Şimdi Ara

KİMLİĞİNİZİN FOTOKOPİSİNİ NERELERDE BIRAKMISSINIZDIR? DÜŞÜNÜN!!LÜTFEN OKUYUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
2
Favori
6.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 5.12.2012)
Giriş

UZUN ZAMANDIR SİTE MÜDAVİMİYİM SİTEMİZDEKİ ALISVERİSLER GÜVEN ESASINA DAYALI YAPILMAKTA EMİNİM AMA BİR KONUDA AYDINLATMA YAPMAM GEREK TÜM KULLANICI ARKADASLARA ;

ADALET CALISANI SAVCILIK PERSONELİYİM. BİLİRSİNİZKİ SAVCILIK YARGIDA ADİ SUÇLARA BAKAN BÖLÜMDÜR. ŞİMDİ SİZE SIK SIK KARSILASILAN BİR KONU HAKKINDA BİLGİ VERMEK İSTİYORUM.
    BİLİYORSUNUZ TELEFON CALINMA GASP VS. DURUMLARDA VATANDASLAR SAVCILIĞA BASVURUR VE TELEFONUNU BULUNMASINI V.S. BELİRTEREK SUC DUYURUSU YAPAR, YA BULUNUR 3. SAHISLARDA ,YADA PARCALANMISTIR ARTIK UMUT YOKTUR. AMA SON ZAMANLARDA SUC DUYURULARINDA BİR DEĞİSİKLİR OLMAYA BASLADI İNSANLAR DAHA COK ADLARINA HAT ACILMASINDAN VE BU HATLARIN UYGUNSUZ KULLANIMI SONUCU BASLARINA BELA ACILDIĞINDAN SİKAYETÇİ OLARAK GELİYOR..
    DİYELİM İYİ NİYETLİ OLARAK KİMLİK VERERK YENİ HAT ALDINIZ HATTINIZI ( mecburi islem) ACTIRDINIZ. BİLİYOSUNUZ Kİ KİMLİĞİNİZ ORDA KALIYOR İSTE SIKINTI SONRA BASLIYOR.. BAZI UYANIK CALISANLAR ESE DOSTA BASKALIRININ ADINA HAT ACIP " PATLAK HAT " TABİRİ İLE SATIYORLAR ÜST RAKAMLARA.
    NEYSE GELELİM OLAYIN GELİSİMİNE.
    BU TÜR BİR HATTI ALAN MUTLAK UYGUNSUZ BİR AMAÇ İÇİN KULLANACAK VE DİYELİM KULLANILDI VE BU KULLANIM SONUCU KARSI TARAFTA SUC DUYURUSU V.S. SONUCU GÜNAHSIZ HAT SAHİBİ BULUNDU İFADE FALAN DERKEN ANLASILDI Kİ HAT SAHTE ACILMIS.. İSTE SAVCI BU ASAMADA HATTIN TAKILI OLDUĞU İME NUMARISININ TESPİTİNİ İSTİYOR OLAYIN VUKKU BULDUĞU TARİHTEN İTİBAREN O İME NOSUNDA KULLANILAN TÜM HATLARIN TESPİTİNİ İSTİYOR ( genelde buluyoruz çünki kullanan hattla isim bitti diyip sahsi hattını takabsiliyor) DİYELİMKİ İSİNİ BİTİRDİ TEL. SATTI VE SİZDE ALDINIZ İYİ NİYETLİ OLARAK ADINA KAYITLI HATTI TAKTINI İSTE BAM YAKALANDINIZ GEL GİT ADLİYE O MAKİNAYI SATANI BİLMİYORSANAZ VEYA ALĞINIZA DAİR BELGE YOKSA Kİ ( genelde forumda kargo usulü alısveris yapılıyor) İS SİZİN ÜSTÜNÜZDE KALIR EMİN OLUN..BUTÜR SAVCILIK DOSYASI COK SAYIDA ELİMDE İZİN VERİLİSE İSİMLERİ GİZLEYEREK METİNLERİ SCAN YAPIP BURAYA ATABİLİRİM..

DEMEM OKİ... 2. EL ALIMSATIMLARINDA MUTLAKA BELGELİ ALIM SATIM YAPALIM.. HERHANGİ BİR SEKİLDE ADLİYEYE BULASSANIZ VE SONUCTA HAKLILIĞINIZI ISPATLASANIZ BİLE ADINIZ SOYADINIZ DEVLETTE KALICAKTIR VE KALIYOR EMİN OLUN...

edit :

ÖZELLİKLE ANKARA DA İTFAYİYE MEYDANI OLARAK BİLİNEN YERDE BASKASINA AYİT KİMLİKLE TELEFON SATIS VE HAT ACMA , HIRSIZLIK MALI BASKASININ KİMLİĞİNİN ÜZERİNE RESİM YAPISTIRMAK SURETİ İLE FOTOKOPİ VEREREK SATIS YAPMA COK TUR..

KİMLİK FOTOKOPİSİ İLE YAPTIĞINIZ ALIM SATIMLARDA MUTLAKA "renkli belgelerin üzerinde olduğu gibi ÖRNEKTİR ibaresi kullanın" VEYA O ANKİ DURMU BELİRTİR İS İÇİN ÜZERİNİ ÇİZİN VE BASKA BİR İSLEMDE KULLANILAMAZ İBARESİNİZ KENDİ EL YAZANIZLA YAZIN (FOTOKOPİNİN BOS KISMINA DEĞİL BELGENİN TAM ÜZERİNE)

ANLASILMAYAN VEYA BASKA BİR KONU HAK. BİLGİ ALMAK İSTERSENİZ PM YADA BURDAN BEKLERİM

KONUYU OKUYAN VE KATILAN ARKADASLAR NOKTA DAHİ OLSA BİR CVP VEERİNİZKİ KONU ÜST SIRALARDA KALSIN LÜTFEN..HERKES BİLİNÇLENSİN...
    OKUMA COK AMA ANKETE KATILIM YOK ANLAMADIM YANLISMI YAZDIM YADA YANLISMI YAPTIM BU KONUYU AÇMAKLA

quote:

Orjinalden alıntı: Pasha®

Bu şekilde mi yazılacak ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIZLI_ANKARALI -- 15 Aralık 2007; 11:20:36 >

• hocam mesela bizim fakültenin önünde gelmiş adamlar avea standı açmış ücretsiz hat dağıtıyorlar. kimlik fotokopisi yetiyor.

şimdi ben oraya fotokopi verirken kimliğin üzerine bir şey yazarak güvenliğimi sağlayabilir miyim?

mesela hat alırkenbir yazı yazsak kimliğin üzerine, işe yarar mı?

veya benim adıma açılmış bir hat var mı herhangi bir operatörden, bunu nasıl öğrenebilirim? teker teker operatörleri arayıp sormam mı gerekir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: löpçük

hocam mesela bizim fakültenin önünde gelmiş adamlar avea standı açmış ücretsiz hat dağıtıyorlar. kimlik fotokopisi yetiyor.

şimdi ben oraya fotokopi verirken kimliğin üzerine bir şey yazarak güvenliğimi sağlayabilir miyim?

mesela hat alırkenbir yazı yazsak kimliğin üzerine, işe yarar mı?

veya benim adıma açılmış bir hat var mı herhangi bir operatörden, bunu nasıl öğrenebilirim? teker teker operatörleri arayıp sormam mı gerekir?

EN CAN ALICI SORU VE EN SIK PROBELM OEDİLEN DURUM..

HATTINIZI ALIN KİMLİK FOTOKOPİNİZİN ORTASINA YANİ PARALARDA ÖRNEKTİR YAZISI GİBİ, O ANKİ ALDIĞINIZ HAT NUMARASINI ORTALAYIN VE SADECE BU HAT ACILIMI İÇİNDİR İBARESİNİ KENDİ EL YAZINIZLA YAZINIZ.. İTRAZ OLUNURSA HATTA ALMAYINIZ

• valla çok dogru şirket bile kuruyolar bırakın hat açmayı..

ben bilyoner.com da soyadımı eksik yazdım kimlik fotokopisi istediler faxlamadım ne olur ne olmaz başkasının eline geçer meçer
  • Bilgilendirme için teşekkürler üstad.
  • süper konu üstad eline sağlık
  • walla çok güzel bi yazı yazmışsın usta çok sagol bilgilendirme için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kimlik fotokopisi çektirirken, fotokopici 1 fazla kopya çekip
    bunu bizim haberimiz olmadan kullanırsa ne olacak...
    Birçok yerde kimliğinizi alıp fotokopi çekip getiriyorlar,
    bu kurumlar iyi niyetle yapıyor belki. Ya fotokopici ?

Eğer kimlik fotokopisi, noterden alınan "aslı gibidir" kadar
    sağlam bir referans ise, her önüne gelen fotokopi çekememeli;
    ya da kimlik fotokopisi örn. noterden yapılmalı,
    diğerleri geçersiz olmalı -mesela..

Madem vatandaşlar bu kadar mağdur oluyor,
    buna uygun çözümleri vatandaş bulmamalı.
    Bunca mağdur olduğunu söylüyorsunuz, inanırım,
    o halde devlet bir koltuğa oturup "bana ne" diyemez ki;
    çözüm bulmak zorundadır..
    Bir fotokopi kağıdı, nasıl oluyor da "değerli kağıt" olarak
    kullanılabiliyor, anlamış değilim..
    Adı üstünde; foto üzerinde değişiklik yapılmaya müsait bir ortam.
    Ve devlet bunu kabul ediyor öyle mi?

Her işi devletten beklememeli deniliyor -doğru, ama
    bu tastamam devletin görevi; ben nasıl müdahale edebilirim ki..
    Bu işte bir terslik var ve sinir bozucu.

Bu arada, uyarı için Teşekkürler

• Dünyaya bak ne hallere düştü,, nelerle uğraşıyoz artık..
  • teşekkürler bilgilendırdııgın ıcın
  • kimlik fotokopisi olayı sona ermeli esasında.
  • evet çok doğru
  • hic aklıma gelmemisti bilgilendirme icin teşekkürler.
  • Bu bilgilendirme için teşekkürler...Bir yargı çalışanı olarak dikkat etmemiz gereken ama bilmediğimiz olayları bizimle paylaşırsan sevinirim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ISIS

Kimlik fotokopisi çektirirken, fotokopici 1 fazla kopya çekip
    bunu bizim haberimiz olmadan kullanırsa ne olacak...
    Birçok yerde kimliğinizi alıp fotokopi çekip getiriyorlar,
    bu kurumlar iyi niyetle yapıyor belki. Ya fotokopici ?

Eğer kimlik fotokopisi, noterden alınan "aslı gibidir" kadar
    sağlam bir referans ise, her önüne gelen fotokopi çekememeli;
    ya da kimlik fotokopisi örn. noterden yapılmalı,
    diğerleri geçersiz olmalı -mesela..

Madem vatandaşlar bu kadar mağdur oluyor,
    buna uygun çözümleri vatandaş bulmamalı.
    Bunca mağdur olduğunu söylüyorsunuz, inanırım,
    o halde devlet bir koltuğa oturup "bana ne" diyemez ki;
    çözüm bulmak zorundadır..
    Bir fotokopi kağıdı, nasıl oluyor da "değerli kağıt" olarak
    kullanılabiliyor, anlamış değilim..
    Adı üstünde; foto üzerinde değişiklik yapılmaya müsait bir ortam.
    Ve devlet bunu kabul ediyor öyle mi?

Her işi devletten beklememeli deniliyor -doğru, ama
    bu tastamam devletin görevi; ben nasıl müdahale edebilirim ki..
    Bu işte bir terslik var ve sinir bozucu.

Bu arada, uyarı için Teşekkürler

MERHABA...
    BU KONUDA COK FARKLI DURUMLARA SÜRÜKLEYEBİLİR İNSANI..
    ŞİMDİ KAYIP KİMLİĞİNİZLE YAPILAN İŞLERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR ;
    ÖNCELİKLE KAYBETTİĞİNİZİ FARK ETTİĞİNİZ AN AKİT KAYBETMEDEN MINTIKA KARAKOLUNA TUTANAK TUTTURUNUZ.. İKİNCE ADIL İLAM EDİNİZ GENEL BİR GAZETEYE
    VE AKABİNDE NÜFUSTAN KİMLİĞİNİZİ ÇIKARTINIZ.
    DİYELİMKİ KİMLİĞİNİZLE İŞLER ÇEVİRİLDİ KREDİ KARTI PARA ÇEKME HARCAMA GİBİ;
    ÖNCELİKLE RAHAT OLUN BİLİYORSUNUZKİ SİZ YAPMADINIZ :)
    İKİNCİ ADIM İCRA SAFASI BU TÜR İSLERDE ÖNCELİKLE ALACAK KONULU OLDUĞU İÇİN İCRA SAFASI BASLAR DOLANDIRICILIK SU BU HEMEN DAVVA ACILMAZ. İCRE EVE GELDİ EYVAH DEMEYİN SAKİN SAKİN İCRA DAİRESİNE GİDİN KONUYLA İLGİLİ BİLGİ ALIN EĞER KAYIP KİMLİKTEN DOĞAN BİR HARCAMA V.S. İSE ÖNCELİKLE İCRANIN DURDURULMASI HUSUSUNDA İCRA HAKİMLİĞİNE DAVANIZI YANİ İTİRAZINI YAPINIZ İCRAYI DURDURUNUZ .SONRA KİMLİK DOLANDIRICILĞI KONULU ADLİYELERDE BULULNAN SUÇ ÜSTÜ BÜROLARINA KONUYU İYİCE ANLATIR BİR SEKİLDE DİLEKCENİZİ YAZARAK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUNUZ... VE İCRAYI YOLLAYAN AVUKATA SİZE SAVCILIKCA VERİLEN DAVA NUMARANIZI VERİNİZ EK OLARAK İCRAYI DURDURMA KARARINI VERİNİZ.. AVUKAT SAVCILIK ASAMASINDAKİ İHBARINIZI SONUCU BEKLEMEK ZORUNDA..BU SÜREÇTE İMZA SÜRKÜLERİNİZ ALINIR VE EMNİYET KRİMİNAL DAİREYE VEYAHUT BURDA UZMAN BİR BİLİRKİSİYE VERİLİR SONUC ÇOK ÖNEMLİDİR İMZA YA SİZİNDİR YA DEĞİLDİ

• oo saol.
  • Biraz önce show'da haber özel programının tanıtımını verdiler adam kimligini kaybetmiş ve 400 bin ytl borca batmış çarşamba gecesi seyredin derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jijimm

Biraz önce show'da haber özel programının tanıtımını verdiler adam kimligini kaybetmiş ve 400 bin ytl borca batmış çarşamba gecesi seyredin derim

EVET BENDE DİNLEDİM TAKİP ETCEM ..YORUMU BURDAN YAZARIM TESEKKÜRLER
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.