Şimdi Ara

Kilo Vermek İçin Yürüyüş-Koşmak Mı Bisiklete Mi Binmek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
40.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git

Kilo Vermek İçin Yürüyüş-Koşmak Mı Bisiklete Mi Binmek?

(En Son Oy Tarihi: 17.7.2023)
Giriş
  • Sabah kalkııcaksıın , taze poğğoça almaya bulundugum yerdeki en uzak yere yürüyüceksin geliceksin , daha sonra bisikletin ile plajda biraz tur atııcaksıın , daha sonra yüzeckesin yüzmek cok faydalıı ama şşııklar arasıından yürüyüşş seçeneğği en iyi olanıı çünkü uzun süre aynıı tempoda dayanabilirsin yürüyüşşe , ama koşşmak istesen koşşabileceğğin zaman kıısııtlııdıır fakat aynıı tempodaki yürüyüşş faydalıı
  • quote:

Orjinalden alıntı: PriestofASSOS

quote:

Orjinalden alıntı: 3RS!N

quote:

Orjinalden alıntı: Powermove

Tempolu ve uzun soluklu koşu. 5-10 dk koşmak hiç bir işe yaramaz.

Doğru olanı bu. Ama yaşa ve kiloya göre değişkenlik gösterir. Hangisini yapıyorsanız artık elinizi bir nabzınıza götürün ve 10 saniyede kaç defa attığını sayın 20-30 arasındaysa devam edin. Şahsi görüşüm normal bir yürüyüş ile 160 kalp ritmini bulmanız imkansız. bir de her adımda 1kalori diye bir şey pek söz konusu değil kiloya ve yaşa bağlıdır. ben hergün 15km koşuyorum yaklaşık 100-105 dk ediyor aşağıdaki mantığa göre her saniye 3 adımsa benim bu çalışma esnasında 18900 kalori harcamam lazım çok saçma.

1 saat önce 10 dakika hafif yürüyüş ardından 9 km hızla 15 dk koştum koşu makinesinde..kalp ritmi 178 dedi en son ve 120 kalori yakmışım..bana ne kadar yararı olmuştur..kendimi çok mu zorladım ritme bakarsak?

küçük bir miktarı göz ardı edecek olursak "Hiç bir faydası olmamıştır. faydalı kalp ritmi aralığının %80-85 ile en az 30-35dk koşmalıydın.

• Arkadaşlar Stj. Dr. Ahmet Bahadır UÇAR'ın bu konuyla ilgili güzel bir yazısı var okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

http://www.tibbiyardim.com/kilo-vermek-sorun.html
  • Uzun mesafe koşucularına bakın bir de kısa mesafe. Hangisi kaslı?

Uzun süre koşarsanız kasları yakarsınız. İnternette ki milyonlarca fotoğrafta ispatıdır.

Maratoncu ince, sprinter kaslı.

Maratoncular annneannem gibi.

Sprinter

Marathoner

Daha fotoğraf eklememe gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2_Times -- 11 Kasım 2011; 14:08:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 2_Times

Elemanın dalga savrulmuş o.O
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg88

hızlı adımlarla yürüyüş + yavaş tempoda koşu jogging her adımda 1 cal verirsin ona göre saniyede 3 adım hesapla işte

ben nuri. Sen ziya olmalısın
  • Arkadaşım bisiklet sürmek için daha çok çaba sarferdersin.1 saat yürümek ve bir saat zayıflama bisikletine binmeyi karşılaştırırsak bisiklete bindiğinizde daha çok yorulur ve daha çok kalori harcarız. Yanlışmıyım ?
  • valla bir yabancı sitede yürüyüşün koşmakdan daha faydalı olduğunu okudum. O yüzden koşu bandında tempolu yürüyorum
  • yürüyüş ve koşmak bence. ayrıca high intensity interval training yöntemini araştırmanı öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReLaKs

quote:

Orijinalden alıntı: 2_Times

Elemanın dalga savrulmuş o.O

subliminal mesaj var fotoda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 4 Aralık 2012; 2:05:18 >

• Bisikletle 1 saat hiç hız kesmeden sürmek mi yoksa tempolu koşu mu?
  • Selam arkadaşlar bende askerden sonra çok fazla kilo aldım 110 kilo gördüm bisiklet binerek uzun turlar yaparak hem eğlendim hem de kilo vermeye başladım 110 kilodan 98
    İlk günlerde fazla zorlamadım 1 gün turluyordum 2 gün dinleniyordum şimdi 5-6 ay geçti şimdi hergün binmek istiyor hafta sonları çok uzun turlar yapıyorum Bahçelievler'den sarayburnuna kadar pedalıyorum %70 tempolu oluyor şeker un tuz dan uzak durun bol bol su için meyve yiyin ara ara yediklerinizi 2 bölün yarısı tencereye yarısı mideye ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EVET bisiklete binip pedal çevirmek hem göbeği,kalçayı,arka ve ön bacağı çalıştırdığı gibi hızlı bir şekilde kilo vermeyi sağlıyor.günde yarım saat bisiklete bindim geçen sene tam 14 kilo verdim 1 aylık zaman zarfında ama boğazımdan kestim ve de ara günlerde l cARNİTİNE kullandım,l carnitin benim kilo kaybımdan çok faydalı olduğunu bilmiyorum ama şunu bildiğim kesin bana bitmeyen enerji veriyordu sanki doping gibi, fakat uzun mesafeli ağır tempoda koşu da bayaa bi kilo kaybına yarıyor,vücudu aç bırakmadıkça yapılan hiç bir sporda kas yakılmaz yağ kaybı olur bazı arkadaşlar çok saçmalamış
  • tubaufuk T kullanıcısına yanıt
    Sadece yağ yakacaksan yürüyüş fakat hem yağ yakıp hem kas yapacaksan bisiklet kesinlikle .
    Bisiklet başta çok yorar ama 1-2 hafta sonra bacaklarını yoramamaya başlarsın harika bir hissiyatı var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlıklı kilo vermek için spor şart tabiki alternatif isteyenler için bitkisel 1 ayda 3 ile 10 kilo arasında zayıflatan bir çay var desek ? burdan iletişime geçebilirsiniz ayrıca sadece bayanlar için facebook grubumuza da bekleriz facebook arama butonundan BAYANLAR BROWN TEA İLE ZAYIFLAMA yazın ekleyelim .. Zayıflamak hiç bu kadar kolay olmadı ;) Kilo Vermek İçin Yürüyüş-Koşmak Mı Bisiklete Mi Binmek?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.