Şimdi Ara

Kimlere Buff Kimlere Nerf (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: akdogan911

quote:

Orijinalden alıntı: erayyirik

quote:

@ errayik

nedir bu kadar yogun ingilizce yazma sevdası kardeş ?

çünkü team fightlarda instant win kazanılabiliyordu . bu ne demek acıklarmısın? ayırıca oyuna ait terimlerde tamam anlarım ama bu kadar yogun ingilizce kelimeyi bir arada kullanınca oyundan daha iyi anlıyomus gibi gözümüyorsun üzgünüm..

Beefy dps i neden çevirmediğimi zaten anlamışsındır , diğerleride official forumdaki adıyla yazıyorum çünkü takım savaşlarında aniden kazanılıyordu pek hoş durmaz fikrimce.Oyunda daha iyi anlıyormuş gibi gözükmem veya gözükmemem umrumda da değil.İstersem tüm yazımıda ingilizce yazarım isteyen okur isteyen okumaz , bu kadar gözüne bakıyorsan mesajlarımı görmemek için beni engelleyebilirsin.

bence hepsini ingilizce yazma öle daha anlaşılır olur çünkü , böle yaz ki hiç bişi anlaşılmasın , daha bi lezzetli olsun durum. instant win kazanılabiliyordu ne demek ya. b.k ettiniz iyicene dil namına birşey bırakmadınız ortada. cıkıp istemiyorsan beni engelle demekle olmuyo bu işler. demek caddede gördügüm o yarım ingilizcesiyle , down oldum yaneee diyen tipler forumlara da geliyo. allah akıl fikir versin ne deyim, ingilazca yazmalara devamuke..

Sadece akılsız insanlar önlerine serilenlerden şikayet ederler , akıllı olanlar onun yerine bir çözüm getirir."Bu memleketin hali ne yahu" diyenler yerine politikayla ilgilenmeye başlayıp yaratıcı çözümlerle gelenlerden olmayı dene , daha açık anlayacağın bir şekilde söylemek gerekirse , benim yazdığımı "Türkçe" ye çevir.

edit: @Niko
    Profile picture mı demek istedin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 10 Ocak 2011; 18:12:01 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@ errayik

çünkü team fightlarda instant win kazanılabiliyordu . bu ne demek acıklarmısın? ayırıca oyuna ait terimlerde tamam anlarım ama bu kadar yogun ingilizce kelimeyi bir arada kullanınca oyundan daha iyi anlıyomus gibi gözümüyorsun üzgünüm..

Beefy dps i neden çevirmediğimi zaten anlamışsındır , diğerleride official forumdaki adıyla yazıyorum çünkü takım savaşlarında aniden kazanılıyordu pek hoş durmaz fikrimce.Oyunda daha iyi anlıyormuş gibi gözükmem veya gözükmemem umrumda da değil.İstersem tüm yazımıda ingilizce yazarım isteyen okur isteyen okumaz , bu kadar gözüne bakıyorsan mesajlarımı görmemek için beni engelleyebilirsin.

bence hepsini ingilizce yazma öle daha anlaşılır olur çünkü , böle yaz ki hiç bişi anlaşılmasın , daha bi lezzetli olsun durum. instant win kazanılabiliyordu ne demek ya. b.k ettiniz iyicene dil namına birşey bırakmadınız ortada. cıkıp istemiyorsan beni engelle demekle olmuyo bu işler. demek caddede gördügüm o yarım ingilizcesiyle , down oldum yaneee diyen tipler forumlara da geliyo. allah akıl fikir versin ne deyim, ingilazca yazmalara devamuke..

Sadece akılsız insanlar önlerine serilenlerden şikayet ederler , akıllı olanlar onun yerine bir çözüm getirir."Bu memleketin hali ne yahu" diyenler yerine politikayla ilgilenmeye başlayıp yaratıcı çözümlerle gelenlerden olmayı dene , daha açık anlayacağın bir şekilde söylemek gerekirse , benim yazdığımı "Türkçe" ye çevir.

emin ol siyaset dedinmi senden fersah fersah ilerde olan biriyle muhattab oluyorsun, ama tabi farkında degilsin bilmeyişine veriyorum. sen akıllılıktan dem vurmuşsun bende sana aptallaktan bahsedeyim. anca aptal insanlar kendi dili dururken özenti bir biçimde yarı ingilizce yarı turkce konusur veya yazarlar. ingilazca diye boşuna demedim. halk arasında senin gibi konusanlara ingilazca konusuyo derler , ya komple ingilizce yaz , diyelim ki adamın turkcesi yok , yada adam gibi turkce yaz ne oldugun belli olsun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@ errayik

emin ol siyaset dedinmi senden fersah fersah ilerde olan biriyle muhattab oluyorsun, ama tabi farkında degilsin bilmeyişine veriyorum. sen akıllılıktan dem vurmuşsun bende sana aptallaktan bahsedeyim. anca aptal insanlar kendi dili dururken özenti bir biçimde yarı ingilizce yarı turkce konusur veya yazarlar. ingilazca diye boşuna demedim. halk arasında senin gibi konusanlara ingilazca konusuyo derler , ya komple ingilizce yaz , diyelim ki adamın turkcesi yok , yada adam gibi turkce yaz ne oldugun belli olsun.

Arkadaşım anlatamadım galiba , burada oyundan bahsediyoruz ingilizce terim kullanmazsam anlatım zayıf oluyor , 13 yaşındaki veletler aa feedlemeye besleme demiş diyip asıl konu yerine "salak" görünen şeylere konsantre oluyorlar.Ben sana örnek veriyorum sen siyasette senden üstünüm diyorsun.Bir kere olsun şu aramızda geçen tartışmayı baştan sona okusan anlayacaksın ki ortada böyle büyütülecek birşey yok.Ama dediğim gibi iki ucu boklu deynek , saf türkçe kullanırsın veletler çıkıp hehehe ne diyor xDxdXD derler , ingilizceyle karışık kullanırsın bir adam gelip Türkçesine tecavüz edilmişcesine çığırır.İngilizce yorumları buraya koymayıda denedim o zamanda pek çok insan çeviri yaptırttı bana.Soruyorum sana ben ne yapayım burada ?

• Şimdi akdogan911 dost, bazı kelimelerin anlam bilgisi olarak (semantik demeye gönül razı olmadı, böylesin hassas bir konuda fikir teatisi yaparken) tam anlaşılması için orijinal dilinde bırakılmasını yetkili mecralar nasıl değerlendirir hiçbir bilgim yok ama ben doğru buluyorum. Her şeyi, safi Türkçe olsun diye çevire çevire bir hal olmak, çoğunlukla verdiğim örnekte olduğu gibi FRP terimi olan Turn Undead kelime grubunu namevt defet olarak çevirmek bana İngilizce'sinden daha rahatsız edici geliyor. Her zaman değil tabi ki, ekseriyetle.

İşte bu noktada da insan bu dengeyi doğru ayarlayamayabiliyor. Örneklersek level kelimesi bazı hassas arkadaşların kulağını tırmalasa da ben rahatsız olmuyorum. Aynı derecede kelimenin kullanımından rahatsız olan birinin de o kelime yerine tam karşılığı olan "seviye" kelimesini kullanması beni rahatsız etmiyor. Bu her iki kullanımında rahatsız olmadığım örnekler çoğaltılabilir; item, hero, buff, minion gibi.

Bir de rahatsız olduklarım var. Team fight gibi. Yukarıda verdiğim rahatsız olanlar kısmına kendimi ekleyebildiğim bu durumda kullandığım kelime takım savaşı oluyor. Team fight yazdığım yerler varsa da bildiğim bir şeyi bilmemezlikten gelip çok İngilizce kullanan birine nükte yapmak istediğimden kullanmışımdır.

Bu bağlamda üç kısıma ayrılıyoruz. Yerine göre kişisel değerlendirmeler sonucu İngilizce kelimeyi olduğu gibi zikretmekte beis görmeyenler, her şekilde ana dili hariç hiçbir kelimenin kullanımını onaylamayanlar ve hiç ihtiyaç yok iken İngilizce veya başka bir kelime kullanarak ilgi çekmek isteyenler. Bir gruba dahil olan diğerini suçlarken tolere edilebilir tahammül limitini düşünmüyor. Benim ana dilinde bırakılması gerekli olarak gördüğüm kelime bir başkası için iç gıdıklayıcı (irrite edici) olabiliyor. Bu durum gözümüze, kulağımıza onulmaz bir hastalık gibi geliyorsa bence var olanı kabul etmeme yöntemini tercih etmeliyiz. Ben tamamiyle kişisel (muhtemelen yüzde yüz doğru değil) değerlendirmelerime uymayanların yazılarını okumuyorum. Ne kadar yararlı şeyler yazıyor olursa olsun, bir şekilde rahatsızlık hissine kapılıyorsam yazının kaynağı aslında yokmuş gibi davranıyorum.

Doğruyu gösterip onun da kendi doğrularımla davranmasını beklemek yerine. Çünkü yaş olarak küçük arkadaşlarımızın çoğunda hayattaki diğer herkesi, her şeyi, kaynağı kendileri olmayan her düşünceyi düşman olarak görme tercihi var. Olgunlaşmış birinin böyle konuşması/yazması konusuna hiç değinmiyorum. Etrafımda v'leri w yapan, hiç ihtiyaç yokken yabancı dilde kelimeler kullanan insanları fazla uyarmadan kendimden uzak tutuyorum. Benim için çok önemli bir ölçüt bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 10 Ocak 2011; 19:56:49 >

• yav kardeşim tamam herkes istedigi gibi yazsın çizsin , hatta oyun terimlerine de ben bişi demiyorum. ama senelerce ingilizce okumus ve şimdide iş hayatımda sürekli ingilizceyle muhattab olan biri olarak , sizlerin yarı ingilizce yarı turkce sölediklerinizi cidden anlamıyorum tepkim bundan. oyun terimleri feedlemek gibi bende kullanıyorum mecburiyetten ama genelde çok öldü falan derim ama yinede kullanıyorum , ama onun harici yarısı ingilizce olmasın sizden ricam. dışarda böle konusanları gorunce kınıyorum cunku. ha dersen ben böle konusmuyorum tamam ona da birsey demem. ama burda bilgi paylasıyoruz birbirimizden yaralanıyoruz hatta birbirimizi ekleyip oyunlar atıyoruz, birbirimizi anlamazsak bu güzel olmaz veya benim dışarda gorup bu ne lan dedigim tarzdan olursa o da benim açımdan hoş olamaz. neyse ekle arada oyun atalım ingilizce devam ederiz orda :P gazininoglu nickim
  • Dışardan gördüğün insanlardan olmadığımı belirtmeliyim o zaman , beni karıştırdığın insanlar genelde daha alt sosyal sınıfta kaybolmaya başlamış avrupaya ve yabancı gençlik dizilerine özenen gençler oluyor.Ben dhden çok resmi foruma ve live streamlere baktığım için (kusura bakma bunun da türkçesini yazamam) oyun terimlerini türkçe kullanmak zor geliyor.
  • maşallah her konuda Nicholai Hel vs erayyirik ne oldu hayırdır oyunda birbirinizimi kestiniz (:
  • quote:

Orijinalden alıntı: amops2

maşallah her konuda Nicholai Hel vs erayyirik ne oldu hayırdır oyunda birbirinizimi kestiniz (:

Valla Nicholai ile bir kere aynı takımda olduk biz iyi oynadık üçüncü kişi kötü oynuyor diye yenildik , onla kişisel olarak bir sorunum yok forumda tartışıyorum diye bu kavga ettiğim anlamına gelmez.
  • bu kavga değil hani şener şen in ilyas salman ile çiçek abbas filmindeki duello ya benzemiş :))))
  • ---Alttaki kısım akdogan911'a yazılmıştır---

Kesinlikle. Ama aşırı tepki vermek, yanlış bulduğumuzu itin bir tarafına sokmak yanlış olduğu kadar çözümde de faydalı değil. Şimdi eğer böyle davranışlar sergilenmesine tanık olmak istemiyorsak, böyle yazıları okumak istemiyorsak birini susturmak ya da küstürerek yazmamasını sağlamak kolay. Ama eğer o kişinin doğru olanı (Doğru olan nedir? Tek tip yapılanma sosyal hayatımızı grileştirmekten başka ne işe yarar, hepinizin muhakeme yeteneğinize bırakıyorum) yapmasını sağlamak istiyorsak önce onun gözünde rakip ya da düşman olmaktan çıkmalıyız diye düşünüyorum. Yoksa insan bir şeye inanınca o şey uğruna muhteşem hatalar yapmaktan çekinmiyor. Hatta hata olduğunu bile bile, aynı davranışı sergilemekten çekinmiyor.

Bir de şu var, eminim az da olsun düşünmüşsünüzdür. Bazı insanlar (Yaşa yormuyorum) aldığı tepki kadar varlığını sürdürebiliyorlar. Toplumla örtüşmeme sebebi suni oluyor bu cinslerin. Aynı ergenlik döneminde Ateizmi matah bir şey saymak gibi. Ateist olanlara sözüm yok, ama haddime olmasa da aramızdaki beşeri ilişkiyi müteakiben neden sorusunu sorduğumda "Çünkü eğer bir tanrı olsaydı benim kalbi çok temiz olan halamın erken yaşta ölmesini engellerdi." cevabını duymak peki deyip olaylara vakıf olmuş Desmond gülümsemesi ile ortamı seri adımlarla terk etmeme sebep oluyor.

Bu durumu uç noktada yaşayanlar ne köylü ne şehirli, ne kültürlü ne taşralı bir intiba bırakıyor.

Ekleşme teklifiniz banaysa kullanıcı adım Nicholai. Yalnız forumda pek sevilen biri değilim:((

-Burak's Diary, 1796

---Üstteki kısım akdogan911'a yazılmış idi---

quote:

Orijinalden alıntı: amops2

maşallah her konuda Nicholai Hel vs erayyirik ne oldu hayırdır oyunda birbirinizimi kestiniz (:

Rahatsız mı oldun? (Herkes gergin akke)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 10 Ocak 2011; 20:34:09 >

• Tamam ya konuya devam her konuda birileri tartışıyor.Hayır tartışacaksanız da az kısa yazın uzun uzun okunmuyor.Özellikle nicholai ninkiler.O nasıl bir kelime dağarcığı yok böyle bir şey.Edebiyat mı okudu ne okuduysa helal olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiotiC

Tamam ya konuya devam her konuda birileri tartışıyor.Hayır tartışacaksanız da az kısa yazın uzun uzun okunmuyor.Özellikle nicholai ninkiler.O nasıl bir kelime dağarcığı yok böyle bir şey.Edebiyat mı okudu ne okuduysa helal olsun.

Mobil sürümden girince insan pireyi deve yapıyor , iki satır şey 1 sayfa gibi geliyor insana.Bilgisayarda bir çırpıda okursun.Niko ve serüvenleri.
    edit:sarkazm yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 10 Ocak 2011; 21:53:19 >
  • O.o
  • Tamam beyler kavgayi birakinda bu onerdigim item konusunda hem fikirsek yada gelistirebilecegimiz birsey varsa onun hakkinda yorum yapalim. Oneri olarakda LOL a gondeririz nasil fikir :)
  • @akdogan, turkce turkce demişsinde be kardeşim, şunu Türkçe olarak yazmadıktan sonra dediğin lafların pek bi anlamı olmuyor.
    Hani bana göre zaten Türkçe yazsan da pek bir anlamı olmaz gerçi de neyse.
    @dipchino Instant ani kazanılan demişsin ya, win ne orda hediyelik eşya mı? translate açmak yerine okula gitmeyi deneseydin keşke.
    @nicho, bişeyler demek zorunda hissettim ama yazılar uzun geldi okumaya üşendim sadece @nicholai olarak kalsın sorun olmaz heralde, bi ara editler eklerim bişeyler belki
    @eray, artık "turkce" konuşcaz, "ğ ü ve ç" kullanmadan. Şaka bi yana foruma gelip adam terim kullanıyor diye yaygara yapabilcek kadar dilini seven bir adamın, gelipte harflerin yarısını atması benim pek hoşuma gitmedi.
    @eray, arada bi onl olmaya bak sen :D 95 almakla olmuyo bu işler
    @gurcell, saçma bence, bi burst üstüne kurulu takım düşün, solo girdiklerinden kimsenin tank almadığı oyunlar falan oluyo malum. bu adamlar süper oynuyo ve eziyo olarak düşün, adamın teki araya girip 2 sn boyunca tüm burst dmg tankleyip bunu üstlerine kullanırsa ve o adamlar ölürse, bunu yapan adam da tüm oyun kötü oynamışsa bu oyunu bence saçma bi yere çeker. (ki öyle bişey olsa muhtemelen kullanım alanı bu olur. sağlam bi tank mesela rammus diyelim, zaten taunt atar arkasındaki adam keser yani.) Karth ult kullanırken basıp, sonra gidip bunu adamın ashe'ine atmanın ne anlamı var yani.

son olarak @akdogan, burda oyun forumunda gelipte Türkçe konuş diyince ülkesini çok seven bir vatandaş olmuyosun. Çok iyi bir vatandaş olmak ve birşeyleri değiştirmek istiyosan da bunun yeri "League of Legends" (Şampiyonların Ligi) değil. Gördün mü bak? Gidip DH'e de kızabilirsin.
    DPS için saniyede verilen hasar yazsa eminim sen(siriusufo'da resmi çıkıcak kadar süper bir yapı olan yüce varlık) hemen anlardın demi, onun DPS herolarını nitelendirdiğini.

Şimdi diceksin ki sana ne oluyo senin olayın ne benim neden bu saatlerde yazdığımı bilen biliyo gerçi de bilmeyenler için, şu saatte yapcak başka işim yok, uykum yok, ve canım sıkıldı. Forumu okuyodum ve seni gördüm. İlk görüşte yüce bir varlık olduğunu ve diğer tüm insanlardan üstün olduğunu anladım. O yüzden sana tapmaya geldim. Yeni dinimi akdoganizm diye özellikle g'yi ğ olarak "okumadan" ilan etmek istiyorum şu an.

Edit: No harmful feelings
    Edit2:http://www.siriusufo.org/tr/varlik_tipleri.asp < siriusufo derken bunu kasettiğimi söyliyim, ne olduğunu bilmiyosan sorarsın falan. bak orda mesela arcturuslular var.. bence sana gidebilir. gelişmiş falan diyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 11 Ocak 2011; 6:34:20 >

• PhTx3

ya yazdıklarımı tam okumadın ya da ilk okulda okudugumuzu anladık mı cevap verelim sorularına , sınıftaki herkes cevap verirken , sen hayal alemlerinde yaşıyordun kardeşim kusura bakma.

oyun tabirleri için birşey sölemedigimi , benimde oyun tabirlerini ingilizce kullanmak durumunda kaldıgımı, ancak yazılan 2 paragraf yazının yarısının oyun tabiri olmadan ama hala ingilizce yazılıyo olmasını ve benim bu yazılanları anlamadıgımı söledim. tamamen ingilizce yazsa yemin ediyorum agzımı açıp tek kelime etmem cünkü anlarım. tamamen turkce yazsa zaten herkes anlar, ama çorba gibi yazıp hele birde, atıyorum war savaşı gibi hem turkcesi hem ingilizcesi aynı anda yan yana kullanılınca benim için iyicene içinden cıkılmaz bi hal alıyo. ben gidipte ucuz milliyetçilik yapacak biri degilim , burda faşist milliyetçilik yapıp , ertesi gün amerikan malı ayakkabılarımla dışarı çıkıp bilmemne malı arabama binip , bilmemne malı kahve içmeye gidenlerden hiç degilim. ben bu tarz çorba misali yazımı anlamadıgımı ve aslında anlamak istedigimi belirttim. ha bu benim bi uyarımdı arkadasa , isterse böle yazmaya devam eder ben yine anlamam , isterse daha anlasılır yazar okurken yorulmam ve anlarım kendi bilir.. ayrıca ben bilgisayar muhendisiyim ve yaptıgım iste turkce karakter hic bi zaman kullanmam, kullanamam. bu yuzden benim klavyemde turkce kararkter yok ve benim için onemli bir el alıskanlıgıdır bu. benim ğ yerine g kullanmam veya turkce herdeyse hiç bi karakteri kullanmamam bu yuzdendir işim geregi.

• Nasıl bi forum burası ya hangi konuya girsem birisi kavga ediyor. Gidin ne işiniz varsa özelden yapın insanlar bunları okumak zorunda değil.
  • lol forumu kapatılsa en güzeli olur sürekli laf yarışı var
  • Ya arkadaslar bu udyr nasi bi seydir habire shield acıp duruyor skillleri bosa kullanmıs oluyorum
  • hiç derken kullandığın ç'yi niye türkçe yazarken kullanamıyon peki? madem hiç kullanmıyosun? lol.
    Benim de demek istediğim, adamında eğitimi yarı ingilizce olabilir mesela, o yüzden yarı iniglizce yarı türkçe konuşuyodur belki. Madem eğitimde kullanmayınca unutulabiliyo? :)
    Hadi onu da geçtim, hiç bi sebebi olmasın ve zevkine öyle yazıyo olsun. Bundan sana ne? :) istersem aka if i want to, yarı turkish half ingilizce yazarım anladın mı? Benim hoşuma böyle yazmak gidiyo olabilir yani, sebebi ne olursa olsun bunu yargılamak sana düşmez. Bunu söylemeye çalıştım ben. Ya anlatamadım ya da anlamadın ama umarım açıklayıcı olmuştur.

@song, udyr shield kolay kırılır ya yapma bence o kadar abartma yani :D

Edit: Hani yarı türkçe yarı ingilizce kullandım diye anlamadıysan açıklıyım pc mühendisi arkadaşım. Adamın canı nasıl istiyorsa öyle yazar, bunu ne yargılayabilirsin ne de kınıyabilirsin. Anlamadıysan dediği şeyi, ne kastettiğini sorarsın, O da açıklar. bu kadar basit. Gelip türkçe konuş ya da ingilizce konuş! make your choice! dersen bende sana madem adamın ingilizce kelime kullanmasından bu kadar rahatsız oldun sen niye düzgün konuşmuyosun diyince, yok okul yok kullanmıyom moduna girmiceksin yani.
    Sonuçta adamı tanımıyosun.

Bi örnek daha geldi aklıma hani, Nicholai gene aynı şeyi tekrar ediyo falan dicekte, farzetki adam tercüman, adamın işi bi ingilizce bi türkçe konuşmak, şimdi sen bu adamı nasıl kınıcan? sen 2 satır kod yazarken ki ingilizce tabanlı olan bi dilden bahsediyoruz (ne öğreniyosun bilmiyorum ama C# falandır muhtemelen.) sana türkçe harfleri unutturabiliyo yani. vesaire vesaire, daha açıklayamadıysam, söylersin başka örneklerde üretiriz.

Okumak istemeyen arkadaşa gelince, mousedaki scroll var ya tekelek falan hani, onu kullanarak okumadan geçebiliyosun beğenmediğin postları. Bırak okumak isteyenler okusun.

PS: Dışarı çıkıyorum ben hani, hemen cevap yazamam muhtemelen bişey dersen, haberin olsun hani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhTx3 -- 11 Ocak 2011; 14:40:10 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.