Şimdi Ara

Kilo Vermek İçin Yürüyüş-Koşmak Mı Bisiklete Mi Binmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
40.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Kilo Vermek İçin Yürüyüş-Koşmak Mı Bisiklete Mi Binmek?


(En Son Oy Tarihi: 17.7.2023)
Giriş
Mesaj
  • Sizce?



  • Seri yürümek.
  • Az ye pc başında otur yinede kilo verirsin yemek yiyipde spor yapmakla kilo kolay kolay verilmez.Boğazdan kıs tempolu şekilde yürü.
  • yüzmek hızlı yürümek daha iyidir kanımca diğer türlü kesilirsin hemen ve pek işe yaramaz
  • Hepsi,
  • tempolu yürüyüş
  • uppidi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hızlı adımlarla yürüyüş + yavaş tempoda koşu jogging her adımda 1 cal verirsin ona göre saniyede 3 adım hesapla işte
  • hepsi
  • Tempolu ve uzun soluklu koşu. 5-10 dk koşmak hiç bir işe yaramaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Powermove

    Tempolu ve uzun soluklu koşu. 5-10 dk koşmak hiç bir işe yaramaz.


    Doğru olanı bu. Ama yaşa ve kiloya göre değişkenlik gösterir. Hangisini yapıyorsanız artık elinizi bir nabzınıza götürün ve 10 saniyede kaç defa attığını sayın 20-30 arasındaysa devam edin. Şahsi görüşüm normal bir yürüyüş ile 160 kalp ritmini bulmanız imkansız. bir de her adımda 1kalori diye bir şey pek söz konusu değil kiloya ve yaşa bağlıdır. ben hergün 15km koşuyorum yaklaşık 100-105 dk ediyor aşağıdaki mantığa göre her saniye 3 adımsa benim bu çalışma esnasında 18900 kalori harcamam lazım çok saçma.




  • memlekete bakmadım ama en iyisi yüzmek kardeşim tabiri caiizse günde 5 öğün öküz gibi yiyip 2-3 saat yüzerek 1 ayda 9 kilo verdim

    badi ve koşu ilk önce verdiriyor ama sonradan kas yapıp tekrardan kilo aldırıyor.
  • Kosu sporlarin babasidir. Ama acik kavada kosu, kosu bandinda yapilan kosu daha rahattir, insani pek zorlamaz. Cogu insan kosu bandinda ziplar durur, kosdugunu sanir. O yuzden;

    Acik havada kosu (10km onerimdir...)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 3RS!N


    quote:

    Orjinalden alıntı: Powermove

    Tempolu ve uzun soluklu koşu. 5-10 dk koşmak hiç bir işe yaramaz.


    Doğru olanı bu. Ama yaşa ve kiloya göre değişkenlik gösterir. Hangisini yapıyorsanız artık elinizi bir nabzınıza götürün ve 10 saniyede kaç defa attığını sayın 20-30 arasındaysa devam edin. Şahsi görüşüm normal bir yürüyüş ile 160 kalp ritmini bulmanız imkansız. bir de her adımda 1kalori diye bir şey pek söz konusu değil kiloya ve yaşa bağlıdır. ben hergün 15km koşuyorum yaklaşık 100-105 dk ediyor aşağıdaki mantığa göre her saniye 3 adımsa benim bu çalışma esnasında 18900 kalori harcamam lazım çok saçma.


    20-30 derken o da yaşa bağlı :), 30 dersek dakikada 180 çoğu yaş grubu için yüksek bence ben yapabilirmiyim bilmiyom :) ama 150-160 gençler için iyidir. Tabi sporcu sağlıklı bir insan için üst seviyelere taşınabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 13 Mayıs 2009; 18:19:52 >




  • Bisikletten her zaman daha çok keyif almışımdır. Koşuya ve yürüyüşe göre menzilin daha uzun, hem spor hem gezi amaçlı kullanılabilir. Koşuyu gezi amaçlı yapamazsın. Ama bisiklette hem kilo verirsin hem gezersin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James Hetfield -- 17 Mayıs 2009; 21:44:51 >
  • Bu konuda bizzat yürüme koşma ve bisiklete binmeyi uzun sürelerle yapmış biri olarak tecrübelerimi paylaşmak istedim.

    Öncelikle hem yiyeyim hemde zayıflayım diye bir şey kesinlikle yok.

    Eğer kiloluysak zaten bu fazla yediğimiz içindir ve bu miktarı düşürmedikçe zayıflamamız çok zor.

    Yaptığımız spor veya çalıştırdığımız kas grubu ile ilgili bilinmesi gerekenler ise öncelikle vücudun çalışma sisteminin anlaşılmasından başlar.Bunu şöyle açıklayabilirim;diyelimki bisiklete biniyorsunuz bacak kaslarımız daha fazla çalışıyor bu durumda bacaklarınızı her bisiklete bindiğinizde daha fazla zorluyorsanız vücut bu gücü karşılamak için kas telleri üretmeye başlarken hareket sıkıntısını aşabilmek için öncelikle bacaklarda bulunan kasları boşaltmaya ve yakmaya başlıyor.

    Burada dikkat edilmesi gerekn konulardan biriside uzun süre aç kalmaktan kaçınmaktır.Eğer uzun periyodlar ile aç kalacak olursak vücut savunma sistemi devreye giriyor ve enerji tüketimi azalıyor ve ayrıca vücut yağları saklamaya ve kasları yakmaya başlıyor.Amaç yaşam süresini uzatmak oluyor.Şöyle düşünün uzun süre mesela 10 gün sularımız kesildiğinde ne yapıyoruz ? Su kullanımını azaltıyoruz,üstelik suyun gelmediği her gün bunu daha fazla kısıyoruz.Diyelimki kısa süreli su verildi ne diyoruz ? Tekrar kesilir korkusuyla önce bidonlarımızı depolarımı dolduruyoruz.Vücuttu işte aynen böyle uzun süre aç kalındığında veya enerji açığı ortaya çıktığın verdiğiniz her gıdayı direkt olarak yağa çevirmeye çalışıyor.

    Zaten rejim bırakıldığında da bundan dolayı hızla kilolar geri alınıyor çünkü vücudumuz her aldığını hızla yağa çevirip depolamaya başlıyor.

    Yani öyle bir zayıflama programı olmalı ki vücut bir sıkıntı olduğunu sanmadan normal seyrine devam ettirilmeli yani vücudumuz işe uyanmamalı.. :-)..Çaktırmadan ufak ufak kilo verilmeli...yani yiyerek ama dengeli ve yeterli yiyerek ve kademeli olarak yediklerimizi azaltarak devam etmeliyiz.

    Eğer harcadığımız kaloriyi yemek suretiyle kapatırsak ne kadar harcasakta aynen vücudumuz yerine koyar ve su kaybını kilo kaybı sanabiliriz.

    Zayıflama konusunda benim edindiğim tecrübeye göre en sağlıklı ve hızlı işe yarayan spor düzeni ilk 20 dk kadar hızlı tempolu yürüyüş ve ardından yapılan tempolu 30-40 dk lık koşudur.Koşunun sonunda da en az 10 dk daha yürünmeli ki kaslarda kan ve asit yığılması meydana gelmesin.

    Koşu mutlaka ağır tempolu olmalı.

    Spor yaparken vücut kas yakmaz..yakamaz..ancak kaslar geliştirilecek şekilde koşuluyor ise.Çünkü sürekli kas ihtiyacı olan bir vucudun mevcut kasları yakması eğer söz konusu olsaydı o zaman koşu yaptıkça gücümüz ve mesafe artamaz aksine giderek azalırdı !!! değil mi ?

    Yalnızzz..Burası çok önemli....Esas yağ yakımı koşarken gerçekleşmiyor...Koşarken vücudumuz öncelikli olarak şeker gibi hızlı enerji sağlayıcıları yakıyor..ancaaaakkk spordan sonraki en az 1 gün boyunca vücut enerji tüketimi yüksek seyrediyor işte asıl kilo kaybı bu dönemde oluşuyor.Ve düzenli koşulduğunda metobolizma hızlandığı ve vücut süratle kas üretimi yaptığı için tüketimde artıyor.

    Yoksa koşuda kaybedilenin çoğu şeker ve sudan ibaretir.Belki %5-20 arası bir yağ tüketimi söz konusu olabilir. Yoksa yok hızlı koşarsak şeker yanar yağ durur vs gibi düşünceler yerine vücudun güçlendirilmesine yönelik haddi aşmamak şartıyla yapılan güçlendirme egzersizleri ciddi anlamda yağ yaktırıyor ama spor yaptığınız süreç içinde sporu yaptığınız anda değil !!!

    ancak sürekli düzenli olarak koşulduğunda ise vücud artık buna hazırlıklı olarak önceden yağları yakma durumuna getiriyor ve zaten ilk zamanlar nefes nefese koştuğunuz döneme oranla artık normal bir şekilde yorulmadan koşabilmeye başlıyorunuz.

    Ben yaklaşık 45-50 gündür hafta da en az 3 gün 1 saat koşuyorum.İlk 1-2 km si tempolu yürüyüş kalan 35-40 dk ise koşu (5 km) yapıyorum.Elma krom kullanıyorum.(şeker ve açlık isteğinizi azaltmada etkisi var ama bu size bağlı yerseniz yiyorsunuz yememe konusunda size destek veriyor sadece birde enerji sağlıyor açlıktan başınız ağrımıyor en azından ben bu etkileri yaşıyorum..yeme miktarınızı düşürüyor ve önceki yediklerinize oranla daha az yiyorsunuz ama bu oran çok çok % 20 dir yani önceden bir oturuşta 1 ekmek yiyorsanız elma kromdan sonra bir oturuşta çeyrek ekmek yiyerekte doyabiliyorsunuz.ama olay yinede sizde bitiyor bunu unutmayın)

    45-50 günde yediklerimide dikkat ederek yakşaık 7-8 kg verdim.Düzenli koşu ve mekikle karın bölgemdeki yağlarda belirgin bir erime oldu.Ama sporsuz olmuyor.Elma krom a başladığım ilk hafta denedim yediğim halde kilo verecekmiyim diye ama olmadı neredeyse alıyordum bile :D

    Benim yaşadıklarım bunlar.Ama koşarak kaslarımın eridğini hiç görmedim.Eğer eriseydi gitgide koşamaz olmam gerekmez miydi ?

    En iyi spor yüzme ama düzenli yapma şansı herkese yönelik zor...

    Spor salonu derseniz kışın olabilir ama yazın sürekli gitmek zor olabilir...

    Yürüyüş iyi ama koşu gibi asla değil...

    Koşu ise her yerde her zaman yapılabilecek bir spor ama mekik vs ile desteklenmeli ve ısınmadan asla yapmamak lazım....

    saygılar




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mühendis48

    memlekete bakmadım ama en iyisi yüzmek kardeşim tabiri caiizse günde 5 öğün öküz gibi yiyip 2-3 saat yüzerek 1 ayda 9 kilo verdim

    badi ve koşu ilk önce verdiriyor ama sonradan kas yapıp tekrardan kilo aldırıyor.




    Evet kaslar yağlara göre daha az hacim ama fazla ağırlık demektir.Ancak isterseniz 100 kg olun eğer kas kitlesi yağa oranla yüksekse sağlıklısınız demektir ve buda kilolu demek değildir :)
  • yediklerime dikkat ettim derken nasıl bir diyeti kastediyorsun?

    quote:

    Orjinalden alıntı: mrcds3259

    Bu konuda bizzat yürüme koşma ve bisiklete binmeyi uzun sürelerle yapmış biri olarak tecrübelerimi paylaşmak istedim.

    Öncelikle hem yiyeyim hemde zayıflayım diye bir şey kesinlikle yok.

    Eğer kiloluysak zaten bu fazla yediğimiz içindir ve bu miktarı düşürmedikçe zayıflamamız çok zor.

    Yaptığımız spor veya çalıştırdığımız kas grubu ile ilgili bilinmesi gerekenler ise öncelikle vücudun çalışma sisteminin anlaşılmasından başlar.Bunu şöyle açıklayabilirim;diyelimki bisiklete biniyorsunuz bacak kaslarımız daha fazla çalışıyor bu durumda bacaklarınızı her bisiklete bindiğinizde daha fazla zorluyorsanız vücut bu gücü karşılamak için kas telleri üretmeye başlarken hareket sıkıntısını aşabilmek için öncelikle bacaklarda bulunan kasları boşaltmaya ve yakmaya başlıyor.

    Burada dikkat edilmesi gerekn konulardan biriside uzun süre aç kalmaktan kaçınmaktır.Eğer uzun periyodlar ile aç kalacak olursak vücut savunma sistemi devreye giriyor ve enerji tüketimi azalıyor ve ayrıca vücut yağları saklamaya ve kasları yakmaya başlıyor.Amaç yaşam süresini uzatmak oluyor.Şöyle düşünün uzun süre mesela 10 gün sularımız kesildiğinde ne yapıyoruz ? Su kullanımını azaltıyoruz,üstelik suyun gelmediği her gün bunu daha fazla kısıyoruz.Diyelimki kısa süreli su verildi ne diyoruz ? Tekrar kesilir korkusuyla önce bidonlarımızı depolarımı dolduruyoruz.Vücuttu işte aynen böyle uzun süre aç kalındığında veya enerji açığı ortaya çıktığın verdiğiniz her gıdayı direkt olarak yağa çevirmeye çalışıyor.

    Zaten rejim bırakıldığında da bundan dolayı hızla kilolar geri alınıyor çünkü vücudumuz her aldığını hızla yağa çevirip depolamaya başlıyor.

    Yani öyle bir zayıflama programı olmalı ki vücut bir sıkıntı olduğunu sanmadan normal seyrine devam ettirilmeli yani vücudumuz işe uyanmamalı.. :-)..Çaktırmadan ufak ufak kilo verilmeli...yani yiyerek ama dengeli ve yeterli yiyerek ve kademeli olarak yediklerimizi azaltarak devam etmeliyiz.

    Eğer harcadığımız kaloriyi yemek suretiyle kapatırsak ne kadar harcasakta aynen vücudumuz yerine koyar ve su kaybını kilo kaybı sanabiliriz.

    Zayıflama konusunda benim edindiğim tecrübeye göre en sağlıklı ve hızlı işe yarayan spor düzeni ilk 20 dk kadar hızlı tempolu yürüyüş ve ardından yapılan tempolu 30-40 dk lık koşudur.Koşunun sonunda da en az 10 dk daha yürünmeli ki kaslarda kan ve asit yığılması meydana gelmesin.

    Koşu mutlaka ağır tempolu olmalı.

    Spor yaparken vücut kas yakmaz..yakamaz..ancak kaslar geliştirilecek şekilde koşuluyor ise.Çünkü sürekli kas ihtiyacı olan bir vucudun mevcut kasları yakması eğer söz konusu olsaydı o zaman koşu yaptıkça gücümüz ve mesafe artamaz aksine giderek azalırdı !!! değil mi ?

    Yalnızzz..Burası çok önemli....Esas yağ yakımı koşarken gerçekleşmiyor...Koşarken vücudumuz öncelikli olarak şeker gibi hızlı enerji sağlayıcıları yakıyor..ancaaaakkk spordan sonraki en az 1 gün boyunca vücut enerji tüketimi yüksek seyrediyor işte asıl kilo kaybı bu dönemde oluşuyor.Ve düzenli koşulduğunda metobolizma hızlandığı ve vücut süratle kas üretimi yaptığı için tüketimde artıyor.

    Yoksa koşuda kaybedilenin çoğu şeker ve sudan ibaretir.Belki %5-20 arası bir yağ tüketimi söz konusu olabilir. Yoksa yok hızlı koşarsak şeker yanar yağ durur vs gibi düşünceler yerine vücudun güçlendirilmesine yönelik haddi aşmamak şartıyla yapılan güçlendirme egzersizleri ciddi anlamda yağ yaktırıyor ama spor yaptığınız süreç içinde sporu yaptığınız anda değil !!!

    ancak sürekli düzenli olarak koşulduğunda ise vücud artık buna hazırlıklı olarak önceden yağları yakma durumuna getiriyor ve zaten ilk zamanlar nefes nefese koştuğunuz döneme oranla artık normal bir şekilde yorulmadan koşabilmeye başlıyorunuz.

    Ben yaklaşık 45-50 gündür hafta da en az 3 gün 1 saat koşuyorum.İlk 1-2 km si tempolu yürüyüş kalan 35-40 dk ise koşu (5 km) yapıyorum.Elma krom kullanıyorum.(şeker ve açlık isteğinizi azaltmada etkisi var ama bu size bağlı yerseniz yiyorsunuz yememe konusunda size destek veriyor sadece birde enerji sağlıyor açlıktan başınız ağrımıyor en azından ben bu etkileri yaşıyorum..yeme miktarınızı düşürüyor ve önceki yediklerinize oranla daha az yiyorsunuz ama bu oran çok çok % 20 dir yani önceden bir oturuşta 1 ekmek yiyorsanız elma kromdan sonra bir oturuşta çeyrek ekmek yiyerekte doyabiliyorsunuz.ama olay yinede sizde bitiyor bunu unutmayın)

    45-50 günde yediklerimide dikkat ederek yakşaık 7-8 kg verdim.Düzenli koşu ve mekikle karın bölgemdeki yağlarda belirgin bir erime oldu.Ama sporsuz olmuyor.Elma krom a başladığım ilk hafta denedim yediğim halde kilo verecekmiyim diye ama olmadı neredeyse alıyordum bile :D

    Benim yaşadıklarım bunlar.Ama koşarak kaslarımın eridğini hiç görmedim.Eğer eriseydi gitgide koşamaz olmam gerekmez miydi ?

    En iyi spor yüzme ama düzenli yapma şansı herkese yönelik zor...

    Spor salonu derseniz kışın olabilir ama yazın sürekli gitmek zor olabilir...

    Yürüyüş iyi ama koşu gibi asla değil...

    Koşu ise her yerde her zaman yapılabilecek bir spor ama mekik vs ile desteklenmeli ve ısınmadan asla yapmamak lazım....

    saygılar






  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muka01 -- 21 Haziran 2009; 14:00:13 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 3RS!N


    quote:

    Orjinalden alıntı: Powermove

    Tempolu ve uzun soluklu koşu. 5-10 dk koşmak hiç bir işe yaramaz.


    Doğru olanı bu. Ama yaşa ve kiloya göre değişkenlik gösterir. Hangisini yapıyorsanız artık elinizi bir nabzınıza götürün ve 10 saniyede kaç defa attığını sayın 20-30 arasındaysa devam edin. Şahsi görüşüm normal bir yürüyüş ile 160 kalp ritmini bulmanız imkansız. bir de her adımda 1kalori diye bir şey pek söz konusu değil kiloya ve yaşa bağlıdır. ben hergün 15km koşuyorum yaklaşık 100-105 dk ediyor aşağıdaki mantığa göre her saniye 3 adımsa benim bu çalışma esnasında 18900 kalori harcamam lazım çok saçma.



    1 saat önce 10 dakika hafif yürüyüş ardından 9 km hızla 15 dk koştum koşu makinesinde..kalp ritmi 178 dedi en son ve 120 kalori yakmışım..bana ne kadar yararı olmuştur..kendimi çok mu zorladım ritme bakarsak?




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.