Şimdi Ara

KİLO VERMEK İÇİN UYGULADIĞIM PROGRAM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir diyetisyen yada bu konuda uzman değilim. Sadece damdan düşen bir adamım Hani nasrettin hoca bana doktor değil damdan düşen bir adam getirin demiş ya.. :)))

Daha önce 3 yıl kadar.. 81 kilodan 69 kiloya düştüm.. Şimdi son 6 ayda tekrar 84 kiloya çıktım.. Bunun sebebi boğazıma fazlaca düşkün olmam ve son 6 ayda tamamen hareketsiz bir yaşam biçimine dönmem..

Dün, yani 5 haziran 2011 itibarıyla tekrar kilo verme diyetime başladım. Başarılı bir diyet.. Denediğim ve sonuçlarını gördüğüm için tekrar başladım ve kilo vermek isteyen arkadaşlarımla da paylaşmak istiyorum..

Son 24 saatte 300gr vermişim. Başlangıç için güzel.. 84 kilodan 83.7'e gerilemişim. Öncelikle kilonuzu sabah uyanınca tuvalete gittikten sonra sadece şortunuzla teraziye çıkarak ölçmelisiniz. Ben öyle yapıyorum..

Uyguladığım program: sabah uyanıp tartıldıktan sonra 2 bardak ılık su içiyorum. Arkasından 30 dk kürek çekiyorum. Evde kürek aletim var. Bunun yerine koşu bandında koşabilir yada ip atlayabilir yada yüzebilirsiniz.. Banyodan sonra 09:00 gibi 4 su bardağı yeşil çay beraberinde 5 badem 4 ceviziçi yiyorum. Mideyi hem şişiriyor hemde tok tutuyor.. Saat 11:30 gibi tekrar acıkıyorum. Büyükçe bir tabağa salatalık, domates, biber, taze soğan.. gibi bulduğum bütün yeşillikleri doğrayıp dolduruyorum. Yanında da 1 yemek kaşığı yağlı beyaz peynir.. 2 dilim kepek ekmeği..

Öğleden sonra 14:00-15:00 gibi yine yeşilçay+ 5 badem + 4 ceviz içi öğününü tekrarlıyorum. Saat 16:00'da 30dk sporumu yapıyorum. 17:00 gibi yoğun bir açlık duygusuna kapılacaksınız.. Çözüm yine bol yeşillikli salatamızı yapıyoruz yanında 1 konserve kutu ton balığı 3 dilim kepek ekmeği.. 19:00'da tekrar acıkabilirsiniz. Sadece salata serbest.. Spor öncesi ve sonrasında da bol bol su içmeniz gerekiyor.

Aslında çok basit ve dengeli bir diyet. Açlık hissiniz karnınızı sürekli salata ile doldurduğunuz için oluyor. Yani vücut midenin şiştiğini anlıyor ama boş kalori ile şişirdiğiniz için onu kandırdığınız anlıyor :)))

Sağlık yönü: Bence çok sağlıklı çünkü taze sebzelerden hertürlü vitamin ve mineral ihtiyacınızı karşılıyorsunuz. Bunun yanında balık tüketerek protein ihtiyacınızı da alıyorsunuz, aynı zamanda peynir ile kalsiyum ihtiyacınız ve kepek ekmeği ile de ihtiyacınız olan lif vs. almış oluyorsunuz..

1.gün 300 gr verdim. Devam ediyorum, ortalama günde 300 gr veririm diye düşünüyorum. Buda ayda 9 kg eder. 70 kiloya düşmek hedefim ve vermem gereken 14kg var.. Daha önce 12kg vermiştim bakalım yine başarabilecek miyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DELTA53 -- 6 Haziran 2011; 11:24:01 >

• Cok az proteın var dıyette. 30 dk kurekte cekıyormussun, beyaz urun pek fazla yok (sut, peynır, YOGURT Cok onemlı)

Kılo verirsın ama bol su ve kas erıterek, gıdenın ne kadarı yag olur, orası soru ısaretı ?
  • 10 yıldır bu işlerin içinde olan biri olarak söylüyorum,kesinlikle ama kesinlikle sağlıksız bir program.Kiloları neden aldığın belli.Sağlığınızı bozmak istemiyorsanız uygulamayın.
  • Bana da sağlıksız geldi.Kusura bakmayın uzman falan değilim ama sürekli yeşillik cinsi yiyerek vücudun direnci korunamaz görüşündeyim.Aralarda meyve yemek,sabah kahvaltıda peynir,zeytin ve yumurta,diğer öğünlerde ise tabiki ölçüyü kaçırmadan bakliyatlar ve kırmızı et de tüketilmeli.Misalen ben 35 yaşında 1.76 boyundayım ve son birkaç ay öncesine kadar 100 küsurdum.Hatta bir ara 108 çıktım nerdeyse kapılardan sığamayacaktım Ev-okul arası yaklaşık 6 km ve sürekli yürüyordum.Ama buna rağmen kilo veremiyordum çünkü yemeğin ölçüsü yoktu.Son aylarda yediklerime de dikkat etmeye başladım ve şu anda 89 a kadar düştüm.Çok kasmıyorum zaten bir süre geçince mide otomatikman küçülüyor herhalde ki daha az yiyerek doyuyorum.Yürüyüşlere aksatmadan devam ediyorum tabi.İnşallah böyle devam edersem üniversite yıllarımdaki gibi 70 li kiloları görebilirim.Zaten insan psikolojik olarak da kilo verdiğini görerek motivasyonu güçleniyor ...

• Görüşlerinizi belirttiğiniz için çok teşekkür ederim..

@Moribito: Kalsiyum dan eksik diyorsun.. Fikrine katılıyorum, akşamları 1 bardak süt ekliyorum diyete Diğer taraftan hergün 1 öğün balık yiyorum ayrıca peynir ve kuruyemişte de protein var. Yeterli olduğunu düşünüyorum..

@uohk061_TS Hocam ben bu diyeti 3 sene önce uyguladım. İdeal kiloma indikten sonra bıraktım. 2,5 senedir de kilo almadım. Ancak son 6 aydır günlerim çok pasif geçiyor ve stres sebebiyle yemeye aşırı düştüm. Kilo alma sebebim tamamen bu..

@historiyst_45 Durumumuz aynı sayılır. Tamamen çok yiyip az hareket etmeden kaynaklı bir kilo alış sorunumuz var.

Destek amaçlı sadece multivitamin kullanıyorum. Günde 1 adet. Bunun dışında tamamen salata, bu gün üzerine azıcık ta sızma zeytinyağı gezdirdim. Hayatını sadece sebzelerle geçiren vejeteryanlar var. Balık bence en kaliteli protein diye düşünüyorum..

Yalnız bir açlık hissi oluşuyor tamda bu saatlerde.. Nekadar salata yesem de vücut kalori değerinin çok düşük olduğunu anladığı için sanırım midem şişiyor ama istek geçmiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DELTA53 -- 6 Haziran 2011; 20:23:59 >

• İşte yüzden çorba,et,sebze yemekleri ve hatta ölçüyü kaçırmadan tatlı yenmeli ...
  • Veee bu sabah tam 400gr vermişim arkadaşlar.
    84-->>83.7--->>83.3 kg

quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

İşte yüzden çorba,et,sebze yemekleri ve hatta ölçüyü kaçırmadan tatlı yenmeli ...

Çorbada eklenebilir ama tatlı asla eklenmemeli. Çünkü hazır enerji. Vücut hiçbir çaba sarfetmeden harcıyor. Ayrıca karnınız tokken bile tatlı yediğimizde hemen tekrar acıkmamızı sağlıyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tatlıdan kastım bir tepsi baklava falan değil tabiki Ama bazen helva,çikolata ya da şekerleme yiyorum.Kalorileri çok yüksek biliyorum ama kan şekeri düşüyor herhalde bazen inanılmaz derecede tatlı istiyor vücut ...
  • bol bol su ve mineralli su (soft maden suyu) içilmeli
    ton balığını sanırım konserve ile karşılıyorsun, bazı günler ton balığı yerine böreklik lor peyniri tüketmeni tavsiye ederim. hem civa riskini azaltmış olursun hem de kalsiyum ihtiyacını karşılarsın hem de 100gramında yaklaşık 20 gr protein vardır. üstelik kalorisi ve yağı oldukça düşüktür. akşamları en az 2 bardak light süt içmeni tavsiye ederim...

son olarak her sabah tartılma

insan vücudu çok karmaşıktır, emin ol düzenli bir şekilde her gün 300-400gr vermiyorsun. giden bir gün su oluyor bir gün, yağ oluyor bir gün kas oluyor.

şu anda vücudun amiyane tabirle "nooluyo lan, yoksa kıtlık falan mı var, dur ben en iyisi kendmi koruyayım; metabolizma hızımı azaltayım, zaten mideye sadece boş gıda geliyor, demek ki var bişeyler" diyor ve kendini buna karşı koruyor.

onun güdüsü, "varolmak"tır, bunun için herşeyi yapr, kilo vermeyi yağ yakmayı bilmez o yüzden onu kandırmasını becermek çok ciddi ve çok sıkıcı bir süreçtir.

• Süt içmenin ne gibi faydaları var acaba ben hiç içmiyorum da ?
  • @wm1tr Hergün tartılma sözüne katılıyorum. Zira bu gün olduğum yerde saymışım hala 83.3 'üm. Bu sebeple 3 günde bir tartılma kararı aldım. Lor peynirinde yüksek kalsiyum var ve en yağsız peynir. Ama vücudun yağa da ihtiyacı var. Şuan zaten yağdan çok fakir bir program uyguluyorum...
    Söylediğin gibi vücudu kandırmak çok zor. Ama aynı zamanda bana göre kilo vermek basit bir matematik hesabı. Yaktığın kaloriden fazlasını yeme.

@historiyst_45 özellikle kalsiyum.. Kemiklerin buna iihtiyacı var.. Zayıflama diyetlerinde vücuda zarar vermemek için kalsiyum ve protein önemli..
  • bende 113 kiloya kadar çıktım ve 1.5 aylık dikkat sonucu şuan 104 e kadar düştüm, fast food ve abur cuburu tamamen kestim asitli içeceklerin tamamını kestim, akşamları sadece taze ve kuru meyve yiyorum , sabah ve öğlen normal eskisi gibi yemeye devam ediyorum yani ekmekde yiyorum yağlı yemeklerde, hedefim 88 kilo sonrasındada bu şekilde yaşamaya devam etmeyi planlıyorum sabahları boş mideyle kalkmak çok keyifli çünkü
  • BU sitede işe yarabileceğin bilgiler olduğunu umuyorum . Umarım işine yarar sağlıklı günler dileğiyle...

http://www.tibbiyardim.com/zayiflamak.html

Dr. Ahmet Bahadır UÇAR..
  • böyle saçma sapan diyet olmaz kilo verirsin de hem kaslarını kaybedersin hem de bu kadar sıkı diyeti uzun süre sürdüremeyeceğin için bıraktığın an normal yeme düzenine dönünce hızla kilo alırsın. bunun yerine daha besleyici bir diyet+spor ile çok daha sağlıklı kilo verilir.

ben size daha güzel bi program yazayım spor yapmasanız da olur ama yaparsanız çok daha hızlı şekle girersiniz tabiki..

bi kere günde 3 öğünle diyet falan olmaz

sabah

2 kibrit kutusu yağsız/yarım yağlı beyaz peynir
    siyah zeytin,domates,salatalık,maydanoz vs.
    1 haşlanmış yumurta
    2 dilim tam buğday ya da kepekli tost ekmeği

ara öğün
    1 kase yağsız yoğurt
    1 tane elma

öğle
    ızgara köfte ya da ton balığı(yağı süzülmüş şekilde)
    normalde yediğinizin yarısı miktarda yağsız makarna ya da haşlanmış pilav / bunun yerine zeytinyağlı fasulye,bakla tarzı bakliyat yiyebilirsiniz

ara öğün

kepekli ekmeğe kaşarlı,jambonlu tost(yağ sürülmeyecek)

akşam
    ızgara tavuk göğsü
    salata

öğünler arasında 2,5-3 saat boşluk bırakın. bunların dışında şekerli şeyler içmezseniz 1 ayda 5 kilo verirsiniz ve sağlıklı verirsiniz aç kalmadan metabolizmanızı yavaşlatmadan. tekrar eski yemeğinize dönerseniz de kilo almazsınız çünkü metabolizmanız eski hızındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semion17 -- 19 Haziran 2011; 14:17:09 >

• bence dengeli olmaz.ana öğünleriatlıyorsun hafif yiyorsuna ra öğünlerde normal yemek yiyorsun
  • Bende Karatay diyetiyle 1 ayda 15 kilo verdim(118'den 103'e). Herkes çok fazla kilo verdiğimi ve sağlıksız olduğunu söylüyor ama. her türlü gıdadan aşağıda yazdığım yasaklılar haricinde gönlümce yedim. hatta bu diyet esnasında 3 kez vali kebabı bile yedim söylemesi ayıptır :)
    dizimden ameliyat olduğum için fazla egzersizde yapamadım.
    son 1 haftadır kilo sabit duruyor aşağı iniş durdu galiba.
    kısaca özetliyim size de faydası olsun
    Ekmek YOK, Şeker YOK, Pirinç Pilavı YOK, makarna YOK, Akşam 8den sonra limonlu su haricinde birşey yemek içmek YOK, meyveyi abartmak yok,
    Gün içerisinde 15 bardak limonlu su içiyorum. Ara öğün yapmıyorum. 2 öğün arası en az 5 saat koyuyorum.

Kahvaltı
    2 Yumurta (kayısı kıvamında, mümkünse köy yumurtası)
    Pastırma (Tercihe bağlı)
    7 tane ceviz (Yeni kırılmış kabuklu ceviz olacak)
    avuç içi kadar peynir (diyet olmayacak tam yağlı olacak mümkünse)
    8-10 tane zeytin (tuzsuz diyor ama ben tuzu pek takmadım)
    Domates Salatalık Maydanoz Yeşillik Biber sınırsız
    gün kurusu kayısı (1-2 tane)
    bal, reçel, sarelle vb.yok. canım çok şeker isterse çatalın ucuyla çok az tahin helva
    yanında limonlu yeşil çay (aktarlardan alınanlardan kullanıyorum sallama kullanmıyorum)

.......şimdi yatayım devamını sonra yazarım uykum geldi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reefted -- 28 Haziran 2011; 0:41:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.