiğini görmemle arabasının burnunun kıçımda kaybolduğunu farketmem bir oldu. Dikiz aynasından bakıyorsun sanki benim arka koltukta araba sürüyor arkadaş. Bu hayvanla 1km kadar gittik böyle sonra s.tiroldu gitti en sağdan kaçtı. Yol istemiyor, istese verecek yolum yok zaten, safkan eşşek.

Neyse TEM'de en soldan giderken önümdeki 30-40m fren mesafesine göz konulması gibi bir derdim var benimde. Burun sokmalar selektör yapmalar sinirleniyorum gerçekten. Böyle durumlarda yol vermiyorum sağdan girmeye çalışırsa da kapatıyorum arayı anlasın oraya girilmez diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: svevo

Burun sokmalar selektör yapmalar sinirleniyorum gerçekten. Böyle durumlarda yol vermiyorum sağdan girmeye çalışırsa da kapatıyorum arayı anlasın oraya girilmez diye.

Ee sonra gururda duyuyor musun ? sellektör yapmasın burun sokmasın ne yapsın ? pencereden kafasını cıkartıp "kardeş bir sağa gecebilirmisin ya senden hızlı gidecemde kusura bakma rahatsız ettiğim için" diye bağırsın mı ? Bende senin gibilere sağı kapatsan kaldırımdan önüne kırıp frene asılıyorum anlasın o durum ne diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: asi_boyz

quote:

Orijinalden alıntı: svevo

Burun sokmalar selektör yapmalar sinirleniyorum gerçekten. Böyle durumlarda yol vermiyorum sağdan girmeye çalışırsa da kapatıyorum arayı anlasın oraya girilmez diye.

Ee sonra gururda duyuyor musun ? sellektör yapmasın burun sokmasın ne yapsın ? pencereden kafasını cıkartıp "kardeş bir sağa gecebilirmisin ya senden hızlı gidecemde kusura bakma rahatsız ettiğim için" diye bağırsın mı ? Bende senin gibilere sağı kapatsan kaldırımdan önüne kırıp frene asılıyorum anlasın o durum ne diye

adam takip mesafesine giren canlılardan bahsediyor, haksız mı şimdi? bide marifet yapıyor gibi yazmış.
    hay allahım ne günlere kaldık
    sonra Türkiyede kaza çok oluyormuş, olur tabi şu yazılanlara bak.

• yol müsaitse sol şerit sadece sollama için kullanılmalı..

makul bir mesafeden yol isteyenlere efendi gibi sağa geçilip yol verilmeli..

arkadan arabanızın dibine kadar girip sizi taciz ederek yol isteyenlere de yol verilmeli, defolsun gitsin boşverin.. siz bunun yanlış bir hareket olduğunu anlaması için yol vermeseniz de anlamaz zaten.. çok cahil insanlar var maalesef yollarda.. bi kısmı da yukarda yazmış zaten..
  • Cumartesi günü 2. köprüden geçip Kozyatağı Carrefour önünden Kadıköy tarafına saptım..Merdivenköy civarında (1. köprü ayrımı civarında) en solda bir gri Pug 307 tın tın gidiyor kız arkadaşım da yanımda..Bir süre önlü arkalı gittik,selektör yapmadım dibine de girmedim çünkü hava yağışlıydı..O civarlarda yol geniş hatta 3 şeritli malumunuz ama arkadaş ısrarla at arabası gibi soldan aheste gitmekte,onun sağı yani orta şerit ise boş..Mecburen sağına geçtim usul usul gazladım hemen hemen 1 araç boyu önüne geçmiştim ki sol sinyal verip devam edeyim dedim birde ne göreyim eleman beni görünce gaza asıldı ve resmen üstüme sürdü son anda sağa kaçtım..

Eğer araçta tek olsam kedi-fare misali ben ona yapacağımı bilirdim ama hem yanımda birisi daha vardı ve ayrıca hava yağışlıydı didişmek yanlış olurdu,anında vazgeçtim canın cehenneme dedim içimden..Ama eminim ki bu tipler avlanmaya çıkan tipler,koca yolda kendi hızına uygun orta şerit boşken solu işgal ediyorlar,birisi dayanamayıp sağdan geçmek isteyince tam yan yanayken veya adam bunun önüne geçecekken gazlayıp adama yem atıyorlar kapışmak veya aklınca bir rakip bulabilmek için (bence)..Araçta zaten apaçi kılıklı süslü püslü bir şeydi...

Kısacası sol şeridi herkes usulünce kullanabilir,size göre daha yavaş bir trafik akışı veya bir vasıta varsa,sol şeridi kullanır geçersiniz.Bu anlarda birisinin gelip kı.ıma kadar girip selektör yapmasına bende illet oluyorum..Be adam körmüsün ki araç solluyorum ne yapayım sağa kırıp geçtiğim kamyonun altına mı gireyim bekleyiver..Ha ama önü (m) boş olduğu halde sırf gıcıklığından veya miskinliğinden aheste giden ve yol vermeyen birisiyse kusura bakmasın ama o zaman gitsin otobüse minibüse binsin trafiği felç etmesin (aynı şey benim içinde geçerli)..

• Yalnız bazen ben sollama yaparken sollama yaptığım arabanın hizasındayken arkadan tamponuma yapışıp selektör yapıp taciz edenlere çok sinirleniyorum. Ben kamyona bile yol veren birisi olarak bu durumda böyle apaçilere yol vermemek için gerekirse yavaşlarım. Her şeyin bir usulü var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abavf -- 11 Mart 2010; 9:08:25 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.