Şimdi Ara

Kim Diyorsa multijetmotor az yakıyor yalan söylüyor!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
1
Favori
5.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2009 Fiorino emotionum var. 41 000 de aldım şuan 60 000 e geldim tüm bakımlarını zamanında serviste yaptırdım filtrelerini filan zamanında değiştirdim, yakıtı en iyi yakıttan aldım (shell V- power, total exellium, opet ), otobanda 90 i gecmeden 500 km yaptım en düşük yaktığı 6 litre 100 km de biraz hız yaptığımda 7-7.5 litre yakıyor. şehir içinde zaten hiç 7 litrenin altına düşemedim. 20.000 km ortalamam 6,8 litre.şuan katkılı motorinin 4 150 tl olduğu hesap edilirse 30 kuruşa yakın yakıyor demektir bu. Lpg li tüm araçlar bundan daha az yakıyor diyebilirim.

Bide bu günlerde reklamını vermeye başladılar fiattan multijet motor en ekonomik falan filan diye. alırken zaten 4-5 bin tl fazladan veriyoruz dizel diye, bakımında keza aynı şekilde, ama gel gör ki yakıtta en ufak bir artısı yok. kim diyorsa var yalan söylüyor.

Müşteri arıyorum arabama. ilk fırsatta satıp benzinli araç alacağım. yemişim dizelini.

• Benim Yeni Doblo 1,6'da şehiriçi 9-10 Lt yakıyor, hiç ekonomik değil anlıyacağınız. Önceki arabam şehiriçinde 100 Km'de 10 Lt Lpg yakıyordu, ben de pişman sayılırım şu an aldığım için. Fakat 0 araç olarak aldığım için satamam çok fazla zarar ederim. Böyle devam edeceğiz anlıyacağınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgufer -- 13 Ocak 2012; 14:36:41 >
  • opel corsa 1.3 cdti ecoflex s.ici 6.6 yakiyor.uzun yolda 100 km yi gecerseniz bencede fazla yakiyor.
  • Araçların özelliklerini gösteren listelerde görünen değerlerle günlük hayat bir olmuyor maalesef.

En az 1 hatta 2 litreye yakın fark oluyor. Özellikle dizellerde bu fark daha da büyüyor.

Benim Polo bluemotion güya 3.4 litre yakıyor ortalama. Şehirdışı 3.0. Benim iş yeri ile ev arası şehirlerarasından hallice.

Şu an ortalamam 5.1 litre. LPG'li focusum'u özledim vallaha. Hiç korkmadan basa basa giderdim ve ortalamam 10 litreydi. Şimdi ayağımızın altında yumurta varmış gibi basıyoruz yine de 4.1'e anca düşürebiliyorum.

O da 2-3 kuruş yapar ki değmezmiş.
  • Ya en azından televizyona reklam verip en ekonomik araçmış gibi yapmasınlarlar. Reklamı gördüğüm için bu topiği açtım, kendimi aptal gibi hissediyorum o reklamı gorunce. 1,3 multijet motora sahibim 7 litre (30 krş) ortalama mazot yakıyorum ya olacak iş mi. .....öperim ben bu işi.
  • Aracınızda bi arıza olmasın? Şehir içi 5.5, şehir dışı 4 LT yakıyorum. Üstelik İzmir trafiğinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: command_4

Aracınızda bi arıza olmasın? Şehir içi 5.5, şehir dışı 4 LT yakıyorum. Üstelik İzmir trafiğinde.

Hocam kusura bakma hayatta inanmıyorum sana. arada 2.5 lt oynamaz en azından.
    Aracımın fazla yaktığını 50.000 ve 60.000 bakımlarında söyledim ama verilere bakarak normal yaktığını söyledi bana 2 ayrı yetkili servis.
    bana 3 tane fiorino kullanıcısı kutsal değerlerine yemin ederek 100 km de 4 litre yaktığını daha söylesin valla burada eşek gibi anırırım ben ya.Anlarım belki 0.5 litre veya maximum 1 ltre oynar derim ama 4 litre dediğinde aradaki fark çok büyük hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: acy78

quote:

Aracınızda bi arıza olmasın? Şehir içi 5.5, şehir dışı 4 LT yakıyorum. Üstelik İzmir trafiğinde.

Aracımın fazla yaktığını 50.000 ve 60.000 bakımlarında söyledim ama verilere bakarak normal yaktığını söyledi bana 2 ayrı yetkili servis.
    bana 3 tane fiorino kullanıcısı kutsal değerlerine yemin ederek 100 km de 4 litre yaktığını daha söylesin valla burada eşek gibi anırırım ben ya.Anlarım belki 0.5 litre veya maximum 1 ltre oynar derim ama 4 litre dediğinde aradaki fark çok büyük hocam.

Yalancı mı diyorsunuz? Sabah aracımın yol bilgisayarının fotoğrafını, kaç kilometreden beridir sıfırlanmadığının videosunu kaydedip gönerirsem, bu ithamınızdan dolayı özür diler misiniz?

Bu arada aracım Punto net ağırlığı 980 kilo. büyük olasılıkla şanzıman oranlarıda farklı. Ayrıca konuya yazmadaki amacım, bu çamuru araca değil motora atmanız.

• Arkadaşımda 2010 model 1.3 mj linea var. Ankara sehir içi kısa mesafe dur kalklı kullanım tarzında ve seri kullanımda tarzında 6.1 i hiç geçmedi.Şu an kış lastikleride takılı.Aracınızdamı bi problem var yoksa fiorinolarmı böle ? Linea yı bende cok kullandım sakin tarzda yogun trafik olmadıgı ortamda 5 ltrenin altına rahatca inebiliyor araç
  • quote:

quote:

quote:

Yalancı mı diyorsunuz? Sabah aracımın yol bilgisayarının fotoğrafını, kaç kilometreden beridir sıfırlanmadığının videosunu kaydedip gönerirsem, bu ithamınızdan dolayı özür diler misiniz?

Bu arada aracım Punto net ağırlığı 980 kilo. büyük olasılıkla şanzıman oranlarıda farklı. Ayrıca konuya yazmadaki amacım, bu çamuru araca değil motora atmanız.

Ha öyle de birader. punto ise durum başka. Bu arada evet olabilir motora değilde araca bok atmam lazımdı senin tabirinle. o zaman düzeltim şöyle diyeyim "kim diyorsa fiorino multi jet az yakıyor yalan söylüyor" :))
    Bu arada hemen tribe girme yaaa, neeee bana yalancımı diyorsunnn?? şıılaaaaakkkk!!! :) :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ha öyle de birader. punto ise durum başka. Bu arada evet olabilir motora değilde araca bok atmam lazımdı senin tabirinle. o zaman düzeltim şöyle diyeyim "kim diyorsa fiorino multi jet az yakıyor yalan söylüyor" :))
    Bu arada hemen tribe girme yaaa, neeee bana yalancımı diyorsunnn?? şıılaaaaakkkk!!! :) :)

Dur ozaman biraz daha kıskandırayım, 90 la giderken yazın klimayı kapatırsam 3.8 yakıyor

• 2006 model 112000Km'deki 1100Kglik Corsam Şehir için yoğun trafikte normal kullanımla Ortalama 5.5lt mazot yakıyor.Uzun yolda 90 civarı sakin kullanımda ise 4-4.5lt civarında yakıyor. Bence gayet iyi. Arkadaşında dediği gibi motora değil arabanıza laf atın bence de..
  • havalar istanbulda baya soğuk metrobus inşaatıda cabası yazın sıkışık trafikde 6lt gibi yakıyordu suan 7.5 gördüğüm oldu ama bunu gördüğüm zaman1-2-3 vites dur kalk trafik ve araba ısınmıyor bunları göz önüne alın eylül temmuzda memlekete giderken 3.5lt ortalama dahi gördümki 110-120 gidiyordum aracım 2004 punto 4lt yakması için istanbul dışında olamsı şart..
  • Fiorino ve Doblo araçların rüzgar dirençlerini hesaba katmakta fayda var punto ve grande punto tadasımları sebebiyle daha az yakacaktır ayrıca fiorino yakıt tüketimleri ile ilgili bence fiorino başlığına yazmanızda fayda var 5 ileri düz ile otomatik 6 ileri confortmatic ile ilgili uzun uzun tartışma olmuştu hatırladığım kadarıyla fiorino diğer multijetli fiat arabalara göre biraz daha fazla yakıyordu... (abartılı bir fark yoktu)
  • amacım aracı savunmak degil sadece fiorino başlıgına yazdıgım yazı...

quote:

depoyu fullettim.. 3.99 liradan 166 liralık yakıt aldı..yine shell'den.. 41-42 litre arası yakıt aldı araç.. 754 km gitmiş bu kadar yakıtla.. hesaba doktugumuzde yaklaşık 22 kuruş civarı bir yakıt cıkıyor.. çok gibi geldi ama yakıt fiyatının 4 liraya ulaştıgı bir donemde belki de şükretmeliyim diye düşündüm

şuanda arac 1200 km civarında...yaklasık 400 km yolu ortalama 115 km civarı hızla gitmişimdir..şehiriçi kullanım da var(dur kalk vs) ortalama 5.7'de.. havaların soguk olması ve aracın rodaj muhabbetinden dolayı cok tükettigini düsünüyorum..
  • Hahahaha Rekor bende
    İstanbul 4. leventte oturuyorum
    3km+3km işe gidiş dönüş mesafem ve yarısı rampa çıkış yarısı iniş
    ortalama hızım 17km 100km/9,4 lt gösteriyor yol bilgisayarı
    Şehirler arası yazlığa gider iken 4.4 lt ortalama ile yolculuğu tamamlıyabiliyorum
    Hafta sonları 100km/5.6 lt şehir içi değerlerini yakalayabiliyorum
  • PUNTO 1.3 MULTİJET 90 hp 6 vites. şehir içi çok kısa mesafede ortalama hız 15 km ortalama yakıt 10.8 gösteriyor. Fakat çok kısa mesafede araç 3. vitesi hiç görmüyor 700 metre sabah 700 metre akşam gidilip geliyor. Uzun yolda kasmadan 120-130 6. viteste ortalama 4.8-5 yakıyor. Uzun yolda lpg çok daha avantajlı. Şehir içinde de dizel motor çok geç ısınıyor bu arada varacağınız yere ulaşıyorsunuz ve araçta yakacağını yakıyor. Dizel motorun şua tek avantajı çekişi ve lpg gibi arıza şusu busuyla uğraşmayışınızdır. Yoksa dizel motor milletin abarttığı gibi çokta az yakan motorlar değildir. Burada (Aksaray) motorin 3.95 LPG 2.19 lira.
  • 2004 punto şu an ekranda tüketimim 5,2 Tamamen şehir içi, yer Edirne günlük ortalama 8-12 km. Yazın dolu depo ile Edirne-Antalya arası toplamda 1150km yaptım. Sanırım 1.3 multijet motor ile eski kasa punto çok uyumlu ve verimli.
  • punto 1.3 75 hp 120 km sabit hız 5 litre yakıyor 100 120 arası 4. 5 litre
  • valla zorlq aracımı satıp punto aldıracaksınız bana.
    zaten 2010 model benzinli 108 000 km de bir arac var takas edelim mi diyor ne dersiniz takas edeyim mi?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.