Şimdi Ara

kilometrenin düşürüldüğü nasıl anlaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
11.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba eski model donanımlı ve yüksek motorlu arabalarda volvo 850, mercedes, opel vectra gibi kilometrenin orjinal olup olmadığı nasıl anlaşılır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slytech -- 29 Ocak 2008; 14:14:57 >

• peryodik bakım yapılmış araçlar aldıgınızda anlasılır zaten düşürülmiş olup olmadıgı
  • hocam bende düşündüm bunu ama adam bakım yapılmış bir zamandan sonra bakımlarınını göstermiyor, bu kilometreden sonra da araba garajda yatmış diyor...
  • direksiyon vites topuzu pedallardan aşınmaya göre anlaşılabilir. iyi incelemek lazım. ayrıca belki bilgisayara bağlanırsa orjinal km de gözukebilir bazı araçlarda.
  • bunlar tabi çevresel faktörler yani arabanın kullanılmış olduğunu gösterir şeyler... bi de bazı araçlarda km sayacı analog yani elle geri geri çevirebileceğiniz yapıda... herhalde hislerinizin ve sezilerinizin kuvvetli olması gerekiyo...
  • periyodik bakımı serviste yaptırmazsa nasıl anlaşılacak
    quote:

Orjinalden alıntı: VeroModa

peryodik bakım yapılmış araçlar aldıgınızda anlasılır zaten düşürülmiş olup olmadıgı
  • quote:

Orjinalden alıntı: enforacle

direksiyon vites topuzu pedallardan aşınmaya göre anlaşılabilir. iyi incelemek lazım. ayrıca belki bilgisayara bağlanırsa orjinal km de gözukebilir bazı araçlarda.

en geçerli yöntem bu ayrıca döşemelere ve farlara bakarakta (sararma içinin is yapması) km hakkında ipucu elde edilebiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: slytech

hocam bende düşündüm bunu ama adam bakım yapılmış bir zamandan sonra bakımlarınını göstermiyor, bu kilometreden sonra da araba garajda yatmış diyor...

sen yine o firmanın servisne sor

eğer en son faturaya kadar ora yaptırdıysa sonrada yaptırmıştır

zaten garajada yattı diorsa yatmış arabanın sağındn solundna belli olur yatıp yatmadığı

yada lastiklerine bak mesela

orj lastik ise yada üzerindeki imalat tarihinden kmye göre anlaşılabilir
  • Bence özellikle uzun yol yapmış araçların gerçek kilometresini anlamak mümkün değil.Şehir içi gibi aşınma vb olmuyo uzun yolda.Araç yıpranmıyo fazla(tabi gittiği yola göre değişir ,malum yolların durumu)
    Adam 90 binden 60 bine çektiyse benim diyen usta anlayamaz.
  • Direksiyon ve vites topuzundaki aşınmdan kolaylıkla anlaşılır. Zaten km ye göre yeni duruyorsa değiştirilmiş demektir dahada tehlikeli.
  • yani biraz toparlarsak;

-arabanın bakım kayıtlarını kontrol ediyoruz
    -arabanın
    pedallarına
    direksiyonuna
    vites topuzuna
    koltuklarına
    ön panalde sökülme izi vs

gibi şeylere dikkat etmek gerekiyor...
  • yeni arabada bu yapılabilirmi... şirket arabasıdır 2003 model olmasına rağmen 150000 de mesela... bunla oynama olabilirmi...
  • hocam sektör haline gelmiş arıyosun ustayı diyo ki analog mu dijital mi benim de duyduğum bu...
  • anlaşılmaz.

yalnız eğer ana serviste bakım yapıldıysa ve km sonra düşürüldüyse ancak o zaman anlaşılır.
  • Eğer bakımları başka yerde yapılmışsa anlaşılmaz arkadaşlar çok zor. Ancak motordan çok iyi anlayan birisi sesinden, çalışmasından anlayabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: VEDAT_06

anlaşılmaz.

yalnız eğer ana serviste bakım yapıldıysa ve km sonra düşürüldüyse ancak o zaman anlaşılır.

servis kayitlari disinda anlasilmaz arkadaslar.. bunun disinda care yok malesef...

sadece direksiyon pedaller koltuklarin yipranmislik durumlarindan tahmin yurutulebilir. oda zor tabi.

bostanci sanayide bi kac dukkan biliyorum km dusuren. gunde en az 10-15 araba geliyor km dusurtmek icin
  • kilometresi orjinal olan aracların kilometre saatindeki numaralar ip gibi dumduz oluyor oynanmıs olanlarların numaraları bırı yukarıda bırı asağıda oluyor kılometre atarken numaralar duzunseız oluyor

tabı bu analog sayaclar ıcın dıjıtal olanlar hakkında bılgım yok
  • Direksiyon doğruyu yansıtmıyor,neden diyecek olursanız kendimden biliyorum.Benim arabam orjınal 70000de,arabayı 25000 de almıştım,aldığımda direksiyon deforme olmuş ekidleydi,üstelik aldığım kişiyi çok yakından tanıyorum.Araba Reno 19 Rne dikkat ettim bu modellerin genelinde var bu problem.
  • peryodik bakım hariçi fren balatasınden belki anlaıslır ,en iyisi peryodik bakımı eksiksiz olan ikinci el almak
  • Bmw servisine arabayı gösterdiimde aracın anahtarındaki chipden anladıklarını söylemişlerdi , ben tanıdıktan aldığım için baktırmadm ama bmw kesinlikle düşürülmüşse biliyoruz dedi..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.