legal olarak yapamazlar obur turlusunu bilemem kim olursa olsun secimi kazanacak hatta bu adam bence hic konusmasin bosa riske atmasin oylari duser hic konusmazsa daha cok oy kazanir < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kılıçdaroğlu: 'Şuan Araba Almayın! İktidarımızda Sıfır Araba Alacaksınız!' (5. sayfa)

Kılıçdaroğlu: "Şuan Araba Almayın! İktidarımızda Sıfır Araba Alacaksınız!"
(En Son Oy Tarihi: 21.4.2023)
-
-
cari açığı hükümet kendisi katlayarak başarıyor zaten halkı suçlamaya gerek yok.. araba insanın en büyük ulaşım hakkıyken onu %110 gibi fahiş vergilendirmek yanlış.. devlet illa vergi geliri toplamak istiyorsa onu üretim yoluyla ya da üst gelirlileri vergilendirerek toplamalı kendi halkını yolarak değil. daha asgari ücretin vergisi yeni silindi o da muhalefet sayesinde
-
kk çok güzel projelşer sunuyor.ötv düşürme olayıda cok güzel proje.suriyeli afgan araplarıda gönderme projeside cok güzel.kk hitap şeklinide iyi yapıyor .
-
İstanbul için verilen sözlerin hangisi tutuldu ki 7 li masa ile alınacak bir iktidarda hangi sözü tutabilecek?
İsrafı önleyecek diyenler daha İBB de Murat ONGUN'un 3 maaş aldığı dönemde bu 3 maaş fazla 2 sini almayacak diyen birilerini gördünüz mü?
Gençler Erdoğan'ı seçmeyerek birşey yaptıklarını zannediyorlar ancak yine kendileri edecek kendileri bulacak. Sosyal medya güzellemeleri ile olacak işler değil
-
Gençlere ÖTV olmaması iyi olur gerçekten. Gerçi genç derken kac yaşını kastediyor açık değil ya... :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ÖTV’nin bal gibi de 99 depremi ile alakası var.
deprem olduktan sonra, hükümetin kasa tam takır kuru bakır olduğu için, o zaman geçici olarak yürürlüğe soktukları, halk arasında adı deprem vergisi olan bu kazık, geçici olmaktan çıkıp sürekli hale geldi.
daha sonra da, akp iktidara geldiğinde, dediğiniz gibi Avrupa birliği bahanesi ile adı ötv oldu ve sürekli olarak yasallaştı..
sorun, burada 300 bin liraya ülkeye giren arabaya ben 1 küsür milyon lira ödüyorum?
benzin 25 lira olmuş dalga mı geçiyorsunuz ne arabası
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Böyle vaatlere gerek yok abicim be. Oy vereceğiz ama bunlara gerek yok, doğudaki çiftçiye ücretsiz elektrik vs vs
Bir araba aldığında bir araba da devlete almak hak mıdır? Zaten yollar yap işlet devretle yapılıyor. Benzin desen hayvan gibi vergi alıyorsun ki o da indirilmeli. Araba 100.000 ise %18 kdv al, olsun bitsin. Böyle bir soygun yer yüzünde yoktur. Ayıptır.
Başa gelindiğinden beri herşeyden alınan vergiler müthiş arttı. İçki sigara araba yakıtı gibi şeylerden alınan vergiler öyle böyle artmadı. Emeklilik yaşı 65 oldu. Askerlik 18 aydan 6 aya dönüştü kademe kademe. Çok ciddi maliyet azalması demek bu. Bedelli devamlı oldu. Bireysel emeklilik çıkardılar herkesten para almaya başladılar. Daha aklıma gelmeyen birçok kalemde vergi artışı ve maliyet düşürücü adımlar izlendi. Ama geldiğimiz noktada ekonomik anlamda 2002 yılından bile daha kötü durumdayız. Demekki çalan çırpan çok, alınan vergiler işe yaramıyor. Eskiden bunlar yapılmıyordu, şimdi yapılıyorsa daha iyi durumda olmamız gerekir mantıken dimi. Ama burda hala kraldan çokk kralcılık yapanlar var bende bunu anlamıyorum. Bende oy verdim bunlara zamanında ama 2010' dan sonra kademe kademe hata üzerine hatalar bu hale geldik..
İnsanların direnci kalmadı. Taze kan lazım. Yeni bir bakış açısı lazım. Piyasaların güven ortamına ihtiyacı var. Şimdiki yönetim bu hakkını kaybetti. Artık ağzıyla kuş tutsalar piyasada güven ortamı sağlayamazlar.
Muhafazakarsan ve Kılıçtaroğlu'nu beğenmiyorsan Ali Babacan'a ver oyunu. Adam çok zeki ve bey efendi biri. Öyle reis gibi haytı huytu yok. Oyları da giderek artıyor.
-
Mamaları kesince bu kadar saçma ötvye gerek kalmayacak zaten :=) Cari açık vırt zırt diyenlere soralım merak ediyor musunuz bu kadar ötv toplanıyor ne yapıyorlar paraları
Deprem vergisiydi bunlar ne yaptılar depremle ilgili, HİÇ BİR ŞEY
-
Yıl olmuş 2022 hala 5000 sene önce çözülmüş matematik problemlerini tartışıyoruz. 1- Gelir adaleti hedefini koyacaksın 2- İsrafı önleyeceksin ve doğru yatırımları hayata geçireceksin 3- Sağlıklı gelir artırma yollarına gideceksin 4- Adaleti sağlayacaksın. Siyasiler vaat verecekse bunları yapacaklarını ve nasıl yapacaklarını söylesinler. Seçmen de bunları istesin ve takipçisi olsun. Zaten bunlar oldu mu durumlar artıya gidecek. Hedefin de refahı artırmak olunca her dönem geçtikçe gelişmeyi ve bu gelişmenin halka yansımasını açıklayacaksın ki halk da bunu hissedecek zaten. Olacak bitecek. Siyasetçi sahtekarlığı bıraksın, vatandaş tamahkarlığı bıraksın. Herkes gerçeklerde ve orta yolda buluşsun.
-
Denetim için şu yapılabilir. Önce ÖTV yi %40a indireceksin. Bir müddet sonra %35 e indireceksin bir müddet sonra %30 a indireceksin bir müddet sonra %25 indireceksin . O satmayanların yada galericiletin eline vereceksin ÖTV karlarını. Tabi dolar sabit kalırsa kalmazsa ki uzun yıllar artık sabit kalmayacak gibi .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu sefer doğru söylemiş, bizim milletin hemen araba almazsam öleceğim hastalığı yüzünden fiyatlar durmuyor, herkes de daha da artmadan ben de hemen alayım demesiyle kısır döngüye giriyor. Sadece otomobilde değil, her üründe protesto etmeyi bilsek fiyatlar enflasyonun 3-4 katı artmazdı.
-
ÖTV sadece otomobilden kaldıracaksanız yanlış olur
Bu sene 1 milyona araba alan binlerce kişi seneye aynı araba 600 bin olunca ne olacak? Bu insanlar yıllarca çalışıp emek vererek aldı eşyasını boşa mı gitti?
ÖTV herşeyden kaldırırsın o zaman dersin ki senin arabanın değeri düştü ama herşeyinde değeri düştü
Akp gittikten sonra hak hukuk adalet parlamenter yapı geldiğinde yabancı yatırımcı yine gelecek merak etmeyin
arap arap diye yırtınıyor AKP'li hükümeti arap ülkelerinin İngiltere'ye yatırımı trilyon dolarları geçmiş son 10 yılda , 2 tane çarşaflı arap Türkiye'ye gelince heyecan yapıyor akp hükümeti düşük vizyon az eğitim işte
Yüksek otv li araç aldım. KK otvleri dediği gibi düşürürse , önceden araç alan herkes zaten yüksek ÖTV den almış olacak. Ben zarar etmeye razıyım. Bırak otomobiller düşsün. Üç beş adam zarar edecek diye ÖTV düşmesin mi yani ?
Hesabı kitabı nasıl olur bilmem de bence ÖTV kademeli olarak indirilmeli ve indirimler ne zamandan itibaren gerçekleşesecekse önceden kamuoyu bilgilendirilmeli. Ve bu indirimlerde araçlarda bir ucuzlama gerçekleşmezse o araçların fiyatlarını düşürmeyen bayilere ve galericilere çok ciddi yaptırımlar uygulanmalı.
Tabi ben de hiç olmaması taraftarıyım. Bu resmen soygun.
Bunun sebebi yüksek enflasyon hocam. Yüksek enflasyon ortamlarında düşünülenin aksine mala, mülke olan talep daha fazla olur, paradan kaçış olur. Çünkü parada durduğun sürece birikimlerin erir, emeklerin yok olur. Bu dediğin sadece arabada olmuyor ki. Her şeyde böyle. Enflasyonun %150 olduğu bir ortamda insan önce kendilerini kurtarmaya bakar. Protestonun kralı ise sandıkta olur.
Ötv aracın yakıt tüketimine göre olmalı bence. En çok enerjiyi ithal ediyoruz. Az yakan araçlarda ötv çok az olmalı.
İstanbuldaki araç yoğunluğuna çözüm bulmadan ötv kalkmasın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X