Şimdi Ara

Kimse benim gibi yapmasın. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
4.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Madem arkadaki daha hızlı gidiyor geç sağa o da bassın gitsin.Seninki saçmalık olmuş.İyiki adam sena tepki göstermemiş.Öyle olsaydı konuyu o açardı 'benim gibi yapmayın' diye.
  • 1. Vakti zamanında yakınımı hastaneye yetiştirmek için neler çektiğimi hayatım boyunca unutamayacağım. İnsanlardan yol istiyordum, duyarsızlar yol vermiyorlar birde ters ters bakıyorlardı. Her açıdan çok kötü bir gündü.

2. Yol istemeninde bir uslubu olmalı. Taciz eder aracımın arkasına girip, takip mesafesini korumadan benim hayatımı tehlike altına atan kişiyide affetmem. Her türlü şeyi yaparım.
  • sol şeritte 60-70 le hiç istifini bozmadan gamsız bir şekilde gidilir, ondan sonra da millete makas atıyorlar diye demediklerini bırakmazlar..

oh ne ala ne ala
  • quote:

Orijinalden alıntı: AXAPTA

sol şeritte 60-70 le hiç istifini bozmadan gamsız bir şekilde gidilir, ondan sonra da millete makas atıyorlar diye demediklerini bırakmazlar..

oh ne ala ne ala

+1

çarşamba gecesi 2 yi geçiyordu çıktım işten..ev ile iş arası(şehir içi mesafeyi saymazsak) 7 km cıvarında..gecenin saat 2 sinde bile 7 km lik mesafede 2 tane (küfretmeyeceğim) sol şerit sevdalısı 60-70 çıktı karşıma sol şeridi kapatmış halde...

nedir bu sol şerit sevdası ya.

sol şeride ya bir yere sapmak için girersin yada hızın diger araçları geçmeye uygundur öyle gidersin.

arkadan geldiğini görür yol vermez, selektör yaparsın yol vermez, dibine girersin yol vermez, sonra sağ şeritten geçince vay anam vay trafik canavarı..kim acaba trafik canavarı?

sol şerit kimsenin babasının malı değildir..hızınız uygunsa kullanırsınız. sağ şeridi kullanmak da aşağılık duygusu yaratması gereken bir durum değildir. otobanda bile 150-160-170 ile giderken orta şeridi kullanırım arkadan birisi daha hızlı gelir belki adamın hızını kesmeyelim diye.

aslında konunun çözümü nerde yatıyor biliyormusunuz arkadaşlar..bir hareketi yaparken kimse düşünmüyor acaba aynısı bana yapılsa ne düşünürüm diye. birazcık saygı ve empati, çok çok az dozlarda bile çok etkili olacagına inanıyorum

• gülerek izliyorum bazı fikirleri, süpersiniz
  • Ne kadar hız meraklısı var şu forumda.
    Helal olsun bilinçli toplumumuza.
    Bir de düşünün ki burası DH Forum.
    Buradaki kitleden çok daha az bilinçli olan insanlarla dolu toplumumuz.
    "Sol şeritte gidiyorsam önümdeki benden yavaşsa sellektör ile yolumu isterim, tamponuna yapışırım, olmadı sağından geçerim, üstüne kırarım." diyen ne çok arkadaşımız var.
    O kadar üzülüyorum ki.

Yapılacak iş de o kadar basit ki;
    Hız sınırı kaç; diyelim 120.
    Kanunlar ne kadar hızlı gitmene izin veriyor? 120
    Hadi az birşey toleransı da ekle. Oldu 130.
    E daha niye basıyorsun be adam?
    Niye milleti tehlikeye atıyorsun?
    Sadece kendin ölecek olsan umurumda değil de...

Sol şerit de olsa, adam 130la gidiyorsa hiçbir hakkın yok kardeşim.
    Bana kalsa, yol müsaitse sağa geçer yol veririm.
    Ama vermek zorunda olduğum için değil, o sorumsuz trafik canavarı yüzünden kaza yapmamak için.

Daha evvel başka bir başlıkta da benzer görüşlerimi yazmıştım ve yemediğim laf kalmamıştı.
    ÇOK İYİ ŞÖFÖRSEN GİT PARASINI VER PİSTE ÇIK.
    İSTEDİĞİN KADAR HAYATINI TEHLİKEYE AT.
    İNSAN GİBİ GİDİLMESİ GEREKEN, SIRADAN İNSANLARA AİT YOLDA KİMSEYİ TEHLİKEYE ATMA.

Bir de ülkemşizdeki hız sınırlarının komik olduğunu söyleyenler var.
    Haklılar da aslında, çok komik sınırlarımız da mevcut.
    Ama gidin ABD yi görün, insanlar o komik hız sınırlarına nasıl da uyuyorlar.

SOL ŞERİT, KURALLARIN OLMADIĞI VE İSTEDİĞİNİZ KADAR HIZ YAPABİLECEĞİNİZ BİR ŞERİT DEĞİLDİR!!!
    DEVAMLI İŞGAL EDECEĞİNİZ BİR ŞERİT DE DEĞİLDİR!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

....
    1-Sol şerit de olsa, adam 130la gidiyorsa hiçbir hakkın yok kardeşim.
    ...
    2-Ama vermek zorunda olduğum için değil, o sorumsuz trafik canavarı yüzünden kaza yapmamak için.

...
    3-Ama gidin ABD yi görün, insanlar o komik hız sınırlarına nasıl da uyuyorlar.
    ...

DEVAMLI İŞGAL EDECEĞİNİZ BİR ŞERİT DE DEĞİLDİR!!!

1-kusura bakma kardeş ama seninde sol şeridi kapatmaya hakkın yok..hemde hızın ne olursa olsun.
    2-http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20611.html karayolları trafik yönetmeliğinde ilğili maddeyi aynen kopyalıyorum

ALTINCI KISIM : TRAFİK KURALLARI

BİRİNCİ BÖLÜM : GENEL KURALLAR

KARAYOLLARINDA TRAFİĞİN AKIŞI VE KARAYOLUNUN KULLANILMASI

Madde 94 - Karayollarında trafik sağdan akar. Aksine bir hüküm veya işaret bulunmadıkça karayollarında;

A) Araç sürücüleri;

a) Araçlarını durumun elverdiği oranda gidiş yönüne göre yolun en sağından, yol çok şeritli ise trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmek,

b) Şerit değiştirmeden önce, gireceği şeritte sürülen araçların güvenle geçişlerini beklemek,

c) Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmemek,

d) Gidişe ayrılan yol bölümünün en son şeridini sürekli işgal etmemek,

e) İki yönlü dört veya daha fazla şeritli yollarda, motosiklet, otomobil, kamyonet, minibüs ve otobüs dışındaki araçları sürenler, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek,

zorundadırlar.

Sürücülerin;

f) Geçme, dönme, duraklama, durma ve parketme gibi mecburi haller dışında şerit değiştirmeleri,

g) İki şeridi birden kullanmaları,

h) Kavşaklara yaklaşırken; yerleşim yerlerinde 30, yerleşim yerleri dışında 150 metre mesafe içinde ve kavşaklarda şerit değiştirmeleri,

ı) Araçlarının cinsine ve hızına uygun olmayan şeritten gitmeleri,

j) İşaret vermeden şerit değiştirmeleri,

k) Bölünmüş yollarda karşı yöndeki trafik için ayrılan yol bölümüne girmeleri,

l) Dört veya daha fazla şeritli ve iki yönlü yollarda, karşı yöndeki trafik için ayrılan yol bölümüne girmeleri,

m) İki yönlü ve üç şeritli yollarda en sol şeride girmeleri, yasaktır.

yani zorunda değilim diye bir olay yok... bilakis hukuki tabirle "zorundasın"..halk arasındaki tabiri ise kullanmak istemiyorum..

3- amerikadan örnek vermişsin..çok güzel..ben amerikada bulunmadım hiç ama ingilterede 1 yıl yaşadım,bende ingiltereden örnek vereyim..evet orda hız sınırlarını kimse ihlal etmez, ama kimse de çıkıp "ben hız sınırlarında istediğim şeritte, babamın şeridi gibi giderim" de diyemez.. örnekleri tek taraflı vermeyelim lütfen..

mesajında katılabileceğim tek nokta en son da altını çizdiğim bölümdür.

ha bu yazdıklarım benim gibi soldan geçemiyorsam sağdan geçerim diye sağ şeride dalan arkadaşları da haklı çıkarmaz. evet bizim yaptıgımız da çok yanlış bir hareket, ama bu harekete iten sebeplere bakmak lazım. hız sınırları dahilinde de olsa kimsenin sol şeritte önümü kesmeye, beni kendi hızına indirme hakkı yoktur. ha hız sınırları dahilinde araç solluyorsa ozaman ne benim nede kimsenin en ufak bir şey söylemeye hakkı yoktur. kimse ben hızlı gideceğim diye sollamalar sırasında hız sınırlarını ihlal etmek zorunda değildir. ama sağ şerit boş ise iste 60 la gitsin ister 160 la, sağ şeride geçmek zorunda herkes. hemde kanuni olarak

• Alikum üstat,

Benim yazdıklarımın trafik kurallarına aykırı bir yanı da yoktu zaten.
    Kim ne derse desin, bence sol şeritte uygun hızda seyreden biri, hız limitlerini aşıp da tehlikeli hareket yapandan daha suçlu değildir. (Sol şeridi kapasa bile)
    Ancak yazılanlardan sanki bu yönde bir eğilim çıkıyormuş gibi mesaj çıkaranlar olabilir.
    Zaten sol şeridi gereksiz işgal etmenin cezası ile, hız sınırlarını aşmanın cezası çok farklıdır.

Son paragrafınızda yazdığınız "sebeplere bakmak lazım" ifadesi de, birçok kanunsuz hareketin bahanesi olarak kullanılabilecek tehlikeli bir ifadedir.
    "Beni bu hale şartlar getirdi."
    "Aç kalmasam çalmazdım."
    "Herkes yapıyor"
    "Kızdırdı da öldürdüm" vs vs vs.
  • Aracımda hasta taşıdığımı kimse bilemez.

Hastaneye kan vermeye gittiğimi, eşimin doğumu için acil işten çıkıp hastaneye gittiğimi, adli bir vakaya yetişmek üzere hızlı gittiğimi hiç bişeyden haberi olmayarak, aynadan birisini görüyor ve bilerek çekilmiyorsa o araba, asıl trafik magandası o kişidir.

hız sınırları 130 ise ve 70-80 ile sol şeritte göbeğini kaşıyarak giden kişilik kim olursa olsun en azılı tacizlerime maruz kalır.

hızlı isem hız cezamı öderim ben kimseyi ilgilendirmez o. diğer tarafta hayati bir konu varsa umrum olmaz açıkçası..

sakin sakin gidilecekse ya sağ şerit ya orta şeritte gidilmesi gerekir. İstediğim hızda istediğim şeritte giderim denildiği an işte o zaman kazaya davetiye çıkarılır.

az önce bahsettiğim hayati bir konu (kimsenin başına vermesin) ile trafikte isem ve bu tip zaatı muhteremlerle karşılaşırsam taciz kelimesinin anlamını tekrar öğrenir, kimse de kusura bakmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Alikum üstat,

Benim yazdıklarımın trafik kurallarına aykırı bir yanı da yoktu zaten.
    Kim ne derse desin, bence sol şeritte uygun hızda seyreden biri, hız limitlerini aşıp da tehlikeli hareket yapandan daha suçlu değildir. (Sol şeridi kapasa bile)
    Ancak yazılanlardan sanki bu yönde bir eğilim çıkıyormuş gibi mesaj çıkaranlar olabilir.
    Zaten sol şeridi gereksiz işgal etmenin cezası ile, hız sınırlarını aşmanın cezası çok farklıdır.

Son paragrafınızda yazdığınız "sebeplere bakmak lazım" ifadesi de, birçok kanunsuz hareketin bahanesi olarak kullanılabilecek tehlikeli bir ifadedir.
    "Beni bu hale şartlar getirdi."
    "Aç kalmasam çalmazdım."
    "Herkes yapıyor"
    "Kızdırdı da öldürdüm" vs vs vs.

çok doğru diyorsun kardeş..bu noktada sana sonuna kadar katılıyorum..yanlış bir durum, bunu da bir önceki mesajımda belirtmişim zaten, hatta daha önce de bir mesajımda yazdığım gibi uymak istemediğimiz kuralları esnetip/demek için herzaman bir bahane ararız.bunu bende yapıyorum, seninde yaptığını düşünüyorum, hatta bu forumda herkesin en azından bir kereliğine bile olsa yaptığını düşünüyorum. benim bahanem "kaç günden beri sabah 6-7 de geliyorum gece 1-2 de çıkıyorum işten, evime gidip kafamı yastığa koymak için can atıyorum, nerden çıktı şimdi bu adam karşıma" oluyor, sağ şeridi babasının malı gibi kullananların bahanesi ise "ben hız sınırlarında istediğim şeritten giderim, uysunlar bana, nasıl olsa ben hız kuralına uyuyorum" oluyor. ben bahanemin arkasına sığınırken yorğun olduğumu görüyorum,ama hız sınırını aştığımı görmüyorum, o adam ise hız sınırı içerisinde gittiğini bahane ediyor ama şerit ihlali yaptığını görmüyor..sonuçta ikiside yanlış, hangisi daha doğru hangisi daha yanlış bilinmez(ki şimdiye kadar trafikte yaşadığım bütün tehlikeleri aşırı hızdan dolayı değil şerit ihlalleri yüüznden yaşadım bu da benim gerçeğim) benim yaptığım aşırı hız senin yaptığın şerit ihlaliyle birleşirse o anda facia olabilir. belki ben aşırı hız yapmasam veya sen şerit ihlali yapmasan bir kaza olmayacak ama ikimizde el birliği ile kazaya davetiye çıkarınca olan oluyor.

aslında bu durumu değerlendirirken olayı hız sınırından ayırmak lazım, hız sınırlarını işin içerisine katarak yapacağımız bir irdeleme herzaman tartışmaya açıktır, yok ben istediğim şeritte gide4rim, sen yavaşla.. yok gidemezsin sağa çek ben basıp gideceğim..vs. burada sol şerit konusundaki gerçek şudur. herkes ama herkes hızı ne olursa olsun müsait olduğu sürece sağ şeritten gitmek zorundadır. bu noktada kimse "ben neden sağdan gideyim arkadan gelen yavaşlasın" diyemez, çünkü çok ayrı iki olaydır bunlar. ha hız sınırlarını aşmak yanlışmıdır? evet yanlıştır, ama benim yaptığım yanlışa sığınarak kimse şerit ihlali yaptığı yanlışını gizleyemez. sorun aşırı hız ise bunu şerit ihlalinden ayrı bir şekilde değerlendirmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikum -- 12 Mart 2010; 15:42:38 >

• Arkadaşlar;
    Yazdıklarımdan, sol şeridi kapatan insanları koruduğum anlamı çıktı sanırım.
    Ben de bu insanları korumuyorum, hatta en sol şeritte yavaş yavaş (trafiğin akışına uygun olmayan hızda) gidip de şeridi kapayan insanlara ben de gıcık oluyorum.
    Sadece bazı yanlışların doğru, bazılarının yanlış olarak algılanılmasına karşıyım.
    Sol şeridi kapamak nasıl yanlışsa, hız sınırlarını aşmak da yanlıştır, adam nasıl kullanıyor olursa olsun dibine girip stres yaratmak da, sağından geçip önüne kırmak da vs vs.

Sn AXAPTA;
    Hızlı isem cezamı ben öderim kimseyi ilgilendirmez lafını nasıl söyleyebiliyorsunuz?
    Aşırı hızla giderken insanların hayatını tehlikeye atıp, parası neyse veririz gibi bir yaklaşımı nasıl benimsediniz anlamıyorum doğrusu.
    O zaman parası olan istediği gibi kuralları ihlal etsin.
    Trafik kuralları keyfe keder değil, dökülen kanlar neticesinde yazılmıştır.
    Eşinizin doğum yapıyor olması gibi sebepler anlayışla karşılanabilir.
    O doğuma hiç yetişememe ile doğuma giderken başkasını öldürme veya sakat bırakma riskine girme seçenekleri arasından seçim yapmak gerçekten çok zor.
    Allah kimsenin başına vermesin.
    Ancak trafikte o kadar araç var ki, doğuma yetişmeye çalışır gibi giden...

Sn alikum;
    Tabiiki insanlar hata yapacaklardır, hatta bazı hataları bir takım bahanelerin arkasına sığınarak yapacaklardır.
    Ben de hata yaptım, yapmadım diyemem asla.
    Ancak hiç hız sınırını aşmadım (toleransı da üstüne koyarak maksimuma yaklaştığım çok olmuştur).
    Sadece 2 defa aracım çekildi, park yasağı mevzusundan.
    Yanlışlıkla birkaç defa da kırmızıda geçtim.
    10 seneyi aşkındır park cezası dışında hiç ceza yemedim.
    Burada bakılacak husus bu kural ihlallerini bilerek mi yaptığımız olmalıdır bence.

Bundan yaklaşık 1-2 ay evvel deli gibi giden bir kangoo veya partner gibi bir aracın kazasına şahit oldum ve ailemi mutlak bir kazadan zor kurtardım.
    Ben gecenin ikisinde orta şeritte eşimle beraber sakin sakin giderken, arkadan herkese sellektör yaparak gelen arkadaşı gördüm.
    Her ihtimale karşı önlem olsun diye en sağ şeride geçtim .
    Adam bizi geçtikten az sonra, önce sola çarptı sonra da en sağ şeride kadar savruldu.
    Nasıl direksiyonu kırdım, nasıl başka araca çarpmadan kurtulabildim ben de hatırlamıyorum.
    Biraz ilerisinde durup, kalp çarpıntım bitene kadar bekledim.
    Sonrasında araçtan adamı öldüresiye dövmek için inmekten eşim beni alıkoydu.
    O araca bir şekilde çarpmış olsaydım muhtemelen şu an hastane, mezar ya da hapiste olurdum.
    Buna kimsenin hakkı yok.

• bakın elma ile armutu karıştırmayın..

ben cebimde para olduğu sürece kuralları ihlal ederim istediğimi yaparım tadında bir cümle sarfetmiyorum.

Lakin daha önce de bahsettiğim "insan hayatı ile ilgili aciliyetler" sözkonusu olduğunda, hız limitlerinden bahsederseniz işte o durumda cezam neyse öderim. istenilen rakam kesilebilir umrumda da olmaz gözümde de olmaz.

Ha bunu yaparken de ben uzunlarla kornalarla selektör yaparken istifini bozmayıp sığırlık (sözüm meclisten dışarıdır) yapanlar da en azılı tacizlerime maruz kalır bundan bahsediyorum.
    Bu sözlerim tamponumu dayar kenara atarım anlamı taşımıyor tabiiki..
  • Yasal sınır 120 olduğu için 130 ile gitmenin insan hayatını riske attığı gibi yaklaşımlar pek doğru değil kanımca. Devlet 120'nin üstünü gerçekten yasaklamak isteseydi araçlardan 1-2 vites sökerdi trafiğe çıkarmadan değil mi? Yasal olanın arkasına sığınıp doğru budur demek gerçeği inkar etmek, tartışmaya gelemem kardeşim demek açıkça. Gerçekte otobanlarda 150-160 görmek pekala çok kolay. Gideceğiniz yere 1-2 saat erken varabilirsiniz hiç aceleniz yoksa bile.

Bu tartışmanın sonunda rahatlıkla ortak paydalarda buluşulabilir, işe yarar sonuçlara varılabilir gibi geliyor bana.. Konuyu takip etmek isterdim ama 1 hafta uzak kalacağım dönünce bakarım artık. Kazasız sürüşler..
  • @AXAPTA

taciz ederim diyorsun da, sanki altında kamyon var yani. sen yaparsan elin oğluda yapar, çok mu zor birşey sanki. ani frene asılır arkadan çarparsın suçlusun, sağından girersin hızını artırır önde biri varsa yine ona çarparsın vs.
  • öyle bir durumda (hayati mesele!) kaldığımda altımda kamyon otomobil tank olup olmaması çok bişey ifade etmiyor
  • sol şeritte seyahat edilmez zaten
  • Sol şerit sevdalılarına sadece gülüyorum.Neymiş efendim hız sınırında giderseler yol vermezlermiş, yasal sınırda şerit babalarına aitmiş, yoksa hayatlarını tehlikeye atıyormuşuz
  • Acil hasta vs. gibi durumlardan bahsedilmiş böyle durumlarda yapacağınız şey basarken dörtlülerinizi de yakmaktır, gerektiğinde kornanıza da aralıklı olarak basarsınız. Bu durumda durumunuzun acil olduğunu anlar insanlar. Bu durumda acil bir durum olduğu anlaşıldığı için tabiki yol verilir. ANCAK SİZİN ACİL DURUMUNUZ YÜZÜNDEN TRAFİKTE SEYREDEN DİĞER İNSANLARI DA ACİL DURUMLARA SOKMA HAKKINDA DEĞİLSİNİZ.

Burada benim gibi düşünenlerin yazdıkları gayet açık kimse 60-70 ile sol şeridi kapayan haklıdır demiyor, konuyu haksız yere bu tarafa çekmeyelim lütfen.

quote:

Gidişe ayrılan yol bölümünün en son şeridini sürekli işgal etmemek,

Bu kural hız sınırını aşarak sol şeridi sürekli işgal etmenize de olanak vermemektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucak_muhendisi -- 12 Mart 2010; 20:18:17 >
  • SOL ŞERİT SOLLAMA YAPMAK İÇİNDİR!
    Sol şeritte yol alıyorsanız ve arkanızdaki sizden hızlıysa yol vermek ZORUNDASINIZ. Şunu bir idrak edin.
    SOL ŞERİDİ NAMUS MESELESİ YAPAN ORMAN KAÇKINLARINDAN OLMAYIN
    Herkes yol verir birilerine. Ne bu yollar F1 pisti, ne de bizler F1 pilotlarıyız. Acelesi vardır yol ister verirsin. Acelen vardır yol istersin verirler. Olması gereken budur.
  • litaratürde haklısınız.. kağıt üzerinde sonuna kadar katılıyorum hepinize.. ben gerçek hayattan bahsediyorum.. can havli ile benim de sizin de neler yapabileceğinizden bahsediyorum. anlamak istemiyorsanız orası ayrı.. ben de biliyorum can güvenliğini, başkalarının canına kastetmemeyi vs yi. ancak belirttiğim durumlarda emin olun hiç bişey umrunuzda olmuyor. kaç yaşınızdasınız, bunlarla karşılaştınız mı, ya da bu tip tecrübeler yaşadınız mı bilmiyorum ama gerçek hayatta kazın ayağı öyle olmuyor işte.. bizzat yaşadım ben bunu.. belli ki halen kitap diliyle konuşan kardeşlerim (20li yaşlarınızda iseniz kardeşim yaşımdasınız) ideal olan şeylerden bahsediyor..

hem dörtlüler, hem uzun farlar hem korna farketmiyor bazı zatı muhteremlere.. umurlarında değil.. hedef kitlem o ezikler.. şimdi anlaştık umarım
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.