Şimdi Ara

kilo kaybı baş dönmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
21.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler ben 2.5-3 ayda 83 kilodan 68 kiloya düştüm.Şimdi ise oturdugum yerden kalkınca kısa süreli bir baş dönmesi oluyor arada önemli bir nedeni varmıdır hastahaneye gittim kan aldır tahlil yaptılar değerler normal çıktı boyum 1.76 ama bu baş dönmesi biraz canımı sıktı açıkcası bilgisi olan varsa açıklarsa sevinirim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Diyette Baş Dönmesi

Diyette baş dönmesi, kalori alımını azalttığınızda vücudunuzun verdiği yaygın bir tepkidir. Baş dönmesi, aşağıdakiler gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:

• Kan Şekeri Düşüklüğü: Diyet yaparken yeterli kalori alamadığınızda, kan şekeri seviyeniz düşebilir ve bu da baş dönmesine neden olabilir.
    • Dehidrasyon: Diyetinizde yeterli sıvı almazsanız, dehidrasyon baş dönmesine neden olabilir.
    • Elektrolit Eksikliği: Diyet yaparken, özellikle de düşük karbonhidratlı bir diyet uyguluyorsanız, potasyum ve sodyum gibi elektrolitleri kaybedebilirsiniz. Bu eksiklik baş dönmesine neden olabilir.
    • Kan Basıncı Düşüklüğü: Diyet yaparken, özellikle de hızlı kilo verirseniz, kan basıncınız düşebilir ve bu da baş dönmesine neden olabilir.

Diyette Baş Dönmesi Nasıl Geçer?

Diyette baş dönmesi yaşıyorsanız, aşağıdaki önlemleri alarak geçirebilirsiniz:

• Yeterli Kalori Alın: Kan şekeri düşüklüğünü önlemek için diyetinizde yeterli kalori aldığınızdan emin olun.
    • Bol Sıvı Tüketin: Dehidrasyonu önlemek için günde en az 8-10 bardak su için.
    • Elektrolit Takviyeleri Kullanın: Elektrolit eksikliğini gidermek için potasyum ve sodyum takviyeleri kullanabilirsiniz.
    • Yavaş Kilo Verin: Hızlı kilo vermek kan basıncınızı düşürebilir, bu nedenle yavaş ve kademeli bir şekilde kilo verin.
    • Düzenli Egzersiz Yapın: Düzenli egzersiz, kan basıncınızı düzenlemeye yardımcı olarak baş dönmesini önleyebilir.

Diyette Baş Dönmesi Ciddi Bir Durum mu?

Çoğu durumda, diyette baş dönmesi ciddi bir durum değildir. Ancak, aşağıdaki durumlarda tıbbi yardım almalısınız:

• Baş dönmeniz şiddetli veya sürekliyse
    • Bayılma veya bilinç kaybı yaşıyorsanız
    • Göğüs ağrısı veya nefes darlığı yaşıyorsanız

Baş dönmesi diyette yaygın bir yan etkidir, ancak yukarıda belirtilen önlemleri alarak geçirebilirsiniz. Baş dönmeniz devam ederse veya şiddetlenirse tıbbi yardım alın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eğer çabucak geçiyorsa ortostatik hipotansiyon olabilir.önemli birşey değil kafaya takmaya gerek yok.zamanla geçer
  • bendede vardı tahlıllerde sorun yok.doktor uykusuzluktan olabılır dedı,hala oluyor bence sıkıntı yapmaya gerek yok sonra hemen gecıyor zaten,bırden ayaga kalkınca oluyor yavasca kalk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moral bozmak icin degil uyarmak hemen onlem almani saglamak icin diyorum.

1.86 boyum var 95 kilodan 8 ayda 64 kiloya dustum. Biraktiktan sonra kilo alirim dusuncesiyle fazladan kilo vermistim tek basima diyetisyen olmadan.

Bas donmelerini onemsemiyordum. Ayaga her kalkisimda bas donmem olmaya basladi adeta ama diyet yaparken cok onemsemedim diyet bitince gecer dedim.

9. ayda normal yemek yiyemez hale geldim agir geliyordu ne yesem. İnanin yemek yemek bile yuk gibi geliyordu. Kilo alamiyordum alamadigim gibi hala kilo veriyordum. Bas donmelerim her ayaga kalktigimda oluyordu. Mide bulantim vardi her yemekten sonra.Yetmedi bir de kulagimda ugultular olmaya basladi sanki yuksekten arabayla inerken tikanir ya onun gibi.

Ve gun geldi bir aksam mutfaga su almaya gideyim dedim annemlerin yanindan kalktim odanin kapisina geldim basim dondu tutununca gecer dedim. Tutundum sonra gozumu actigimda yerdeydim ve annem basimda hungur hungur agliyordu.

Birkac gun sonra kbb ye gittik. Durumlari tamamen anlattik tum vitamin mineral vs kan tahlillerim asiri ayrintili yapildi. Kan degerlerimde asiri bir anormallik cikmadi hafif sapmalar vardi bagisiklik sistemimde onun disinda gorunen bir sey yoktu.
    Kulak ugultum icin endoskopi yapti alerjik mi diye ama hicbir sey cikmadi. Bas bolgemden mr a girdim. MR sonuclari da temiz cikti.

Ama is benim anlattiklarimla ortaya dokuldu doktora verdigim kilolardan bas donmesi ve kulak ugultularimin olusma seruvenini anlattim. Hayretle dinledi sen kendine ne yaptin boyle dedi. Kulakta ostaki disfonksiyonu denen cogunlukla alerjik sebeplerle olusmasi muhtemel olan hastalik bende olusmus ama neden olusmus onu soyleyeyim de bir sok olun. Ostaki agiz kismindaki yag dokudan asiri kilo kaybindan dolayi harcamisim. O yag dokuda asiri eksilme ya da asiri fazlalasma yaparmis bu hastaligi ostaki dengesini sastigindan bende tikaniklik yapiyormus.

Daha sonra bas donmemin daha iyi yorumlanmasi icin dahiliyeye yolladi. Dahiliyeci de ayni soku yasadi. Degerlerin cok normal ama vucut kendini mahvetmis dengesini sasmis olabilir. Bu yuzden damarinda akan kan bile bu hizli degisiklige ayak uyduramiyordur belki dedi. Bas donmelerinin gecmesini istiyorsan saglikli kilo almalisin dedi ki...

Ben yiyerek kilo alamaz hale gelmistim ve icten ice de bir ses ben yemek yerken otokontrole baglayip yedirtmiyordu. Bu bilincaltimdi. Ailemle yemek konusunda anlasamaz hale gelmistik.Bu noktada dahiliyeci bir sey tavsiye etti.

Madem anlasamiyorsunuz hakem bir diyetisyen olsun kontrollu ve saglikli kilo alman gerekir dedi. Oyle de yaptik su an 2. haftam doldu diyetisyen yemem gereken kaloriye bile ulasamadigimizi ama zamanla ulasacagimizi soyluyor. Vucudumdaki yag orani sadece %9 cikti. 5.5kilo kadar :? Zayiflarken gitmedigim diyetisyenle sagligima kavusmaya calisiyorum. Saglikli ve duzgun beslenerek kuculen midemi acmaya calisiyoruz.

2 haftada 1.2kg kadar kilo aldim haftada yaklasik 0.5 almaya calisiyoruz.

Yukaridaki satirlari siddetle oku bizzat yasadim ders cikardim zayiflarken saglik da gidebiliyor yillarca zayiflayamamaktan sikayetciydim simdi zayiflamaktan sikayetciyim.

Diyetisyen bir konuda daha beni farkindaliga itti hani dedim ya yemek istemiyorum artik yuk geliyor diye. Dedi ki "bu dunyada en guzel seylerden biri yemek yemek ve yediginden tat almak bunu yapamiyorsan dunyanin tadi tuzu kalmaz". Cok dogru dedigini dusununce anladim.

Bas donmelerini kesinlikle onemse siddetle tavsiye ediyorum. Tez zamanda sagligina kavusman dilegiyle...

• arkadaşlar hepnize çok teşekkür ederim şuan ideal kiloma geldigimi düşünüyorum boy ve kilo endeksime görede 3 kilo az oldugum görülüyor yemek yemelerimi düzelttim bas dönmem azaldı eskisi kadar sık olmuyor şimdide sol ayak baş parmagımı sağ ayak parmagımdaki kadar rahat kullanamıyorum uyuşuyormuş gibi oluyor zayıflayınca bir sürü sıkıntı başladı kilolu haldeyken dahamı iyiydi ne :DDD
  • farkeyledim F kullanıcısına yanıt

Selamlar. Umarım bu mesajı görürsünüz. Acaba kulak probleminiz de kilo alarak geçti mi yoksa onun için de başka tedavi aldınız mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.