Şimdi Ara

Kimler Satranç Oynuyor, Satrancın Size Kattıkları ne? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
140
Cevap
3
Favori
5.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Chrome_TR

sakince yanıtlayacağım baştan uyarıyorum lütfe kriz geçirtme bana

canım kardeşim benim, bir oyunun zeka oyunu olup olmadığını AI'nın hesap yapabilme gücüyle mi ölçüyorsun

hadi ölçtün güzel kardeşim cicim kardeşim benim, bunu da birebir oyunun kendi mantığı olan 64 kareyi herhangi bir oyunun piksel sayısıyla mı karşılaştırarak yapıyorsun he canım kardeşim benim

ileri seviye oyun programlamayla uğraştığını söylemişsin, sektördeki arkadaşlara aran nasıl, iyi geçinebiliyor musunuz bari, bi toplantı yaptığınızda toplantıyı kaç gün sonra bitirebiliyorsunuz mesela?

Alıntıları Göster
    Satranç bir video oyunundan fazla zeka istemediğini söylüyorum sana, aynı tarzda seçenekleri hatta daha fazlasını sunuyor.

Satrançta bir şeyin olabilceği 64 nokta varken bir oyunda senin ve rakiplerin olabilceği noktalardan, anlık zamanı hesaplarsan milyonlarca farklı senaryo çıkar.

Sadece ileri seviye programlamayla değil aynı zamanda tasarım ve bir ekibin yapabilceği tüm işlerde tek başıma profesyonel seviyedeyim. 10 Yıl boş satranç oynayıp, ben tanrıyım havalarına giriceğinize aynı şeylere kafa yorsaydınız.

0 Mesaj gizli profil bir trollsün, seni alıntılamadan bloklamam lazımdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 5 Mayıs 2020; 1:57:9 >

• Bazıları satranç oynamak obsesif yapıyor falan demiş artık ne içmişlerse,ha tabi gece gündüz oynarsan her şey öyle olur az ancak sürekli oynamanın faydası vardır
    Satranç oynamak zihin egzersizidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en son orta okul lise zamanında oynuyodum 10 yıl olmuştur elimi sürmeyeli, 3 yıl önce go denemem oldu. rakibi yenerken sıkıntı yok yarım ağız gülüyorum, karşımdaki kızardıkça daha fazla zevk alıyorum ama rakip beni zorlamaya başlayınca, oyunu kaybedecek gibiysem kafamda şimşekler çakıyor. sinirlendiğim dışardan belli olmaz yine gülmeye devam ederim ama içerde durum farklı bu basit sıkıntıydı, asıl oynamama nedenim sürekli şunu yapsam rakip ne yapar, böyle oynasam ne olur diye düşüne düşüne manyak oluyorum. zweigin satranç kitabını okuyan bunu daha net anlar, kitabı okurken acı çektim, kafam uyuştu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

en son orta okul lise zamanında oynuyodum 10 yıl olmuştur elimi sürmeyeli, 3 yıl önce go denemem oldu. rakibi yenerken sıkıntı yok yarım ağız gülüyorum, karşımdaki kızardıkça daha fazla zevk alıyorum ama rakip beni zorlamaya başlayınca, oyunu kaybedecek gibiysem kafamda şimşekler çakıyor. sinirlendiğim dışardan belli olmaz yine gülmeye devam ederim ama içerde durum farklı bu basit sıkıntıydı, asıl oynamama nedenim sürekli şunu yapsam rakip ne yapar, böyle oynasam ne olur diye düşüne düşüne manyak oluyorum. zweigin satranç kitabını okuyan bunu daha net anlar, kitabı okurken acı çektim, kafam uyuştu
    geçen arkadaşlarla nargile içiyoruz, nane bende fena kafa yaptı , çocuk ne dese bayılırsın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chrome_TR -- 5 Mayıs 2020; 2:48:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Chrome_TR

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Unity, İos&Android&PC aslında PS4 Xbox falanda dahil istiyorsan hepsine okayim.

Principal

Hepsi ağırlıklı Photoshop ve Blender

Hepsi
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/sazhbv

Sen kimsin ki beni yargılayabilcen 0 mesajlı troll, kendine gel. Benimle aynı seviyede olduğunu kanıtlayabilirsen tekrar cevap veririm yoksa vaktime değmezsin.

• Karar mekanizması gözle görülür şekilde bile değişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E94B9CA23

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    kardeş bak, clip açıklama, pref editor, editor aracı hazır diye vurgulu, neyi sanması nediyorsun?

bir kaç pencereden bir kaç kütüphanededen örnek vererek ortalama çıkardım, kullanması aşırı basit, gelişmesi aşırı kolay, easy bir motor, ort biri min 2 haftada kendisine basit projeler çıkarır 2 aya ort gelişirsin 6 aya su gibi dökersin

okuma yazma bilmekle benzeştirerek bu konudaki bilgi donanımının ahım sahım zeka gerektirmedigini ve ilgimi çeken kısmın principal yeteneklerin olduğunu özellikle vurguladım

onu ölçmek istedim tıkandın kaldın,toplasan 15 20 soru var bu kadar boş konusacağına yazıp geçeydin ısptatlayaydın herkese, konu boyunca o övdüğün bilgini

yapamadın çünkü bilmiyorsun, bilmediğini kabul etmiyorsun, ileri seviye principal falan hikaye hepsi, burada bi ezilmişlik hissediyorsun karşı koymaya çalışıyorsun, bildiklerinle bir şeyler üretmeye, öğrenmeye çalışıyorsun, her insan gibi herkes gibi, belkide gelisim için zorluyorsun kendini

bilmiyorum ne yaşadın hayatında, neler yaşadın bilemem, ama egondan arın, benim şu sana sorduklarımı 50'ye katlayacak insanlarla tanıştım ben, aynı ortamda bulundum bir çok iş yaptık beraber, biride böyle konuşmadı aşırı alçak gönüllü olmuşlardır

yaşadığın sürece kendini gelişmeye ada, hiçbir zamanda ne kadar bilirsen bil , ben biliyorum herkesden zekiyim herkesden iyiyim deme çünkü bu bir yalan, sadece senin için değil herkes için koca bir yalan, kendini yeterli sanırsın yanlış bir şeyin içine girersin kendini böyle kandırır bilgiden gelişimden uzak durursun, sonunda ufacık dünyada takılır gidersin

böyle bir savaşın içine sokacağına kendini, herkesle bir çatışmaya girme çabasında olacağına, geç kenara , ya abi belki haklı olabilirler bu kadar inatlaşmaya gerek yok ortada ıspatlanmış bilimsel dayanaklarda var aksi iddia da yok , kabul et çekil, buradan sana ayrılan zaman diliminde de gerilimsiz stressiz sıkıntısız özgüvenine zarar gelmemiş bir şekilde gelişimini sürdürmeye devam et

bak bu kadar da içtenlikle iyi niyetle attım şu yorumu, bir önceki sana hiçbir sey bilmedigini ima eden hakaret içeren yorumu şimdi silicem. , hatta istiyorsan şu uzun yazıyıda kaldırayım sana zarar verdigini düsünüyorsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chrome_TR -- 5 Mayıs 2020; 19:19:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E94B9CA23

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Önce forumdaki herkesden zekiyim dedi
    şimdide forumdaki herkesden bilgiliyim dedi

zekasını ölçtüm bir şey yok,
    bilgisini ölçmek istedim 2 dir cevapsız kalışının bahanelerini üretiyor

yazdığım yorumlardan da bi b*k anlamadı, anladığı gibi yorumlayıp durdu, hala pref diyor hala seviye degisir diyip duruyor, cringe geçirtecek insana

arkadaşım yürü git deli midir nedir yapıştı kaldı, alın şunu başımdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chrome_TR -- 5 Mayıs 2020; 19:58:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nerazzuri

Çocukluğumda babam ile oynamaya başladım, lakin hiçbir zaman profesyonel seviyeler için hazırlamadı ya da öğretmedi bana, kendisi o seviyede olmasına rağmen...

Fakat bir şekilde evde hep oynandı, ve hayatım boyunca düşünme şeklimde ciddi etkisi olduğunu inkar edemeyeceğim. İlk sayfalarda arkadaşın biri akıl sağlığınızı bozar derecesine getirmiş resmen. Bence sorgulamadan yaşamak bir akıl bozukluğudur ya o. ayrı.

Yaptığım hareketlerin, aldığım kararların türlü kombinasyonlarını, hayatınızda sürekli her ihtimali hesaplayarak hareket ettiğinizi düşünün, süper hesaplamanıza ya da hayal etmenize gerek yok bunu bir miktar bile düşünce yapınıza yansıtıp sorguladığınızda zaten büyük bir grup insandan çok daha bilinçli hareket ediyor oluyorsunuz hayatınızda, mutlaka size bir katkı sağlayacaktır.

Mesela rusya da resmen ata sporu gibidir, okullarda zorunlu derse kadar inmiştir, ilkokullardan bahsediyorum. Dünya üzerindeki en eski oyunlardan biridir ve ciddi derecede kontrol,dikkat,zeka ister. Hepsini bir yere odaklamadıktan sonra en küçük bir hatanız sizi oyundan düşürür. Batakla kıyaslamışlar oyunu, bir arkadaş ezberden ibaret demiş...

GM seviyesi oynayan, ekstrem adamların değişik kafalarda olduğunu biliyoruz, fakat bilmediğimiz şu bu oyun mu bu adamları bu şekile getirdi, yoksa zaten belli başlı çizgi üzeri adamlar bu seviyelerde mi oynuyorlar, dahilik ve delilik bıçağın iki sırtı derler, ciddi derecede çizgi üzeri zeki adamlara bakın çoğu pek normal değildir. Abi bu adam akıllı ya diye her gün bahsettiğimiz onlarca insandan bahsetmiyorum.

https://www.imdb.com/title/tt1596345/
    Normal değilden kasıt farklılıklarını baştan aşağı şekillendiriyorlar da diyebiliriz, fakat başkalarının biraz buna karşı pek cesareti yok, toplumdan dışlanma korkusu ve yaptıklarının doğru olup olmadığını bilememe gibi bir kaygıları var. Dahiler ise bunu çoktan aştıklarından bu konuda hürler,

Bir dahi doğarken mutlaka delilikle yüz yüze gelir, ürettikleri paranoyalara inanma eğilimi gösterenler yolculuğa delilikle devam edebiliyorlar,

sahip oldukları zekanın dışa vurumunun şeklini delilikle hatta satrançla ilişkilendirmek seninde onaylayacağın gibi asıl normal olmayan düşünce şekli bu.

Zihinsel beceriler gelişim için süreklilik ister, satrancın bu sürekliliği gerek rekabet zevki gerek çözme arzusunu taşıyarak başarılı şekilde yerine getirdiğini düşünüyorum.

Bence hala başlamamış arkadaşların denemesi,bırakmış arkadaşların devam etmesini öneriyorum...

• Şöyle sadece Türkiye'deki oyuncularla oynayabielceğim bir satranç platformu yok mu arkadaşlar? Önceden Mynet satranç vardı şimdi oraya pek giren yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unraveling

hiç girmemeni öneririm. obsesif yapıyor, konuşacağın bir kelimeyi bile artık ne desem diye düşünerek konuşmaya başlıyorsun.

eğer yetenek ve zeka bu işe uygun değilse zamanla daha da agresif ve hırçınlaşıyorsun. akıl sağlığın pek normal olmuyor. bunlar hemen olmuyor merak etme zamanla oluyor. bu işe girdin mi çıkmanın imkanı yok. uyuşturucadan daha beter.eğer depresif ve melankolik bir yapıdaysan zaten iyice mahvolursun.

yani çok aşırı zeki değilsen bu işe çocuklukta başlaman lazım bir şeyler veya ünvan elde edeceksen. yoksa anca orada burada turnuvalara katılırsın yenildiğinle kalırsın.

anatilik ve detaylı düşünmeyi geliştirdiği kesin bir gerçek belki iq'nün yükselmesine bile yardımcı olabilir ama sonuçlarının olacağını da unutma.

başlayacaksan kulüplerde başla. en azından tek başına internette takılma, sosyalleşerek öğren.

bu da benim chess.com'daki bullet elom blitz de daha düşük. herkesin tam tersi.

Hocam sen yenildiğinde ağlayan tiplerdensin sanırım, yazdıkların tamamen kndan kaynaklanıyor. Yenildiğinde ağlamayanlar rahat rahat oynayabilirler merak etmesin

• sasasa671 S kullanıcısına yanıt
    aynen kardeşim emziğim de yanımda oluyor genelde.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.