Şimdi Ara

Kımız içen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kımız içen var mı?denemedim daha önce denemeyi düşünüyorum.Nereden temin edebilirim?



  • İçmedim, içmek isterim

    Oğuz Beyleri Osman Gazi yi bir ak keçeye oturtarak dokuz defa havaya kaldırdılar. Huzurunda ant içtiler. Şerefine kımız dolu kadehler kaldırılırken: Abu hayatlar sıhhatler afiyetler ve padişahlık mübarek olsun! Diye bağırdılar. O gün Türklük için büyük bir bayramdı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanisenes

    İçmedim, içmek isterim

    Oğuz Beyleri Osman Gazi yi bir ak keçeye oturtarak dokuz defa havaya kaldırdılar. Huzurunda ant içtiler. Şerefine kımız dolu kadehler kaldırılırken: Abu hayatlar sıhhatler afiyetler ve padişahlık mübarek olsun! Diye bağırdılar. O gün Türklük için büyük bir bayramdı.

    İfsa olmayalim ama adim da oğuz :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepimiz kımız azizim boş versene.
  • kımızın içeriği nedir bilgi verebilirmisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak.t001

    kımızın içeriği nedir bilgi verebilirmisiniz

    Mayalanmış at sütü diye biliyorum ama emin değilim
  • bu konu uçar, sende 7 gün banlanırsın kardeşim şimdiden iyi tatiller.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baklava yiyebilen var mı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak.t001

    kımızın içeriği nedir bilgi verebilirmisiniz

    Kımız (Kırgızca: kымыз), kısrak sütününfermante edilmesiyle elde edilen gelenekseliçecek. Orta Asya bozkırlarında yaşayan Kırgız,Başkırt, Kazak, Yakut ve Özbek gibi Türk halklarıve Moğollar arasında bugün de önemli bir içecektir. Süt şekerince zengin olan kısraksütünden îmâl edilen kımız, beyazımsı bir sıvıdır. Çok eski bir târihi vardır. İlk olarak Orta Asya’da Türkistan ve Moğolistan taraflarında yaşayan kavimlerce içilmiştir.

    Kımız, benzeri süt ürünleri gibi, belirli birmikroorganizma topluluğunun faaliyeti sonucunda meydana gelir. Bu topluluk süt asidibakterileri (Lactobacillus bulgaricusstreptococcus) ve mayalardan (torula kumys) ibârettir. Bu mikroorganizmalar aşılandıkları sütte süt şekerine etki yaparak asit, alkol ve CO2çıkarırlar. Açık kaplarda yapıldığı için îmâl sırasında CO2’nin çoğu uçar. Alkol miktârı kefirden çoktur. Asit ikisinde de aynıdır. Ayrıca insana güç verici bir etkisi vardır.

    Kımızda albumin ve kazein parçalanması olur.Pepton miktârı kefirdekinin 10 misli kadardır. Kazein çok ufak parçacıklar hâlindedir. Bunun sebebi iyi ve sık karıştırmadır. Kokusu yayık ayranı veya ekşi peynir suyunu andırır. Çalkalanınca köpürür.

    Kaynak:Wikipedia

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Redlife35


    quote:

    Orijinalden alıntı: burak.t001

    kımızın içeriği nedir bilgi verebilirmisiniz

    Kımız (Kırgızca: kымыз), kısrak sütününfermante edilmesiyle elde edilen gelenekseliçecek. Orta Asya bozkırlarında yaşayan Kırgız,Başkırt, Kazak, Yakut ve Özbek gibi Türk halklarıve Moğollar arasında bugün de önemli bir içecektir. Süt şekerince zengin olan kısraksütünden îmâl edilen kımız, beyazımsı bir sıvıdır. Çok eski bir târihi vardır. İlk olarak Orta Asya’da Türkistan ve Moğolistan taraflarında yaşayan kavimlerce içilmiştir.

    Kımız, benzeri süt ürünleri gibi, belirli birmikroorganizma topluluğunun faaliyeti sonucunda meydana gelir. Bu topluluk süt asidibakterileri (Lactobacillus bulgaricusstreptococcus) ve mayalardan (torula kumys) ibârettir. Bu mikroorganizmalar aşılandıkları sütte süt şekerine etki yaparak asit, alkol ve CO2çıkarırlar. Açık kaplarda yapıldığı için îmâl sırasında CO2’nin çoğu uçar. Alkol miktârı kefirden çoktur. Asit ikisinde de aynıdır. Ayrıca insana güç verici bir etkisi vardır.

    Kımızda albumin ve kazein parçalanması olur.Pepton miktârı kefirdekinin 10 misli kadardır. Kazein çok ufak parçacıklar hâlindedir. Bunun sebebi iyi ve sık karıştırmadır. Kokusu yayık ayranı veya ekşi peynir suyunu andırır. Çalkalanınca köpürür.

    Kaynak:Wikipedia


    saolun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • günah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.